Blog premiat

vineri, 28 ianuarie 2011

Banii sau viata?

  Spun unii  ca banii n-aduc fericirea...hm!!! dar vin  altii si  adauga...cum ca numarul lor da! aduce fericirea! oare asa o fi? am ajuns sa fim sclavii banilor? muncim pentru ei si uitam sa mai traim? Tot mai des auzi ca oamenii se despart  din astfel de probleme,probabil pentru ca unii au o anume educatie financiara,iar partenerele lor gasesc prioritati diferite ,cheltuie  banii pe lucruri  mai putin necesare,neadministrand corect veniturile casei  iar de aici scandal in cuplu...putine femei stiu sa economiseasca,tentatii sunt la tot pasul...ba un parfum,ba o rochie,ba un pantof si daca prinzi si o promotie zici-  pai? cum s-o las? ca e de pomana! si uite asa resursele scad...te trezesti la sfarsit de luna ca  ai ajuns la fundul sacului...si in loc sa pastrezi o armonie in cuplu ajungi la scandal.
  Dar ,hai sa nu aruncam vina numai pe noi,femeile,ca  poate la fel fac si unii barbati,gasesc placeri apropiate de cele mai de sus,vor sa fie in trend cu moda,vor sa placa nu numai nevestelor si  cauta sa epateze si prin tinuta vestimentara,se spune ca nu haina face pe om...si totusi,cand vezi un barbat" la 4 ace"...nu poti ramane  indiferenta,il admiri....unii cauta chiar brend-uri tari sa impresioneze.Ma rog,personal,n-am  fost adepta hainelor de firma,daca ceva imi vine bine cumpar fara sa imi pese ,cumpar ca ma simt bine in acel articol vestimentar si atat!...mai degraba urmaresc calitatea  si sunt dispusa sa dau mai mult pentru ca asa am invatat de la mama mea care avea o vorba:"suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine.." putine si bune!
 Constatam ca traim intr-o societate  orientata spre consum,castiguri si renume...cautam job-uri unde sa castigam cat mai mult ,dar nu spre a ne satisface nevoile existentiale :hrana,nevoia de siguranta pe care am putea-o acoperi si cu bani mai putin ci pentru a ne satisface dorintele,o casa cat mai  confortabila,o masina (care sa fie cat mai grozavoasa).Si uite asa punem temei pe partea materiala,in loc sa ne gandim la cea spirituala...ne uitam pe noi insine,ne neglijam sufletul il loc sa-l rasfatam ...sa calatorim sa ne bucuram de viata,pentru ca ne trezim la un moment dat ca in goana pentru "a avea" pierdem in detrimentul  lui "a fi" ,uitam sa ne mai bucuram de compania celor dragi,uitam de familie,citisem pe net o povestioara cu talc am sa-i dau copy paste s-o reamintesc celor care uita de faptul ca in afara de  bani mai sunt si alte lucruri mult mai importante in viata.
"Un om a venit de la muncă târziu, obosit şi nervos, găsindu-şi băiatul de 5 ani aşteptând la uşă .
- Tati, pot să te întreb ceva?
- Da sigur, despre ce e vorba? a răspuns omul.
- Tati, câţi bani câştigi pe oră?
- Asta nu e treaba ta. De ce mă întrebi astfel de lucruri. Spuse omul nervos.
- Doar vreau să ştiu…Te rog spune-mi, cât câştigi pe oră?
- Dacă trebuie să ştii, câştig 50$ pe oră.
- Ah, a răspuns micuţul, cu capul plecat.
- Tati, imi imprumuti te rog 25$?
Tatăl s-a înfuriat,
- Dacă singurul motiv pentru care m-ai intrebat asta este ca să îmi ceri nişte bani să îţi cumperi o jucărie prostească sau alte porcării, atunci du-te direct în camera ta la culcare. Gândeşte-te de ce eşti aşa egoist. Nu lucrez din greu în fiecare zi pentru aşa copilării.
Micuţul a mers în linişte în camera şi a închis uşa .
Omul s-a enervat şi mai tare pe întrebările băiatului. Cum a putut să pună aşa întrebări doar pentru a cere nişte bani.
După o oră, omul s-a calmat şi a început să gândească:
“Poate chiar era ceva de care chiar avea nevoie să cumpere cu 25$ şi chiar nu mi-a cerut bani des.” Omul a mers la uşa băiatului şi a deschis-o:
- Dormi? a întrebat…
- Nu tati, sunt treaz, a răspuns baiatul.
- M-am gândit, poate am fost prea dur mai devreme, spuse tatăl. A fost o zi lungă şi m-am descărcat pe tine. Uite aici ai 25$.
Micuţul a sărit, zâmbind. Mulţumesc tati, a zbierat. După aceea a scos un pumn de bani.
Omul a văzut că băiatul avea deja bani şi s-a enervat din nou.
Micuţul şi-a numărat încet banii şi s-a uitat către tatăl său.
- De ce vrei mai mulţi bani dacă deja ai? a spus tatăl.
- Pentru că nu am avut destul, dar acum am, a replicat băiatul. Tati, am 50$. Pot să cumpăr o oră cu tine???? Te rog sa vii mai repede acasă mâine . Vreau sa mănânc cu tine.
Tatăl a fost distrus. Şi-a luat băiatul în braţe şi l-a implorat să îl ierte. Este doar o reamintire pentru toţi ce lucrează din greu în viaţă. Nu ar trebui să lăsăm timpul să treacă printre degete fără să petrecem timp cu cei care chiar contează pentru noi, aceia apropiaţi de inimile noastre. Să ne amintim să împărţim cei 50$ din timpul nostru cu cineva pe care îl iubim.
Dacă mâine murim, compania pentru care lucram ne va înlocui foarte uşor, în câteva ore. Dar familia şi prietenii pe care îi lăsăm în urmă o să simtă pierderea pentru tot restul vieţilor lor."

miercuri, 26 ianuarie 2011

Timpul

     Am ales sa vorbesc in emisiunea mea de maine despre timp,ah! cat am dori unii dintre noi sa-l oprim,sa nu-l lasam sa zboare,pentru ca el curge cu viteza unei  ape curgatoare si daca sensul unei ape il mai putem dirija,prin derivatii,cu timpul e destul de dificil,el are o singura directie -  inainte! El este masura noastra in  lunga sau pentru unii scurta calatorie terestra.Asa cum se stie nu putem experimenta  acelasi eveniment de doua ori,el nu se mai intoarce, regretam ireversibilitatea lui,si tocmai de aceea ar trebui sa ne gandim bine cum il folosim...
 Din pacate doar prezentul este la dispozitia noastra de el putem dispune si e bine sa-l exploatam cu  intelepciune ,trecutul nu -l mai putem schimba iar despre viitor...este plin de incertitudini,nu-l cunoastem!
     Un prieten imi spune in timp ce scriu articolul..."ce zici de-o masina a timpului"...pai ar fi minunat!!! dar,oare masina aceea va fi candva descoperita?????????si daca ar descoperi-o cineva,oare unde m-as intoarce eu????
Stiu ce -o sa ziceti : hmmmm!!! masina timpului? subiect SF...corect!!! asa zic si eu...si totusi....unde v-ati intoarce..????in care perioada a vietii voastre?
     Imi povestea cineva ca in adolescenta a facut sport la o clasa speciala si la un moment profesorul  le-a pus o  intrebare: cum percepeti voi timpul?  ce inseamna timpul pentru voi? ...persoana in cauza cica ar fi citit  cu ceva timp in urma o cugetare a lui N.Iorga care spunea ca "in viata pierdem ani iar pe patul de moarte cersim clipe",cugetarea l-a impresionat pe acel profesor  pentru ca ascunde mult adevar!
    Adevarul  este ca timpul zboara,e iarna si totusi ,ghioceii din imagine i-am imortalizat zilele trecute,sunt semne ca primavara  ne da tarcoale,va trece repede apoi si ea ca si iarna si la randul ei,cu generozitate va lasa cele libera verii ca deja trecerile sunt  foarte stranse,aproape ca nu le sesizam...parca am ajuns sa avem doar doua anotimpuri,vara si iarna...
   

marți, 25 ianuarie 2011

Leapsa literara


Am primit ieri de la lotusul o leapsa literara,am promis sa raspund provocarii si ,iata ca am purces la fapte...  leapsa suna cam asa:

Daca vi s-ar propune sa scrieti biografia ,carui scriitor i-ati incredinta sarcina asta?
 
     Da,daca stau sa socot poate ca viata mea ar merita sa fie pusa  pe un roman,pentru ca una peste alta a fost  si inca mai este o viata frumoasa  asa cum este ea,cu bune si cu rele,pentru ca "relele"poate mi-au aratat sau m-au facut sa pot aprecia  in adevarata sa valoare binele vietii.... 
     Dupa felul in care gandeste i-as incredinta-o lui Alice,citesc revista "Tango" de la inceputurile ei,o admir mult pe aceasta doamna minunata care a stiut sa treaca  admirabil peste toate greutatile vietii si acum inclin sa cred ca si-a gasit omul visurilor ei,omul pe care poate l-a cautat in toate iubirile anterioare....daca m-ar refuza,as da-o lui Cristian Lisandru,chiar daca este barbat,este un om extrem de sensibil si plin de iubire fata de semenii lui,si asta pentru ca doar un astfel de om ar putea sa puna pe hartie sa zic asa  viata mea,care a fost si continua sa fie una  in coordonatele iubirii de viata,de semenii mei..


Care sunt motivele pentru care i-ati incredinta lui sarcina asta?


Alice este o femeie care iti transmite intr-un mod extraordinar tonusul acela cald,emotional,te face  pur si simplu sa vezi cu ochii mintii tot ce scrie, te face sa o simti aproape,parca ai sta  alaturi la o cafea sau un ceai si ai povesti  cu o prietena pe care o stii de-o viata....si asta nu mi se pare putin,maniera in care scrie este una eleganta,are un stil aparte,este foarte personala  si asta ma fascineaza .

Cristian Lisandru,este tipul omului vesnic indragostit,el nu poate trai fara iubire,asta se vede clar in scrierile sale,pune multa culoare  si stie sa-si atraga  cititorii prin  stilul sau aparte,presara  doza aceea de umor vital,personajele lui par adevarate,rupte din viata cotidiana ,oameni cu trairi speciale,oameni adevarati...iar acum sa va mai spun ceva,poate l-am ales si pentru marea dragoste pe care o poarta iubitei sale Geanina pe care o divinizeaza! rar intalnesti astfel de barbati care nu se sfiiesc sa-si declara iubirea ,n-o ascund ci dimpotriva poate prin tot ce fac ,dau o lectie celor care poate au ramas repetenti la acest capitol...bine ar fi sa ia din harul lui cat mai multi!


Este sfarsitul lumii.Ce carte ati pune in capsula cosmica pentru a pastra o"urma" a umanitatii?



Ei!!! aici cam greu cu raspunsul! as pune mai multe nu numai una...pentru ca m-ar durea sufletul sa nedreptatesc ...am citit prea multe  carti care au lasat o "urma" adanca in sufletul meu....pe care poate le-am pastrat in suflet ca pe niste icoane..ma risc totusi si  numesc cateva(sper ca celelalte sa ma ierte):


   Cum arata pentru dvs. pauza ideala pentru a citi o carte???

Nu conteaza momentul,citesc cand simt nevoia de relaxare,o fac fie ziua,fie noaptea,iar daca cartea ma fascineaza,imi pierd o noapte intreaga,nu ma desprind de ea...pun daca se poate asta,evident si o muzica in surdina,sa fie spre exemplu  o muzica tibetana...si atmosfera este una  completa!ma simt minunat!



Daca ati avea puterea de a "sterge" un personaj de roman,care ar fi acesta?


Nu!!! n-as sterge nimic...nu exista bine fara rau,iar daca scriitorul respectiv l-a ales, chiar daca pe moment ma enerveaza, accept  rostul lui in  acea carte....de ce sa-i stric  farmecul? deci categoric,n-as sterge nimic!!!!


Care sunt motivele pentru care ati scoate acest personaj?


Tocmai am raspuns mai sus...nu exclud niciun personaj...e ca si cum m-as baga in casa cuiva si as incerca sa fac ordine,sa-i spun: scoate mobila asta ca nu se potriveste cu  incaperea,arunca oglinda asta ca e  infidela realitatii...si lista ar putea continua... :)


 Cati kilometri ati merge pentru a gasi o carte?


Nu conteaza distanta,conteaza dorinta in sine...un om cu patima cititului nu alege distante,nu le masoara in kilometri ci in dragostea sa pentru carte....iar a mea este mare,cat de mare? infinit...pot defini infinitul,nu!!!  asadar....aici poate ar trebui sa amintesc ceva,in copilarie si apoi in adolescenta,am primit de la bibliotecile pe care le frecventam (nu mi-am permis din totdeauna sa cumpar carti...) mici insigne pe care scria"Prieten al cartii"..ERAM FOARTE MANDRA DE ELE!


Daca ar fi posibil sa va intoarceti in trecut ,ce scriitor ati vrea sa intalniti?


Minunata intrebarea!As vrea sa intalnesc mai multi,de ce doar unu'?
i-as dori pe toti cei care m-au impresionat prin operele lor...


Care ar fi primele cuvinte pe care le-ati adresa(in afara de "buna ziua'')

Ce cuvinte...as ramane  blocata emotional! asa oameni minunati sa-mi fie dat sa-i vad?...aoleu! ar fi minunea minunilor!
Le-as multumi printr-un gest...care ar fi acela? lesne de inteles...o plecaciune!


Descrieti biblioteca visurilor voastre.


Ce minunat ar fi sa pot avea biblioteca doctorului Alexandru Vasvaridin Satu Mare!!! intrati pe link http://marelestatmajoralcartilor.blogspot.com si admirat-o!e minunata! a mea este mic copil pe langa ea...


Leapsa mege spre :
Dr. Alexandru Vasvari,
Anamaria, Monica Olteanu, Cora,Geanina Lisandru,Hera Mariana si toti cei care o doresc !!!!

Edit later:
atasez o imagine de pe blogul doctorului Alexandru Vasvari  din Satu Mare,o parte din imensa sa biblioteca,o biblioteca care poate concura cu multe biblioteci orasenesti....il felicit cu toata sinceritatea!

duminică, 23 ianuarie 2011

Ganduri de dimineata..

M-am trezit cu o bucurie in suflet,asa cum o fac de ceva timp.....n-am facut insa ce obisnuiesc sa fac in fiecare dimineata,adica sa ma indrept  cu ochii intredeschisi  spre expresor spre a-l porni...nu,azi am schimbat regula, am dat drumul la  calculator,simteam nevoia sa-l ascult pe Yanni si pe Enya si culmea  e ca i-am gasit  ca sa zic asa"doi in unu' " am sa  postez  clipul si pe blogul meu,sper sa va placa...mie una mi-a dublat bucuria din suflet si am simtit nevoia s-o impart cu voi...



Si pentru ca haladuiesc pe diferite forumuri,mai citesc, mai scriu acolo unde simt ca am ceva de spus,azi am gasit  ceva care mi-a atras atentia si vreau sa  las ideea si fetelor care vor citi  articolul meu, asta pentru ca subscriu  celor citite de mine,adica  pur si simplu noi femeile, uneori de taiem singure craca de sub picioare...si asta  nu e o afirmatie gratuita... este   extrapolata de  oameni de specialitate,ei dar sa va spun despre ce este vorba,se pare  ca sunt 5 intrebari pe care femeile n-ar trebui sa le puna niciodata barbatilor...;)
Cele 5 intrebari sunt:

1.La ce te gandesti?
2.Ma iubesti?
3.Sunt grasa?
4.Crezi ca e mai frumoasa decat mine?
5.Ce ai face daca as muri?
Se spune ca aceste intrebari ar fi nocive,ele ar putea degenera intr-o cearta mare si cine stie ?!daca barbatul ar raspunde sincer,corect...s-ar ajunge la divort! :-?
Voi ce parere aveti? :)


Edit later:
In  timp   ce ascultam Yanni am savurat si cafeluta...o ofer virtual cu mare drag tuturor!

marți, 18 ianuarie 2011

BLOG DE BLOG - Cele mai bune bloguri din 2010 - LEAPSA CU NOMINALIZARI

Informatii :luciaverona.blogspot.com/


Gata! A sosit momentul mult-aşteptat. Din această clipă puteţi face nominalizări pentru cele mai bune bloguri din 2010. Puteţi, conform tradiţiei, să vă şi autonominalizaţi, autodenunţaţi, autodemascaţi. Puteţi să vă nominalizaţi, denunţaţi, demascaţi prietenii şi, desigur, duşmanii.
Asta se va întîmpla sub formă de leapşă. Dacă doriţi să participaţi, preluaţi cu copy-paste categoriile din concurs şi purcedeţi la nominalizări pe propriile voastre bloguri, apoi pasaţi leapşa cui doriţi. Nu uitaţi să lăsaţi aici cîte un link,
aici să ştie juriul de unde să vă ia.



Cum se fac nominalizările?
Nominalizările se fac printr-o leapşă. Toţi cei care doresc să nominalizeze, inclusiv şi în primul rînd membrii juriului, sunt invitaţi să considere această postare ca pe o leapşă şi s-o trateze ca atare. Adică să scrie ceva despre concurs pe blogurile lor, să ia cu copy-paste categoriile, să nominalizeze pe cine vor, apoi să transmită leapşa mai departe.


Care sunt categoriile concursului?
1. Marele premiu - Pentru că-mi place
2. Blog literar (cu trei secţiuni: critică, jurnal, creaţie)
3. Blogul cu cel mai mult umor
4. Cel mai bun cititor/comentator
5. Cel mai bun blog de păstrarea memoriei
6. Cel mai bun Blog politic/Blog economic
7. Cel mai informat blogger
8. Cel mai simpatic blogger/bloggeriţă
9. Cel mai bun blog al unui ziarist
10. Cel mai bun blog de discuţii/dezbateri
11. Cel mai bun blog vizual (foto, grafică)
12. Cel mai bun blog de sport
13. Cel mai bun blog de muzică
14. Cel mai combativ blog
15. Cel mai activ blogger
16. Cel mai bun pamfletar dintre bloggeri
17. Blogul pasiunii (profesiune, hobby). Aici vor intra blogurile culinare, de modă, de design, grădină, cîini-pisici, călătorii, colecţii. Desigur, juriul va putea să acorde mai multe premii, dacă va fi cazul.
18. Premiul de popularitate



Cum va afla juriul care sunt blogurile nominalizate?
Toţi participanţii sunt rugaţi să lase într-un comentariu la această postare un link funcţional spre pagina cu nominalizări de pe propriul blog.
Nu uitaţi să lăsaţi aici cîte un link, aici să ştie juriul de unde să vă ia.


Nominalizarile mele


1. Marele premiu - Pentru că-mi place http://ivanuska.wordpress.com/

2. Blog literar (cu trei secţiuni: critică, jurnal, creaţie) 
http://lisandrulisandru.wordpress.com/
3. Blogul cu cel mai mult umor -http://dintimisoara.wordpress.com


4. Cel mai bun cititor/comentator
http://ivanuska.wordpress.com/ si http://buriculpamantului.blogspot.com/


5. Cel mai bun blog de păstrarea memoriei http://bucurestiinoisivechi.blogspot.com/
http://vocea-de-departe.blogspot.com/ 

6. Cel mai bun Blog politic/Blog economic http://bibliotecarul.blogspot.com/ si http://ionelmuscalu.blogspot.com/

7. Cel mai informat blogger http://codulluioreste.blogspot.com/ si http://pantacruel.blogspot.com/

8. Cel mai simpatic blogger/bloggeriţă http://bios-doareu.blogspot.com/


9. Cel mai bun blog al unui ziarist -http://alice.revistatango.ro/

10. Cel mai bun blog de discuţii/dezbateri http://serbantomsa.blogspot.com/

11. Cel mai bun blog vizual (foto, grafică) 
http://catalinfudulu.blogspot.com/
http://aprilcherryflower.blogspot.com
12. Cel mai bun blog de sport - nu urmaresc...imi pare rau!
13. Cel mai bun blog de muzică -http://muzicdiverse.blogspot.com/


14. Cel mai combativ blog http://gigelitatea.blogspot.com/


15. Cel mai activ blogger http://ivanuska.wordpress.com/

http://karina-lumeanoastra.blogspot.com 
http://www.cabral.ro/

16. Cel mai bun pamfletar dintre bloggeri -http://www.ciutacu.ro/


17. Blogul pasiunii (profesiune, hobby). Aici vor intra blogurile culinare, de modă, de design, grădină, cîini-pisici, călătorii, colecţii. Desigur, juriul va putea să acorde mai multe premii, dacă va fi cazul.

http://heramariana.blogspot.com/ 
http://cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.com
http://arta-feminitatii.blogspot.com/ 
http://cuelisa.com/ 


Concursul „BLOG DE BLOG – cele mai bune bloguri din 2010” va fi jurizat in acest an de distinsii membri ai juriului: Lucia Verona, Simona Ionescu, Oana Stoica Mujea, Ştefania Coşovei, Matilda, Ioana Diaconescu,  Adrian Năstase, Adi HădeanAlex Mazilu, Chinezu, George Şerban, Horia GârbeaIonuţ Iancu. Partener: blogosphera.ro.


Nu m-am inscris in nicio categorie.
Ma bucur ca blogul meu sa fie apreciat de prieteni,de vizitatori si atat!




Succes!


Leapsa merge spre toti blogerii din lista mea de blogroll,daca o vor  bineinteles!

duminică, 16 ianuarie 2011

Increderea in noi ,in sarmul nostru personal

La cererea ascultatorilor mei,am ales sa vorbesc luni  17 ianuarie in cadrul emisiunii mele despre acest lucru....consider ca este un subiect care  cere timp,asa cum de altfel si aceasta incredere in noi insine se castiga tot in timp,o dobandim  cu voia noastra in timp, mi se pare ca mai ales pentru noi  femeile este o calitate esentiala.As zice ca fiecare dintre noi este constient/a de propria sa valoarea,de puterea seductiei pe care o are asupra celor din jur...si multi/e au realizat in timp ca nu  aspectul fizic este cel important,desi na! se mai spune si despre acea  prima vedere,prima impresie care unii spun ca e hotaritoare....eu una as imparti aici  lumea in doua...adica in oameni care te fascineaza ca aparitie fizica si oameni care te farmeca prin  inteligenta lor,adica oameni pe care ii admiri dupa ce isi" deschid gura".
Se pare ca in ceea ce ne priveste pe noi femeile, reusim sa  sporim farmecul prin stralucirea noastra interioara,prin feminitate,dinamism,iar cand aceste  calitati sunt apreciate de semenii nostri reusim sa radiem prin frumusetea interioara ,sa devenim  atunci cand vrem o femeie superioara,calma frumoasa,senzuala,calitati pe care barbatii le ravnesc  mereu.
Femeile care au incredere in farmecul lor chiar daca nu au un trup extraordinar,prin  armonia interioara dau farmec chiar si trupului,pentru ca ele emana o caldura sufleteasca care il incanta pe barbat....prin felul propriu de a fi il lumineaza si-i dau starea aceea de interes   continuu...de incantare.
In timp ce editam articolul vorbeam cu un barbat pe net si cerandu-i parerea legat de acest "STAS" al frumusetii femeii el mi-a raspuns:

"si..sa fim seriosi: "trup extraordinar" = dupa ce criterii?e STAS ca la masini?STAS -ul cui? a unor moshi onanisti?"
Am ras...si l-am intrebat daca pot sa-l citez pe blog....mi-a dat acceptul !
Astfel ajung sa cred ca prejudecatile legate de  calitatile absolut necesare unei femei cum ar fi frumusetea de manechin adica 90-60-90 ,tineretea,frumustea fizica nu sunt validate de toti barbatii.Asadar,chiar si o femeie ajunsa la maturitate poate prin farmecul sau sa fie indragita , chiar si o femeie plinuta ,o femeie comuna la prima vedere,un chip obisnuit,poate transfigura  prin multa caldura sufleteasca,tandrete si iubire,fascinand pur si simplu!
Importante sunt  gandurile noastre,ceea ce simtim noi fata de noi,dar si fata de barbati,ele ne aduc imaginea aceea  ,acel "nu stiu ce"pe care barbatii il cauta....
Claire Rainer, scria in New Woman: "Faptul de a fi constienta de propria senzualitate se afla intr-o stransa legatura cu respectul de sine, deoarece o asemenea persoana traieste constient placerea sexuala. Sa stii ca esti femeie, sa te bucuri de aceasta, sa ii lasi si pe altii sa imparta cu tine aceasta cunoastere, aceasta bucurie nu are nimic de a face cu insusirile sexuale evidente. O femeie care simte ca are farmec, il va avea si in realitate". Imaginea despre sine este extrem de importanta. Ea transforma o femeie obisnuita intr-una seducatoare.
HAI SA INCERCAM SA FIM SEDUCATOARE!
HAI SA NE GASIM PROPRIA FORMULA DE A FERMECA!
Nu uitati un lucru!!! barbatii atunci ne plac cand ne vad multumite de propriul nostru trup,ne plac atunci cand noi ne apreciem pozitiv in oglinda...hai sa zambim imaginii noastre cat mai mult,hai sa sporim farmecul!capul sus fetelor pentru ca barbatii vor percepe aceste vibratii pe care noi le vom emite,fiti sigure pe voi,iubiti-va ,ca sa fiti la randul vostru iubite!

Astept parerea voastra aici sau in timpul emisiunii mele la radio.


Pentru a ma asculta dati  click aici:
Pentru dedicatii muzicale adaugati id:
radioenigmaromania
Auditie placuta!!!!

marți, 11 ianuarie 2011

Respectul

Am purtat zilele acestea lungi discutii cu cineva drag mie legat de acest subiect...asta pentru ca persoana respectiva trece printr-o perioada mai grea din viata sa...o perioada in care a ajuns la concluzia ca fara respect nu poate sa ramana alaturi de cineva...
Dar sa vedem cum stam cu aceasta notiune....ce este respectul de fapt?
Hai sa luam Dex-ul....
RESPÉCT s.n. Atitudine sau sentiment de stimă, de considerație sau de prețuire deosebită față de cineva sau de ceva; deferență, venerație. ♢ Expr. A ține (pe cineva) la (sau în) respect = a ține pe cineva la distanță, a nu-l lăsa să devină prea familiar. A pune (pe cineva) la respect = a impune cuiva o atitudine respectuoasă. Respectele mele, formulă respectuoasă de salut. – Din fr. respect, lat. respectus.

Greu de definit? sau usor?...hm!!! dar uite ce spunea Marin Preda  in opera sa..."daca respect nu e,nimic nu e!"cu alte cuvinte daca nu avem respect ,si aici ma refer la respectul de sine si respectul fata de cei din jurul nostru,nu mai putem sa ne simtim cu adevarat oameni.Clamam acest cuvant foarte des dar uitam sa-l asimilam in registrul nostru comportamental.Am citit undeva pe un forum o definitie care chiar mi-a placut si mi s-a intiparit in minte,de ce spun asta? pentru ca mi s-a parut o definitie foarte potrivita data respectului si ea suna cam asa - a respecta inseamna a nu invalida!adica atunci cand ascult parerea cuiva nu inseamna ca trebuie sa o asimilez,dar nici sa-i contest adevarul,o respect! adica o validez!
Prin aceasta atitudine  pretuiesc cu alte cuvinte prezenta celuilalt cu absolut tot ce aduce el in comunicarea cu mine.Ceea ce mi se par grav in zielele noastre e faptul ca   se face uz din ce in ce mai rar  de aceasta atitudine,e inteles gresit ori lipseste cu desavarsire in unele cazuri si unde pui ca  il dobandim zic eu in primii anii de viata,familia avand un rol important in  acest sens.
As vrea sa pot afla parerea voastra legat de  aceasta tema pe care o voi dezbate joi - 13 ianuarie intre orele 18-20 in cadrul emisiunii mele"Cutiuta cu iluzii" de la  Radio Enigma Romania  - accesand urmatorul link ne putem si auzi:
http://radioenigmaromania.ro

Inchei cu respectele mele pentru voi toti si urarea mea de a nu va intalni cu lipsa de respect!

Edit later:am atasat poza catelusei mele Tasha care sta cu mult bun simt pe balcon si imi cere parca ajutorul...ar vrea sa ajunga la maduva osului si e cam greu pentru un animalut atat de mic sa ajunga acolo... dar nu-mi violeaza  intimitatea,sta si astepta  cuminte ...astept si eu ...dar nerabdatoare parerea voastra legat de tema de mai sus...

vineri, 7 ianuarie 2011

Amintiri din Italia

Amintirile placute sunt mereu in mintea noastra,mai cu seama ca se intampla adesea ca realitatea imediata sa nu-ti ofere ce -ti doresti,ce faci atunci...??te refugiezi in trecut si iti incarci sufletul cu balsamul amintirilor dragi,hm!!!...asta fac eu acum,revad imaginile care imi intregesc in minte trairile de odinioara,trairi care le invoci,trairi care as vrea sa dureze o vesnicie,dar tot ce e frumos tine putin,din pacate! :)
Ma uit la poza Cameliei ,eram nerabdatoare amandoua in  aeroportul din Forli,asteptam pe cineva drag...
si el a venit....
si a fost frumos!

a fost cadoul meu de Craciun!

Ne-am simtit minunat impreuna,distantele insa sunt cam greu de  depasit,te multumesti cu cat se poate,cu intalniri de cateva zile,intalniri care au darul de a te ferici ,de a-ti incarca bateriile pentru timpul in care din pacate ramai departe de persoana draga...
N-o uit nici pe Daisy catelusa Cameliei,e o minunatie de animalut aproape umanizata,ii lipseste vorbirea ca altfel mi se pare ca pricepe tot ce-i spui...e foarte inteligenta!
 Trebuie sa va spun ca Daisy avea si un logodnic in vecini,il chema Buffo,uite-i cat sunt de fericiti impreuna!
Imi pun intrebarea urmatoare...daca pana si animalele stiu sa-si exprime trairile,apoi noi oamenii de ce ne temem s-o facem?de ce ne rusinam uneori de sentimentele noastre?
De ce stam pe ganduri,de ce ne risipim?nu-i pacat?


Parcul de langa pista Ferarri din Imola e minunat,iti speli ochii pur si simplu cu frumusetea lui...
Gresesc cumva?..uite ce limpezi sunt si ochii mei! ;)

Dar si ai copilei din imagine,ochi nevinovati care  admirau frumusetea paunilor din imagine
Hehehe!! ca sa vezi,masculul era intors cu spatele spre noi...ne ignora...deh! ce-i pasa lui de noi cu patru paunite alaturi? :))
Noroc  cu ratoiul  care ne-a bagat in seama!:)dar si cu lebada neagra din imagine...
Orasul e despartit de pista de forumula 1 prin aceasta apa curgatoare,uneori ea se revarsa  pe campul  din imediata apropiere,am prins si o astfel de perioada de ploi abundente la Imola care au facut sa se umfle apele,dar care nu au facut ravagii fiind controlate bine...
Podul este foarte ingust ,nu poate trece decat o singura masina,astfel incat asteapta la semafor cei care vor sa-l treaca...
Dorul  de cei de acasa...ma face sa am  o factura  ca lumea la mobil,deh!! nasol cu roaming-ul asta,dar,nasol si fara sa auzi pe cei dragi.ca atare, duca-se! duca-se banii asa cum au venit!:)
Camelia a vrut insa sa-mi spuna: uite unde sunt banii tai!!! :))
Nah! ca i-am facut-o si eu...i-am aratat unde sunt banii ei...in puloverul proaspat cumparat de la Zara si in cizmele minunate ,achizitie recenta de la Bologna...hehehe!!!!  si iata ca si ea face uz de telefon....:)
E adevarat ca ea vorbea cu cei din Italia,iar eu cu cei din Romania...:)dar ce mai conteaza!!!! E Craciunul si MAGIA LUI  te face sa uiti de toate...
Ne asezam la masa si ne bucuram de masa imbelsugata...ca asa e Romania si asa e si-n Italia,iar Maurizio,consortul Cameliei ,are parte de bucate romanesti dar si de cele traditionale italienesti.ca nu se poate altfel,cand o romanca este partenara de viata a unui italian...

Si umblam si la colindat,la prietenii romani din oras,respectiv la finutul Cameliei pe care l-a botezat in Mai,atunci cand am fost si eu la Imola,participand la botez....
Eee!! dar uite cum m-am intins cu  fotografiile mele,prea multe pentru azi...mai las si pe maine sau pentru zilele care vor urma....
Va spun sa aveti parte de bucurii pe masura asteptarilor,celor care poarta numele de Ion ,Ioana si derivatele lor le doresc multa,multa sanatate si impliniri depline pe toate planurile,iubire si rasfat asa cum imi place mie sa spun!...dar,si sa traiesc in iubire si rasfat!!;) HAI ,C-AM  SPUS-O SI PE ASTA! :))

miercuri, 5 ianuarie 2011

Din nou acasa...

Inceput de an nou,inceput cu bucurii si sperante,inceput cu ganduri peste ganduri departe de tara,de data asta am intrat in Anul Nou alaturi de prietena mea Camelia  ...(Anul trecut am facut revelionul si sarbatorile de iarna la Viena...pfai,sa fie!!!m-am invatat cu narav!!! :))  )de ce am pus poza din vara? pentru ca in sufletele noastre e vara atunci cand suntem impreuna.....asta pentru ca sufletele noastre degaja prea multa caldura ,anihileaza frigul de afara...asta nu inseamna insa ca nu voi veni in articolele viitoare cu poze noi ,poze" calde "...
Acum, vreau (din pacate cu intarziere ,fapt pentru care imi cer scuze...)sa multumesc tuturor celor care m-au felicitat de sarbatori si Anul Nou,sa le multumesc ca mi-au cautat blogul si ca nu m-au uitat,ca am avut o colaborare buna cu cei de pe lista de blogroll,in pofida faptului ca eu am devenit "rara avis" pe blog,lipsind cam mult....
In urma cu 4 ani cineva mi-a trimis cateva randuri de Anul Nou,mi-au placut in mod special,vreau sa le dau copy paste aici pentru ca mi s-au parut speciale:
"As inflori magnolia in loc de irisi
pentru a cata oara si nu ultima.
Daca inca soapte pentru mine
strang palpitatiile in hrana pentru ganduri
il trimit pe Sisif sa doarma
intr-un gand de libertate,
iar pe tine
te-as pedepsi sa urci bucuriile
pe Muntele Fericirii, zambet cu zambet !"

Va pedepesesc si eu pe voi,suflete dragi mie ,pe  voi  toti cei care cititi articolul sa urcati bucuriile pe Muntele Fericirii asa cum spune poetul sa fiti sanatosi ,mereu voiosi sa aveti parte de toate implinirile care le asteptati,sa fiti iubiti si rasfatati pe masura asteptarilor voastre!
Poate doar cuvintele unui poet apus pot  spune  ce simt eu acum...
“Locuiesc la marginea
Unei iubiri.
La mijlocul ei
Traieste credinta mea.
Locuiesc la marginea
Unui cantec.
La mijlocul lui
Traieste speranta mea.
Locuiesc la marginea
Unei paini.
La mijlocul ei?
Dragostea mea pentru voi”
(G.Vieru, Locuiesc)

La multi ani!