Blog premiat

joi, 26 noiembrie 2015

Compromisul

         

 

        Offf!!! cum n-am eu somn si incerc sa lamuresc cum sta la mine treaba cu compromisul,  deh!! asta pentru ca azi am promis unei colege, mai precis Magdei ca o sa-i raspund...
      Compromisul intr-o relatie de dragoste banuiesc ca o interesa pe draga mea colega...astfel incat greu este sa stabilesti o "grila valorica" pentru ca nu este o masura in dragoste, faci concesii pana cand ele nu lovesc in personalitatea ta prea puternic, ar fi culmea spre exemplu sa ma oblige sa-mi  schimb gusturile muzicale, sunt tributara tuturor genurilor muzicale, mai putin manele,( dar si acolo am gasit cateva de care nu ma dezic!!!ups!! nah! ca am spus-o si pe asta! ) dar sa cante Guta, Salam si alte "bucate" zilnic in casa mea...asta categoric nu!!!ar fi prea mare compromisul!
      As putea face  concesii eventual legat de valorile religioase personale...acolo da! pentru ca pentru mine Papusarul Sef cum imi place mie sa-i spun Lui, este peste tot, tocmai de aceea intru in orice lacas de cult nestingherita si vorbesc cu El asa cum stiu eu....si nu cred ca Dumnezeul din biserica catolicilor se supara pe mine daca eu intr-o buna zi ma inchin Lui, ....si nici nu ma bate in cuie acolo!
        Consider ca trebuie sa existe si aici un fair-play, o echitate, adica mai las eu dar mai lasi si tu...cu alte cuvinte ne intalnim la mijloc de drum! N-o sa ma"anulez" niciodata pe mine  de dragul cuiva si nici nu voi face rabat la standardul meu de viata , prefer sa spun - Stop!!! si pe aici ti-e drumul badie! du-te mai departe, cauta pana gasesti una "netunata" ca de"tunat" tun si fulger eu cand imi place iar" upgrade-rile" le fac cand vreau eu sa ma reinventez nu cand vrea altcineva!
         Aaaa!!! ca poate isi doreste sa ma vada frumoasa si ravisanta zilnic, ei bine!! aici da ...fac tot ce-mi sta in putinta, sparg si contul bancar, lol!!! ma duc la saloane de infrumusetare chiar daca maninc doar un cartof- doi  pe zi si beau un litru de apa plata cu lamaie...rabda baba la frumusete! ...si sa nu uitam ca barbatii sunt stimulati in primul rand vizual... nu intamplator se spune ca ei se indragostesc cu ochii iar noi cu urechile!!! ( offf!! cat  ne mai place sa fim vrajite!  stiti cum se spune: minte-ma, dar minte- ma frumos!!! )
      Si totusi gandidu-ma ca se indoaie planeta asta cu "greul feminin", ca suntem prea multe pentru un barbat, parca as mai lasa  de la mine pe ici pe colo prin punctele esentiale, vorba lui Caragiale...hahaha !!!! ca doar nu  ploua cu barbati  si nici nu cad  precum meteoritii sa ai de unde alege prea mult, asa ca... mai zici ca el si faci ca tine!!!

duminică, 22 noiembrie 2015

Miliardara ....in ganduri traznite!


...traznite si cam pe gratis, ca le dau cum vin!!! dar mai conteaza? atat timp cat au "verde "prin capsorul meu sunt ale mele si bune - nebune imi apartin! asta nu inseamna insa ca nu am o "recolta" considerabila de  idei traznite care vin de pe Facebook...acolo fratilor gasesti tot ce vrei si ce nu vrei...timp sa ai sa rascolesti putin dar cu o conditie sa nu te lasi rascolita de altii ca atunci iti vine sa-ti pui neuronul pe bigudiuri si sa te "incretesti" rau de tot! Facebook-ul este o agora vasta unde se admira mai mult defectele si nu virtutiile, oameni dornici sa iasa la lumina intr-un fel sau altul si cand nu le iese se revolta....atunci poti cadea in calea lor si vai!!! te rostogolesti de nu mai stii  cine esti -victima sau vinovat!!!
     Uitati-va putin cu palma stresina pe lista prietenilor vostri de pe Facebook si spuneti-mi daca nu cumva imi dati  putina dreptate, acum eu ca lucrez la un radio online aveam in aria mea de interes cati mai multi ascultatori dar prefer sa raman fara "interese" ( stiu, stiu!!! suna urat din partea mea...) dar decat sa port in lista prieteni cu miile si sa nu am niciun contact si nicio tangenta mai bine lipsa!! carevasazica de maine incep sa sterg cate-o 100 pe zi ca mai mult nu-ti da voie" stapanirea", dar asa macar feed-ul nu va fi incarcat de pozele cu pisici, catelusi, bancuri proaste si lista ar putea continua!
     La urma urmei e o chestiune de rezonanta...nu poti fi de acord cu toata lumea cum de altfel nici altii nu pot fi de acord cu ce spun eu acum tocmai de aia spun ca sunt bogata in idei aiurite! o sa stabilesc criterii noi pentru "imprietenire" cele de pana acum au fost paguboase si nu mai vreau conflicte interioare, vreau sa fiu in ton cu viata si pe Facebook adica  -  SCHIMBATOARE!!
     Impropriu spus prieteni pe Facebook  pentru ca un prieten este cel care iti da sfaturi atunci cand i le ceri dar te lasa pe tine sa iei decizii, relatia de prietenie  trebuie in primul rand sa aiba la baza comunicarea libera si deschisa si mai ales onesta zidita cu multa incredere... dar din pacate increderea nu se fura, nu se imprumuta, nu se vinde ci se castiga in timp...unde gasesti toate astea pe Facebook?



   Sursa imagine:
http://www.piticu.ro/cine-sunt-prietenii-tai-de-pe-facebook.html/prietenii-tai-pe-facebook

marți, 17 noiembrie 2015

Exista iubiri cu termen de garantie?

     
 
     Greu sa te faci " iubibil/a" vorba celor de la Taxi,  pana la adanci batrinete dar evident  nu imposibil, stau si ma gandesc  cat de" sfinti "sunt cei care reusesc acest lucru, cat de mult se dedica celuilalt/celei dragi...nu poti forta soarta, ce ti-e dat se intampla oricum, dar azi vreau sa  spun ca am o mare admiratie fata de cei care isi incheie viata terana cu cel / cea draga alaturi...
     Libertatea domestica e inteleasa gresit de unii, ( sigur nu ma refer la  abuzuri...), dar sa lasi celui drag libertatea de a face exact ce-i trece prin cap, sa nu-i dirijezi preocuparile, indeletnicirile zilnice mi se pare un lucru grozav, ritualurile  cred ca fac monotona viata in doi, cand insa fiecare gaseste ceva care-l  poate interesa si pe celalalt sigur ca  e nemaipomenit, asa se ajunge mai rar la certuri si contraziceri care uneori duc la destramarea cuplului.
    O sa spuneti ca  iubirea asta frumoasa se intampla in filme, acolo vezi cupluri cu adevarat fericite care se iubesc ca la inceput si nu se mai satura unul de altul, doar ca problema mi se pare alta, fiecare asteptam sa primim, mai putin sa oferim si atunci? cum sa intelegem acel " te iubesc"? te iubesc pentru ca am nevoie de tine? sau te iubesc spus ca o garantie?
    Am prietene care si-au impodobit iubitul ca pe un pom de Craciun cu toate calitatile lor, l-au ridicat chiar pe un piedestal ....si ? reversul nu a venit desi...mi se parea corect sa fie reciprocitate, de teama necunoscutului au mers asa mai departe, au inteles ca trebuie sa fie dedicate iubitului  cu bune si cu rele. dar pana cand? Ciudata iubirea asta, renunti la tine, la caracterul tau de dragul celuilalt, renunti la vise, iti pui masca de femeie implinita si te duci mai departe...dar intreb din nou - pana cand? cate vieti credeti ca aveti? credeti ca certificatul de garantie este in acel "te iubesc!" ...refuz sa cred asta, cand am simtit ca sunt iubita cu adevarat si ca iubesc pe masura am spus - Ne iubim! era  "parola" care-mi dadea  garantie pur si simplu...dar am si simtit amandoi ca relatie ne implineste!
     Rezervoarele iubirii mai si seaca ( vorba unui amic de pe Facebook citez " de unde iei si nu pui   se termina" )corect amice!!! ...asa si cu rezervoarele iubirii daca nu le mai alimentezi din cand in cand, ajungi la rutina... nu sunt Mafalda dragilor ...nu le stiu eu pe toate, dar stiu clar un lucru - singura care care ma face cea mai iubita dintre pamanteni sunt eu!!eu sunt cea mai importanta, eu  si doar eu pot garanta  ca voi fi autentica intr-o relatie...garantiile de genu'  " te iubesc", esti oxigenul meu!"ma lasa insensibila atat timp cat nu sunt acoperite cu fapte....mastile sa le lasam la teatru  ele nu ne fac femei fatale, veritabile pentru ca mai devreme sau mai tarziu cad....si nu uitati! iubirea trebuie sa te inalte nu sa te coboare, atunci cand te obliga sa cobori o treapta trebuie sa te gandesti bine daca  mai accepti o treapta in regresiune.
      Inchei cu indemnul meu preferat - iubiti frumos!

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Duca-se...si s-au dus!

 
 Ca orice persoana cu picioarele pe pamant(.... dar hai sa recunosc ca uneori cu capul in nori...!!!), ma apuca si pe mine uneori cate-o stare din aia imposibila, lamentabila chiar si asta ori pentru ca  nu sunt pe faza la anumite momente si realizez prea tarziu ca las sanse sa treaca pe langa mine, ori ca pur si simplu n-am suficienta incredere in mine, adica nah!! mi-e frica de mine nu de  altii!
     Dar, trecutul e trecut, oricum nu-l mai schimb...chiar daca ma lamentez pe alocuri si mai ales unde nu ma vede si nu ma aude nimeni...dar gata!! nu imi irosesc energia pe ceva care chiar nu mai merita, merg mai departe si  vorba frizerului imi spun - Olga tine capul sus!!!
    Ma bucur de reusitele mele si de ce sa nu recunosc chiar si de compromisurile facute, pentru ca s-au devedit a fi in folosul meu si  pentru ca in viata mai trebuie si sa lasi de la tine, pe ici pe colo... prin punctele esentiale, vorba lui Caragiale!
     Bagajul meu emotional in acest moment este unul  nici prea greu nici prea usor...asa pe masura  puterii mele, ma ajuta sa inteleg ca atunci cand vreau sa realizez cu adevarat ceva trebuie sa pun mai mult suflet, dar cu totii avem dreptul sa alegem, "totul" meu, al tau... nu inseamna o singura persoana, un loc, un suflet...nu!! categoric nu! piatra de hotar e in tine, totul sau nimic tine de optiunea fiecaruia...iubiti frumos este gandul meu pentru voi, dar daca nu va iese treaba cu frumosul...exista o alternativa vorba lui Napoleon Bonaparte - in dragoste, singura victorie este fuga!!! si nu uitati proverbul  - fuga-i  rusinoasa dar e sanatoasa!

miercuri, 4 noiembrie 2015

Daruiti zambete, nu va costa nimic!.... dimpotriva, castigati!!!

 
     Privesc lumea din jur ca pe o mare provocare, ma sperie uneori fatza unor persoane care nu prea stiu sa zambeasca, nu stiu sau poate ingreunati de problemele cotidiene au uitat sa ma zambeasca, pur si simplu!... zambetul este cel care imi da putere, imi sfatuiesc si colegii de radio atunci cand ii intiez in ale radioului sa  faca la fel, de ce? pentru ca zambetul alunga si emotiile si starea aceea care ti-o da singuratatea, esti diferita sau asa ma simt eu...pentru ca atunci cand el imi lipseste, ceva nu e ok....si fetele mele ma intreaba imediat  :
  - Mama e totul in regula?
    Nu trebuie sa cauti satisfactii extraordinare ca sa poti sa ai fata luminata de un zambet, te poti bucura si de lucruri marunte....eu cred ca el este si molipsitor, uita-te spre exemplu la fata unui copil care iti zambeste, poti ramane indiferent/a?.... categoric nu, pentru ca la un zambet se raspunde tot cu un zambet, sa nu ne reprimam asadar zambetul ca vorba lui DD nici nu stiti ce pierdeti, zambetul ne face mai frumosi, iar pentru cei care nu stiu, chiar mai fericiti pentru ca stimuleaza  creierul in producerea endorfinelor.
    Zambetul aduce veselie dar nu poate fi cumparat, furat sau cersit are valoare doar cand este daruit...daruiti asadar zambete chiar si atunci cand va doare ceva, o sa va simtiti mult mai bine, garantat!


Edit later:
    Camelia era pregatita sa plece la  doctor, i-am facut o poza, dar nu intamplator ci sa-i alung ingrijorarea si sa-i dau starea de bine cu un zambet, la care mi s-a raspuns tot cu un zambet!...si nu e un zambet fals, chinuit... e unul generos care i-a facut chipul mai stralucitor!