Blog premiat

RadioTasha

luni, 27 octombrie 2014

Avantajele singuratatii

 
     In cei 8 ani de siguratate am ajuns la  niste convingeri care se pare ca au contribuit intr-o anume masura la pastrarea  statutului de femeie singura,...daca initial mi s-a parut ca universul meu s-a terminat atunci cand sotul meu a plecat in lumea celor drepti,  cu ajutorul Lui am inteles ca viata mea trebuie sa mearga mai departe, ca independenta  te solicita mai mult dar ai satisfactii maxime pentru ca realizezi ca le faci cu puterile tale, lucru care te face incredibil de puternica, deciziile si alegerile pe care le faci sunt ale tale, daca gresesti iti asumi greseala iar daca izbandesti te bucuri de reusita,  foarte adevarat insa ca nu poti sa dublezi bucuria impartasind-o  partenerului...vorba unui amic care spunea:supararea in doi e injumatatita iar bucuria dublata!
   Tot ce spun acum a potrivit faptului ca n-a fost alegerea mea sa fiu singura, singuratatea a aparut fara vointa mea , am acceptat-o cu greu dar cu aceeasi greutate cred ca as renunta la ea...n-as sta insa pe ganduri daca as intalni o persoana care gandeste ca mine, as prefera o relatie cu o persoana care sa ma convinga ca solitudinea este doar o stare de neimplinire si asteptare...
   Intr-o relatie trebuie sa mai faci si compromisuri ca ea sa functioneze, ba chiar sa induri insolenta barbatului, pe cand singura ai posibilitatea sa explorezi  mai mult sa te relaxezi si sa-ti dezvolti  formatia intelectuala....n-am cedat tentatiei de autocompatimire asa cum vad ca fac unele persoane singure, ci am realizat ca sunt in compania unei persoane foarte importanta - cu mine insami!dar totodata solitudinea  m-a invatat ceva - sa fiu mai toleranta, mai deschisa, si mai apta pentru relatiile cu cei din jur...ma plac asa cum sunt si am invatat sa ma simt bine cu mine insami si nu sunt dezamagita de faptul ca prezumtivul partener nu observa si nu apreciaza cum as dori potentialul meu.
     Exista insa si pericole care te pandesc in siguratate,  socializarea in delir pe Facebook, sau pe alte site-ri de dating  nu-ti aduc mereu multumire, dai peste personaje care  nici pe departe nu sunt ceea ce pretind a fi...insa liberul arbitru e la putere, si te ajuta sa definesti arta de a dori! sau mai bine spus te ajuta sa te redefinesti, sa creezi lucruri, drumuri, vise, senzatii unice...  insa nu neg nici faptul ca  momentele  de singuratate te fac sa apreciezi si sa observi cat de mult conteaza o prietenie, un om langa tine, un suflet de catzel, un zambet de copil…esenta vietii este in oameni, natura si iubire!

3 comentarii:

  1. Asa este scumpa mea!! Tu insa,nu esti si nu vei fii niciodata singura,atata timp cat ai cele doua minuni de fete langa tine,care te iubesc si iti sunt mereu alaturi.Ba mai mult,ai prieteni langa tine care te apreciaza,te respecta,te iubesc si iti vor fii alaturi in orice moment,in orice cumpana a vietii.E adevarat.....cu siguranta ai si oameni care te invidiaza,care te barfesc,care poate se gandesc cum sa-ti faca mai mult rau........tu,esti o persoana puternica si cu siguranta sti sa-ti ridici ziduri de autoaparare si nu te vor clinti,nici macar cu un deget. Te pup si te iubesc enorm de mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Flory, nu ma indoiesc de prietenia ta nicio clipa! stiu ca esti o fata minunata si cu un suflet imens! insa eu tot singura sunt ....fetele au viata lor! dar m-am obisnuit asa! te iubesc si te pretuiesc mult copil frumos!

    RăspundețiȘtergere