Blog premiat

joi, 23 februarie 2012

Dor de primvara

      
                                *  clik pe imagine pentru a mari, spre a putea vedea, ghioceii si
                        brandusele din gradina Castelului Peles, fotografiati cu  4 primaveri  in urma



Azi m-a apucat un dor de primavara, este anotimpul meu preferat, stiu ca multi il  asteapta, dar,  pentru mine  chiar daca inseamna o primavara in plus, si parca dupa 50 de ani te uiti cam cu jind la timpul care trece,  inseamna totusi multa schimbarea in bine,....inseamna  regenerarea naturii si parca nu-mi mai repugna  trecerea timpului....
         Daca ar fi dupa mine, as lasa sa fie primavara, primavara si dorul de primavara....m-ar indemna sa mai spun iar si iar primavara...oamenii parca sunt mai fericiti primavara , seninul cerului parca le confera o stare de mare bine, soarele care  incalzeste aerul primavaratec, ii face pe oameni mai zambitori,  ii vezi pe strada zambind uneori fara motiv,  simt pur si simplu  nevoia de exteriorizare,  lumea iese in parcuri, mirosul  verdelui  crud din  natura, le da o stare   de bine , oamenii sunt mai expansivi, copii mai galagiosi, neastamparati, pentru ca , asa mi se pare mie ca trebuie sa se comporte cei sanatosi...si parca  neastamparul lor te indeamna si pe tine la  o viata noua...
        O  viata noua, si cand spun asta ma refer si la iubire, ea e perceputa mai acut primavara, uneori devi imponderabil, simti ca plutesti, traiesti intr-o alta dimensiune, te simti intr-un mare fel.... si daca  am in minte  primavara, ma gandesc si la cineva  anume, apropos...imi amintesc un cantec a lui Aurelian Andreescu,  in care era un vers"tu esti primavara sufletului meu"...v-ati asemuit iubitul, iubita cu o primavara?
      Hmmm!! eu da...am primavara in suflet, m-as bucura s-o aveti  si voi...cu ea in suflet poate sa fie si gerul lui Boboteaza, parca nu e chiar de speriat...pentru ca, gandul, la el/ea...te incalzeste, nu-i asa?!
       Nu stiu  ce primavara va fi... a asteptarilor, a indoielilor, a implinirilor...a trairilor navalnice, a pacii sufletesti, poate necesara sufletului meu zbuciumat, a linistii?  ...a regasirii bucuriei vietii, a rostului, a drumului bun...as vrea sa fie  o primavara a impacarii, a calmului  dupa nesfarsitele furtuni....
       As vrea sa fie primavara sufletului vostru...sau mai bine spus sufletul sa va fie o vesnica primavara , cu nori  plini de iubire, cu ploi calde  care sa spele tristetea din sufletul vostru !!!



18 comentarii:

  1. Dap, si mie imi este un dor nebun de tot ceea ce inseamna primavara si vara, dar mai este putin :). Salutare si toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare si sa auzim numai de bine...o primavara de exceptie iti doresc!

      Ștergere
  2. odata cu primavara de afara ar trebui sa vina si primavara in sufletul nostru...

    RăspundețiȘtergere
  3. Primavara este o reflexie a gradinii sufletului nostru.
    Primavara isi face propria declaratie, atat de tare si de clar, incat gradinarul pare sa fie doar unul dintre multele ei instrumente, si nu compozitorul.
    Cine poate sa reziste sentimentului de bucurie si de fericire de care esti animat atunci cand participi la renasterea naturii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culoarea primaverii iti imprima stilul de a vedea in oameni ceea ce ai tu de daruit.. si ai dreptate, te anima!

      Ștergere
  4. Oricat de batrani si neputinciosi am fi, intotdeauna vom astepta cu nerabdare primavara.
    Cand timpul este pregatit pentru anumite evenimente, acestea apar in diferite locuri sub forma violetelor care ies la lumina sa intampine venirea primaverii.
    Unde infloresc florile, exista si speranta.
    Primavara nu ar fi primavara fara cantecul pasarelelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fie ca soarele sa-ti zambeasca de fiecare data si sa iti incalzeasca sufletul cu fericire si bucurie. Sa fii mereu vesela si iubareata si sa traiesti viata din plin....flori si pupicei pentru tine!!

      Ștergere
  5. Primavara,anotimpul cald,ce aduce cu sine toate zambetele inghetate in frig,chipurile radioase,si privirile visatoare,iti reda vointa,iti aduce un nou suflu din ceatza,risipeste valurile de nepasare,si ne incanta sufletul,auzim simfonia melodioasa a sosirii primaverii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Primavara este un anotimp superb...anotimpul renasterii, bucuriei...este unul din preferatele mele pentru ca toamna este anotimpul meu de suflet...desi fiecare anotimp este special.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare primavara care a trecut peste noi a lasat in viata noastra un strop de viata, de vitalitate si de voie buna.

      Ștergere
  7. DA ..ESTE MINUNATA PRIMAVARA....DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE...ADUCE MULTA MANGAIERE...MULTA CALDURA SUFLETEASCA...NOI SPERANTE SI DE CE NU?NOI PROIECTE DE VIATA SI BINEANTELES MULTA MULTA ...IUBIRE...SPER PENTRU TOTI....!!!ATI DESCRIS FOARTE FRUMOS ACEST MESAJ AL PRIMAVERII...--------!O PRIMAVARA FERICITA ...!!!GETA...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geta, sa ai parte de o primavara asa cum o doresti cu mult soare in suflet si impliniri depline!

      Ștergere
  8. Buna dimineatza,primavara!!!Ador anotimpul acesta...renasc,intineresc..verdele campul si florile multicolore imi dau aripi..Se spune că noi femeile inventam stări sufleteşti. şi le servim apoi la micul dejun alături de cafeaua fierbinte. Astazi ,citindu-te ,am inteles ca iubestti primavara si ca iti rupi din suflet sentimente pierdute asteptand cu emotie si sperantza ca un el..sa te renasca din lumea oarba.. iar degetele tale dezmiarda o prea omenească nevoie de ... casă, de doi..te-nfioreaza un ghem de vorbe nerostite inca.

    ..Simti? Cineva drag ţi-a lăsat in aceasta dimineaţă in prag un coş cu lumină.Crede in primavara si in cineva care iti va reda stralucirea ochilor tai..Apropo..ce culoare au ochii tai?Au cumva culoarea fericirii?
    Eu te imbratisez cu drag,cu prietenie si... De-as fi narcisa sau bujor
    Ti-as mangaia un tainic dor..
    De as avea puteri de mag
    In zori ti-as poposi in prag,
    Ti-as pune-n par doar busuioc
    Sa ai in dragoste noroc..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. INVENTAM SI MI SE PARE FIRESC!! suntem mai pricepute, avem poate mai multa fantezie, tocmai de aceea reusim sa le sucim mintile barbatilor, nu-i asa? ;)

      Ștergere
  9. Exista si oameni care nu merg in aceeasi directie? Phii, exista... Eu sunt un exemplu!
    Comentariul meu este... "o noua primavara pe vechile dureri"!

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere