Blog premiat

miercuri, 13 mai 2015

Incercarile vietii

 

    Viata noastra este mult mai dura decat ne inchipuim noi...suntem foarte des incercati de viata, unele din aceste incercari ne pot da peste cap, ne macina sufletul, ne impovareaza si uitam cateodata si cine suntem si incotro ne ducem!
    Vorbeam  in urma cu cateva minute cu un amic pe internet, viata nu a fost chiar blanda cu el, in pofida faptului ca este un barbat puternic, am simtit ca nu mai are puterea sa guste frumusetea inceputurilor, se complace acum intr-o viata banala si vorba lui - Ce-o vrea Cel de sus!
     Ideea este alta, eu incerc sa-l conving ca sensul incercarilor vietii este reinoirea, ea scutura rugina sufletului...in fiecare suferinta exista si partea frumoasa, cea care ne face mai puternici si poate mai buni!
     Nu poti trai cu regrete si frustrari, pentru ca sunt asasini parsivi care ne omoara incetul cu incetul  un fel de "picatura chinezeasca" care te face pe zi ce trece mai vulnerabil, e ca si cum am trai intr-o camera cu geamurile inchise, unde aerul nu patrunde, eu una trag "draperiile" zilnic, as muri de claustrafobie sa n-o fac! Casa sufletului meu e plina cu ferestre, la fiecare fereastra am oameni frumosi care ma suna, ma contacteaza zilnic pe net sau in realitate, nu ma las coplesita de necazuri (ca deh! am si eu incercarile mele...) alaturi de prietenii mei descopar noi dimensiuni, viata primeste o alta valenta cu fiecare zi care trece, cunosc alaturi de ei, alaturi de El o lume noua, nemaivazuta si astfel fiecare clipa are farmecul ei!
   Inchei spunind asa - nu poate sa se nasca ceva nou fara ca in prealabil sa moara ce este vechi!
   Calcati cu curaj pe taramul viselor voastre si bucurati-va din plin de viata!

2 comentarii:

  1. Loviturile vietii nu sunt numai distructive, ci si constructive; ca loviturile ciocanului in dalta unui sculptor priceput.Incercarile, durerile, suferintele si bolile, culminand toate in moarte, fac parte din istoria lumii si din viata omului, incat putem constata ca istoria omului se impleteste cu insasi istoria suferintei umane. Ele fac parte din constitutia fiecaruia dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect!Nimeni nu este scutit de suferinta. Nici cei drepti inaintea lui Dumnezeu. Caci din suferinta invatam sa ne smerim, sa ne cunoastem slabiciunile proprii si sa acceptam mai usor si caderile celor din jur.Daca cineva priveste durerile sale ca pe o povara, inseamna ca launtric ceva nu merge cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere