Blog premiat

vineri, 29 iulie 2011

Geamantanul" magic"

    Am inceput sa  fac provizii pentru la iarna, sunt fata  chibzuita,o sa ziceti ...si, da!!! chiar sunt... azi, chiar i-am spus fetei mele care a plecat spre Timisoara sa-mi cumpere la intoarcere 25 kg. vinete,(in drum sunt localitati unde taranii comercializeaza legume la preturi acceptabile si de buna calitate),  spre a le conserva pentru la iarna, si pentru ca  ma gandeam la conserve, mi-am spus in sinea mea ca nici sufletul meu n-ar trebui sa sufere iarna...asa ca nici una nici alta, mi-am facut calcule...si ca sa vezi ce mi-a trecut prin minte...
   Aleg un troller mare  si incep sa indes acolo de toate...pentru fiecare zi cand sunt insorita pe dinauntru... pun cate-o dulceata de trandafiri,sa mai pun si cateva borcane din fiecare zi  cu incarcatura  maxima de fericire, la care sa nu uit sa adaug  SMS-urile  pline de iubire, dar si e-mail-urile  pe care  le gasesc in fiecare dimineata la prima ora...iarna e cam lunga  la deal si apoi ma gandesc ca in zilele mohorate si cu pante abrupte , as recurge la "rezerva" din  geamantan, m-ar ajuta intr-un mare fel!
    As mai pune si cateva melodii vesele,melodii pe care eu le ascult atunci cand  sufletul meu e praf si pulbere...in top cred ca ar fi una pe care am descoperit-o recent ,e haioasa tare... asculti si voi!


 Si acum intrebarea pentru voi:
Daca ar fi sa pui intr-o valiza, tot ce-ti place acum din viata ta , ce ai  alege?

Edit later: am ajuns  in cele din urma  la concluzia ca e cazul sa pun doua geamantane, unul nu cred ca e suficient ...;)

14 comentarii:

  1. AI SA RAMAI DOAR CU GEAMANTANELE...OLUTA DRAGA, DACA O SA MAI AI INCREDERE OARBA IN CEI CE TE ADMIRA!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, anonimule, incredere oarba e mult spus,dar, increderea inca nu mi-am pierdut-o, mai vreau sa cred ca mai exista oameni care nu mint,oameni cu suflete sincere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vinete se găsesc numai la Timişoara sau acolo sunt mai ieftine?

    RăspundețiȘtergere
  4. MI-AR TREBUI UN GEMANTAN MAREEE, CU FERESTRE, SĂ PUN ÎN EL CEI DOI COPII, HAI PE SOŢUL MEU CULORILE, ŞEVALETUL CĂRŢILE NECITITE DIN BIBLIOTECA CASEI, CALCULATORUL CU MUZICA, AMINTIRILE ŞI PRIETENII DRAGI CA TINE!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea Mariana, esti minunata! pentru sotul tau va fi cam greu sa stea ghemuit acolo...:))
    dar de dragul tau, cred ca se va invoi!
    Multumesc ca ai trecut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cataline,
    de fiecare data cand mergeam cu masina spre Timisoara in drum spre Timisoara,gaseam localitati, in care puteai cumpara la preturi foarte bune, marfa proaspata si pe alese,prefer sa cumpar de la tarani, decat de la supermarket-uri si acum e momentul...vinetele nu au seminte multe, sunt numai bune,merita cumparate!

    RăspundețiȘtergere
  7. As pune tot ce mi-e mai drag pe lumea asta.....si cum sunt o fiinta preaiubitoare si am o inima mare mare mare nu mi-ar ajunge 10 geamantane,intrunul te-as pune pe tine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Lili,
    Multumesc pentru aprecierea pe care mi-ai facut-o...daca eu as putea sa-ti fac zilele mai frumoase,crede-ma nu m-as da la o parte,as intra in geamantan de buna voie! as aparea cand tu ai lua cheita geamantanului si m-ai invoca...as aduce cu mine melodia care tie iti place mult - Arash feat Helena - Broken angel ...>:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea, azi am fost in piata cu AnaMaria si erau vinete la 1 leu/kg, deci cred ca cel mai bine, dai o fuga pana-n Bucuresti si totul va fi ok.
    Dar, hai sa lasam gluma de-o parte. Stii ce-as pune eu in troller? Liniste, liniste, liniste!
    Sanatatea ar fi pe primul plan, daca as avea liniste. Altceva nici nu mi-ar mai lipsi, ar prinde viata toate celelalte... de la sine.
    Sunetele divine nascute din mangaierea arcusului sau ale clapelor, le pot asculta privind spre cer, sursa infinita a tuturor harurilor dumnezeisti. Deci... cam asta mi-as aseza in trollerul magic.
    Te las cu bine! Emisiune mirifica! Te sarut pe suflet! Fug sa-mi cumpar biletul de calatorie, daca tot m-ai pus sa-mi fac bagajul. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Daaa!!... Dana,vinetele sunt ieftine la voi, orice pret ar avea aici, tot cumpar pentru ca ne plac mult! in fiecare an pun la congelator 20-25 pungi de vinete.

    Ma bucur ca te-ai decis sa-ti faci bagajul,fa-l si du-te , du-te spre iubire, cu tot ce ai acolo..mai adauga si de la mine iluzii si sperante, ti le ofer cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ideea de a aduna toate amintirile frumoase intr-un geamantan magic nu este de ici-colea!
    Numai gandindu-ma la asa ceva, pot sa inteleg ca esti o persoana romantica, vesela si plina de surprize.
    Cum sa inghesui, sa sifonezi frumusete de amintiri in geamantane? In locul tau eu, le-as pune in albume foto, CD-uri , DVD-uri sau in hardurile calculatorului.
    Desi, am pretentii de colectionar, eu nu pot sa fac acest lucru.
    Viata mea-i doar fericire.
    Viata mea e plina de multe si mari amintiri cu bucurii frumoase. Nu pot sa le inghesui in toate geamantanele lumii.
    Eu le pastrez in suflet atat cat imi va fi ingaduit de sus.
    Dar daca totusi ma rogi frumos, intr-o mica borseta as pune : biblia, o iconita, steagul national si pozele celor dragi .

    RăspundețiȘtergere
  12. Victor, ca sunt romantica nu am ascuns , ba chiar am facut o emisiune cu toti colegii mei,sau ma rog, aproape toti, suntem o echipa de romantici la Radio Enigma Romania, iar tu fiind colaborator, te situezi cam tot pe acolo,nu-i asa?;)
    Sigur ca amintirile minunate le pastrez si le voi pastra cu mare drag forever in sufletul meu!
    Multumesc pentru frumosul tau comment!te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  13. Intr-o valiza daca te chinui, incape lumea …mai incap toate visele, dorintele si sperantele (dupa care legi un bolovan de valiza si-o arunci de pe stabilopozi).Am glumit .Daca as putea sa-mi fac valiza pentru sufletul meu as pune trei lucruri :sanatatea , copiii mei si prieteni adevarati . De cele mai multe ori, atunci cand in viata noastra incheiem o etapa, ispravim o poveste, renuntam la un vis sau la o speranta, suntem napaditi de tristeti. Ele nu incap in valiza ,nu au loc langa lucrurile frumoase care sa ne bucure suletul . Am vazut cu totii in filme scena in care unui ranit i se spune “stay with me”. Se pare ca, pentru a ramane in viata, e nevoie sa te lupti, sa fii puternic, sa rezisti unei dulci alunecari catre neant. De fapt, e la fel de-a lungul si de-a latul intregii vieti. De cate ori n-am spus “ramai cu mine” unui vis, unei iluzii, unei iubiri, unui adevar? Ca sa pastrezi ceea ce ai, trebuie sa fii puternic, sa lupti, sa rezisti tentantei alunecarii catre nepasare.Doar lucrurile de valoare incap in valiza sufletului .

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce as pune /?As pune toata viata mea...nu as renunta la nimic si mai ales la nimeni..Poate ,,,AS UITA,,,ceea e mi S-A INTAMPLAT RAU SI URAT , dar si acestea au facut parte din viata mea...Normal ..familia , prieteni, colegii,casa mea..modesta asa cum este..cu tot ce exista in ea...De luat as lua tot ..si pe drum poate as mai cumpara ceva...putina intelegere intre oameni,,putina toleranta..putin respect..
    Si normal ..as lua toata ipa radioenigma si toti ascultatorii si colaboratorii..Oare vor dori sa vina ?..dar unde incape tot ce vreau eu sa iau cu mine>?Si apropo de generozitate , sincera sa fiu eu am din plin..dar as mai cumpara ..sa fac cadou si altora !!

    RăspundețiȘtergere