Blog premiat

sâmbătă, 9 iulie 2011

Cine are ultimul cuvant?

   Clipul celor de la Puia"Ultimul cuvant",mi-a dat de gandit,sigur,versurile lor ne trimit intr-o directie anume,au o orientare politica...eu nu fac politica!!!!!....dar poate nu despre acea directie imi doresc eu azi sa vorbesc ,imi doresc sa vorbesc despre ultimul cuvant pe care se pune baza intr-o discutie,ultimul cuvant care este hotaritor intr-o anume situatie...cand e cazul sa se ia decizii finale...se spune ca in spatele unui barbat puternic se afla o femeie inteligenta...ce vrea sa spuna asta?? ca noi femeile reusim sa fim mai intuitive? reusim sa le sugeram calea cea buna,reusim sa-i facem puternici pentru ca gandim in perspectiva?stam mai bine cu orientarea? am sa aduc aminte ca mai exista o vorba din batrini care spune asa :  barbatul este capu' dar femeia este gatu'....exista  dupa parerea voastra adevar in aceasta sintagma sau nu????????




 sursa imagine :
http://www.trilulilu.ro/mariustiberiu/22b67876cb6166

12 comentarii:

  1. Unii oameni sunt hotarati sa aiba ultimul cuvant sau ultimul gest la fiecare discutie....se pare ca eu nu fac parte din aceasta categorie, las sa creada ca ei sunt"inteleptii" dar fac ca mine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa! barbatii trebuie sa creada mai departe ca ei sunt sefii,le da o mai mare siguranta,dar asa cum spui noi suntem "gatu'"...

    RăspundețiȘtergere
  3. bartbatul este capul dar nu reprezinta totul, barbatii in general ar trebui sa accepte egalitatea din noi femeile si ei, ce-i drept barbatul trebuie sa fie capuul, capul familiei, cel care protejeaza si ofera familiei tot ceea ce are nevoie, barbatul si femeia reprezinta un tot unitar dar numai impreuna. Daca interpretam sintagma de mai sus- barbatul este capul dar femeia este gatul-putem zice asa: capul (barbatul) este sprijinit de gat( femeia), cele doua elemente trebuie sa fie impreuna pentru a putea exista si pentru a forma un intreg...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Otilia,poate e buna tactica care o aplici tu... :)
    @Felicia,
    Gatu' e baza???????? nu? ;)

    @Stephany,
    Subscriu,corect ce spui tu! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Diaconu Nicolae10 iulie 2011 la 11:05

    .. cine ramane in viata are ultimul cuvant...

    RăspundețiȘtergere
  6. M-as referi putin la ultimul cuvant in relatia copil- parinte...
    Unii copii par hotarati sa aiba ultimul cuvant sau ultimul gest la fiecare discutie. Prin ultimul cuvant ma refer la ultima remarca, care nu este necesara, facuta de copil la sfarsitul unei discutii cu parintele in legatura cu ceea trebuie sau nu sa faca. Remarca atinge urechile parintelui si trimite unde de soc spre sistemul nervos, la fel ca unghiile pe tabla de scris...poate sa e nevoie de multa tactica sa putem depasi elegant aceste perioade.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare subiectul!
    La noi in Ardeal ultimul cuvant este: “da, mami!!!” :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Barbati sub papuc,cam greu gasesti,dar...daca suntem fete destepte,nimic nu ne sta in cale!zicem ca ei "...da barbate,fie cum spui tu" insa facem cum vrem noi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Îmi place… Şi subscriu, din experienţă… Căci, vorba aceea, eu am în casă ultimul cuvânt: ea îmi spune “Ieşi, băiete, nu te mai ascunde pe sub pat!”… Iar eu închei mereu “Nu vreau!”…

    RăspundețiȘtergere
  10. @Diaconu Nicolae,
    Mi se pare trista trimiterea...parca nu vreau sa ma gandesc la asa ceva!
    @Anonim,
    Nu intamplator se spune"avem copii pe care ii meritam",de noi depinde cum ii educam din primii ani,ultimul cuvant,din partea unui copil,mi se pare aiurea,adica cum ?invata oul pe gaina??lasam din primii ani ca sa faca ce vor? chiar daca e gresit ?
    @Ionel Pop,
    Daaa!! din gura e da! dar in fapte e cum vrei tu,nu-i asa????
    @Dorina,
    ai dat replica lui Ionel...foarte bine!
    @Tudor,
    Buna glumita!

    RăspundețiȘtergere
  11. Întâi şi-ntâi îţi vin în minte teoriile cu "comunicarea", cu "să cadă de acord", cu " hai sa găsim o cale de mijloc"... dar, cum bine ştim, în cuplu totdeauna unul e "piatra tare" fie el bărbatul sau femeia din casă, cel cel care se impune, îşi pune amprenta nu musai prin "ultimul cuvânt" ci prin tot ceea ce se întâmplă acolo, celuilalt rămânându-i sarcina de a completa, dacă are puterea de a-i ţine piept, sau de a executa, dacă e docil prin naştere şi educaţie.
    Se zice că femeia e mai "tare în clonţ", că îi place să aibă ultimul cuvânt. Mi-ar plăcea să fie aşa, însă eu cred că sunt excepţii.
    La mine în casă el are ultimul cuvânt pentru că vorbeşte mai mult şi mai tare, îi place să se considere "liderul" chiar dacă de cele mai multe ori greşeşte, dar eu încerc să fac ca mine atât cât pot şi cât îmi permit să mă angajez.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vlavi,
    Adica cu alte cuvinte daca vorbeste mai mult si mai tare,isi castiga postul de leader??hehehe!!dupa cum te stiu eu pe tine de pe forum nu cred ca te lasi convinsa prin astfel de metode!

    RăspundețiȘtergere