Blog premiat

luni, 21 mai 2012

Curiozitatea e buna sau daunatoare?

  Buna sau rea, curiozitatea ne  roade pe toti, intr-un fel sau altul si daca e sa ma gandesc la inceputurile noastre pe pamant, uite ca inclin sa-mi raspund ca da! ...e buna!!!pentru ca daca Adam si Eva, n-ar fi  fost curiosi, poate azi noi nu eram fericiti pe pamant, daca omul nu ar fi fost curios de-a lungul existentei sale, nu s-ar fi ajuns la evolutie.
   Honnore de Balzac spune"Curiozitatea este mama observatiei", deci cu alte cuvinte te scapa de ignoranta, te indeamna spre progres...daca nu esti curios, bati cu siguranta pasul pe loc, dorinta de a afla cat mai multe, se bate uneori cap in cap cu spontaneetatea. Bati pasul pe loc, dorinta ta de cunoastere, se bate cap in cap asadar cu spontaneetatea, cu cunoasterea si felul  tau de actionare.
     Curiozitatea i-a impins  pe unii sa descopere America ...hmmm!!!..pe altii sa ajunga pe luna, si cine stie poate in viitor porti de nedeschis cum ar colonizarea unor planete, descoperirea tineretii  fara batrinete, sau pur si simplu alimentarea noastra cu pastile, pastila de mic dejun, de pranz si  cina, vor fi ceva obisnuit...sau de ce nu inventarea unor masini care sa circule cu puterea gandurilor noastre bune... buna curiozitatea deci...dar,dar si prapastioasa....ea  ii indeamna pe altii sa asculte la usa...uite deci o parte  rea...hehehe!! curiosii mor repede dar nu mor prosti, spun unii...sau"curiozitatea a omorat pisica, dar satisfactia a inviat-o", uite parca aceasta zicala are si acoperire...pentru ca, curiozitatea te scapa de ignoranta, nu uitati ca Albert Einstein spunea: „Nu am nici un talent anume. Sunt doar extraordinar de curios.“ ...si uite asa au aparut  fruntasii societatii!!
  De multe ori, tocmai curiozitatea m-a ajutat  sa pot sa-mi clarific ideile, situatiile , problemele, m-a incurajat sa caut, sa ma edific, sa explorez din diferite unghiuri lucrurile...m-a facut sa progresez, sa stiu mai multe despre propria-mi persoana...nu va mai spun ca tot curiozitatea m-a facut cu o aglomeratie de virusi pe calculator, dar am invatat din toate cate cineva, chiar si faptul ca nu orice link trebuie deschis, pentru ca s-ar putea sa te coste...
   Curiozitatea este combustibilul pasiunii, te duce la succes, chiar daca este unul mic, e meritul tau, am un  bun  prieten, care simte mereu nevoie de autodepasire, zilnic imi spune ca a descoperit ceva nou, se simte mai bogat  mental, si nu pot decat sa am admiratie fata de astfel de oameni, sa ma inclin in  fata lor..consider ca are dreptate, ca altminteri  nu am fi decat niste"  zombie "printre oameni....am trai cu trupul, fara minte fara spirit, fara suflet!
    Curiozitatea este deci cel mai bun sentiment, toate descoperirile de-a lungul evolutiei umane au fost pura curiozitate si uite asa s-a ajuns la progres,  va intreb asa cum fac de fiecare data... ati fost curios/a, de cand va stiti sau nu? daca nu...v-as sugerea sa fiti, iar daca sentimentul s-a pierdut, cautati sa-l recuperati, oamenii curiosi sunt niste invingatori!
     Raspunsurile vor fi  citite maine seara in emisiunea"Arta de a trai"...la Radio Papucel

14 comentarii:

  1. Sper să descoperim, de-a lungul vieţii, cât mai multe lucruri din această lume atât de mare!
    Să nu uităm ca întreaga lume este precum o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii curiosi (in sensul cel mai bun al cuvantului) ajung departe tocmai pentru ca nimic din jur nu trece pe langa ei neobservat, folosesc totul in favoarea lor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fi curiozitatea un remediu pentru ceva anume, leac pentru ce? Pentru minte, sigur că da! Pentru mintea scormonitoare, cu cât e mai scormonitoare, cu atât rana e mai adancă si singurul mod de-a vindeca aceasta rană este satisfacerea curiozităţii

      Ștergere
  3. Curiozitatea educată înseamnă performanţă, nu-i aşa? asa că, vreau sa fiu in continuare curioasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curiozitatea si perfectiunea merg mana-n mana....ca atare, tot inainte!

      Ștergere
  4. Dar o fi bună sau rea, această curiozitate?Hmmmm!!
    Aici e aici!
    De exemplu pentru mine e o tragedie sa fiu intr-un loc cu multe butoane la care să nu le cunosc rostul. Oare ce se poate intâmpla daca apăs pe buton? Ce declanşez? Ce se petrece? În cazul meu se pot intâmpla multe: de la un lucru extraordinar cum ar fi o lumină sau poate sunete mirifice până la exploziea unei bombe. Doar nu degeaba se spune ,, Curioşii mor repede,, sau ,,Curiozitatea omoara pisica.
    Bineînţeles s-ar întâmpla acest lucru dacă nu ar exista balanţa intre curiozitate si responsabilitate.
    Curiozitatea poate fi deci constructivă sau destructivă, depinde de personalitatea fiecarui individ.
    Sigur datorită acesteei… boli care macină sufletul si mintea şi te roade până când nu dezlegi răspunsul s-a dezvoltat acea parte a societăţii numită- oameni de stiinta. Oamenii de stiinta de fapt intruchipează perfect curiosul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curiozitatea a fost, este si v-a fi mereu cu doua taisuri. Intotdeauna depinde tinta si mai ales de efect...

      Ștergere
  5. Eu cred ca tocmai aceasta curiozitate a fost si continua sa fie motorul lumii, al firescului in evolutia sa. N-as vrea sa stiu cum ar fi fost lumea fara curiosi…

    RăspundețiȘtergere
  6. Curiozitate , empatie …cu aceste ingrediente poti construi…!!curiozitatea e minimumul de empatie necesar unei lumi mai bune. Să îți iubești dușmanul e foarte greu: să fii măcar curios în privința lui, să încerci să te pui în locul lui, să îți imaginezi ce gândește, e ceva mai ușor, și înalt recomandabil tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-ar fi viața fără curiozitate??

    RăspundețiȘtergere
  8. I've seen other bloggers have more than one image per post, however the templates blogspot only allows one image per post. Does anyone know the. html or is there something else I have to do to get multiple images?.

    Here is my webpage; Transvaginal Mesh Lawyers

    RăspundețiȘtergere
  9. Howdy! I understand this is sort of off-topic however I had to ask.
    Does running a well-established blog such as yours take a massive amount work?

    I am completely new to operating a blog but I do write in my journal on a daily basis.
    I'd like to start a blog so I will be able to share my personal experience and thoughts online. Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

    Here is my web page :: costs of dental implants

    RăspundețiȘtergere
  10. Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
    Any suggestions?

    my weblog: dental implant costs

    RăspundețiȘtergere