Blog premiat

vineri, 8 iulie 2011

Tot pe drum,pe drum,pe drum...

   Cam asa s-a intamplat in ultima vreme,am calatorit prin tara,abia ma intorceam dintr-o directie si o porneam in alta parte...la un moment dat mi-au spus si fetele :" mama,ai prins gustul calatoriilor si nu te mai opresti!" ...hm! cam aveau dreptate...dar calatoria despre care vreau sa scriu,a fost gandita sa spun asa mai de multa vreme...am promis prietenei mele Eliza,care a fost plecata in  Italia ca in  momentul cand se va intoarce in tara o voi vizita la Roman.....asadar zis si facut! Eliza era nerabdatoare sa ma cunoasca in realitate ,la fel cum eram si eu de altfel,noi cunoscandu-ne pe un site de socializare,iar mai apoi ea devenind o ascultatoare fidela a postului de radio unde eu  sunt realizator de emisiunii  adica Radio Enigma Romania  .
     Drumul spre Roman  a fost superb,avem o tara minunata,natura e grozava,nu ma saturam sa admir din tren peisajele...
   Trebuia sa schimb doua trenuri,unul la Dej si unul la Pascani...ei!!! dar  la Pascani am avut o surpiza de proportii...Eliza, venise inaintea mea cu un  nepot de-al ei...trebuia sa astept in gara o ora si jumatate si ea ,draga de ea...mi-a scurtat drumul...dar,  incropise si un scenariu,adica, nepotul Elizei, trebuia sa-mi dea mana cand eu urma sa  cobor din tren , sa-mi ia bagajul  spre a ma ajuta sa cobor si sa  ma intampine cam in felul urmator:
-Uauuuu!.... doamna Olga! va admiram la Kanal D am fost un fan al emisiunii la care ati participat...ma bucur sa am placerea de a va cunoaste personal..bla,bla,bla...
   Draga de ea, nu s-a gandit ca eu sunt o tipa -atipica si fac exact cum nu fac altii, asadar,n-am coborat in partea cu peronu' ci spre partea cu gara... unde distanta  de la trepte spre pamant era cam mare, dar daca au mai sarit si alti doi barbati inaintea mea...ce mi-am zis? pot si eu! ;))
   Eliza privea de  pe peron scena si  era dezamagita ca nu-i iesise scenariul...dar,  n-a avut nici rabdarea sa nu se arate, pentru ca nepotul ma urmarise si era la doi pasi de mine, putea pune  planul in  aplicare, dar Eliza, a sarit la gatu' meu ...m-a imbratisat si ne-am  bucurat la maxim de intalnire...
    Drumul spre Roman trecea prin Mircesti...si culmea ,era duminica si erau zilele Alecsandri, bardul de la Mircesti era sarbatorit cu mare fast..scena cu artistii care se desfasurau in toata frumusetea  era inconjurata de multi  oameni si era  plin de  comercianti care ofereau de toate pentru toti!
                     Eliza care radia de fericire! asemeni  mie de altfel!...era numai zambete! :)

  

Cam atat pentru azi, voi reveni cu imagini din calatoria mea la Roman dar si  la Iasi, unde a fost superb!
Ce pot sa spun acum e ca as repeta calatoria  chiar si maine,la cat de bine m-am simtit, gazdele mele Eliza si sora ei Lica sunt  doua doamne speciale, n-am cuvinte, le ador! aceleasi ganduri le am si pentru una dintre nepoatele ei, Jeni Stefanescu! o doamna   in fata careia ma aplec cu respect, este o gospodina desavarsita,....si cand te gandesti ca eu tot sustineam ca  sunt  buna in arta culinara si ca pot sa dau lectii altora, ei...!!!................n-a fost asa!!!....  de data asta...am avut ce invata! doamna e AS in arta culinara...o sa vedeti in imaginile care vor aparea in curand pe blog!pana atunci va doresc o zi senina , magia infinitului sa va atinga sufletele! >:D<

Un comentariu:

  1. Frumoase aceste amintiri de la casa memoriala a marelui poet V.ALECSANDRI.Am fost si eu primavara aceasta cu copilasii mei de la gradinita.In fiecare an am reusit sa fac cate o excursie de 2 zile, dar anul acesta din cauza situatiei meteriale nu a fost decat o zi.

    RăspundețiȘtergere