Blog premiat

vineri, 15 mai 2015

Primavara sufletului meu

     

     Parfum, adiere de vant...aduceri aminte...toate miresmele florilor  primavaratece mi-au zambit in aceasta primavara, m-au facut sa ma simt speciala, mi-au parfumat bucati din suflet,  mirosul de iarba verde, vantul cald si cerul albastru au fost deliciul meu!
      Nu uitati un lucru, florile nu infloresc doar pentru anumite persoane, ele infloresc si raspandesc parfumul pentru cei care il simt si il apreciaza, asa si cu iubirea, ea este parfumul sufletului nostru! Infloriti asadar pentru cei dragi voua, primeniti-va sufletul si  veti simti  frumusetea vietii!
     Azi ma las purtata de mireseme si am deschis larg ferestrele sufletului meu, sa-mi parfumeze si gandurile pe care le imprumut de la Coelho" Dragostea este o fiinta salbatica.Cand incercam sa o inchidem, ne inrobeste.Cand incercam sa o intelegem, ne tulbura!"
     "Tulburati-va" sufletul cu fiorul iubirii, ea ne reinoieste  sufletul in fiecare primavara!

2 comentarii:

  1. Primavara sufletului meu!

    A fost mereu anotimpul sufletului meu. Anotimpul in care am simtit ca ma nasc si mor, in fiecare clipa care imi trece prin ganduri si prin sange. Starea in care mi-am afundat obrazul, plina de parfumul unei copilarii indepartate, cu miros de prajitura si cald in casa, de pomii infloriti si de pregatirile pentru sarbatoarea Pastelui. Racoarea diminetilor si lumina serilor din ce in ce mai tarziu apunand peste mine. Frunzele de un verde crud ale pomilor din parcurile pustiite de trecatorii prea grabiti sa zaboveasca. Bancile pe care imi place sa pier vremea admirand puzderia de culori.Cerul albastru,plin de nori albi si pufosi privind la un soare stralucitor de galben. Hainele subtiri in care te simti mai frumos si frematand de viata si in care te lasi cuprins de energie si buna dispozitie . Primavara pe care imi pare ca o pierd mereu si pe care o caut in mine, unde ecoul ei mi se intoarce cu reverberatii dragi. Primavara care vibreaza in mine la intensitati de care uneori imi este teama.Mi-e dor de mireasma florilor din copacii de pe strazile luminate de soare. Mi-e dor de bucuria oamenilor de pe strada, recunoscatori pentru cerul incredibil de clar si de aproape. De zambetul pe care il caut pe chipul celor care trec grabiti pe langa mine, doritori sa vada viata in afara lor. De lumina care parca poleiaza crengile pline de flori, mustind inlauntru de bucuria renasterii. De gandurile mele care pleaca hoinare in cautarea mea, de calatoriile infinite facute in miezul noptii, cercetand dileme fara iesire. De intrebarile nesfarsite, de raspunsurile care par sa nu vina niciodata, dar pe care nu incetez sa le caut.Asteptarea mea ia sfarsit . Primavara sufletului meu ma asteapta...si pe tine te-am cunoscut tot primavara...Oare o sa te gasesc la fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma simt mereu "cruda" lol!!! am primavara in suflet! si cand esti asa n-ai cum sa simti altfel, dar si tu esti la fel Dana, tocmai de aceea facem echipa buna impreuna! Tu prin vocea ta, aduci primavara, vocea ta de copil e ca si sursurul izvorului, cuvintele tale calde ne aduc aminte de ciripitul pasarelelor primavara....te pup!

      Ștergere