Blog premiat

vineri, 9 septembrie 2011

Dualitate

     Citeam undeva ca sufletul nostru trebuie  sa fie pe cat de diafan pe atat de  diabolic, pe cat de sfant pe atat de pacatos, pentru ca daca ai cadea intr-o parte a balantei spre exemplu  daca ai avea numai adevar, bunatate si armonie nu s-ar crea acel impuls care te duce spre evolutia ta umana...dar, sufletul are o plaja plina de ambiguitati,  de contradictii, azi poti se pare sa faci fata numai daca ai si o doza de energii contradictorii, vorbeam cu o persoana apropiata mie ieri si-mi spunea ceva de genu"Olga, la rautati se raspunde cu rautati"...oare? asa sa fie???..am incercat si eu sa raspund asa, am incercat un naufragiu... el a dat gres, marturisesc ca ma simt ca o epava...m-am impotmolit la mal, am dat peste prea mult nisip...am esuat!
      Am mai inteles ceva...ca atat timp cat mie mi s-au gasit unele deficiente, cei care le-au sesizat, cu siguranta nu sunt  straini de ele...pentru ca asta este regula firii umane...adica, tot  ceea ce putem vedea si percepe in jur, avem si noi. Viata e formata din  fericire si tristete, din perechea  bine-rau,   nu poti stii ce inseamna  lumina daca nu ai vazut si intunericul...eu una, imi revendic si binele si raul,  nu-l arunc in spinarea nimanui...e al meu, il duc asa cum pot!...nu sunt cinica in fata realitatii, nu protestez, incerc sa depasesc fara uimire si manie tot ceea ce- mi este dat sa traiesc...am suprimat doar posibilitatile mele de socializare,  poate aveam nevoie de o "devirusare", poate creierul uman are nevoie de o curatenie de toamna...il aseaman cu un computer, unde din cand in cand  mai trebuie sa renunti la "foldere" infectate ...ca altfel  te poticnesti, nu poti avansa...nu poti face loc noului, m-am ferit tot timpul de oamenii care se bateau pe piept  considerandu-se  de o moralitate desavarsita, radicala, poate in ei se ascunde un munte de energii negative...energii care  la primul impact, rabufnesc, le simti cum lovesc in tine...dar,  una peste alta viata este frumoasa....nu mi-a secat doza de optimism, stiti vorba din batrini" un sut in fund inseamna un pas inainte", nu mi-a taiat elanul, nu  sunt o femeie frustrata , dimpotriva, gasesc resurse suficiente in mine, sa merg elegant mai departe!..am incredere in mine si mai ales in El!
  Cred in steaua mea!

7 comentarii:

  1. Devirusare?Curatenie de toamna?Super...Frumoasa alegere!
    Nu m-am gandit.Da...din cand in cand este bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. E greu sa ajungi la o stare de serenitate, tristetea si melancolie sunt extrem de neplacute,ele dauneaza sufletului nostru,dar e greu sa dizolvi sau sa integrezi sentimente, mai ales cand exista o lupta intre ele... stiu si eu?...greu cu alchimia starilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma inclin in fata adevarului declinat de tine Tasha, cand spui:
    Viata e formata din fericire si tristete, din perechea bine-rau, nu poti stii ce inseamna lumina daca nu ai vazut si intunericul...eu una, imi revendic si binele si raul, nu-l arunc in spinarea nimanui...e al meu, il duc asa cum pot!...
    Ca si tine pot spune oticand:
    -Nu sunt o femeie frustrata , dimpotriva, gasesc resurse suficiente in mine, sa merg elegant mai departe!..am incredere in mine si mai ales in El!
    Sa ai o zi frumoasa draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Carmen Catana,
    curatenia s-a terminat...a inceput sa fie placut la mine-n suflet!ma simt mai usoara!...se va face incet o segregare a sentimentelor si totul va intra in normalitate!
    Nu mi-a placut toamna niciodata! se pare ca pentru mine este cel mai maladiv anotimp... :(
    @Ducicasm,
    Serenitatea e greu de gasit.... e grea reconcilierea, reconcilierea cu tine insati...nu imposibila insa...insa atat timp cat sufletul meu cauta impacare si armonie, cred ca va reusi!
    @elena marin-alexe,
    Multumesc mult!...aceeasi urare sa fie si pentru tine!Multumesc ca ai trecut!El m-a tinut pe brate mereu...si tot ce mi-a dat a fost primit ca dar...necazurile m-au facut mai puternica, dusmanii m-au ajutat sa vad cine sunt cu adevarat, invidia unora mi-a aratat cat insemn eu ca om.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevarata lumina nu este cea pe care o vedem ridicand privirea spre cer... ci ceea ce este dincolo de el ... lumina sufletului nostru ... Cata lumina ai in suflet ... tot atata lumina vei vedea ..!!!!

    Deosebit si linistitor ... !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Asa este Lili draga mea...
    Desi viata mi-a oferit multa durere, am invatat din ea si am mers mai departe, am devenit mai intelegatoare, mai buna, am invatat ca oamenii sunt oameni si trebuiesc apreciati si iubiti asa cum sunt ei, cu calitati si defecte, pentru ca in fiecare din noi exista ceva frumos.
    De inrait nu m-am inrait, am ramas fraier de buna, doar ca am obosit. Cred ca sunt un om deosebit,poate o tipa -atipica, cum spun de fiecare data... dar pur si simplu nu mai am chef/rabdare/putere sa mai demonstrez asta cuiva.
    CINE SUNT?
    O unica si irepetabila...schimbatoare, cum mi s-a spus de catre cineva...asa o fi daca a spus-o asa cu foc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vezi ceva ce ti se pare “bun” fi sigur ca are si o parte rea, ascunsa( initial), si invers. Suntem ca un pendul, si pendulul se balanseaza. Atunci cand se opreste acest pendul nu cred ca vom mai fi in aceasta realitate. Pentru ca oricat de mult ar putea fi un ” evoluat spiritual” in echilibru, o miscare a pendului tot va exista in aceasta lume duala. Mi se pare mai real sa spun ” acest lucru e rau dar uite ca ii vad si partea lui buna” asa cum altcineva poate sa vada mai intai acelasi lucru ca fiind bun si apoi rau.

    RăspundețiȘtergere