Blog premiat

sâmbătă, 26 mai 2012

Ce faci cand ajungi la fundul sacului?

   Avem momente in viata cand pur si simplu, toate resursele pecuniare s-au terminat, ce-i de facut in astfel de momente? Cum ne "incurajam", pentru ca , dupa mine de la creier porneste totul, putem sa depasim momentul daca stim sa ne stapanim "capriciile" si poate chiar si sa gasim solutii salvatoare...asta mai ales in cazul nostru al femeilor cand lipsa banilor ar putea duce la o depresie...am gasit un articol pe un site, il voi da in copy paste  pentru ca sugestiile  venite zic eu ca sunt salutare:
  
"1. Mort-copt nu te duce la magazin!
De fiecare data cand avem nevoie de cate ceva, mergem la magazinul din fata sau la hypermarket. Dar mai sunt si alte lucruri pe care le poti face!
In primul rand, intreaba-te daca ai intr-adevar nevoie de acel lucru. Zahar brun pentru nu-stiu-ce prajitura, o cheie franceza pe care o folosesti doar o data, un tricou tipator bun de purtat in Hawaii – iti par necesare pe moment, dar chiar sunt? Nu poti folosi ceva ce ai deja in locul lor? Tine minte, esti falit!
Pune-ti intrebarea: pot sa imprumut (nu bani!)? Sa revenim la cheia franceza de mai sus. Ce rost are sa o cumperi, cand vecinul/colegul/prietenul tau iti poate imprumuta una? Si-asa nu ai nevoie de ea decat o data pe an si ti-ar ocupa un raft in mod inutil pe timpul celorlalte 364 de zile din an!
2. Daca poti, negociaza!
Negociere inseamna mult mai mult decat obtinerea unui pret mai mic. Dar sa incepem cu acest caz.
In multe magazine, inclusiv in cele de imbracaminte, exista articole “deteriorate” care costa cu cateva zeci de lei mai putin decat cele in stare buna.
Nu iti spunem sa cumperi rosii stricate sau televizoare care nu merg, dar daca gasesti o pereche de pantaloni careia ii lipseste un nasture, de exemplu, multe magazine iti vor face o reducere (da, si in Romania!). Inlocuirea nasturelui te costa un leu, reducerea va fi de cateva zeci de ori mai mare!
Daca nu cumperi din magazin, ci de la o persoana oarecare, negocierea nu are limite! La chirii, tranzactii imobiliare, la masini sau la orice articol cumparat din piata/targ, negocierea e obligatorie!   
3. Incearca trocul!
Exact ca si cu surprizele Turbo, cand vrei sa cumperi ceva, vezi daca nu ai ceva ce ii trebuie vanzatorului, mai ales daca este o persoana cunoscuta/apropiata. Poate faceti schimb. In locul unui program pentru computer il poti ajuta sa repare masina in week-end sau ii poti da un alt program pe care il ai deja.
Poate ca nu vei scapa de plata cu totul, dar e posibil sa obtii macar o reducere. Cand esti la fundul sacului, orice discount conteaza!
4. Shopping programat 
  
Daca amani cumparatul anvelopelor pana cand le-ai distrus pe celelalte si esti disperat, vei plati o gramada pe primele anvelope care iti ies in cale.
Intotdeauna gandeste-te daca exista o perioada de reduceri pentru lucrurile care iti trebuie. Poti astepta pana atunci? Sau daca le gasesti la pret redus azi, nu e mai bine sa le iei, chiar daca nu iti trebuie in exact aceeasi zi?
Chiar si in perioadele cand nu sunt reduceri oficiale, exista site-uri sau reviste care ofera cupoane de la diferite magazine.
 
5. Nu deveni sedentar!
Cu totii avem marcile noastre preferate, magazinele unde ni se pare ca gasim intotdeauna ce vrem, mall-urile sau hypermarket-urile cele mai tari! In ceea ce priveste shoppingul, loialitatea e un lucru rau!
Nu te duce tinta la magazinul X cand vrei sa faci cumparaturi. Intra in mai multe, compara preturile, probeaza, chiar si daca nu ai bani la tine. Cel putin iti vei da seama care magazin vinde lucruri de calitate, care le vinde scump, care ofera servicii mai bune, etc.
Chiar si lucrurile de zi cu zi, cumparate de la un super-market cu adaosuri mari te vor costa cu cateva zeci sau sute de lei mai mult la sfarsitul lunii.
Obisnuieste-te sa observi diferentele de pret si de calitate dintre lucruri. Nu te lasa influentat de marca sau de locul unde este vandut un produs – poti gasi acelasi tricou alb pe care l-ai observat intr-un hypermarket oarecare si in mall, dar il vei lua la un pret de trei ori mai mare.
Cauta mai mult si vei plati mai putin!
Cheltuie energie, dar economiseste bani! "
     Pentru barbati ar mai fi o solutie demna de bagat in seama...asadar atentie dragi barbati cum faceti!!...urmariti textul din imaginea de mai jos:


   Si daca va aduce norocul in fata una inconjurata de euroi, cred ca ramaneti a ei forever...:))
    ce ziceti de asta? ar fi pe placul vostru?
    


   


Sursa citat: http://solvabil.hotnews.ro/5-feluri-de-economisi-cand-esti-la-fundul-sacului

luni, 21 mai 2012

Curiozitatea e buna sau daunatoare?

  Buna sau rea, curiozitatea ne  roade pe toti, intr-un fel sau altul si daca e sa ma gandesc la inceputurile noastre pe pamant, uite ca inclin sa-mi raspund ca da! ...e buna!!!pentru ca daca Adam si Eva, n-ar fi  fost curiosi, poate azi noi nu eram fericiti pe pamant, daca omul nu ar fi fost curios de-a lungul existentei sale, nu s-ar fi ajuns la evolutie.
   Honnore de Balzac spune"Curiozitatea este mama observatiei", deci cu alte cuvinte te scapa de ignoranta, te indeamna spre progres...daca nu esti curios, bati cu siguranta pasul pe loc, dorinta de a afla cat mai multe, se bate uneori cap in cap cu spontaneetatea. Bati pasul pe loc, dorinta ta de cunoastere, se bate cap in cap asadar cu spontaneetatea, cu cunoasterea si felul  tau de actionare.
     Curiozitatea i-a impins  pe unii sa descopere America ...hmmm!!!..pe altii sa ajunga pe luna, si cine stie poate in viitor porti de nedeschis cum ar colonizarea unor planete, descoperirea tineretii  fara batrinete, sau pur si simplu alimentarea noastra cu pastile, pastila de mic dejun, de pranz si  cina, vor fi ceva obisnuit...sau de ce nu inventarea unor masini care sa circule cu puterea gandurilor noastre bune... buna curiozitatea deci...dar,dar si prapastioasa....ea  ii indeamna pe altii sa asculte la usa...uite deci o parte  rea...hehehe!! curiosii mor repede dar nu mor prosti, spun unii...sau"curiozitatea a omorat pisica, dar satisfactia a inviat-o", uite parca aceasta zicala are si acoperire...pentru ca, curiozitatea te scapa de ignoranta, nu uitati ca Albert Einstein spunea: „Nu am nici un talent anume. Sunt doar extraordinar de curios.“ ...si uite asa au aparut  fruntasii societatii!!
  De multe ori, tocmai curiozitatea m-a ajutat  sa pot sa-mi clarific ideile, situatiile , problemele, m-a incurajat sa caut, sa ma edific, sa explorez din diferite unghiuri lucrurile...m-a facut sa progresez, sa stiu mai multe despre propria-mi persoana...nu va mai spun ca tot curiozitatea m-a facut cu o aglomeratie de virusi pe calculator, dar am invatat din toate cate cineva, chiar si faptul ca nu orice link trebuie deschis, pentru ca s-ar putea sa te coste...
   Curiozitatea este combustibilul pasiunii, te duce la succes, chiar daca este unul mic, e meritul tau, am un  bun  prieten, care simte mereu nevoie de autodepasire, zilnic imi spune ca a descoperit ceva nou, se simte mai bogat  mental, si nu pot decat sa am admiratie fata de astfel de oameni, sa ma inclin in  fata lor..consider ca are dreptate, ca altminteri  nu am fi decat niste"  zombie "printre oameni....am trai cu trupul, fara minte fara spirit, fara suflet!
    Curiozitatea este deci cel mai bun sentiment, toate descoperirile de-a lungul evolutiei umane au fost pura curiozitate si uite asa s-a ajuns la progres,  va intreb asa cum fac de fiecare data... ati fost curios/a, de cand va stiti sau nu? daca nu...v-as sugerea sa fiti, iar daca sentimentul s-a pierdut, cautati sa-l recuperati, oamenii curiosi sunt niste invingatori!
     Raspunsurile vor fi  citite maine seara in emisiunea"Arta de a trai"...la Radio Papucel

sâmbătă, 19 mai 2012

Defectele partenerei/lui nostru...

     Pornesc  acest subiect cu gandul ca poate voi avea multe voci care vor fi de aceeasi parere cu mine, adica, majoritatea dintre noi fabricam in mintea noastra minciunele autoamagitoare legat de iubitii nostri, tocmai pentru a trece mai usor prin unele situatii dificile, sau,  nu neaparat,  ci poate pentru ca atunci  cand iubesti chiar si defectele celui drag le pui la valenta unor calitati...si asta pentru ca oricum nu reusim sa-i schimbam defectul, stiti cum se spune"lupul isi schimba parul , da' naravul ba"....poate doar sa-l mai" indulcim" cumva,  daca in dorinta lui de a  fi aproape consimte acest lucru si isi da si el concursul, in a corija parte din defectele sale.
    Am multe prietene care spun ca desi vad in cel de langa el barbatul care are o aglomeratie de defecte si nu-l pot determina sa se indrepta dar cu toate acestea  au primit o dependenta de jumatatea lor si  spun ca nu cred ca vor putea sa traiasca cu un alt barbat, imi amintesc un caz concret cu o amica, care a ajuns in cele din urma sa fie batuta crunt, de sotul ei, dar care nu putea sa-l paraseasca pentru ca avea cu el doi copii , slab rationamentul, copii asistau la bataile care se repetau in casa, pana cand  n-am putut sa stau indiferenta si i-am propus sa divorteze, sa plece departe de  acest individ, care numai  om nu se putea numi... ci bestie, pur si simplu, intr-o iarna geroasa, a fugit desculta  prin zapada pana la mine, cand am vazut-o m-am crucit...am spus, "nu se poate!!! maine mergem si depui  cererea de divort", am participat la divort ca martor,  nu regret deloc, acum femeie e in Austria, e fericita, isi reconstruieste viata si pune capul pe perna linistita.A invatat sa fie fericita cu sine insasi si  i-am spus sa aiba grija cui isi va darui viata de acum inainte, pentru ca nu tot ce straluceste e aur...
    Trebuie sa avem doar forta si dorinta de-a cauta, pentru ca unii isi gasesc jumatatea mai devreme, altii mai tarziu, totul e sa nu renuntam! Sa ramai langa un om care  te loveste, te raneste verbal, te agreseaza, mi se pare o forma de masochism, ba mai mult  unele din dorinta de a nu-si" pata" jumatatea dezvaluind defectele sunt aproape dispuse  sa-l sustina, nefacand altceva decat sa-i dea puteri si mai depline!
    Personal, am toleranta fata de defectele partenerului meu, adica nu ma cramponez de lucruri  marunte care pot fi depasite usor cum ar fi spre exemplu, o vorba aruncata la manie, dar care dupa cateva ore  este acoperita de o ploaie de pupicei, simtim cu totii nevoia descarcarilor emotionale, si uneori  cel drag si apropiat tie, este cel care cade victima...daca tonul  care vine ulterior, este unul plin de atasament si caldura, realizezi ca afectiunea ta nu are de suferit.
   Dar hai sa vedem dragilor, care ar fi defectele mai mari sau mai mici ale partenerilor sa stabilim un top al lor...
    Multi nu recunosc nici in ruptul capului ca au gresit, o dau cotita, invartita, dar nu-si asuma greselile, pai cum poti sa nu fi scos din minti cu un astfel de partener?
    Unii sunt tipicari din cale afara, daca nu le iese ceva perfect te"freaca" pana  cand te seaca! sau pierd ore in sir pana cand le iese exact asa cum si-au dorit, bibileste, cioparteste, de se enerveaza si el dar nu se lasa frate!
    Daca e s-o luam cu barbatii, unii uita sa se barbiereasca cateva zile, nimic mai urat decat un barbat delasat, neingrijit!...dar nici in ce ne priveste pe noi femeile nu este placut sa vezi o femeie cu parul neingrijit, cu unghiile nearanjate...cu hainele patate...si lista ar putea continua...
    Imprastiatul hainelor prin casa, este o alta problema, care o intalnim aproape in fiecare casa, de regula unu' strange si altul imprastie....dar, nu numai hainele, uneori si celalalte lucruri, pe care daca nu le asezi la locul lort, devin o problema atunci cand le cauti, ajungand-se  chiar la certuri...
    Veti spune ca nu suntem perfecti, de acord! recunosc ca nici eu nu sunt...cineva chiar mi-a spus cu ceva timp in urma, tocmai de asta te iubesc...si am inteles pe deplin afirmatia lui, si eu simt la fel cum simte el, pentru ca langa cineva  perfect m-as simti inferioara, are si  persoana in caauza multe defecte  unele le voi enumera acum sa fiu in topic, dar marturisesc ca nu ma opresc in a-l pretui la fel in continuare.Fac acest lucru pentru ca astept si din partea voastra la fel, adica sa nu ma lasati in gura lupului ci sa participati la comentarii!
    Asadar, sa trec si eu in a spune defectele celui  drag mie....
     La el stau cam asa lucrurile, are mania manipularii si a controlului: sa fie, dar sa fie cum vreau eu!!!
     E o intreaga Odisee in mintea lui, este periculos de inteligent, se supara foarte usor, dar ii trece la fel de repede...asta pentru ca si el sustine ca perfectiunea l-ar plictisi ingrozitor...imi place insa un lucru la el care zic eu ca e de apreciat, ma intreaba mereu"ce parere ai, e bine asa?"...defectul cu fumatul, e unul  poate destul de  rau pentru el...fumeaza mult  si  acest lucru, desi e constient ca-i dauneaza, nu vad cum l-ar putea indeparta....tigarile electronice, poate ar fi o amagire...dar nu sunt sigura ca ar constitui solutia salvatoare, pentru ca nu-i plac surogatele...are tendinta de „a despica firul in patru“, incapatanat, sceptic si conventional ...usor materialist, pentru ca factorul"iti dau asta, dar,  imi dai si tu aia" functioneaza perfect! si cu toate astea  mi-e foarte drag! nu m-as vedea langa un barbat care le face perfect toate lucrurile, pentru ca repet - NU SUNT PERFECTA!
    Raspunsurile voastre vor fi citite azi in emisiunea "Arta de a trai" de la ora 20.00  - 23.00, va  astept cu drag pe id-ul  de radio - radiopapucel@yahoo.com sau pe skype la radio.papucel.

vineri, 18 mai 2012

Dorintele femeilor

Azi poate ar trebui sa vorbim mai mult despre noi,despre ce ne dorim noi ,femeile de la viata...stiu veti spune ca un camin fericit,un sot care sa va iubeasca si copii ,evident care sa ne implineasca rostul nostru pe pamant.
Ok! am inteles...dar,poate fiecare dintre noi are ceva particular,ceva pentru care lupta mai mult si mai mult,ei,bine!!!!... tocmai despre aceste particularitati as dori azi sa vorbim...
Auzisem mai in urma cu ceva timp un banc bun care legat de tema care ma gandesc ca merita sa-l postez!
El suna cam asa:
- Scumpa mea, care e dorinta ta cea mai arzatoare? Ce-ti doresti tu cel mai mult?
- Sa ma saruti in trei locuri…
- Unde, iubita mea?
- Pai…La Paris, la Venetia si in Bahamas!
Aha,deci e clar,unele doresc sa calatoreasca mult....Astea sunt gen Monica Columbeanu...;))
Altele fac tot ce pot sa sa realizeze profesional,cariera este pe primul plan.
Unele gasesc implinirea in viata de cuplu,fac compromisuri,trec peste toate greutatile vietii  numai sa pastreze armonie in viata de cuplu.
Iar unele isi doresc chiar foarte putin,vor doar sa fie respectate,rasfatate,iubitul sa-si petreaca cat mai mult timp cu ele,sa le plimbe prin parc de mana,sa le duca  asa,undeva intr-un loc fara sa stie unde anume,uite mie personal mi-a placut  ce-am auzit zilele trecute de la o prietena, am vorbit la telefon cu ea...mi-a spus ca au petrecut o zi execelenta,s-au plimbat mult pe jos....au mai oprit pe la o terasa,au mancat  s-au racorit cu ceva bauturi racoritoare,au vorbit,au povestit cate in luna si in stele si au venit acasa foarte fericiti...
Frumos,nu-i asa?Bucuriile vin din lucrurile simple...
Si totusi...care sunt dorintele voastre dragele mele?
Macar cele muzicale...daca altele nu le pot indeplini, asadar va astept la ora 20.00 la Radio Papucel http://radiopapucel.caster.fm/

joi, 17 mai 2012

Radio Papucel va asteapta!


    Am ajuns la o concluzie foarte clara, ca nu pot renunta la un cadou pe care l-am primit de la cineva drag mie, de la cineva pe care il pretuiesc si il stimez, e vorba de 7 pacate, asadar radio Papucel isi va continua activitatea  incepand cu cu aceasta seara de la ora 20.00, ora Romaniei, spun asta pentru ca am multi ascultatori de peste hotare. Multumesc celor care au fost alaturi de acest radio, care  au insistat ca acest radio sa-si duca  drumul mai departe, multumesc pentru fidelitatea de care au dat dovada si multumesc lui 7  pacate pentru logo-ul facut si pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat ca acest radio sa ajunga  la acest nivel!
                Pentru voi toti un pupicel in fiecare zi  cu drag si o imbratisare multumitoare!


 Iar aceasta imagine este primita de la o ascultatoare care vrea sa ramana  sub anonimat, ii multumesc si postez imaginea....ma regasesc in ea...MULTUMESC, anonimo!

marți, 15 mai 2012

Incrancenari duse pana la paroxism!

   N-am avut niciodata  de-a face cu astfel de persoane care sa se incranceneze atat de tare, sa  se lupte cu  cuvintele atat de dur,  si unde pui ca se numesc si "Grupul prieteni adevarati", adevarati in ce? in sageti otravitoare indreptate asupra  adminului  si partenerului meu de  radio 7 pacate, care pur si simplu a spus un adevar, adica cum ca daca acest radio Papucel&Pupacel  nu ar fi fost creat de el, numele celor in cauza nu s-ar fi auzit  acolo niciodata, se pare ca s-au simtit foarte lezati de afirmatia colegului meu si au gasit de cuvinta sa -l faca"infumurat, om fara caracter, jeg de om..."si lista injuriilor ar putea continua, dar mi-e imposibil sa redau textele pentru ca pe mine personal m-au oripilat, cum poti sa ataci pe o persoana pe care nu ai vazut-o niciodata, nu o cunosti in realitate dar il faci in fel si chip?
   De unde a pornit totul? de la un anunt pe care  una dintre doamnele din acel grup l-a scris pe site, pe Facebook, cum ca in acea seara eu nu voi avea emisiune si ca la radio va fi colega mea de radio, Violeta,....sigur domnia sa, nu a fost rau intentionata, NU O POT CONDAMNA,dar, s-a  facut indirect, fara sa realizeze, o lezare la radioul Papucel, pentru ca Radioul Papucel inseamna ECHIPA, NU  OLGA MORAR! Pe buna dreptate colegul meu de radio 7 pacate, si-a anuntat in direct retragerea, pentru ca, daca ascultatorii nu reusesc sa aprecieze meritele tuturor moderatorilor ci doar sa ridice in slavi un moderator, ( de data aceasta, fiind vorba de persoana mea), ceilalti moderatori, pierd din elan, in cazul lui 7  pacate, nu era numai vorba de  orele prestate pe radio ca DJ( unde marturisesc ca a cautat sa atinga toate gusturile muzicale ale ascultatorilor, respectand dorintele  lor, chiar cu riscul de a fi  facut "manelist", cand el de fapt si de drept nici nu avea acest gen muzical in PC-ul sau, s-a straduit insa  sa achizitioneze piese cerute de ascultatori...), el fiind si ADMIN al radioului .D-na in cauza si-a cerut scuze, mai ales ca indragise acest post de radio, ma indragise si pe mine si nu ar fi vrut sa se intample niciun  conflict...problema a degenerat insa in momentul in care eu am anuntat pe radio  ca ma voi retrage, pentru ca atat timp cat unul dintre fondatori se retrage mi se pare firesc sa dispara si al doilea, lucru pe care l-am explicat clar pe radio spunand cu convingere replica din"Titanic" -"daca cazi tu, cad si eu!", asta pentru ca 7 pacate era motorul acestui radio, inima acestui radio, a muncit ore intregi sa  priceapa taina radioului online, a realizat promo-uri de care chiar si radiourile in FM ar fi fost mandri sa le aiba...am tot respectul si admiratia pentru  abnegatia lui, pentru dorinta ca acest radio sa ajunga  unde si-a dorit, si a ajuns, in timp de 3 luni am ajuns la 1232 de fani, lucru dovedit pe site unde voturile se pot vedea clar, si atentie !!!nu se poate vota decat o data de pe un IP, deci Caster.FM nu permite decat un singur vot!Trendul era ascendent, ne bucuram de succes...dar, se pare ca  atat i-a fost dat sa fie, atat i-a fost dat sa existe! Mesajele foarte dure care s-au napustit asupra colegului meu, au lovit si in mine, pentru ca indirect in  acea vorba"cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti.."m-am regasit si eu... sigur el are  calitati manageriale, pe care eu nu le detin, el avand o echipa reala,  eu sunt o fire obedienta, am preferat ca "politica" radioului sa fie dusa de el , adica de  7 pacate, dandu-mi seama ca o va duce mai bine ca mine... a fost omul care a tinut la fiecare moderator al sau in egala masura, ne-a" taxat" dar ne-a si "pupat" cand  am meritat...a fost un leader bun , cum eu nu as fi putut fi!
    Daca eu am gresit, daca am tinut prea mult la acel grup, incercand  sa multumesc  prin felul meu , (adica prin dedicatii)reclamelor pe care  cativa din grup le prestau pe Facebook, unele chiar aparand in blogul meu la imagini, dar care in final au reusit sa distruga visul meu si a lui 7 pacate de a face ceva frumos pe placul tuturor... IMI CER SCUZE!!! SCUZE CA AM ADUS  FARA SA REALIZEZ PREJUDICII MORALE LUI 7 PACATE... IARTA-MA 7 PACATE!!!
    M-as bucura insa daca cei  din acel grup ar inceta cu mesajele tendentioase, urate, care ataca in mod gratuit o persoana care n-are nicio vina...si aici ma refer la Marcel Nicolau, cel care a fost cel mai vehement.....Marcele, acest om nu are nicio vina...SINGURA LUI VINA E CA A TINUT PREA MULT LA ACEST RADIO, S-A IMPLICAT PREA MULT...POATE IN DETRIMENTUL AFACERILOR SALE!
    M-as  declara multumita daca  cei in cauza citind  randurile mele vor avea puterea sa judece drept, impartial, asa cum stau  lucrurile de fapt...faptul ca m-au felicitat pe mine dar au dat in 7 pacate si in alti moderatori, asta suna exact cum ar fi spus"esti frumoasa, dar... ai copii urati"...sau , hai sa recunosc ca avea dreptate 7 pacate cand a spus am ajuns sa fiu bestia iar tu frumoasa...
    Daca acel grup a tinut cu adevarat la acest radio, daca laudele care le-au adus in timp n-au fost gratuite, ii rog sa nu mai continuie tiradele de injurii, ba dimpotriva sa aiba puterea de-a recunoaste ca" pacatul" ca acest radio s-a inchis le  apartine! Sper totusi ca mai exista si oameni nu doar orgolii nejustificate!
    Spun acum, "Adio Papucel...", TE-AM IUBIT PREA MULT SI UNEORI SI DIN PREA MULTA IUBIRE AJUNGEM SA GRESIM ...INSA CEI CE NE IUBESC , NE IARTA!

Ce inseamna PRIETENIA ?

   O veche zicala spune cam asa: "Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc si singur..." hm!!! bun indemnul!...de ce spun asta? pentru ca am ajuns si eu sa zic la fel...am ajuns sa-l rog pe Cel de sus sa ma fereasca de prieteni, si asta nu pentru ca imi place sa generez conflicte,...nu! chiar nu! sunt  o  prietena obedienta, fidela si iubitoare...am rabdare sa ascult pasul fiecaruia....chiar daca...uneori ma oboseste acest lucru! Fiecare persoana este unica..atat timp cat eu nu pun prin convingerile mele  in pericol pe cineva, ma simt devotata acelei relatii, ma simt comfortabil cat timp si ceilalti se simt asa.... chiar daca nu intotdeauna impartasesc aceleasi prioritati cu prietenii mei, dar ma abtin in a le taia elanul, daca ei nu le impartasesc cu mine tot asa...nu ma cramponez, fiecare este liber sa faca ce simte ca e bine in primul rand pentru el si apoi pentru ceilalti.... ca stiti cum spunea si Creanga"mila mi-e de tine...dar cand ma gandesc la mine mi se rupe inima".
    Daca ma refer la o prietenie ideala, ar fi multe de spus, dar, ma intreb cine vede azi prietenia ca pe o relatie serioasa? o relatie in care trebuie sa depui efort , sacrificii chiar pentru ca ea sa functioneze?...necesita implicare afectiva, care o faci" de buna voie si nesilit  de mine", exact cum se spune in fata ofiterului starii civile. Intalnim la tot pasul, prietenii destramate , tradate, ele consider ca au fost  realizate, cultivate pe baza de interes...iti dau asta, pentru ca tu imi dai aia...un soi de troc afectiv...asta pentru ca  acest cuvant e inteles gresit...sau e spus prea usor, prea usor dam acest titlu cuiva.
   Sigur ca factorul"dau si primesc" este unul care ar trebui luat in seama, in primul rand trebuie sa dai ca sa poti primi, ma intreb insa oare cati dintre noi am fost "colacul de salvare" cand un prieten a fost  la ananghie?Un prieten bun are intotdeauna incredere in sine, ceea ce pe termen lung inlatura eventuale competitii, cand ajungi la competii cu  cel pe care il consideri  prieten....se rupe lantul...o veriga slaba cade si pierzi increderea...toti avem limite, daca ne respectam limitele, putem depasi "hopurile" prietenul nu are numai calitati, are si defecte, pentru ca nimeni nu-i perfect pe lumea asta, doar El e perfect!...asadar  iubeste-i si defectele, ia-l la pachet cum imi place mie sa spun, cu bune si cu rele...nu poti digera defectele?ok...inseamna ca nu-l iubesti indeajuns sa poti merge mai departe cu relatia...
   Imi place  sa cred ca  cele  mai puternice dovezi care stau la baza unei prietenii sunt: loialitatea, onestitatea, increderea  si de ce nu  dorinta de a face cum spuneam sacrifcii atunci cand e nevoie de ajutor...traim intr-o perioada moderna cand prin intermediul YM , putem transfera celor pe care ii consideram prieteni tone de  dovezi, totul e sa vrem!... sa ne implicam!
    Dar, daca nu i-ati gasit inca, sau daca, ma rog ati fost dezamagiti, ganditi-va ca si pe strada sunt zilnic accidente de masina, asta nu inseamna ca nu  ne vom mai urca  in masini  niciodata...deci perseverati!!  
 Doresc sa gasiti prieteni adevarati care sa fie alaturi de voi si la bine si la rau neconditionat, sa va  bucurati de ei, pana la adanci batranete!Mult noroc in a-i gasi...si mult noroc in a pastra relatia pana cand moartea va va desparti!

joi, 10 mai 2012

Lasa-ma sa plang!

           
   
  Sase ani, de cand nu te mai  pot strange in brate, sase ani de cand nu te mai vad, sase ani de cand ai plecat pentru totdeauna... azi vorbesc la perfectul compus, intr-un dialect al inimii la timpul trecut....am avut 27 de ani de iubire, am invatat sa plang cu zambetul pe buze, pentru ca  nu m-ai lasat sa fiu trista niciodata...chiar si de Dincolo, mi-ai spus in vise"Sa nu ma plangi...lacrimile tale ma ard!"...acum am amintiri frumoase si un timp dureros....“Numai iubirea limpezita de lacrimi poate ramane curata si vesnica.” spunea Khalil Gibran...azi lasa-ma sa plang...pentru ca VREAU sa plang!..Ana Blandiana poate va spune mai bine decat mine ce simt:

"Fara tine mi-e frig

N-am inteles niciodata

Cum simte aerul

Ca ai plecat.

Universul se strange

Ca o minge plesnita

Si-si lasa pe mine zdrentele reci."
 


        DORMI IN PACE , SUFLET DRAG!

miercuri, 9 mai 2012

DARUL VIRTUAL DE ZIUA MEA


         Darul virtual de la Grupul"Prieteni adevarati de pe Facebook...SEMNAT DE ZOIA, le multumesc mult!

joi, 3 mai 2012

CE INSEAMNA SA FII PATRIOT?

      Am multi ascultatori care dovedesc prin mesajele lor ca sunt adevarati romani, chiar daca sunt la mii de kilometri de tara,   din varii motive alegand sa munceasca  in alte tari, unde munca este mai bine  remunerata, dar, pe de alta parte altii sustin( si cand spun altii ma refer la cei din tara care se lupta cu greutatile  crizei financiare care s-a abatut asupra Romaniei)ca patriotismul ar trebui sa se manifeste prin iubirea fata de tara, incredere in propriul popor cu dorinta de a ramane aici si nu a pleca peste hotare, a pastra respectul fata de stramosi....ba mai mult cineva apropiat mie, mi-a spus cand veni vorba de patriotism, cam asa:
"-Olga, eu imi iubesc pamantul romanesc, imi iubesc tara, si n-as schimba-o nici  chiar pe cea mai bogata tara din lume"...asta in contextul in care poate conditiile de viata il nemultumesc si pe el, legile sunt asa cum sunt si multe din ele obstructioneaza bunul mers al proiectelor oamenilor de bine din  tarisoara noastra....
    Cineva spunea:"Patriot esti daca faci, nu daca vorbesti. In momentul in care ai cascat gura sa afirmi asta, patriotismul ... a murit."...unii mai spun ca a fi patriot  nu trebuie sa faci mare lucru ci doar sa fii corect cu tine , cu cei din jur,sa-ti faci treaba cat mai bine acolo unde lucrezi, iar daca alegi sa pleci peste hotare comporta-te demn, civilizat si incearca sa promovezi frumosul din tara ta, asadar dupa acestia e simpla definitia, nu-i asa?
      Marturisesc ca inainte de a incepe acest articol, am intrebat si  pe cativa din amicii mei de pe lista de YM, cum isi manifesta ei patriotismul si cum il inteleg, ma simt obligata, asa cum le-am promis sa imi expun si eu parerea, pentru mine a fi patriot inseamna sa-ti iubesti locul unde te-ai nascut, unde ai copilarit, unde te-ai format ca om, sa-ti aduci aminte de prietenii copilariei, de dealurile pe care ai urcat in excursii, muntii cu apele lor cristaline, de tot  si toate care  au insemnat ceva in viata ta, asta inseamna patria, iar  trairile si sentimentele care te-au incercat vis-a-vis de frumnusetile ei, astea inseamna dragostea de tara. Ca sa te respecti pe tine insati nu da mita, vei ajuta la disparitia coruptiei, spune adevarul pe fata si minciuna  nu va mai avea picioare lungi, dar problema e ca rabufnim usor, ne aprindem din te miri ce...si in loc sa fim uniti  nu incapem uneori unii de altii. Vrem cu totii schimbari, dar fiecare asteapta de la celalalt ceva... ori, schimbarea ar trebui sa inceapa de la noi...si apoi sa cerem altora!Imi amintesc ca in urma cu ceva timp, o vecina de-a mea, incerca sa-l convinga pe sotul meu, D-zeu sa-l ierte, sa adere la o secta de pocaiti, el a ascultat-o pret de cateva minute si  apoi i-a spus:

- Uite cum stau lucrurile, in momentul in care voi o sa-mi demonstrati prin comportamnetul vostru ca  sunteti  cetateni demni ai acestei tari, corecti, iubitori de semeni si oricand  gata sa va dati ultima picatura de sange pentru tara  si neamul asta...ma pocaiesc!(marturisesc ca el atunci era comandant de politie)...deci, nu in vorba sta iubirea de tara...ci in fapte!
   Si , acum hai, s-o iau si altfel, unii mi-au spus - ce face Romania pentru mine? de ce sa-mi dau viata pentru ea? imi da un salariu decent?imi ofera o pensie suficienta sa-mi platesc datoriile la stat?...iar, altcineva mi-a raspuns chiar mai dur: "frumoasa tara, pacat ca-i locuita...!"
  Sigur ca Romania nu mai este ce-a fost si poate nu va fi curand ce ne dorim...dar nu inseamna  ca nu va fi vreodata asa cum o dorim...sa nu uitam ca Romania are participanti la olimpiade internationale cu rezultate spectaculoase, are si a avut cercetatori recunoscuti  in toata lumea si inventatori de seama, sa nu uitam de Nadia, de Dukadam, Racovita, Vlaicu, Enescu si lista ar fi mult prea lunga, oameni care s-au facut cunoscuti peste hotare..medici care fac operatii reusite, oameni care muncesc pe bani putini , din pacate... dar cu pasiune si daruire, ei, fac cinste acestei tari, avem atatea "bijuterii "turistice...pe care am putea sa le exploatam, dar , frica de nou, ne sperie pe multi... Foarte adevarat un lucru, am fost invatati  ca indiferent de ceea ce facem statul trebuie sa ne DEA, asa ca si acum prima data cerem inainte sa oferim, ceea ce e complect gresit, tot timpul ca sa primesti ceva, prima data TREBUIE SA DAI.
   Si mai am o intrebare, cati dintre noi cunosc imnul tarii? ..cati dintre noi la 1 Decembrie afiseaza steagul Romaniei la geam sau la un loc la vedere? apreciez romanii care acolo in strainatate unde aleg sa-si duca traiul  incearca sa creeze comunitati puternice, nu le este rusine sa spuna: Da, sunt roman!!!  ei si acolo incearca sa-si pastreze identitatea.... Asta inseamna  tot  PATRIOTISM !
     Am o prietena in Italia , merg des la ea...chiar si bradul de Craciun avea beteala in cele trei culori, prin comportamentul ei  corect, primeste respect de la cei din jurul  ei, nu-i este rusine sa spuna ca este romanca, isi pastreaza demnitatea nationala!

     Anul trecut am vazut un reportaj la TV , un cetatean care detinea o masina brenduita, pe  prelata laterala a TIR-ului  era arborat un pasaj din poezia lui Eminescu "Ce-ti doresc eu tine, dulce Romanie?'in spatele masinii  indemnul  " Nu uita ca esti roman!"omul colinda cu TIR-ul lumea...era mandru ca-i roman! marturisesc ca si eu sunt mandra si oriunde m-as duce si oricat de bine mi-ar fi... n-as schimba-o cu  nicio alta tara, desi, as fi putut face acest lucru....si, asa cum a spus unul dintre cei intrebati  de mine, tot la vorba asta as  ajunge - "fie painea cat de rea, tot mai buna in tara ta!"


Astept parerile voastre aici sau maine seara de la ora 21 accesand link-ul:RADIO PAPUCEL

     


marți, 1 mai 2012

Pretul rasfatulului sufletului tau

       Azi am lasat sufletului meu libertatea de-a se simti la el acasa...detasat, fara griji, fara "de ce-uri" inuntile...ca oricum raspunsurile nu le aveam la indemana si apoi la ce bun sa mi le mai pun? si ce credeti? am simtit ca pur si simplu se lumineaza....am simtit un senin imens, care-mi  acopera chiar si cea mai mica pata a unui norisor, care incerca sa  violeze  magia infinitului ....am simtit liniste si iubire....si atat!
     Cum am reusit acest lucru? simplu...am avut timp sa fiu eu cu mine insami....am facut o incursiune in"regatul" sufletului meu...il numesc "regat" pentru ca e mare...cuprinde zeci de suflete dragi mie...si nu stiu uneori  care este locul  fiecaruia...oricum ar fi,  si oricat de aproape sau departe, ii am si-i pastrez, cu drag, pe fiecare si la loc de cinste , asta pentru ca...., reusesc sa-mi aduca echilibrul sufletesc, ma ajuta sa constientizez implinirile, dorintele si toate bucurile pe care CEL DE SUS MI LE OFERA CU GENEROZITATE...imi dau starea de pace interioara.
      Astfel de momente consider ca sunt partea vitala a vietii nostre, ne ajuta sa privim cu alti ochi viata, s-o luam chiar cu asalt, asa cum uneori ne surprinde si ea...
      Am oprit radioul, am stat intinsa in pat cu ochii inchisi si i-am conferit sufletului  lumina, care s-a instalat imediat ca si cum as fi apasat pe un buton, s-a simtit rasfatat, gingasit, tocmai pentru ca nimeni nu poate fi mai sincer cu el decat eu insami...i-am spus ca mi-e bine...ca ma simt iubita si ca da! sunt un OM fericit! ce pot sa-mi doresc mai mult decat atat?
      Daa!! veti spune ca exista si alte rasfaturi, rasfaturi venite de la persoana draga, de acord cu voi! nu sunt de neglijat nici acelea si tocmai de aceea am gasit sfaturi pe internet care cred ca ar prinde bine mai cu seama femeilor...daca sunt venite din partea barbatilor, atentie deci, dragi barbati !!!  :
"1. Complimentele venite din partea iubitului valorează cât un diamant în sufletul unei femei.
2. Admirația din partea partenerului iubit, face ca o femeie să se simtă fericită și împlinită.
3. Micul dejun sau cina pregătită de către bărbați din când în când este cel mai potrivit răsfăț pe care îl pot face femeilor.
4. Cadourile mici, simbolice, fac minuni! O simplă floare surprinde plăcut orice femeie.
Bărbați, nu uitați: o femeie răsfățată este o femeie fericită, iar o femeie fericită îl va face fericit pe bărbatul de lângă ea!" nu costa mult...dar valoreaza ENORM!!
     SI ACUM O INTREBARE :
     Cat valoreaza pentru voi linistea sufleteasca, asa raportata  in  euroi sau dolari? i-ati putea pun un pret?