Blog premiat

vineri, 16 ianuarie 2015

Borcane cu amintiri

 
     In timp ca incercam sa prepar ceva la bucatarie, mi-a venit o idee nastrusnica, ce-ar fi sa bricolez eu niste borcane cu amintirile mele, sa fiu  sigura ca ele nu vor disparea  cu  una cu doua si ca poate vor folosi si celor care sunt in criza de amintiri frumoase...zis si facut! m-am asezat la scris dupa cum vedeti si nimic din ce a fost frumos nu vreau sa-mi scape, iluziile pierdute in mari de minciuna, n-am cum sa le pastrez ca mi-ar aduce numai rau peste ani, carevasazica cu ele comit o nedreptate si le trimit la pubela!(spun nedreptate pentru ca sufletului nu-i poti dicta mereu...si o mai ia si el in cautarea fericirii pe cai gresite, dar cu gandul ca dracu' nu este chiar atat de negru precum se spune am incercat si eu marea cu degetu' ...!si poate in acel drum am avut si un strop de fericire...).
    De buna seama prima iubire ar trebui sa aiba un loc de frunte in camara sufletului meu, a fost scurta, frumoasa si inocenta!dar toate lucrurile frumoase din viata tin putin, astfel incat oricat as fi tras de ea sa o mai lungesc era de prisos...si apoi primul sarut e primul sarut! n-ai cum sa uiti emotia acelei clipe - inchizi ochii si simti cum iti fuge pamantul de sub picioare... acel gust nu-l uiti niciodata!
    Cum pot sa uit de primul meu job in invatamant? am inceput ca invatatoare la Turt si am si acum intiparita in minte prestanta dar si duiosia cu care am intrat cu catalogul la clasa, imi aminteam in acel moment de prima mea invatatoare si tare mult as fi vrut sa-i seaman in acele momente, peste ani cand m-am intalnit cu ea tocmai m-am confesat spunindu-i ca pe undeva i-am furat stilul, s-a bucurat evident, mai ales ca ma pretuia mult!Primul salariu a fost primit cu exaltare dar mi-era extrem de greu sa ma decid ce fac cu banii, ca-mi doream sa fie ceva care sa ramana peste ani si cum cartile imi placeau cel mai tare, am umplut un raft in biblioteca  si am notat pe prima pagina "Ex  libris meis" datand notificarea....am lasat insa si cativa banuti mamei si am rugat-o sa-si cumpere ea ceva ce-i lipseste...ea ce credeti ca a facut?a mai adaugat niste bani si tot mie mi-a cumparat ceva..un material pentru un pardesiu ca ma vazuse pe mine  cum mi s-au lungit ochii intr-o carte de moda...deh! ce pot sa spun suflet de mama!
    A  aparut si iubirea aceea matura cand simti ca ti-ai gasit sufletul pereche si nu-l mai lasi din mana orice s-ar intampla, pentru mine a fost mai simplu, pentru el insa mai dificil.. el era ofiter de militie, iar eu cu neamuri in strainatate, o relatie aproape imposibila pe vremea lui Ceausescu, care nu avea cum sa se sfarseasca cu happy end decat daca asa cum a procedat sotul meu D-zeu sa-l ierte, in momentul in care cei de la cadre i-au spus - ori fata ori militia, el a raspuns - "Clar...fata!!!" sigur i s-a spus ca sanse sa avanseze  in posturi de sefie nu va avea niciodata, chiar daca ei vor spune da!  sunt de acord cu casatoria noastra ( ce timpuri aiurite...sa-ti dicteze altii soarta!...)...in fine au acceptat in cele din urma vazandu-l atat de hotarit si mai ales el fiind o persoana foarte bine pregatita profesional, dovada fiind faptul ca in timp...a ajuns chiar sef de politie....nunta a fost facuta in graba(sa nu se razgandeasca cei de la cadrele MI...)dar a iesit super bine! Casatoria ne-a maturizat armonios si ne-am gandit foarte repede la copii.
 
     Primul copil ....este poate cel mai fumos lucru din viata unei femei, sa dai viata unui copil te incearca un sentiment unic, nasterea luminii ochilor nostri este cel mai emotionant moment si inca nu s-au descoperit acele cuvinte care sa exprime pe deplin  starea....tocmai de aceea in scurt timp adica la un an si o luna a aparut  a doua fetita...au fost si sunt lumina ochilor mei, copiii de altfel sunt proiectia noastra in viitor si am facut tot ce mi-a stat in  putere sa  ajunga exact asa cum mi-am propus implinite profesional si material...sigur mamele dau viata, dar se spune ca nu le pot da copiilor si noroc, insa le-am dat mereu imboldul de a-si face singure drum spre noroc ca doar asa se spune ca norocul si-l mai face si omul!
     Roxana a urmat profesia tatalui ei ( este ofiter de politie ) iar cea mica pe aproape cumva este jurisconsult...
     Viata  dragilor inseamna suisuri si coborasuri, inseamna bucurie dar si momente care ne taie pur si simplu respiratia.Viata aduna amintiri frumoase si nepretuite si e imposibil sa nu-ti doresti uneori sa bricolezi asa cum am facut ai eu azi spatii  de depozitare! Voi continua.....


 

26 de comentarii:

  1. Din ce in ce mai rau !
    Cand nu-i certi pe blog pe cei din preajma ta care avand coloana vertebrala , demnitate , personalitate , nu-ti acorda consideratia si plecaciunile pe care eronat consideri ca le meriti - cand nu facia asta te inscrii pe banda doi claxonand insistent si strigandu-ti prioritatea pe considerentul ca idealul tau in viata este sa fii , sa stai numai in faţa !
    Astfel , elogiile aduse militianismului comunist " chiar crezi ca ar trebui sa impresioneze sau sa determine prosternari in faţa ta si a militiei de trista amintire care a reprezentat doar asupritorii , calaii acestui popor oropsit si chinuit .
    De unde sa stii tu asta ?!
    Nu ti-a lipsit nimic in acele vremuri triste ptr. ceilalti , vremuri pe care indirect le elogiezi si acum prin lauda adusa reprezentantilor ei sumbri adica militienii .
    Militienii comandanti sau simpli gradati tot neoameni au fost si asa vor ramane in amintirea Oamenilor , in vecii vecilor !
    Iata efectul disertatiilor tale asupra unui cititor .
    Am convingerea ca toti ceilalti cititori de blog ajunsi din eroare si la postarile tale - toti ceilalti sant in asentimentul meu , dar nu-ti vor spune . Vor considera ca nu meriti efortul lor ...
    Au dreptate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde atata rautate ? ....Presupun ca din invidie si proasta educatie....

      Ștergere
    2. Frustrare dusa la extrem!

      Ștergere
    3. Draga ..... Anonim din 16 ianuarie 2015, 18:02 ..... respectam orice opinie , indiferent de conjunctura pe orice fel de subiecte si teme abordate ..... dar sa aduci asemenea vorbe de ocara , spun eu ..... la adresa unei categorii de oameni , ce nu au facut nimic altceva decat sa execute un "ordin" este prea mult . Este drept , multe nelegiuiri s-au savarsit pe vremuri , dar acum , in zilele noastre ..... crede-ma ca sunt .... de sute de ori mai multe evenimente , incomparabile cu cele ce au fost de'unazi si nu am vazut ca au fost "mustruluiti " si pedepsiti asa cum at fi trebuit ....... Oare de ce ? ...... De ce sa nu observam , ce s-a facut rau in trecut si sa urmarim cu foarte mare atentie , sa nu se mai repete si in zilele noastre ? ..... Cum poti explica ..... persoanele ce nu aveau nici macar liceul terminat inainte de acele evenimente si acum ii vezi conducand o comunitate ? ..... Sau poate te-au convins ca .....numai el te poate salva din necazurile vremurilor actuale si l-ai votat .... sa-i spun asa ....."cu amandoua mainile " ... ??!!! .... Hmmm !! ..... Sau poate ai fi dorit , ca atunci cand ..... ai fi incalcat vreo regula de circulatie ..... sa stai cu mainile pe volan si sa executi instructiunile AGENTULUI de circulatie ??......Asa cum este reglementata legea respectiva peste OCEAN ..... Doar acolo , nu-i de joaca ..... pentru ca altfel "poti trece in nefiinta" ....una doua , fara sa-ti mai fie adusa vreo explicatie . Tot ce este posibil ca asta ti-ai fi dorit ..dupa cele expuse aici ... Sa nu crezi ca eu tanjesc dupa vremurile de mult apuse ...... dar nu sunt de acord sub nici o forma cu regimul actual ..... cand elevii ... in masa parca ..... abandoneaza scolile , orice fel de pregatire de orice natura , ce le-ar fi de folos pentru viitorul lor in famile ..... asteptand in permanenta ....."maruntisul parintilor " sa-l prapadeasca in cluburi , jocuri asa zise de NOROC , sau mai stiu eu ce apucaturi in grup si nu numai , ce-si pierd vietile ..... La asta de ce nu te gandesti ? Asta nu este o suferinta ? …… Cred ca te-ai pripit oleaca si nu ai pus in “balanta etalon” ci ai folosit una “uzata” ….. Pacat ! ....... Da , Anonim …. Eu nu regret cu nimic vremurile trecute , dar nu am fost nici multumit de atitudinea in ansamblu al acelui PARTID UNIC ….. PARTID STAT …… In acele vremuri am fost educat , instruit si am inteles ca nu trebuie sa fac rau nimanui , asa prin “LOZINCILE “ de atunci …..”INVATATI - INVATATI - INVATATI ! “….. Si crede-ma ca am invatat , dar ma si plimbam pana noaptea tarziu , fara sa am vreo problema , alaturi de o prietena si fara teama ca are sa mi se intample ceva …… Mai poti face asta acum ? …. Hmmm !!! …..
      Eu zic draga Anonim …. sa te mai gandesti oleaca ….. nu este chiar asa cum spui . Poate ai o ratacire in gandire , datorat unor evenimente ce nu ai reusit sa le uiti …. Dar nu-i bai ….. Treci peste …. Si lasa amintirile frumoase ale unora si asterne aici ceva frumos , ceva placut , chiar si dorinte ce ai vrea sa ti se implineasca , sa visezi frumos macar ….. REPET ….. Iti respect opinia , dar esti mult prea partinitor gandirii tale si nu lasi nici o “marja de intoarcere “ si de exprimare …..altora cu o alta gandire ……
      Incearca totusi ….. Succes !
      Apropo ! ….. Eu m-am semnat ….. Bafta !

      Ștergere
    4. Anon , eu in mare parte iti dau dreptate . OK ! SI ? rezolvam...CE ?! ne luam avant , lovim in stanga-dreapta , umplem peretii cu sange...SI ?!? si n-o sa fim mai buni ca O PARTE din acei militieni . AM URAT COMUNISMUL ! am urat comunismul pentru ca am avut dece ; N+1 motive am avut ; lasati-ma cu laudele la adresa imputitului de comunism , cand prostul se tragea de siret cu desteptul , doar ca era in vreo brigada sau era "ciripitor" . In concluzie zau ca nu are rost sa ne luminezi , suntem destul de luminati si fara sa citim textul tau plin de ura . Olga Morar "cea mai de belea vedeta" erati foarte frumosi in poza . As vrea sa vad si fatza ACIDULUI asta de anon :))) pariu pe 2 capace de bere ca anonul e MUIERE :)))) muiere cu bateriile terminate la vibrator :))) LUME ! IART-O LUME ! O FI INTRAT IN SEVRAJ ! :)))))

      Ștergere
    5. Poate iti faci o poza cu anonul daca in parte ii dai dreptate...sa vad si eu cat de bine va sta impreuna...daca citeai mai bine articolul nu am laudat cu niciun gram comunismul, ba chiar am scris "ce timpuri aiurite..."eu mi-am balsamat sufletul cu amintiri frumoase, puteau sa fie traite in orice dictatura..nu avea importanta, a fost viata mea si daca as mai trai o data la fel as alege. Dragostea nu alege, calau sau inger, atunci cand te indragostesti de o persoana conteaza poate infatisarea lui, caracterul lui, prea putin profesia.Oricum la adresa sotului meu D-zeu sa-l ierte au fost si sunt numai vorbe de bine, sunt mandra ca am reusit sa-i cuceresc inima, sunt mandra ca am fost sotia lui.Sunt mandra de fetele mele, sunt mandra de ce am realizat in viata asta, n-am facut umbra pamantului degeaba, ca atare orice atac venit de la o persoana care nici macar nu are puterea sa-si dea numele mi se pare injectie la picior de lemn, insignifiant pentru mine, am raspuns insa mesajului si l-am publicat gratie educatiei primite de la mama mea....care imi spunea ca oamenii trebuie luati asa cum sunt si nu am dreptul sa-i judec! Am ajuns insa la o concluzie, si spun "traiasca" dualitatea umana!..un proverb hindus spune „Cand omul din tine tace, vorbeste Dumnezeu” si cu asta am spus tot...ma opresc aici!

      Ștergere
    6. :::::Din ce in ce mai rau ! Cand nu-i certi pe blog pe cei din preajma ta care avand coloana vertebrala , demnitate , personalitate , nu-ti acorda consideratia si plecaciunile pe care eronat consideri ca le meriti - cand nu facia asta te inscrii pe banda doi claxonand insistent si strigandu-ti prioritatea pe considerentul ca idealul tau in viata este sa fii , sa stai numai in faţa !:::::::::::
      ACEASTA este partea in care sunt de acord cu anonul ; partea in care am scris despre comunism si O PARTE dintre militieni , se vroia un raspuns domnului Nicolae . In rest numai de rau , ca bine nu vad de unde .

      Ștergere
    7. Si noi am inteles ca ai inteles ca am inteles...oricum anonul nu e original, vad ca te copiaza! lol! nu ma uraste numai el! lol si mie imi plac originalii!!!....dar asta e alta poveste! sa auzim numai de bine, gura lumii e slaboda si actioneaza dupa propriul cap dar se spune asa: unde nu-i cap vai de picioare!

      Ștergere
  2. Sa ma tai in bucati si tot nu pricep indarjirea ta...am dat liber spre publicare mesajului ca poate ma dumireste si pe mine cineva cu ce gresesc ca-mi pastrez amintirile acolo unde doreste sufletul meu, e dreptul meu, e viata mea acolo si sa pot intoarce timpul inapoi tot pe acel om minunat l-as alege de sot! Am sa-ti spun ceva insa...si militienii se trageau tot din civili, nu s-au nascut asa, iar caracaterul fiecaruia este dat de El si imbunatatit de-a lungul vietii prin educatia primita.
    Daca ii numesti neoameni inseamna nenicule ca tu ai avut grave probleme de etica si morala, cred insa ca iti trebuia si o corectie, la cum te exprimi, te vad in stare sa dai si cu piatra sau cutitul sau cu alta arma...pacat de tine...ai trait cam degeaba! si chiar daca te semnezi anonim stiu de unde bate vantul! Ai atata rautate in suflet incat cu greu o poti gestiona, cei care nu zic si nu fac ca tine sunt dusmanii tai...stii ceva? nu sunt si nici nu voi accepta sa fiu satelitul nimanui! cauta sa pui nervii pe bigudiuri altor persoane...ai mei sunt deja ondulati! Hai pa!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaaaaaaaaaaaai nu se poate! chiar ca am descoperit prin aceste randuri COPIATE un adevarat "intelept roman" inca nedescoperit! Cine oare esti tu acela mai nefericitule de graiesti asa frumos, parca din carti vorbesti; si chiar ca ai copiat grosolan; in primul rand esti un CACA fiindca n-ai curajul sau demnitatea sa postezi cu adevaratu-ti nume; apoi sunt convins ca vorbesti fara tine deoarece nu ai trait in acele vremuri in acele functii de care vorbesti; ai stat precum CACATUL IN IARBA si cum au "dat" ghioceii, ai aparut si tu! Un AVORTON care-si aroga foarte multe drepturi si merite pe care nici el nu le viseaza dar stie sa critice! Dar, oare, te-ai privit in oglinda inainte sa scrii toate astea? oare tu stii cine esti si ce valoare ai? Eu am raspuns la toate ale tale: ESTI UN NIMENI, O GLUMA A SOCIETETII un oarecare care se vrea auzit din rasputeri si care prin tot ce pôsteaza, EU, Comisar de politie in rezerva, MA PIS!!!!! Daca macar ai avea idee cu ce se mananca meseria asta, daca macar ai sti prin ce-au trecut acei militieni, nu toti ce-i drept, TU, tu suflet nefericit, TE-ai inchina si ai ingenunchea! Dar la mintea ta? ma rog la bunul Dumnezeu sa-ntelegi ce-am scris, fara a ti se dicta SUBIECTUL! Oricine-ai fi esti si vei ramane un GUNOI!!! In rest tie draga OLGUTA doresc sa iti transmit ca ai un minunat borcan cu amintiri care cine le intelege le si pricepe cine nu au nevoie de creier!!!!EU si sotia mea ne-am convins ce ai fost si cine esti iar pentru prozatori la kilogram toata ''STIMA si RESPECTUL,, CU TOATA PRETUIREA ,PRIETENIA SI DRAGOSTEA COSTY SI CARMEN...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Respect pentru tine Costy....oameni ca tine se nasc odata la 100 de ani! va pretuiesc si va iubesc!

      Ștergere
  4. Draga ..... Anonim din 16 ianuarie 2015, 18:02 ..... respectam orice opinie , indiferent de conjunctura pe orice fel de subiecte si teme abordate ..... dar sa aduci asemenea vorbe de ocara , spun eu ..... la adresa unei categorii de oameni , ce nu au facut nimic altceva decat sa execute un "ordin" este prea mult . Este drept , multe nelegiuiri s-au savarsit pe vremuri , dar acum , in zilele noastre ..... crede-ma ca sunt .... de sute de ori mai multe evenimente , incomparabile cu cele ce au fost de'unazi si nu am vazut ca au fost "mustruluiti " si pedepsiti asa cum at fi trebuit ....... Oare de ce ? ...... De ce sa nu observam , ce s-a facut rau in trecut si sa urmarim cu foarte mare atentie , sa nu se mai repete si in zilele noastre ? ..... Cum poti explica ..... persoanele ce nu aveau nici macar liceul terminat inainte de acele evenimente si acum ii vezi conducand o comunitate ? ..... Sau poate te-au convins ca .....numai el te poate salva din necazurile vremurilor actuale si l-ai votat .... sa-i spun asa ....."cu amandoua mainile " ... ??!!! .... Hmmm !! ..... Sau poate ai fi dorit , ca atunci cand ..... ai fi incalcat vreo regula de circulatie ..... sa stai cu mainile pe volan si sa executi instructiunile AGENTULUI de circulatie ??......Asa cum este reglementata legea respectiva peste OCEAN ..... Doar acolo , nu-i de joaca ..... pentru ca altfel "poti trece in nefiinta" ....una doua , fara sa-ti mai fie adusa vreo explicatie . Tot ce este posibil ca asta ti-ai fi dorit ..dupa cele expuse aici ... Sa nu crezi ca eu tanjesc dupa vremurile de mult apuse ...... dar nu sunt de acord sub nici o forma cu regimul actual ..... cand elevii ... in masa parca ..... abandoneaza scolile , orice fel de pregatire de orice natura , ce le-ar fi de folos pentru viitorul lor in famile ..... asteptand in permanenta ....."maruntisul parintilor " sa-l prapadeasca in cluburi , jocuri asa zise de NOROC , sau mai stiu eu ce apucaturi in grup si nu numai , ce-si pierd vietile ..... La asta de ce nu te gandesti ? Asta nu este o suferinta ? …… Cred ca te-ai pripit oleaca si nu ai pus in “balanta etalon” ci ai folosit una “uzata” ….. Pacat ! ....... Da , Anonim …. Eu nu regret cu nimic vremurile trecute , dar nu am fost nici multumit de atitudinea in ansamblu al acelui PARTID UNIC ….. PARTID STAT …… In acele vremuri am fost educat , instruit si am inteles ca nu trebuie sa fac rau nimanui , asa prin “LOZINCILE “ de atunci …..”INVATATI - INVATATI - INVATATI ! “….. Si crede-ma ca am invatat , dar ma si plimbam pana noaptea tarziu , fara sa am vreo problema , alaturi de o prietena si fara teama ca are sa mi se intample ceva …… Mai poti face asta acum ? …. Hmmm !!! …..
    Eu zic draga Anonim …. sa te mai gandesti oleaca ….. nu este chiar asa cum spui . Poate ai o ratacire in gandire , datorat unor evenimente ce nu ai reusit sa le uiti …. Dar nu-i bai ….. Treci peste …. Si lasa amintirile frumoase ale unora si asterne aici ceva frumos , ceva placut , chiar si dorinte ce ai vrea sa ti se implineasca , sa visezi frumos macar ….. REPET ….. Iti respect opinia , dar esti mult prea partinitor gandirii tale si nu lasi nici o “marja de intoarcere “ si de exprimare …..altora cu o alta gandire ……
    Incearca totusi ….. Succes !
    Apropo ! ….. Eu m-am semnat ….. Bafta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicolae, multumesc din suflet pentru mesajul tau foarte pertinent, se vede educatia pe care ai dobandit-o de-a lungul anilor, respect si consideratie pentru tine, sotul meu a fost iubit si inainte de revolutie si dupa revolutie, a ramas o legenda a Negrestiului, sunt mandra ca am putut sa-i fiu apropae 27 de ani, ma mandresc cu asta, iar specimene din clasa anonului gasesti foarte des acum, personaje care umbla numai dupa inginerii financiare, care eludeaza legile si fac bani pe spinarea fraierilor!ba se mai bat si pe piept cat sunt de buni ca reusesc sa pacaleasca lumea! Rusine!

      Ștergere
  5. Asentimentul tau? cine iti da dreptul sa te erijezi in reprezentatul cititorilor acestui blog? cum ti-ai castigat acest drept?Pot sa spun doar atat imi place cum scrie Tasha, ii respect gandurile si abia astept sa mai apara randuri noi sa pot sa iau de la ea optimismul si sinceritatea de care da dovada in tot ce scrie.Felicitari!sanatate multa tie draga Tasha iar fetelor tale mult noroc in viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, unii se simt ombelico del mondo si cred ca pot taia si spanzura, cel care a scris aici e unul dintre aceste specimene, ii recunosc stilul caustic de la o posta, ideea e asa, lupul isi schimba parul dar naravul ba! cine-i rau din nascare, asa moare!

      Ștergere
  6. Pentru câteva secunde stai şi ascultă copilul din tine care a fost uitat…Îmi place viața. Îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă oameni alături de care mă pot dezvolta. Îmi place să dansez și dansez oricând am chef. Îmi place muzica bună, pe care nu pot să o trăiesc decât dacă o cânt, chiar dacă nu am cine știe ce voce.Nu îmi plac oamenii aroganți. Oamenii care se cred superiori, deși intelectual sau spiritual, nu sunt. Nu îmi plac oamenii care își rezolvă problemele într-o manieră agresivă. Nu îmi place să fiu tratată ca pe un obiect. Urăsc să mi se impună lucruri sau să aflu lucruri neadevărate despre mine. Nu pot spune că nu mă afectează într-o oarecare măsură, diferită, în funcție de fiecare om în parte, ce văd sau ce aud.
    Nu pot spune că m-am obișnuit cu răutatea care poate exista în oameni și nici nu cred că o voi face.
    Nu pot spune că sunt o persoană calmă care trece cu răbdare peste toate mizeriile, dar după ce mă aprind, îmi trece.
    Mi-am dat însă seama că nu trebuie să demonstrez nimic, nimănui. Că important este să fiu împăcată eu cu mine, să fiu conștientă de lipsuri și să încerc să le acopăr, pentru ca indiferent de situație, să pot spune cu mâna pe inimă că nu mi-e rușine de ceea ce sunt sau ce am făcut.
    Am învățat că familia sunt cea mai mare comoară pe care ne-o dă Dumnezeu. Că indiferent cât greșim, cu ce greșim, în inima și în ochii lor vom fi mereu cei dintâi și singurii care contează. Am învățat că Dumnezeu îți scoate în cale oameni care să te ghideze în momentele cheie din viața ta. De multe ori, târziu îți dai seama care a fost scopul acelui om apărut în viața ta și de ce în momentul respectiv. Am învățat că iubirea te face să te simți deopotrivă, cel mai puternic și cel mai vulnerabil om de pe pământ.
    Am învățat că pentru a fi în armonie cu alții, trebuie să ai o relație frumoasă cu tine însuți. Să știi să te ierți, să te accepți, să înveți, să uiți!
    O să numesc acest loc “o parte din mine”. Un jurnal deschis publicului larg. Un loc în care intrând te poți regăsi pe tine sau poți găsi răspunsuri la întrebări care te frământă. În fond, noi oamenii suntem totuși, atât de asemănători, mai ales când vine vorba de trăiri.
    Întotdeauna am considerat că uneori avem nevoie de un pansament sufletesc, chiar dacă acesta vine din partea unor oameni pe care nu îi cunoastem… sunt cuvinte care dacă sunt spuse atunci când trebuie sunt un adevărat balsam pentru suflet!
    Celor care m-au susținut , le mulțumesc din suflet. Celor care m-au găsit ridicolă sau penibilă, le mulțumesc și lor. Dar celor care au crezut în mine, le mulțumesc în mod special. Ei m-au ambiționat cel mai tare!
    Vă doresc o ședere plăcută de fiecare dată când poposiți în acest loc.
    Vă doresc să aveți un zâmbet luminos și un gând bun puse mereu deoparte pentru zile negre.
    Vă doresc ca visele să vă devină o realitate frumoasă.
    Vă doresc o viață plină de frumusețe!
    NU UITA: ….dacă ai nevoie de un prieten și nu îți este nimeni aproape, dacă ai nevoie de o vorba bună sau un gând frumos, aici e locul tău! Pot sa spun doar atat imi place cum scrie Tasha, ii respect gandurile si abia astept sa mai apara randuri noi sa pot sa iau de la ea optimismul si sinceritatea de care da dovada in tot ce scrie.Felicitari!
    Cu drag, Dana!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana Ilie, esti o fata grozava! ma bucur ca din timpul tau pretios, ca deh! nu o sa placa unora de mai sus, esti si tu politista si incerci sa aduci oamenii pe calea cea buna prin tot ce faci, dar cu cei certati cu buna crestere cam greu se mai poate face ceva...astfel de oameni sunt indaratnici rau, ei stiu una si buna, asa cum au invatat de acasa, sa fie gica contra mereu. nimic din ce spun altii nu e corect si nu e bine, e bine doar atunci cand au avantaje in urma aprobarii date de ei...altminteri te spuca cum le vine la gura, dovada personajul de mai sus! este cel mai elocvent prin ce a scris...el vrea sa-mi arate asa- nu esti cu mine( adica nu esti de acord cu atitudinea mea) categoric esti dusmanul meu! doar ca...spurcat a ramas el din aceasta poveste ca uite cati i-au dezaprobat comportamentul jalnic de taranoi cu putin poleiala atat cat sa ia fata unor prostute care il asculta! lol!

      Ștergere
  7. Iertarea este un proces complicat, ce necesită timp şi multă deschidere către schimbare, nu o acţiune care se întâmplă rapid, ca şi cum ai bate din palme. Iertarea presupune dragoste. Doar dacă iubeşti omul care ţi-a greşit, îl poţi ierta. Iertarea este un exercitiu in primul rand pentru cel care trebuie sa ierte. Am trait destule situatii in care a fost nevoie sa iert anumite greseli, a fost un exercitiu interior destul de puternic. Situatia in sine merita mai repede extirparea criminalului care produsese daune interioare . Iertandu-l pe cel care a comis greseala iti faci intai un bine tie si de ce sa existe doi oameni rai cand poate exista unul singur. A spus-o un preot. Am invatat sa iert ! Sunt au fost vor fi situatii cand a doua sansa nu exista. Culmea, e ca pentru unele situatii chiar daca persoana sau situatia au cerut-o am acord si dreptul la replica pentru a repara macar un pic din regretele faptei, dar fara a acorda sansa doi. E bine sa ierti! Iertand faci un bine impartit la doi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai iertatoare ca mine nu cred sa fie persoana pe lumea asta..uit si iert! este istorie deja si ce mi s-a scris mai sus! sa-i dea D-zeu sanatate si putere de munca...ca daca ar munci nu ar mai avea timp sa caute nod in papura altora! si-ar vedea de munca lui!...dar asa..daca muncesc altii pentru tine...ai timp de barfa pe net!

      Ștergere
  8. În lipsă de o viață proprie, unii trăiesc prin viețile și poveștile altora. Incapabili să construiască ceva în folosul lor, caută să distrugă ceea ce alții au reușit să clădească.
    O fi și ăsta un fel de a trăi... dar este unul trist.
    Eu am scris pe blog câteva lucruri care mă deranjează în relațiile cu oamenii. Chiar sunt curioasă să aflu și părerile voastre...Vă respect, vă prețuiesc și vă doresc binele cu toată inima mea. Toata prietenia, pretuirea si dragostea pentru tine TASHA, iti respect gandurile si abia astept sa mai apara randuri noi sa pot sa iau de la ea optimismul si sinceritatea de care dai dovada in tot ce scrii.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Dana, sper sa primesti feedbackuri, ce ai scris tu este fara atac la persoana este doar indemn la serenitate, liniste si pace...multumesc din suflet! Tot binele si intelegere deplina cu cel drag tie!

      Ștergere
  9. Am citit, cu interes , de pe blog-ul tau,Tasha! Sa-ti traiasca fetele si familia! De multa vreme imi propusesem sa scriu si eu,poate va fi un imbold pentru mine...cine stie!?
    Seara frumoasa si emisiune vesela ca glasul tineretii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Greta! O seara fumoasa tie draga mea, m-as bucura sa te pot citi cat mai repede! daca ai nevoie de ajutor spune-mi si sunt deschisa colaborarii!

      Ștergere
  10. Da, rautate gratuita, IN MESAJUL ANONIMULUI, evident ca multi nu ne aducem cu placere aminte de militie, asa cum si acum avem din varii motive adversitati fata de politie si sistem..totusi si acolo k si in alte domenii erau oameni intre oameni, personal am cunoscut militieni de treaba dar si javre..nu mi se pare ca faci elogiul militiei ci al sotului, al traiului in comun, al vremurilor de glorie al fericirii personale...ce a scris cine a scris, zic ...e doar razboiul lui personal cu tine...

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa este, corect ce spui, rautate gratuita, la ce i-o fi de folos? habar n-am! dar ideea e ca tu ai intuit cel mai bine targetul meu, a fost un remember, doar ca cine nu a avut parte de o viata de familie n-are cum sa aprecieze astfel de momente si sincer mi-e mila de astfel de oameni...au trait cam degeaba pe pamant, s-au bucurat doar de momente pasagere care nu au cum sa egaleze cu adevarata traire care ti-o da viata in doi! Multumesc Razvane!

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonimul e plin de ura, cred ca nu poate sa accepte ca mai exista oameni care au amintiri frumoase care merita depozitate asa cum spune Tasha, poate a avut o viata chinuita si atunci orice bucurie vazuta la altii este un afront la conditia lui de viata.N-am vazut niciun elogiu adus acelor vremuri, dimpotriva, la un moment dat Tasha spune citez"( ce timpuri aiurite...sa-ti dicteze altii soarta!...)....cu respect si multa stima pentru o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere