Blog premiat

duminică, 25 ianuarie 2015

Pretul fericirii

 

     Nu e vorba de cartea Sandrei Brown care poarta acest titlu, nu mi-a placut deloc niciun personaj de acolo si nu intentionez sa vorbesc despre ea.. azi vreau sa vorbesc despre pretul fericirii mele....nu e mic deloc si chiar a insemnat uneori  multa suferinta pentru ca am cautat-o adesea unde nu trebuia...
     Cuvintele sunt usor de rostit, mai ales cand  le simti cu adevarat, cand stii ca ceea ce auzi si ceea ce ti se spune, sau ce spui tu este trairea ta in acel moment, dar tot la fel poate sa doara nerostirea lor...sau minciuna din spatele lor...
     Fericirea, aceasta himera, acest cuvant decodat de specialisti in formule chimice care mai de care, cea care iti furnizeaza  endorfina, adrenalina, serotonina sau dopamina nu e chiar asa greu de gasit, daca vrei, evident!eu as  spune ca o poti cumpara pe gratis, printr-un gest simplu deschizand o usa cuiva care are nevoie de tine, raspunzand la un telefon  venit de la o persoana care la fel are nevoie de tine, vrea sa te auda, vrea sa-ti fie aproape macar asa daca altfel inca nu se poate!
      O vorba spusa atunci cand este asteptata conteaza enorm de mult mai ales ca azi simteam nevoia lor mai mult decat niciodata! azi am simtit ca-mi sare inima din piept! azi am simtit ca sunt fericita!
 ...si cam atat , vi se pare mult sau putin? e o intrebare retorica pentru ca oricum pentru mine a fost super! mi-a incalzit inima!
    
    

8 comentarii:

  1. Călina Şi Gabi Kiss25 ianuarie 2015 la 20:52

    daca fericirea ar durea asa ca suferinta ai simti profund,pentru ca te bucura crezi ca e prea putina si nu ai avut timp sa te bucuri.

    RăspundețiȘtergere

  2. HMMMMM ...PRETUL FERICIRII?....SCUMP!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..dar la indemana oricui! fericire inseamna si suferinta, foarte adevarat daca te referi la asta,fericirea nu se impune dar se poate cultiva...toti avem samanta fericirii in noi, doar ca nu toti suntem fertili! motivele de fericire sunt infinite si difera de la persoana la persoana...

      Ștergere
    2. Fericirea nu va dura atat de mult ca si suferinta ...si totusi suntem atat de fericiti cand o gasim ,,,asa e !! sub diverse forme ..

      Ștergere
  3. Pop Ovidiu Nicolae26 ianuarie 2015 la 18:39


    Fericirea este atunci cand sufletul omului se identifica cu Hristos...de aici incolo Dumnezeu rasplateste cu har acea persoana..putini oameni ajung la performanta asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Isus Hristos se afla in suferinta fiecaruia dintre noi, problema este daca noi il recunoastem sau nu in suferindul de langa noi pe Isus Hristos, daca suntem in stare sa facem un bine atunci cand cineva are nevoie de noi. Din pacate la noi in tara exista destui batrini sarmani, vaduve, copii orfani care au nevoie de ajutorul nostru si dupa puterea si inima noastra putem sa facem asta, putem sa fericim acesti oameni, trebuie doar sa vrem! Multumesc Ovi ca ai atins acest vector, esti o persoana speciala, putini ca tine! si o spun cu mana pe inima ca te cunosc in realitate si ca atare nu sunt vorbe gratuite!

      Ștergere
  4. Călina Şi Gabi Kiss27 ianuarie 2015 la 18:55


    Cand vorbim de fericire,nu cred ca trebuie sa ne raportam la ce e la noi sau aiurea,in lumea mare,fericirea exista,minimala,exista,e in fiecare din noi,indiferent unde pe pamant

    RăspundețiȘtergere
  5. Spunem ca vrem sa fim fericiti – si, cel putin la nivel declarativ, e chiar adevarat. Dar suntem dispusi sa facem pasi catre realizarea viselor despre care credem ca ne-ar implini? Sau, poate, nici macar n-avem nevoie de ele?Traim intr-o lume plina de ura, dorim cu orice pret recunoastere, laude si avem impresia ca in falsa apreciere a celorlalti sta fericirea. Vorbele sunt usor de zis uneori, alteori greu. Ne gandim ca unele vorbe pot aduce suferinta cuiva, dar nerostirea lor duce la chin, scenarii, suferinta.
    Hai sa spunem oamenilor in fata, sa fim sinceri, deschisi in fata sentimentelor. Sa ne gandim sa sinceritatea noastra este pretul fericirii. Atat de putin...NICIODATA sa nu cautam fericirea pe nefericirea altuia acest lucru e foarte urat ::In rest fericire deplina nu doar o zi ci mereu draga noastra prietene de suflet !!!Doamne ajuta !!!

    RăspundețiȘtergere