Blog premiat

joi, 26 iulie 2012

Femeia si bărbatul sunt COMPLEMENTARI..?

    Cand spui femeie, parca imposibil sa nu te gandesti si la  barbat desi suntem diferiti, nu suntem nici mai bune  nici mai rele decat ei...apartinem aceleiasi  specii , avem valori diferite, foarte adevarat... dar intrebarea mea este care dintre cei doi reuseste sa puna mai mult in valoare pe cealalta?...barbatul sau femeia?
    Evident, titlul este sugestiv, tocamai de aceea sustin ca ne completam, nici noi fara ei dar nici ei fara noi, n-am fi un intreg!...desi...barbatii si femeile din toate culturile, de toate culorile si toate credintele se cearta mereu din pricina parerilor, a comportamentului, a atitudinilor si a ideilor partenerilor lor...uneori certurile sunt constructive, alteori distructive, se ajunge chiar la divort...se spune ca barbatul este capul...deci el ar trebui sa detina suprematia in multe cazuri...dar altii spun ca femeia este gatul deci? cum ramane? cine pe cine?
    Am gasit un comentariu foarte pertinent  pe net:
"Barbatii se minuneaza de felul in care femeile sunt capabile sa intre intr-o incapere plina de lume si sa faca pe loc cate un comentariu despre fiecare; femeilor nu le vine a crede ca barbatii observa atat de putine lucruri. Femeile sunt uimite ca barbatii se descurca intotdeauna sa parcheze lateral masina intr-un spatiu ingust, folosindu-se de oglinda retrovizoare, in schimb nu gasesc niciodata punctul G."...subscriu!!! asta denota ca avem prioritati diferite, suntem structurati diferit in ceea ce priveste creierasele,interese diferite dar reactiile care le avem  atunci cand suntem tensionati, sunt cam identice...ei trag o bauta cu baietii, noi ne dam la dulciuri, asaltam frigiderul sa ne facem o bucurie, sau colindam magazine, sa ne rasfatam putin  uitand pe moment de toate...
    Se spune insa, cam asa..in spatele unui barbat puternic se afla o femeie puternica...ce spuneti dragilor, asa o fi? noi suntem cele care reusim sa le dam lor valoare? sau afirmatia este gratuita?
    Eu spun asa,.....O SOTIE IUBITOARE STIE SA-SI SUSTINA INTOTDEAUNA SOTUL...stie cum sa-i alimenteze ego-ul ori de cate ori este cazul, nu intamplator se spune"femeia te ridica, femeia te coboara..." nu poti reusi in viata fara sustinerea cuiva...si chiar daca reusesti si nu ai cu cine sa te bucuri de succes, e cam pe degeaba, dragi barbati!..un om fara caracter nu va avea prea mult succes in viata, iar daca il va avea va fi doar temporar, iar de sotia puternica nici nu poate fi vorba!
    Nu cred ca exista un cuplu perfect, pentru  ca nu exista femeia sau barbatul perfect, cum nu exista iubirea perfecta,  insa putem sa luptam cu" armele" fiecaruia dintre cei doi, ca ea , iubirea sa supravietuiasca!
     Un barbat frumos, sau o femeie frumoasa, pot fi oricand eclipsati de un barbat mai putin aratos  si o femeie cu un fizic mai modest dar cu sarm si carisma,  aceste calitati,  fac mai mult decat trasaturile frumoase care ascund hidosenii interioare!



16 comentarii:

  1. Depinde ce îşi doreşte fiecare .Cred că undeva trebuie sa fie un echilibru. Dacă cei doi au atitudini discrepante, unul trebuie să se schimbe, pentru a păstra relaţia. Nimic nu apropie mai mult doi oameni ca intimitatea. Într-o relaţie, atâta timp cât îi oferă bărbatului ce îşi doreşte, şi femeia obţine ce îşi doreşte. Cred că este nevoie de tact, diplomaţie şi ingeniozitate, instrumente care o ajută să obţină ce îşi doreşte. Este deja evident că femeia îşi lasă amprenta asupra bărbatului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin natura ei femeia este inzestrata cu simt spiritual mai dezvoltat,poate de aceea"amprenta" de care vorbesti... De aceea este lasat cum este lasat ca femeia sa fie supusa barbatului. Pe de alta parte femeia este mai longeviva tot pentru a-i putea fi slujnica barbatului pana la moarte (asa e lasat). Dar ce mai conteaza azi cand lumea e cu josul in sus ?

      Ștergere
  2. Egalitatea într-o pereche este o egalitate privită pe fondul „diferenţelor”. Sunt diferiţi; sunt „egali” prin prisma faptului că se întregesc unul pe celălalt, nu că ţin locul unul celuilalt.
    Încălţaţi pantoful stâng pe piciorul drept sau invers. În acest caz, aţi fi nedrept atât faţă de pantof cât şi faţă de picior. Exact ca în exemplul cu perechea de pantofi, bărbatul şi femeia sunt de asemenea „soţi” şi „egali” care se întregesc unul pe celălalt, nu ţin locul unul celuilalt. Dacă încercaţi să faceţi din femeie bărbat este exact cum aţi încerca să încălţaţi pantoful drept pe piciorul stâng, adică aţi fi nedrept atât faţă de femeie, cât şi faţă de bărbat. Acelaşi lucru dacă încercaţi să faceţi din bărbat femeie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu ar fi de dorit asa ceva! barbatul sa fie barbat!Casa,familia,copii,onoare si virtutea personala,abtinerea de la birfe ...sunt printre cele mai importante examene ale noastre ca femei..dar, cand acestea nu se regasesc in noi, e mai greu...

      Ștergere
  3. Florica Godinca26 iulie 2012 la 17:27

    Daca în trecut rolurile femeii si barbatului era destul de clare, astazi, majoritatea barbatilor si femeilor sunt nelamuriti în privinta „fisei postului” lor.
    Pentru prima data de când e lumea, ne dorim de la parteneri iubire, pasiune si împlinire personala, pentru ca elementele primordiale de supravietuire nu mai stau sub semnul incertitudinii.Principalele roluri ale barbatilor au fost cele de razboinici, protectori si gasitori de solutii. Când unui barbat i se cere sa rezolve o problema, el va spune cel mai adesea: lasa-ma sa reflectez, sau , am sa ma mai gândesc, si asta si face – se gândeste în tacere, cu o înfatisare din care nu poti ghici nimic. Numai dupa ce gaseste raspunsul vorbesc sau se învioreaza, pentru a arata ca este gata sa comunice o solutie. Barbatii îsi vorbesc mai ales în gând, pentru ca nu au acea capacitate a femeilor de a folosi cuvintele pentru comunicare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a-i impresiona pe barbati, femeia trebuie sa îsi tina ideile pentru ea si sa traga doar concluziile...NU?

      Ștergere
    2. Buna la tot sufletelul! :) As vrea sa va spun ca in momentul in care oameni fac separari intre barbati si femei asa cum i-a lasat Dumnezeu un trup si un suflet din momentul casatoriei incep sa intervina problemele. Dar unde este dragoste de celalalt, acestea se rezolva in tot felul de moduri minunata. In fond si la urma urmei in aceasta viata suntyem la examen pentru vesnicie nu suntem facuti sa poposim prea mult pe aici asa ca cei care se lasa asupriti de poftele acestei lumi au o suferinta trista pentru ca materia supune si inrobeste daca nu exista o certitudine din partea omului asupra acestui fapt dat. In CONCLUZIE SA NE IUBIM SA NE DORIM BINE VESNIC si sa lasam aceasta lupta izvorata din prostia mandriei insuflata de satana intre barbat si femeie pentru ca diavolul dintru inceput a fost mincinos si ucigasi de oameni. Maica Domnului cu rugaciunile ei sa ne ocroteasca si sa ne mangaie cu toti sfintii. VA DORESC NUMAI BINE TUTUROR DE LA BUNUL DUMNEZEU. :) <3

      Ștergere
    3. Bine spui!!! Iti doresc si eu la fel ...numai bine!

      Ștergere
  4. Cred ca cel mai important cand iti alegi partenerul este sa existe comunicare! Nu mai conteaza banii, infatisarea, ci sa fie inteligent, sa poti purta discutii de ore intregi pe diferite teme...Pana la urma banii si bunurile vin si trec (vorba aceea – Doamne fereste – dar un incendiu poate distruge o agoniseala de o viata). La fel si exteriorul se schimba – si la femei si la barbati. Ramane insa interiorul, raman elementele comune, aspiratiile, ramane dialogul, ramane respectul – raman multe altele dincolo de superficialitate. Desigur fiecare cu alegerile sale (vedem mereu oameni ce se casatoresc din interes sau pentru bani – uneori pentru ca doar asa cred ca ar avea vreo sansa), insa si eu am pus mai mare pret pe intelegere si pe elemente ce dainuie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu tine! comunicare, respect, intelegere - ESENTIALE!!!

      Ștergere
  5. Vad ca multe femei vor comunicare, DAR in momentul cand intalnesc un barbat care vrea si el sa comunice (nu unul care se plange, ci unul care este mai deschis) pur si simplu ii dau papucii (sau il transforma intr-un “amic” fara sanse de prietenie).
    E o diferenta de 180 de grade intre ceea ce zic femeile si ceea ce ALEG, pentru ca zic cu ratiunea (ceea ce este intr-adevar un lucru bun) si aleg dupa intuitie, instinct, sentimente. Culmea ca rezultatul alegerii va rezulta de cele mai multe ori alegerea “porcului” in timp ce barbatul sincer sta in singuratate cuprins de frustrari si amaraciune, de cele mai multe ori acesta nu isi da seama de cauza reala a respingerii: “a fi bun” (a respecta femeia, a vrea sa comunici, a te gandi la lucrurile ce tin o relatie decenii la rand) = “a fi singur”.
    Din pacate chiar si femeile serioase resping barbatii sinceri, nu pentru ca au o vina ci pentru ca intuitia feminina(instinctul, sentimentele) nu este la fel de buna ca si ratiunea in alegerea partenerului.
    Cavalerismul a murit si femeile l-au ucis cu sange rece.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daa!! anonimule,exista astfel de femei, dupa cum exista barbati care spun ca nu pot fi nici macar prieteni (daramite soti) ai unor femei mai inteligente. Insa pe termen lung comunicarea intre cei doi conteaza enorm, iar daca ei vor o relatie frumoasa si de durata e bine sa puna pret pe aceasta comunicare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vrem noi egalitate...dar nu există...oricând un bărbat poate sa te umilească, daca are acest gest din sânge...păcat!
    Pe femeie sa nu o atingi nici cu un deget, atunci când vezi ca aceasta îţi oferă totul....dar ce păcat ca situatia este cu totul alta în realitate....suferim...suferim şi nu avem pentru cine pentru ce...mai bine un ADIO CORDIAL!

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.youtube.com/watch?v=j850dqa-nTs

    imi aduce aminte de melodia asta

    RăspundețiȘtergere
  9. Uite ca eu l-am gasit pe nenorocitul ala de "G", era la o vecina!!!

    RăspundețiȘtergere