Blog premiat

luni, 30 ianuarie 2012

Iluzii desarte...

   Vise, dorinte, tristeti, bucurii...impliniri, le simtim, le traim si  fac parte din viata noastra...uneori  proportiile fac nota concordanta cu tine, alteori...nu mai poti sa le  gestionezi...iti scapa de sub control , pur si simplu!...dar cred ca mai bine sa ajungi sa regreti ceva  ce ai facut decat ce nu ai facut sau ai fi vrut sa faci dar te-ai decis prea tarziu, e bine sa poti lua propriile tale decizii , sa nu te lasi influentat de  cei din jur  chiar daca  te expui riscului... riscului de a fi  catalogat cum ca te "scalzi in mocirla"...iar daca asta imi aduce mie fericirea...pot sa ma sclad in cele mai adanci  namoluri, cui ii pasa ? ...am avut poate parte de cele mai mai placute momente, momente de neuitat, momente pe care le-as fi pierdut daca as fi ales sa fac ce-mi spun altii si nu ceea ce imi doresc eu!
    Desi, poate pentru acele clipe de fericire  treci prin stari insuportabile, prin deceptii si insomnii, simti uneori ca totul din jur e impotriva ta, impotriva binelui tau...speri insa intr-un echilibru, speri intr-o zi mai buna, dar cand echilibrul tau ti se da peste cap...ce-i de facut?...dar de ce as mai pune intrebari  retorice...?pretuiesc ce-a fost frumos, in rest " recycle bin", fara dece-uri si fara 1000 de intrebari...momentele vin si pleaca, cele care m-au umplut de fericire  si buna dispozitie, n-am cum sa le arunc, le iau cu mine, mai departe si nici nu ma invinuiesc pentru ca am permis lucrurilor neplacute sa se intample, poate s-au intamplat cu folos, un picior in fund, inseamna un pas inainte! Voi trai  mai departe cu aceeasi dorinta de a-mi atinge steaua mea...mi-am schimbat gandirea, si pot multumi unei persoane ca m-a ajutat mult sa fiu  asa, Olga cea de acum...care nu mai curata oua nimanui...si daca spun ca m-am schimbat, e pentru ca am realizat ca trebuia sa ma schimb...am visat prea mult cu ochii deschisi...prefer sa visez cu ochii inchisi, fara cosmaruri, noaptea,  si doar atunci!
   Acest om a avut un rol important in viata mea...mi-a schimbat perceptia asupra tot ce exista  si mi-a aratat prin fapte ca viata mea poate insemna mai mult decat  atat, decat ce fac in prezent si nu sunt multumita!...astfel ca..indiferent de consecinte merg doar inainte, incerc sa-mi dovedesc mie ca pot sa fiu ce vreau sa fiu pot sa am ce-mi doresc, pot sa ma ridic din nou  si pot sa-mi gasesc locul in aceasta lume...
    Auzisem zilele trecute cateva versuri la o emisiune la TV, recitate de un actor cunoscut, sunau cam asa...:
      Lasa-ma sa gresesc, sa invat din greselile mele...lasa-ma sa cad sa pot sa ma ridic singura...
      Lasa-ma....pe drumul meu!...una calda si una rece.."azi cad ..si maine ma ridic.." vorba Laurei Stoica.
    

   

  

10 comentarii:

  1. Lasa-ma sa gresesc, sa învat din greselile mele, sa cad, sa ma ridic singura...
    Învata-ma tu sa ma uit în ochii tai si sa îti spun cum sa te iubesc...(as aduga eu)..
    Nu vezi ca acum, deja ma ridic iar? Lasa-ma sa învat...bine spui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, invat..invat si iar invat, si parca tot neinvatata raman!Gandim pozitiv si parca negativul vine si spune..."nu e bine...trebuie asa sa gandesti"!!!
      Uiti pentru ce lupti si te trezesti luptand pentru altcineva!....sau pe un alt front care nu este al tau...cam asta am patit eu!!!

      Ștergere
  2. Sa inteleg ca visele pot ramane uneori doar niste vise,niste idei pe care le ai conturate in minte,in care desi crezi, raman fara fundament si nu se concretizeaza...?Se spune ca :"Dumnezeu a creat omul, omul a creat iluzii desarte.''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-zeu, ne-a inzestrat cu ratiune si libertate! si poate ca visam prea mult la lucruri prea marete care credem ca ne vor aduce linistea si mai apoi ca sa vezi ca totul a fost doar un joc al mastilor...Dar omul in loc sa-si acorde prioritati la lucrurile care conteaza cu adevarat, isi acorda prioritati importante la lucrurile care nu conteaza deloc.

      Ștergere
  3. Nu ne pretuim nici sanatatea , nici inteligenta, nici fiinta intreaga asa cum o avem....cam asa vad eu lucrurile.
    Mutilam de la chip, schimonosindu-l, pana la suflet, si pentru ce? vorba ta? merita oare?
    Mintim, uram, vorbim defectuos, ne scalambaiem in fel si chip spre amuzamentul multora... nu mai avem respectul de sine..!!
    Avem talent oare numai pentru asta??!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Servus...
    Cumplita perioada!
    Credeam ca balada Toma Alimos (coincidenta de nume, in demonstratie e partea pozitiva, in realitate...) se refera la barbati, dar vad ca exista atata ura si "in lumea vostra"...
    Toma este increzator si intinde plosca cu apa iar "manea slutul si uratul" (scriu cu litera mica intentionat) cu stanga ia plosca iar cu dreapta... Iar cu dreapta demonstreaza ce spuneam si pe blogul Magdei, ca vorbele sunt date omului pentru a ascunde gandurile...

    Stiu ca ai fruntea sus, dedicatia mea este "nicio lacrima"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata, Vasile, niciodata...nicio lacrima, cum spui tu...pentru ce? pentru oameni care traiesc in 1907 toamna? eu traiesc prezentul, ma bucur din plin de el..cine a uitat s-o faca e fix problema lui ...sa-si planga de mila! a ajuns o fosila!

      Ștergere
  5. Foarte frumos scris! Si eu o sa iau doar partile bune din aceasta experienta. A fost ceva nou pentru mine. O poarta catre o lume noua care abia acum incep sa o cunosc si imi place al dracu de tare. Va multumesc ! In legatura cu oamenii care traiesc in trecut. Sa ramana acolo, noi sa fim sanatosi. dorin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorine, esti un baiat de nota 10, toata admiratia pentru tine!!! noi vom face echipa buna..dar la alt radio, esti un baiat inteligent, si nu uita ce ti-a spus 7 pacate, daca am avea 1000 de tineri ca tine, am ajunge Germania!

      Ștergere