Blog premiat

duminică, 26 iulie 2015

Oamenii pozitivi din viata mea

 
 Azi am facut o balanta  daca pot s-o numesc asa, sau mai bine spus o retrospectiva a vietii mele  din ultimii 10 ani si ce credeti?s-au perindat prin mintea mea evenimentele si intamplarile traite  incat pur si simplu parca am simtit emotia  acelor momente, important este altceva insa, am ajuns la o concluzie ca Dumnezeu mi-a scos in cale foarte multi oameni frumosi in aceasta perioada care mi-au adus mult bun si mult frumos in suflet, care m-au motivat pur si simplu sa pot merge mai departe, cap de lista este Camelia Andrei, prietena mea din Italia, ea m-a ajutat sa-mi reformulez personalitatea, pentru ca realizasem dupa moartea sotului meu ca oamenii nu sunt chiar ce par a fi...sunt manati si de interese, lucru care pur si simplu m-a descurajat pentru ca pe foarte multi ii considerasem prieteni.
    Am intalnit si oameni care m-au facut sa visez pur si simplu, asa cu ochii deschisi, dar poate ca si visarea aceea a fost benefica vietii mele chiar daca eu poate am asteptat concretizarea acelor vise... important in acest caz e ca mi-au dat doza de optimism de care aveam nevoie si m-au facut mai increzatoare in fortele mele, de cativa  dintre acestia ma simt si acum legata sufleteste chiar daca...
   Cert este un lucru, bagajul meu emotional este divers dar nu m-am centrat pe esecuri niciodata, chiar daca unii mi-au furat naivitatea cu care am crezut in frumusetea lumii, nu ii urasc pentru ca in viata reala nu exista reciprocitate ca in scenariile din filme si apoi fiecare dintre noi are libertatea de a-si arata devotamentul si iubirea asa cum o simte, in stilul propriu, nu poti impune sa fi iubit asa cum iubesti tu!
    N-am avut niciodata dimensiunile 90-60-90, dar am avut o oglinda in ochii prietenilor mei, ei au fost oglinda mea, datorita lor am aflat ca sunt curajoasa, ca  sunt ambitioasa, ca sunt inteligenta, ca sunt frumoasa (scuzandu-mi-se lipsa de modestie...!!! ) n-am cautat niciodata contraargumente sa-i contrazic ca nu mi-au permis asta ( consider ca ar fi fost o conduita de risc...desi , ma rog asumarea riscurilor este o cerere continua altfel n-ai cum sa mergi mai departe)... si bine au facut! ca asta m-a facut sa ma simt mai sigura pe mine, sa ma simt mai bine in pielea mea!
    Interactiunea mea cu persoane negative  incerc s-o minimalizez pentru ca nu e vina mea ca ei nu stiu sa-si gestioneze viata, de ce spun asta? pentru ca am incercat uneori sa ma apropiu de ei cu dorinta de-ai face mai buni, dar asta s-a intamplat doar temporar, foarte repede am realizat ca si-au dobandit anumite obisnuite care au avut un caracter repetitiv si atunci merita sa te lupti cu morile de vant? categoric nu!
    In viata mea  au fost si persoane precum Carmen si Costy din Franta care m-au facut de multe ori sa rad pana la epuizare, sunt oameni plini de viata, cu zambete largi si multa pasiune m-au dus in zona de confort spiritual de care avem atata nevoie uneori... tuturor oamenilor frumosi din viata mea le doresc multe momente de gratie, pentru ca acelea sunt momentele cand Dumnezu intervine in viata noastra si ne deschide drumul spre bine si frumos, iar viata lor sa fie ca un copac cu flori!!!

duminică, 19 iulie 2015

Telefonul, prieten sau dusman?




    
    
     Se spune ca "in medie pe telefon se gasesc mai multe bacterii decat pe capacul de WC"...in pofida acestui fapt suntem zilnic pe telefon, ne agitam cand el nu functioneaza de parca cineva ne-ar lua aerul si pur si simplu nu mai putem respira!
     Culmea este insa alta, acum cu telefonul alaturi te lipsesti de laptop, te lipsesti de aparatul foto, de GPS , carevasazica face  cam multe lucruri smartphone, apoi cum sa nu-l iei si cand te duci la pat cu tine...ca deh!!! unii nu pot sa doarma pana nu-ti spun noapte buna....si ca sa fie mai rapid  te arunci la unul destept nevoie mare, adica iti iei unul care sa nu fie ingenunchiat multa vreme, ce mai !!!dai un ban dar sa merite! eu nu pot sa spun ca-mi reinoiesc des jucaria ca nu gasesc important acest lucru, am alte "jucarii: sa zic asa pentru care as cheltui  ceva bani dar, cum vad ca e in trend sa ai o jucarie cat mai tare, cu cati mai multi biti si cu baterie cat mai rezistenta sa nu te lase cu ochii in soare cand tu cauti ceva pe net...va intreb pe voi, cati bani  sunteti dispusi sa dati pe un telefon?
     Atentie mare insa  pentru voi cei care vreti sa va protejati identitatea, pentru ca tot mai multe aplicatii se pot descarca doar contra unor informatii personale, te face sa asociezi imediat contul Google, numarul de telefon de pe cartela SIM, adresa si IP, deci pe undeva mergem pe riscul nostru!
     Am aflat (asta pentru ca sunt adminul unui radio si vreau sa stiu daca nick name-rile ascultatorilor sunt clone sau reale!...de ce asta? pentru ca unii vor sa-ti puna si bete in roate...) insa exista si o alta posibilitate de a te tine dupa perdea adica sa nu fi vazut cu alte cuvinte, descarci  aplicatia XPrivacy, care da date eronate iar adresa fizica a placii de retea si adresa IP nu poate fi depistata.
     Eu va indemn insa asa cum spune si imaginea de mai sus sa descarcati aplicatia pentru android de pe pagina noastra de Radio Tasha, bucurati-va alaturi de noi de muzica pe alese!

marți, 14 iulie 2015

Te iubesc!

 
     Observ mai nou ca unora le vine foarte usor sa spuna cele doua cuvinte, e ca  un fel de salut  in ceea ce-i priveste, le-a intrat in reflex si o spun la greu chiar daca nu simt asta....fara sa faca deosebirea dintre atractie si iubire pur si simplu!
     Sa ne intelegem dragilor, e foarte adevarat ca femeile adora sa auda cuvinte frumoase, nu intamplator se spune ca barbatii se indragostesc cu ochii si femeile cu urechile, dar, doar pentru ca e frumos sa auda asta, mi se pare prea putin....mai bine ii spui, imi placi mult, sunt pe cale sa ma indragostesc de tine.....si ce-o mai fi de aici incolo ramane de vazut! Nu contest faptul ca atractia are un rol important, biologic vorbind... dar mai nou pe site-rile de socializare esti bombardata de persoane care fac tot felul de scenarii ca te si miri cum le bubuie mintea...lol!!!(poate daca le-ar vinde caselor de filme ar iesi ceva banuti....)scenarii care nu au nicio legatura cu iubirea ci cu sexualitatea pur si simplu, pentru ca pentru a avea erectie nu-i nevoie de iubire ci de atractie pur si simplu iar cele doua cuvinte nu au ce cauta in acest context!
    Asadar, cu totii cautam  iubire, dar ca sa ajungem acolo  e nevoie de alte sentimente, iubirea inseamna afectiune, valori comune si evident directii comune...si sigur ca aici se presupun si  multe riscuri, femeilor le plac barbatii care stiu sa le spuna povesti pe care niciun alt barbat nu le-a spus pana atunci, fiti asadar diferiti, nu folositi sabloane , veti fi usor dati la o parte daca veti face uz de ele...fiti voi si simtirile voastre adevarate, aveti incredere in voi si in fortele voastre proprii si daca interactiunea va functiona...daca  iti va raspunde provocarilor, abia atunci risca-te sa-i spui - te iubesc!
    

duminică, 12 iulie 2015

Mariti doza!

   


     In timpul emisiunii de astazi mi-am amintit de toti cei care au fost alaturi de mine in momentele in care mi-a fost foarte greu...tocmai de aceea am pus intrebarea  cu masura iubirii, cand si in ce momente o simtim?
    Bogatia noastra a teranilor este sufletul, prin el  putem masura ce dam si ce primim in schimb, devenim mai intelegatori, si reusim pe zi ce trece sa fim mai buni decat azi...nu trebuie sa uitam ca suntem facuti din iubire, traim pentru a primi si a darui iubire pentru ca altminteri am fi pustiiti...
    Cand spun de daruit nu ma refer la averi, la bani...personal, pot spune ca am si nu ma pot bucura de ele fara iubire, pentru ca doar dragostea poate sa" umfle"panzele sperantei si sa duca corabia la mal....
     Un intelept a spus ca cel mai bun medicament este iubirea, intrebat fiind :
      - Si daca nu merge? el a raspuns asa:
      - Mariti doza!...
     Bun raspunsul...asta incerc sa fac si eu zilnic, sa maresc doza! pentru ca fara dragoste dansul vietii mi se pare o corvoada iar muzica un zgomot pur si simplu!!sufletul se imbraca cu mangaiere cu bunatate si iubire doar asa poti sa simti dragostea...pentru ca ceea ce nu iubim nu putem cunoaste, ceea ce nu putem pretui nu putem avea....incerc sa vad lucrurile mai simplu, sa nu le complic... vreau sa sper, sa  iubesc si sa zambesc!
     Nu uitati ca o vorba buna nu costa nimic, este insa cel mai bun cadou!...fiecare suflet pentru un alt suflet este o lume ascunsa....dar de multe ori iti da puterea sa mergi mai departe!Oamenii frumosi nu sunt intotdeauna buni dar oamenii buni sunt intotdeauna frumosi!
     Apreciez si pe unii si pe altii...adica si pe cei buni si pe cei rai, oamenii frumosi mi-au daruit amintiri dragi, oamenii rai m-au invatat cum sa lupt cu viata....tuturor le multumesc!

 

marți, 7 iulie 2015

Dimineata cu ganduri

 
     Clar! sunt o ciudata, o aiurita...o diferita...dar am ceva care poate nu stii ...ceva-ul asta bata-l vina  cred ca l-am mostenit de la mama, atunci cand ajungi sa-mi castigi inima ai aprecierea mea  toata viata!! poti sa ma vorbesti pe la spate, poti sa spui vrute si nevrute daca ai reusit sa-mi cuceresti inima voi gasi de fiecare data o scuza pentru tine....zambesc larg pentru ca stiu ce spun, de unde vine toata atitudinea asta? de la faptul ca ma iubesc asa cum sunt, n-am inaltimea pe care poate mi-as fi dorit-o si nici  kilogramele stas si nici nu o sa ma imbolnavesc facand foame ca sa am abdomenul  plat, am insa un zambet care emana caldura si cine il percepe va vedea in mine un suflet bun si apoi mai e ceva...barbatii fug de perfectiune, ei cauta femei capabile sa iubeasca nu papusele....
    Necazul meu a fost altul ...in ultimul timp am iubit la distanta, fapt care are si ceva bun dar si ceva rau...distanta inteteste  dar poate sa si stinga iubirea, fiorii ei pot sa creasca sau sa dispara incet pentru ca o iubire nealimentata  n-are prea multe sanse de supravietuire. Ciudat  la mine functioneaza iubirea asta poate diferit de altii, iubesc la un om lucruri pe care poate altii nu le vad, le vad doar eu si imi este suficient si cand sunt intrebata - ce mama zmeului ai gasit la el? am gasit ce  cautam, omul care poate sa ma farmece cu inteligenta lui, omul care daca poate ma incearca un dram de complexe spune - fugi de aici ca arati bine!!! carevasazica omul care ma vedea frumoasa si imi era deajuns! stia sa ma faca sa rad in cele mai proaste momente, omul care ma sustinea si credea in mine dar care era si cel mai aspru critic...omul putin gelos( dar una peste alta cred ca putina gelozie e necesara in orice relatie...) omul care era cel putin la fel de nebun ca si mine, omul care imi dadea curaj si chiar daca mi-e frica de inaltime  daca mi-ar fi cerut sa sar cu parasuta as fi sarit pentru ca stia cum sa ma convinga! cu alte cuvinte omul care stia sa ma mentina indragostita, e mult? e putin? eu zic ca prea bine...doar ca ....ajungi la un moment dat sa dai DELETE  peste tot, de ce? simplu!!! pentru ca exista orgolii!...si pentru ca  trebuie sa  recunosc sunt  imprevizibila! ...si mai  trebuie sa recunosc  pornind de la afirmatia de mai sus ca duc dorul acelor iubiri!

vineri, 3 iulie 2015

Diversiuni virtuale

 
     Well!!!...(hai sa ma englezesc si eu putin ca tot e in trend...) si sa raspund unor prieteni de pe Facebook care ma intrebau( in privat ce-i drept )de unde am eu bani de calatorii?...ca deh!! prea ma plimb de-o vreme...as putea sa fiu putin obraznica si sa raspund cam asa: nu-i treaba magarului de unde beau oile apa...dar nu se cade nu-i asa dragilor? sunt o doamna...ce pana mea!!!carevasazica am sa spun ca sunt o persoana cumpatata si imi dramuiesc in asa fel banii incat sa pot sa ma plimb pe ici pe colo,"prin  punctele esentiale", vorba lui nea Iancu din cand in cand! am bani si pentru oja colorata in fel si chip care exaspereaza pe unele doamne cand apar intr-o poza ba cu culoare verde, ba albastra sau ciclam...neaaahhh!!! pfai, sa fie !!!!de parca ar trebui sa cer voie cuiva atunci cand aplic oja.....
    Romanul e mereu nemultumit, e nascut critic, nimic nu e cum si-ar dori, pe vremuri critica o faceau babele pe bancuta din fata casei, acum se face la greu pe Facebook, suntem o natie de Gica Contra in fuste sau in pataloni, traim intr-o negatie continua, de altfel se stie negatia a fost mereu mult mai constructiva decat afirmatia, e greu sa spui ceva frumos despre cineva, se gasesc cu greu vorbele, ei! dar cand e vorba de critica, apoi tin'te bine ...vin pe dat' ....
     Unora nu le plac femeile elegante dar nu ne plac nici cele simple, ba ca pantofii nu-s potriviti, ba ca accesoriile sunt prea multe, ba ca rochia e fada, ba ca poseta nu cadreaza cu costumul si lista ar putea continua...offffff! nihilismul asta o sa ne omoare intr-o buna zi!
     Mai ieri intr-o poza la o terasa din Sibiu, (terasa rastaurantului unde am fost la o nunta )am primit chiar si un sfat "prietenesc"...adica cum stau in fata unui pahar cu bere, nu mai bine as arata in fata unui pahar cu suc? pentru conformitate dau si  cateva mesaje....si ups!!! m-am sucit si am scris ca faceam reclama la Stella Artois....sa stopez din criticile care ar mai aparea...
  • Gina Neagoe Mai frumos arăta dacă era o sticlă cu suc,,,,,,zic
    • Morar Olga Urăsc berea....nu era a mea, asta asa ca ai venit cu feedback...si chiar daca era a mea... e vara si lumea se racoreste....

    • Camelia Andrei Dna.Gina......la o nunta se mananca si se bea,daca dvs.preferati suc pt.imagine e stric optiunea dvs. Remarca o consider tendentioasa.....!!!! Consider ca pt.2015 sunteti de moda veche si invatati ceva elementar, adica : daca poti spune ceva frumos despre o persoana spune,daca nu.....mai bine taci...! Eu asa fac si sunt mult mai respectata pt.bunul simt. Va doresc numai de bine.
    •  · 
    • Ana Dutu Costumatia e frumoasa dar mi se pare ca floarea din bluza e in plus!!Super doamna 
      • Morar Olga era creatia firmei respective....daca am ales modelul inseamna ca-mi place ....sorry!

miercuri, 1 iulie 2015

Reclama proasta inseamna tot reclama

 
    Pornind de la faptul ca nu poti  multumi pe toata lumea si chiar daca te straduiesti tot degeaba aleg sa ma indepartez  de persoanele care nu au aceleasi valori ca si mine, poate ca sistemul meu de valori este defectuos, poate vad eu diferit lumea, nu stiu... cert este un lucru ca ajung sa fiu denigrata exact de aceste persoane vis-a-vis de care eu pastrez distanta, ajungand  sa cred ca nu au ce cauta in viata mea....
    Unele persoane din pacate nu stiu sa piarda, nu incheie o relatie in mod elegant ci doar improscand cu noroi, am acceptat cu demnitate o respingere ( pentru ca si mie mi s-a intamplat sa fiu abandonata...asa cum firesc am facut si eu in unele cazuri) abia atunci isi dau arama pe fata, atunci afli cu cine  te-ai insotit si ce caracter  a avut...debiteaza tot felul de ineptii  de stai sa te gandesti de unde mama zmeului le scot?
     Eu, una le spun asa...nu ma priveste ce, unde, cum si de ce cineva face asa sau altminteri, am preocupari normale nu vreau sa ma pierd in nimicuri si nici nu vreau sa aflu parerile nimanui despre unul sau despre altul, mi le fac  eu singura...pentru ca asa cum strica reputatia altora azi, maine o strica si pe a mea, barfindu-ma!
     Ma bucur de orice mica realizare, ma bucur cand si altora le merge bine ca doar nu e din podul meu sa zic asa...bravo lor ca se descurca...nu-mi pierd timpul si  energia sa ma justific  de ce fac asa sau altfel carevasazica  nu va place ceva la mine...n-aveti decat, sa ma" taiati" in mii de bucatele... inseamna ca inca mai contez....ca altfel nu m-ati baga in seama! am facut destule compromisuri de dragul aparentelor, unii insa au vrut sa-mi invadeze sufletul si viata si am spus  - stop!!
      Am sarit si in  ajutorul altora cand am considerat ca este cazul, dar daca o data nu le-ai facut cum au vrut, ai ramas rea pentru totdeauna, barfa si povesti dubioase cu asta  te alegi... toti avem pacatele noastre, nimeni nu este perfect dar macar atunci cand cineva te-a ajutat intr-un fel sau altul taci naibii din gura si nu defaima!
      In final vreau sa spun doar atat ...aceste persoane nu au cunoscut iubirea niciodata, nu au cunoscut frumosul si bunatatea sau n-au facut uz de ele ca nu au vrut pur si simplu ...in ce ma priveste am suficiente persoane bune si frumoase in jurul meu de la care am ce invata in fiecare zi am oameni buni care imi umplu viata cu frumos si carora poate nici nu voi avea prilejul sa le pot raspunde, sa ma pot recompensa pe deplin vis-a-vis de tot ce imi ofera, ei au insa  toata pretuirea si iubirea mea....le doresc tuturor fericire si echilibru in viata si sarbatoare in suflet in fiecare zi ca merita!