Blog premiat

duminică, 15 noiembrie 2009

A inceput postul de azi...



De azi, crestinii ortodocsi si greco-cataloci, am intrat in Postul Craciunului...vreme de 6 saptamini nu se maninca carne,oua si branza...dar spre deosebire de Postul Pastelui, avem dezlegare la peste, sambata si duminica...
Pe linga faptele bune si rugaciune,smerenie,postul are si o alta valenta - dobandirea virtutiilor si este desavarsit atunci cand abtinerea de la mancarurile de dulce este insotita de efortul spre progres spiritual.De aceea am gasit in "Pastorul lui Herma"un pasaj care spune asa:
"Posteşte, dar, lui Dumnezeu un post ca acesta: să nu faci nici o faptă rea în viaţa ta, ci slujeşte Domnului cu inima curată, păzind poruncile Lui şi mergând pe calea hotărârilor Lui; să nu se suie în inima ta nici o faptă rea; crede, însă, lui Dumnezeu, că de vei face acestea, dacă te vei teme de El şi dacă te vei înfrâna de la orice lucru rău, vei trăi în Dumnezeu"
Sa nu uitam ca acest post este un post al bucuriei,ne pregateste pentru intampinarea nasterii Domnului.

4 comentarii:

  1. nu pot tine post....la mancare..in rest ... de mult timp..incerc sa fac doar bine si sa alung din suflet orice urma de amaraciune produsa de cei din jur cu sau fara voia lor..

    RăspundețiȘtergere
  2. Tasha, schimba urgent culoarea asta mohorata, invioreaza-te, simte-te bine, fa-ti o infuzie de optimism si incepe saptamana voioasa!

    Ai marele avantaj ca poti sa faci absolut tot ce vrei in orice clipa!...cum poti sa fii trista?
    Ai tot timpul la dispozitie sa iti indeplinesti orice moft ...

    Asa ca, schimba-i hainuta blogului,pune mana si asculta muzica vesela, bea-ti cafeluta in tihna, rasfoieste o revista si apuca-te de...avut o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mara,te inteleg,am avut si eu perioada din astea,dar cu vointa se poate... :)
    si apoi daca atitudinea noastra in aceasta perioada este una pozitiva,facem bine celor din jur asa cum spui este laudabil si D-zeu ne vede!.. >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Shari,uite ca sunt in roz de dimineata! :)
    Imi beau cafeluta dar nu in mare tihna... voi pleca imediat la Negresti,rotveillerul are o rana la picior(phai...sa fie! mi se imbolnavesc toate animalele... :( asta e!!!
    trebuie sa chem medicul acasa sa-l consulte...de cand a ramas singur la Negresti nu prea asculta comenzile..si nu mai suporta botnita...)...asa ca azi am drumuri iar...

    RăspundețiȘtergere