Blog premiat

duminică, 21 februarie 2016

Culori sentimentale

 


     Se spune ca verdele este culoarea perseverentei, o culoare care te incapatineaza sa fii tenace, iti da puterea de a merge mai departe, ma gandesc ca a  fost isteata ideea sa-l plaseze si la semafor cu drept de  libera trecere...
    Imbrac  azi sufletul in verde,  verde crud,  nu verdele pal ci unul intens, asa simt  linistea si echilibru interior, imi da speranta si starea aceea de bine si parca as vrea sa trimit un amestec de culori spre cineva drag mie, un curcubeu cu un manunchi de sentimente si emotii si parca simt ca-mi cresc aripi spre o noua viata si vreau sa cred ca e un zbor frumos pentru ca cine crede in zbor e stapan peste zare, simt cum lastarii timpului prind viata, vibrez in culori vii si bucuria vietii o simt din plin.
    In sufletul unei femei e vesnic primavara, ploile dorului  si a sperantei cad mereu, dar sunt ploile iubirii, noi suntem cele care dam viata, suntem zambete impletite cu frumosul din camarile pline de bucurie si  speranta ale launtricului nostru, de multe ori alegerile noastre sunt pentru ceilalti, uitam de noi spre a le fi bine celor dragi....suntem oarecum insasi viata, un soi  bizar de miracol...
    Ploua afara...dar e soare in suflet  si stiti ce mi-a trecut prin minte? sa ridic in zarile necuprinsului un zmeu, zmeul iubirii ...sa se inalte sus - sus, sa pun o parte de suflet in el, sa pun culoarea sufletului meu, dar ma intreb si va intreb si pe voi cum e sa traiesti cu jumatate de suflet? de ce oare ne interzicem tot ce ne dorim cu adevarat?



7 comentarii:

  1. Verde este culoarea perseverentei, galben se zice ca este a geloziei, dar daca le amesteci, iese albastru, culoarea sperantei, albastrul infinit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un albastru infinit...ce bine e cand esti ascultat, sau ma rog in cazul de fata citit...pentru ca eu consider ca e minunat sa poti sa daruiesti o parte din gandurile tale cuiva...apoi bineinteles sa fi inteles.A intelege persoana de langa tine inseamna a te pune in locul ei, a simti ce simte ea, a empatiza.Cineva spunea ca iubirea este un capital care se impartaseste cu altii...SUBSCRIU!

      Ștergere
  2. In plan spiritual culoarea verde este culoarea iubirii,intodeauna iubim cu sufletul nu cu inima nicodata nu ai putea iubii sau traii cu jumate de suflet.Daca toti ne-am asculta sufletul am putea face tot ce este mai bun si tot ce vrem pentru noi dar omul isi asculta mintea care despica firul in patru si ne da indoieli pe cand sufletul el ne spune adevarul.Sper sa te multumeasca cat de cat acest raspuns e doar umila mea parere, nu ma pricep prea bine la vorbe dar faptele mele au vorbit pentru mine ca am invatat sa imi ascult sufletul si el nu minte.Apropoo iti pun si eu o intrebare, TU ITI ASCULTI SUFLETUL?pentruca in ultimul timp eu te-am perceput alfel de cum erai tu cu adevarat, imi cer scuze daca nu este asa poate e doar perceptia mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eugenia, nu stiu cum ma percepi tu, metaforic vorbind da...poti trai cu jumatate de suflet, dar in procesul evolutiv avem nevoie unii de ceilalti....de aceea alegem sa relationam, sa ne ajutam unii pe altii si mai ales sa ne bucuram impreuna! N-ai de ce sa ceri scuze, am nevoie de parerile voaastre si chiar multumesc mult pentru raspuns!

      Ștergere
  3. Aşa cum sîntem acum este adevărat că nu sîntem nici pe departe întregi, nu avem senzaţia că sîntem una cu totul, nu simţim în noi înşine plenitudinea bucuriei şi chiar avem o mare nevoie de a fi împreună cu ceilalţi, de a fi iubiţi şi apreciaţi. Ceea ce se cere însă de la noi este ca ceea ce trezeşte prezenţa cuiva în sufletul nostru, să fim capabili ulterior să trezim singuri şi să permanentizăm acea calitate. De exemplu, cineva cu care ajungi să interacţionezi sau chiar să ai o relaţie, îţi poate trezi generozitatea. De felul tău eşti cam zgîrcit, dar în prezenţa acelei persoane devii dintr-odată mai generos. Dacă începe să-ţi placă să fii generos, vei ajunge să tragi concluzia că trebuie neapărat să ai acea persoană lîngă tine pentru a putea fi generos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cit amar am baut si cit de mult m-am adincit in propriul meu ocean de lacrimi ….crezind in sufletul pereche, „lipindu-ma” de oameni si intrind in relatii total dependenta de ele pina intr-o zi cind….mi-am deschis ochii sufletului si l-am vazut intreg. Si cald. Si bun. Si luminos.
      Suntem calatori!

      Ștergere
  4. În incursiunile mele prin magazine, fără să ştiu de ce, mă simţeam deseori atrasă ca de un magnet de mărfurile expuse în cromatica diversă a verdelui, în special de verdele-olive. În această culoare simţeam un rafinament aparte, ea îmi inspira o anumită stare de linişte şi calm, dar totodată simţeam cum îmi stimula în mod discret imaginaţia.
    Acum ştiu de ce: alegeam cu inima şi cu sufletul, nu cu ochii

    RăspundețiȘtergere