Blog premiat

duminică, 24 iulie 2011

Unde e multa minte ... e loc si de prostie multa

   Circula zicala asta la noi in Ardeal, am stat si m-am gandit ce vrea ea sa zica la o adica? ce se ascunde in spatele acestor vorbe? sa inteleg ca urmand o anume pregatire intr-un domeniu, ramai  descoperit in  celelalte?
   Intrebarea este dupa parerea mea cu bataie mult mai lunga...niciun om nu poate aprofunda toate domeniile, ar insemna sa fie super man,ori asa ceva doar in filme...
   Poate ca de la cei"scoliti" se astepta lumea la mai mult si in momentul in care se scapa cate-o vorbulita nelalocul ei, este suprataxata de cei cu  scoli mai putine,pentru ca hai sa recunoastem,  noi   ardelenii mai avem si umor cu caru', si poate chiar si  un pic de ranchiuna...
    Se spune ca in stiinta cunoasterea inseamna  descoperire, in viata obisnuita cunoasterea inseamna recunoastere....asa  stau oare lucrurile?dar, noi oamenii suntem "sarea"pamantului,dam culoare  Terrei , cu minte mai multa sau mai putina, chiar daca uneori cu prostie pe masura, important este un lucru dupa mine, sa nu uitam ca exista un loc sub soare pentru toti....
    Nu voi incheia articolul  inainte de a va intreba pe voi dragii mei, ce interpretare dati zicalei de mai sus?????
O duminica binecuvanta si sa aveti parte de multe zambete ,zambete si multe bucurii!!! >:D<

8 comentarii:

  1. Unde e multa minte ... e loc si de prostie multa,este o sabie cu doua taisuri,mie personal,ambele sunt definite de fapte,important este sa nu faci rau,aci tine de minte si de prostie,sa nu faci rau,faptele tale sa nu raneasca,sa nu creezi suferinta,acest lucrul tine balansul,si poate scapam de sabia mereu prezenta deasupra capului nostru,indiferent de calitatea minti noastre,imi este frica de ambele in aceiasi masura

    RăspundețiȘtergere
  2. In limba română, antonimul prostului nu este inteligentul, ci înţeleptul,
    adică persoană experimentată, cumpătată şi erudită. Luciditatea în faţa
    prostiei nu presupune câtuşi de puţin sentimentul clar al existenţei
    unei inteligenţe, ci dimpotrivă: „Cu excepţia cretinilor murim
    întotdeauna cu nesiguranţa propriei valori şi a operelor noastre…” Dacă nu ar fi prostia nu ar fi existat nici inteligenţa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii care-i paradoxul? ca sa intelegi ca esti prost...iti trebuie totusi multa minte... :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Auzim adesea spunindu-se"Câtă minte îți trebuie ca să ajungi la o astfel de prostie? Câtă tâmpenie și lipsă de judecată e necesară să faci așa ceva?"asta inseamna ca cele doua fac casa buna impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristina - Negresti24 iulie 2011 la 20:54

    Imi vine in minte un proverb"nu te pune cu prostul, că are minte odihnită”....mult adevar!carevasazica si prostul are minte,deci si reciproca este valabila!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mintea este sursa din care lumea prinde viata , in minte formam identitati, cream mituri si fabricam iluzii, in minte valorile sunt faurite, principiile sunt modelate si libertatea este cunoscuta. Mintea umana este extrem de complexa , mintea noastra pare sa fie unul dintre cele mai fascinante mecanisme din lume. Cunosc proverbul si m-am intrebat ca si tine la ce anume face referire .Raspunsul l-am primit fara sa-l caut prea mult .Asistam la o discutie unde se facea referire la acesta zicala . Atunci am inteles ca poti fi un om foarte destept ,bine pregatit profesional ,cu multe diplome si doctorate ,dar in unele situatii sa nu iei deciziile cele mai bune ,sa ai un comportament care lasa de dorit ,sa faci anumite lucruri care contravin pozitiei pe care o ai sau caracterului tau .Am inteles ca totul depinde de educatia primita ,de mediul in care traiesti si-ti desfasori activitatea ,de bunul simt si nu in ultimul rand de respectul fata de oameni ,respectul fata de sine .Sunt oameni pe care-i respecti pentru valoarea lor profesionala dar nu acelasi respect il ai pentru comportamentul lor ,pentru atitudinea fata de familie ,prieteni .Este lucru mare sa poti intalni oameni cu adevarat valorosi .Iar acum in timpurile pe care le traim parca nici nu mai indraznesti sa poti conta pe cineva .Si lucrurile paraca merg din ce in ce mai prost ,oare pana cand .?????.Iti doresc sa fii inconjurata numai de oameni buni ca tine ,ca sufletul tau !

    RăspundețiȘtergere
  7. Unde e minte ...e loc si de prostie multa ! Nimic mai adevarat ! Pana la urma cred ca si prostia are rostul ei . Asa stim sa ne raportam la ...realitate si reusim sa spunem "in sfarsit exista unul mai prost ca mine" .
    Cand nu ai nimic de spus...e usor sa spui ...vorbe si nu...cuvinte ! Pana la urma granita dintre intelienta si...prostie e invizibila dar ...se "vede" de departe ! Sunt oameni care din prea multa minte trec granita fara sa simta si se cam duc in partea cealalta cu o inversunare incat ei cred ca-s pe "taramul fermecat" al desteptaciunii dar cand se vad priviti ciudat de cei din jur , se scarpina in cap si se gandesc " oare de ce sunt privit ...doar mi-s destept?!" Asta e marea "arta" de a fi ...Prost !
    Cine a zis vorba aia : "Mare e gradina ta Doamne ...si multi i-au sarit gardul" a zis o vorba mare ! Cei care au "sarit" gardul sunt ...prea multi ...din pacate ! Daca Dumnezeu ar face un gard mai inalt ...ar fi mult mai bine pe lumea asta ! Nici eu nu stiu unde ma aflu , in "gradina" sau... afara ?! Nu am suficienta prostie sa contientizez si nici nu-mi permite ...inteligenta o spun...
    Restul e tacere si...cam atat...

    RăspundețiȘtergere
  8. Granita intre prostie si desteptaciune este extrem de fragila ....Si-n plus, nu poti sa devii destept niciodata pana nu esti intai nitel prost ...Sau, ma rog, naiv ...Iar naivul e frate bun cu prostu' .

    RăspundețiȘtergere