Blog premiat

sâmbătă, 5 martie 2016

Piaptana-mi si mie ideile astea... sa inteleg ce vrei sa spui!

 

 
      Cam asa spunea candva un amic de-al meu cand i se parea lui ca ma exprim cam prea sofisticat, nu zic ba...probabil asa si era...o faceam insa la modul dezinvolt si mi se parea ca e simplu de priceput tot ce spun...doar poate ca acum  eu i-as fi raspuns asa:
  - "satul arde si baba se piaptana!?"nu se cade mon cher! desi ma rog poate nici asta nu e un motiv sa nu te pieptani, daca e sa moara satul, mor si io, dar ma rog, mor frumoasa! Rad pentru ca  in criza de timp fiind am ales sa ma piepatan singura azi, sa nu ma duc la coafor.
     Trebuie sa recunosc insa ca in dimineata asta n-am apucat sa-mi pieptan gandurile, sunt putin rebele, dar le-am lasat libere pentru ca am inteles ceva, am inteles ca noi putem sa ne oferim libertatea de a spune DA dar si libertatea de a spune NU atunci cand ceva nu ne place la partenerul nostru, sau ma rog dupa caz la caz, la cel drag... suntem lumina si intuneric, dupa cum alegem fiecare sa fim -  frumosi sau uriti, expansivi sau potoliti. Forta si vulnerabilitatea este in mana noastra  cuantumul lor este dictat de liberul arbitru...
      Uneori ma simt obosita si simt nevoia sa ma odihnesc in bratele cuiva...azi insa gandul meu a fost un zbor neintrerupt ...n-a simtit nevoia de odihna, dar, o sa le dau ideilor  o forma mestesugita in zilele ce vor urma pentru ca a fost o avalansa de trairi, stari, emotii care  au luat-o razna! Ispita nimicului mi-a dat tarcoale, o sa-mi asum alegerile si o sa fac numai lucruri care imi mangaie sufletul, n-am timp de gresit si nici timp de irosit! Oamenii nu sunt intotdeauna asa cum ii vedem noi, nu te poti baza pe nimeni cu adevarat...si poate ca e bine asa...sa ne bazam numai pe noi, in goana noastra dupa "etaloane"  nu realizam ca sufletul nostru isi poate gasi  locul intr-un corp nu neaparat perfect, dar frumos! Ar trebui sa cautam acea persoana careia sa nu-i fie frica sa ne spuna ca-i lipsim..sa recunoasca asta, ba mai mult sa-i fie teama ca ne pierde atunci cand o ia pe cai gresite, cineva care sa ne ofere nu numai mana,  ci si inima! Dar unde sunt acei barbati care te prind de mana si-ti spun:
   - Esti gata iubito? hai sa plecam! cu tine ORIUNDE  e bine!

3 comentarii:

  1. Am multi piepteni, chiar am fugit sa-i caut, dar camd m-am trezit cu ei in mana, parca nici unul nu se potrivea! Ba unul prea rar, ba unul prea des, ba unul parca zgaria, si atunci am zambit, iar m-ai pacalit, tie nu pieptene iti trebuie! Asa ca, acum te pieptan cu degetele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bune si degetele... pot inlocui su succes alte treburi! pup si o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Timpul tace tacut in clepsidra.
    Multe amintiri
    stau tatuate pe anii mei ...
    Din razele lunii
    fac un voal
    cu care imi protejezi sufletul
    Dar azi .. timpul atacă
    memoria cuvintelor
    si ia cu asalt redutele gândului...
    buzele noptii
    saruta dorinte ce ard .
    Ma las in voia sufletului
    pana la destinatia urmatoare
    ademenita de gustul soaptelor..
    Mara 5 03 2016

    RăspundețiȘtergere