Blog premiat

joi, 22 martie 2012

Virtualitate versus realitate

      Mai zilele trecute am avut o discutie  cu o prietena legat de virtualitate, era grozav de incantata ca o verisoara de-a ei, din Viena isi gasise iubirea mult asteptata pe un site de socializare, toate bune si frumoase pana aici...si bravo ei ca reusise acest lucru..... personal, pot sa spun ca am incetat sa mai cred in minuni, pe internet toti scriu ca vor sa cunoasca o persoana serioasa, cu care sa poata avea o relatie bazata pe respect, dragoste si intelegere....nimeni nu e  aventurier/a, nimeni nu scrie ca vrea ceva pasager...si toate acestea  ajung sa prinda roade dupa gradul de istetime, inspiratie, diplomatie a celui, celei in cauza....in multe cazuri acorzi girul increderii, gandind ca daca tu  nu ti-ai putea permite  sa complici viata cuiva  doar asa ca divertisment, cu siguranta nici altii n-ar facea-o dar...unii cauta in mod voluntar iubiri pasagere, de regula interzise avand in vedere statutul  lor marital, mint, doar de dragul unor performante  erotice, sau a unui palmares cat mai bogat si variat!...ajung uneori la subterfugii pe care poate le-ar invidia si cei mai buni scenaristi  din lume....demne de Brodway.
      Am fost conceputi sa daruim si sa primim iubire, suntem dependenti de ea inca de la geneza...ne mana  spre cautare fantasme  iluzorii, ajungem  sa fim vanatori, haitasi sau pur si simplu  vanati...mai greu e pentru cei din urma cand descopera ca sunt pur si simplu intr-o simbioza duala dupa ce si-au pus la bataie intreg arsenalul sensual...
       Asadar ce este virtualitatea? greu de spus...si totusi, o potenta sursa    de cautari, pierderi , cercetari  dar si izbanzi nebanuite, pentru ca aici sub un nume fals, poti sa fii cine nu ai reusit sa fii in realitate! poti fi Adonis, iar ca fata poti gasi o imagine a unui foto model si   prin prezentari inteligent  alcatuite dai lovitura cea mare!...acuzi  lipsa unui web cam...si uite asa te joci de-a iubirea... sau mai bine spus..de-a hotii si vardistii...dar intrebarea e cine e hotul si cine vardistul? ...ca aici toti sunt curati, au functii...avocati...manageri de firme nimeni nu e muncitor...apoi, ar fi si culmea...are acel om timp de net? noooo!! nici vorba! ...unii iti spun din capul locului...nu stiu daca ne vom putea intalni candva in realitate...sunt  foarte ocupat, dar, doreste in continuare sa se amageasca cu cateva ore pe internet, sunt free distractiile  si  au parte  si de "orgasm neuronal"..pfai sa fie! in loc sa-i lase  frate, sa zburde liber pe campii! ma rog...dar te bagi in gustul omului?
     Sigur , faptul ca suntem diferiti si nu avem porniri identice,  iar unii dintre noi  mai avem si putin farmec personal, ne face sa atragem interesul unor persoane, care vad in tine  ceva deosebit, care iese din tipar, si in pofida  faptului ca n-are poza persoana  decat poate  un obiect , o floare sau un cer senin ii creezi tu o imagine, asa dupa felul in care  iti vorbeste...si culmea e ca ajungi  sa te indragostesti de o imagine "vorbitoare"...as fi ipocrita daca n-as recunoaste ca am reusit  chiar si eu sa ma indragostesc de o imagine de acest fel, tonele de cuvinte  bine mestesugite, m-au dat gata, eram convinsa ca e omul pe care il asteptam! dar...vai!! realitatea era total diferita...!!
     Unii iti cer in disperare web-ul, devin obsedati sexuali, daca nu le dai, te fac frustrata, iar daca emoticoanele care le dai cu generozitate,  alea cu pupicei si imbratisari, sunt la liber te catalogheaza drept usuratica....te judeca in fel si chip, ba daca  ajungi sa emiti si cateva reguli iti da ignor pe loc!
    Strasnic ignorul asta! ar fi perefect sa existe si in realitate! ne-ar scutii de unele aparitii neplacute, ce e mai trist e insa faptul ca uneori ar trebui sa dam ignor propriei persoane! pentru ca ne mintim pe noi...pur si simplu!
     Nevoia acuta de cineva ne face sa ne furam propria caciula! ne cream o identitate falsa, ne pierdem de noi insine, uitam cine suntem in realitate, pentru ca ne convine mai mult virtualia, acolo suntem protejati, acolo nu ne atinge nimeni...traiesti doar senzatiile acelea nesatioase de inedit, de magie care  te trimit  intr-o alta dimensiune!
      Mi-am sters conturile de pe site-urile de socializare, tocmai pentru ca am realizat  ca am gasit parca trasi la  xerox identitati  care  pareau fabuloase la prima vedere dar, ascundeau atatea  lucruri paguboase incat  incat ignorul  pe care il dadeai era mult prea putin spre a te linisti sufleteste!...n-am terminat insa cu Facebook-ul, ei bine...acolo, am gasit FarmVille, acel joc care m-a fascinat si pe mine si pe fetele mele in asa maniera incat stateam pana la ore tarzii sa-mi culeg roadele, de parca mi-ar fi  adus venituri pecuniare...acum , am lasat-o mai bland...joc mai rar ca am intrat puternic in radio si timpul este cat este...nu pot sa trag de el ca de un elastic... traiesc asadar in spatele unui monitor, spun cu voce tare tot ce simt tot ce-mi doresc...desi uneori...as schimba totul pe realitate!Cutiuta cu iluzii, e plina de dezamagiri, dar si de impliniri, pentru ca in pofida faptului ca avem 20,30.50, 60 ani panoplia virtualitatii are acelasi numitor comun  socializarea...uneori char reusim sa ne surprindem pe noi insine...la cat de inventivi suntem! unii disparem o vreme...crezand ca am gasit ce am cautat, dar,  cand visele nu-si gasesc corespondent in realitate, revenim tot aici..sa ne vindecam ranile...ne motiveaza o alta identitate, ne anima....si uite asa..istoria se repeta!
    Doresc tuturor iubire cat cuprinde si cat mai putine dezamagiri!

27 de comentarii:

  1. Aceste siteuri chiar reprezinta un mod de socializare,in cel mai bun sens al cuvantului.
    In rest,oameni simpli care chiar isi fac iluzii ca pot intalnii oameni care sa rezoneze cu idealurile lor;oameni simpli care vor sa para cu mult mai mult decat sunt,in speranta ca vor reusi sa isi satisfaca nevoile sexuale,oferind in schimb cel mult o cafea;oameni "de meserie",care folosesc astfel de locuri pentru a racola si a exploata...cam asta e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. EU PERSONAL SUNT PE UN SITE DE SOCIALIZARE DE 3 ANI SI AM VAZUT MULTE ........CAND AM INTRAT PE ACEST SITE ERAM SINGURA DEBUSOLATA SI IMI DOREAM PRIETENI CU CARE SA SCHIMB IDEI...SA POVESTESC ...SA PLANG .SA RAD ...DECI DOAR PRIETENI MENTIONEZ...DAR.... BUNUL DUMNEZEU MI-A TRIMIS UN OM MINUNAT DE CARE M-AM INDRAGOSTIT .EL FIIND IN TARA ...EU IN FRANTA DAR DUPA 3 LUNI A VENIT AICI UNDE SUNT EU ...NE-AM CASATORIT SI SUNTEM FERICITI...DAR ..NU TOATE FEMEILE AU SOARTA MEA ..PE ACESTE SITURI SE DAU IDENTITATI FALSE ..SPUN CA SUNT CEEA CE DE FAPT NU SUNT ...EXISTA MULTA MINCIUNA SI PREFACATORIE DIN PACATE ...A GASI PRIETENI ADEVARATI IN ZIUA DE AZI ESTE FOARTE GREU IAR O PERSOANA CU CARE SA NE PETRECEM RESTUL ZILELOR SI MAI GREU...ORICUM SPERANTA MOARE ULTIMA .INCREDEREA IN BUNUL DUMNEZEU SA PERSISTE MEREU ....CU DRAG ...

      Ștergere
    2. SUPER!!!
      SA VA DEA D-ZEU ZILE MULTE IMPREUNA,MULTA IUBIRE SI RASFAT!!

      Ștergere
  2. Toti doresc exceptii, dar cine mai are rabdarea sa le caute in multitudinea de oameni "normali".
    In rest cred ca exista nevoia sa ne mintim frumos... intre noi si pe cei de la care vrem ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. servus!
    "nu vom sti niciodata"... Cornel Constantiniu.
    Dar tu esti "risipitorul de iubire"... Si ce este mai frumos decat sa semeni cuvinte de iubire? Vor rasari ele si florile, toate la timpul lor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Risipitorul de iubire...frumos spus in cantecul lui Nicu Alifantis..."am hranit orgolii ucigand iubiri si imi asum sentinta" .....
      "bun de pus la rana...rau de pus la zid" ..."pe degeaba inger, drac platit din plin"...si totusi ofer casa in sufletul meu!

      Ștergere
    2. "Si ce este mai frumos decat sa semeni cuvinte de iubire?" haha! tu semeni cuvintele de iubire direct spre "flori",nenumarate "flori"! ti-ai hranit doar orgoliul .

      Ștergere
  4. Apropierea in virtual este extrem de interesanta pentru ca nu poti "vizuala" reactiile celuilalt decat prin intermediul cuvintelor scrise...
    aici intervine capacitatea fiecaruia de a vedea dincolo de cuvinte...unii sunt exact asa cum sunt si in real life...altii au curajul de a fi asa cum sunt, de fapt, diferiti fiind in viata reala...aici sunt sub pavaza unui nick...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect!!Incept sa cred ca oamenilor le este frica sa se arate!!! nu se plac nici ei pe ei insine! si atunci probabil si aceasta reactie...

      Ștergere
  5. Prietenie adevărată, virtuală există dar ca şi în cazul celei reale, ea este rară ca pietrele preţioase şi poate tocmai aceasta îi măreşte valoarea.De felul meu sunt precaută.Primul meu prieten virtual,mi-a fost şi pavăză şi scut.Îl apreciez pentru omenia lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fugim neputinciosi si mici de realitate in fata calculatorului, intorcand spatele celor din jurul nostru... suntem prea lasi sa acceptam mediul real in care traim si ne legam de oameni, idei si sperante desarte.
    Devenim dependenti de ceea ce se cheama net, forum- legam prietenii virtuale cu oameni plini de frustrari, ale caror probleme credem ca le gasim noi rezolvarea-cand, de fapt, problemele sunt ale noastre si cea mai mare dintre ele este asumarea si acceptarea realitatii!Nu investiti prea mult in virtual....nu merita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Nu investiti prea mult aici" bine spui!!nu o sa primiti niciodata inapoi in aceeasi masura!!!Felicit pe cei care au reusit- si sunt cateva cazuri- ca sa faca din aceasta "realitate" una concreta... sa mentina si sa administreze relatiile si in afara acestui mediu.

      Ștergere
  7. Intersant subiectul...dar eu am intalnit iubirea pe internet!Exista voci care spun ca nu poate exista asa ceva, pentru ca iubirea implica automat intalniri fata in fata, emotia imbratisarii, a privirilor si sa nu mai vorbim de nevoia de raporturi sexuale. Astfel, sintagma "ochii care nu se vad se uita" pare sa aiba castig de cauza.
    Romanticii se gandesc in schimb ca iubirea nu are limite, daca este o dragoste adevarata va putea invinge orice tip de bariera. Unii chiar cred ca distanta mentine o curiozitate permanenta, iar momentul intalnirii e unul unic si intens, mult superior intalnirilor zilnice ale unui cuplu obisnuit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In concluzie, exista sceptici si idealisti. Sau in orice caz fiecare vede altfel situatia. Unii chiar au trecut prin asa ceva, si fie relatia a mers, fie totul s-a transformat intr-o mare dezamagire.

      Ștergere
  8. Odata cu extinderea Internetului s-a dezvoltat foarte mult si comunicarea on-line. Daca telefoanele in strainatate costa foarte mult, messenger-ul si mail-ul reprezinta o solutie ieftina si la indemana oricui. In curand este posibil ca id-ul de messenger sa iti fie mai familiar decat numele lui real, si probabil ca in orice caz iti vei incepe ziua verificandu-ti mailul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde poti fi sigur ca persoana nu te minte? Ca nu e decat o imagine ideala pe care si-ar dori sa o aiba sau pe care vrea sa o afiseze celor din jur?

      Ștergere
  9. Uhh..sunt asa de prinsa in ultima vreme..dar .. nu am putut sa nu trec un pic pe la tine..Nu stiu cum e cu iubirea virtuala intre sexe ca eu nu am cautat asa ceva..Am insa o prietena vaduva ,de varsta mea , care tot incearca sa gaseasca un suflet pereche si gaseste doar obsedati de sex virtual ,mai mici ca ea cu multi ani..Personal nu pot intelege asa ceva....de aceea nu stiu exact ce sa cred despre aceste relatii virtuale..Unele s-au concretizat in realitate si merg chiar bine..Sa fie vorba de sansa?? ca si in real..nu stiu...Ceea ce stiu este ca ..eu comunic in virtiual cu niste prietene minunate...pe unele le-am cunoscut in real si s-au dovedit a fi exact cum le stiam..de pe net...Cu tine comunic de atatia ani,draga mea Olga.....si sunt convinsa ca si in realitate esti MINUNATA!!!!..Pacat ca unii nu vor "sa te vada "cum esti cu adevarat...Te iubesc ,prietena mea draga!!

    RăspundețiȘtergere
  10. IN MARE PARTE CEI DINTRE PRIETENII VIRTUALI NU SUNT CEEA CE SPUN CA SUNT...AU PROFILE FALSE IAR CAND CUNOSTI PERSOANA VEZI DE FAPT CA ESTE CU TOTUL ALCEVA ...SUNT MULTE DE SPUS DAR SPER OLGUTA CA VA EXISTA O ALTA EMISIUNE PE ACEASTA TEMA FIIND FOARTE INTERESANTA ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu tine! vom vorbi si despre prietenia virtuala!

      Ștergere
  11. cred ca si lumea virtuala are o parte buna, dar nu poti trai prea mult in ea si nici prea multa incredere nu poti oferi.
    insa poti intalni persoane minunate si asa, dar mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna dimineata ,Voce Frumoasa ! >:D<

    RăspundețiȘtergere