Blog premiat

luni, 19 decembrie 2011

Ce inseamna sa spui "Multumesc"?

     Azi  in timpul emisiunii de dimineata am primit un mesaj din partea unui ascultator , e vorba de domnul Dan Toma care imi trimite o povestiora cu talc care suna asa:

" I se paru ca apa avea gustul celui mai bun si mai limpede vin  pe care-l gustase vreodata. Umplu un ulcior pe care-l avea cu el si se  intoarse in graba acasa.
      "Iata darul meu", le spuse parintilor. "Un ulcior de vin, doar pentru voi."
      Parintii au gustat apa si, desi nu simteau decat gustul apei, i-au zambit  si i-au multumit din inima.
      "Saptamana viitoare va voi aduce un altul", le spuse baiatul. Si asa a facut, multe saptamani la rand.
       Batranii au intrat in joc: au baut apa cu mult entuziasm si erau bucurosi sa vada bucuria inflorind pe chipul fiului lor. Astfel, s-a intamplat ceva nemaipomenit: bolile si ridurile le-au disparut, ca si cum acea apa ar fi avut ceva miraculos.
      
       Este minunea cuvantului "multumesc". Sunt persoane care spala, , calca, gatesc pentru altii, timp de zece, douazeci, treizeci de ani. Le tin  companie, ii ingrijesc, ii iubesc zi de zi si totusi, n-au auzit  niciodata spunandu-li-se "multumesc!". Multumesc inseamna sa-ti dai seama ca celalalt exista cu adevarat ."
       Grozava povestioara, ne pune pe ganduri, ne face sa realizam cat de important este acest cuvant pentru noi toti, important si totusi uneori sarim peste el....uitand ca acest cuvant intareste  o relatie, ne face mai fericiti si evident ne da incredere mai mare  in noi...
      Sigur,  formularea tine de personalitatea fiecaruia dintre noi, fiecare multumeste in felul sau, cercetatorii americani au ajuns insa la o concluzie , afirmand ca acest gest de recunostinta este cea mai puternica actiune pe care o putem face, uite ce spune unul dintre acesti oameni de stiinta:
„Exprimarea recunoştinţei este o reacţie emoţională şi un fel de a privi lumea. Avem control asupra acestui aspect", spune Emmons, potrivit ABC News.
        Pentru a fi mai convingator, Emmons a rugat  cativa studenti sa scrie intr-un jurnal, in fiecare zi, cinci lucruri pentru care sunt recunoscatori, pe altii i-a rugat sa treaca in jurnal nemultumirile.
        Dupa trei saptamani , studentii care si-au notat lucrurile ce i-au facut sa spuna"multumesc" au afirmat ca se simt mult mai fericiti si mai impliniti, in schimb cei care si-au notat nemultumirile, s-au declarat nesatisfacuti, nefericiti.
       Un alt cercetator, profesorul Steven Toepfer, de la Universitatea  de stat din Kent, si-a rugat studentii sa trimita scrisori spre toti cei care le-au influentat viata in mod pozitiv, ei, bine... starea lor de spirit a fost una de mare bine...cu cat scriau mai multe scrisori binele crestea, astfel incat toate aceste studii ne demonstreaza ca  atunci cand suntem recunoscatori cuiva, starea noastra de bine creste in mod vadit, ne ajuta sa ne bucuram de lucrurile frumoase si sa ajungem sa fim satisfacuti cu efort minim, si acum va intreb cat de greu va este sa spuneti acest lucru, cand tot ce ni se intampla in cotidian o impune? Eu zic ca aceasta resursa, ar trebui sa ne insoteasca mereu...sa nu uitam de ea niciodata si ne bucuram, bucurandu-i pe altii.
     Profit de acest articol, spre a multumi tuturor cititorilor mei, pentru efortul pe care l-au facut zabovind cateva minute pe blog, multumesc din suflet pentru gandurile frumoase pe care mi le-au lasat pe pagina , pentru  sufletul minunat pe care l-am descoperit  in multi dintre voi, pentru toti care ma asculta la radio ma inclin si spun:
      


               Multumesc din suflet!

  

23 de comentarii:

  1. Olga draga, multumesc este un cuvant magic..trebuia invatat inca de la gradinita.....dar cine nu poate sa-si ceara scuze cand greseste cum se numeste?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este deloc greu sa spui multumesc. Chiar si atunci cand cineva face pentru tine un lucru care este in atributiile muncii sale, multumindu-le vei face sa va simtiti amandoi mai bine. Nu mai vorbesc de ceea ce ti se ofera sau atunci cand esti ajutat.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Multumesc "
    si
    "te rog" sunt doua cuvinte magice...deschid porti si aduc lumina pe fata celui care le rosteste!
    Daca folosesti aceste doua mici cuvinte, vei transforma o pretentie intr-o cerere si oamenii vor fi mult mai bucurosi sa te ajute. Nu trebuie sa uitam ca politetea nu se rezuma doar cand suntem in societate sau in biserica. Cu toate ca suntem extrem de apropiati cu membrii familiei incat nu simtim nevoia de politeturi, un "Te rog" si "Multumesc" spus prietenului sau colegului vor face sa apara un zambet pe fata. Si lumea este atat de saraca in zambete

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai sunt si alte expresii care n-ar trebui uitate ca de exemplu:"lasa-ma sa te ajut" sau"iti doresc o zi buna"...conteaza atat de mult!
    Ti se par niste cuvinte prea siropoase? Sa stii ca nu sunt. Numai cineva care nu a apucat sa-i spuna cuiva drag aceste cuvinte, iar acum este prea tarziu, isi da seama cat de important este sa le spui la momentul potrivit. Si nu este vorba doar despre partenerul de viata, sau de vre-un iubit, ci si de copii, parinti, rude, prieteni. Ne gandim ca persoanele apropiate stiu ca-i iubim, ce rost mai are sa le-o spunem. Insa, uneori, cand se asteapta mai putin, este frumos sa auda aceasta declaratie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimule,
    ce pot sa spun, e ca eu am puterea sa spun si iarta-ma si multumesc, eu zic ca tine de educatia fiecaruia dintre noi, daca o facem sau nu...nu mi-am propus sa schimb lumea, e greu sa faci asta, dar poate mi-as dori sa se intample asta, eu stiu ca nu sunt perfecta, gresesc, uneori recidivez, cu sau voia mea, ca deh! suntem oameni si suntem supusi greselilor, suntem insa perfectibili, daca vrem acest lucru, numai si numai daca vrem...eu vreau!atat pot sa-ti raspund!
    Seneca spunea:
    "Ca o piesă de teatru, aşa este viaţa: nu interesează cât de mult a ţinut, ci cât de frumos s-a desfăşurat.'' ...vreau sa-mi fac viata frumoasa si ce am scris in articol, crede-ma fac in fiecare zi, multumesc celor dragi pentru tot,iar pentru tot frumosul din viata mea, pentru tot ce mi se intampla, ii multumesc Lui!...spun mereu: Multumesc Doamne, ca mi-ai dat sa traiesc si aceste momente minunate!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Lili,
    Este usor, si parca iti da aripi, acest cuvant magic cum l-a numit anonimul de mai sus.Nu-ti va lua mai mult de cateva minute dar bucuria pe care o faci poate va dura o zi intreaga!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. @Carmen,
    Subscriu!
    @Anonima,
    Daca vezi pe cineva ca se chinuie sa-i reuseasca un lucru, ofera-te sa-l ajuti....cam asta e indemnul meu... Si asta se aplica atat in cazul necunoscutilor, cat si in cazul cunostintelor. Chiar si un prieten poate uneori ezita sa-ti ceara ajutorul, gandindu-se ca ai propriile probleme. Mai bine intreaba-l tu daca n-are nevoie de ajutor....dar oare cati facem acest lucru? intrebare retorica, evident! suntem prea prinsi in probeleme cotidiene sa mai ne gandim la toate...si totusi, daca vrem se poate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Stanculescu Dumitru19 decembrie 2011 la 17:26

    A spune multumesc comporta multe fetze, o prima fatza este educatia care nu este completa in sensul ca acea multumire este doar dictata de acea educatie, in al doilea rand exista multumesc-ul pe care il spui din suflet nu din educatie, in al treilea rand exista multumesc-ul persiflant,pentru cineva care iti face o prostie dar il apostrofezi intr-un mod elegant...iar in al patrulea rand este multumesc-ul de baza care orice om ar trebui sa-l adreseze lui D-zeu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Spunem "multumesc" si daca ne bucura "darul" (pun ghilimelele pentru a sublinia ca nu e neaparat nevoie de a primi ceva material!) si daca e ceva obisnuit, banal, firesc, precum in situatia relatiilor de serviciu, cum se subliniaza mai sus. Bucuria este reciproca. Dar eu vreau sa precizez ca exista bucuria daruirii, a ajutorului acordat chiar daca persoana cealalta nu spune "multumesc"! Mai am voie sa scriu, Olga?
    Multumesc!
    As mai vrea sa spun ca uneori nu vedem multumirea exprimata de celalalt pentru ca este exprimata altfel, cu un zambet, cu o lacrima in coltul ochilor, cu o framantare de maini...
    Sau, uneori pur si simplu nu stim sa multumim, cum e si cazul meu, caci nu am stiut sa "comentez" aici, fara "indrumatoare"!

    Asadar, MULTUMESC!

    Ce ziceam eu? Am ales "anonim" pentru ca nu stiu ce inseamna celelalte "asertiuni"...
    Semnez "anonim"> Vasile Dumitru!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc-ul ar trebui sa fie ceva de care sa nu uitam niciodata, are o mare valoare in ochii celui care il adresam, dar uneori uitam sa-l spunem, crezand ca totul ni se cuvine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Codul bunelor maniere nu te invata cum sa spui “multumesc”. De fapt, nici nu e nevoie de asa ceva, ci doar de o minima educatie prin care sa stii ca e obligatoriu sa-ti arati politicos recunostinta, ori de cate ori este nevoie. Desigur, trebuie sa spui reverentios “multumesc” atunci cand ti se intinde o mana de ajutor ori primesti un cadou. Sau atunci cand cand ti se explica un lucru care iti poate fi de folos. Ori pur si simplu cand ti se cedeaza trecerea intr-o intersectie aglomerata. Dar in cate alte situatii nu trebuie sa spui “multumesc”?
    Desigur, a spune “multumesc” poate lua forma unei simple vorbe, rostite sincer, dar se poate exprima si printr-o strangere de mana ori printr-o imbratisare afectuoasa. Se poate spune “multumesc” in diferite moduri, de la “merci”-ul familiar, pana la mai ceremonioasele “multumesc mult”, “multumesc din inima”, “va foarte multumesc”. “Multam fain” si “merci mult” par a fi ceva forme intermediare, in timp ce “saru’ mana”, “Doamne ajuta” par sa exprime in alt fel registru, mai sobru, tot recunostinta, gratitudinea. Hai sa nu excludem de aici nici formele jovial-cosmopolite “senc iu” sau “grazie”.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum probabil ai inteles de ce a sosit postasul la tine. MULTUMESC, om drag:)

    RăspundețiȘtergere
  13. "Multumesc inseamna sa-ti dai seama ca celalalt exista cu adevarat .....toate aceste studii ne demonstreaza ca atunci cand suntem recunoscatori cuiva, starea noastra de bine creste in mod vadit, ne ajuta sa ne bucuram de lucrurile frumoase si sa ajungem sa fim satisfacuti cu efort minim"
    deci..pana la urma tot vorba de noi si de egoismul nostu este..

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu as multumi bunului Dzeu pt ca ma ajuta sa trec prin navala zilelor acestea grele si sa vad partea catusi de buna a acestora! In sensul ca ce nu ma omoara ma intareste! As multumi prietenilor care sunt langa mine si INCA nu m-au uitat, pt ca uitarea e desertul sufletului! Multumesc ca inca mai avem cer albastru deasupra capului! Multumesc ca inca se mai colinda, cu toate ca nu avem zapada! Intr-un cuvant, am pt ce sa fiu recunoscatoare ca inca exist intr-o lume noua si deocamdata nu m-am speriat!

    RăspundețiȘtergere
  15. Demult uitaram vorbe ca "iti multumesc", "cu placere", "o zi buna" ,"imi cer scuze", "incantata de...". De foarte mult timp am inecat in negura amara a vremurilor uzul cuvintelor gentilete, cordialitate, amabilitate, politete. Ce mai sunt ele si pe cine mai intereseaza astazi cand singurele cuvinte de pe buzele tuturor sunt bani, politica, guvern, masuri de austeritate, pensii, instinct de autoconservare. Mi s-a intamplat adesea sa aud si sa vad totodata exprimata pe fata multora insemnatatea unei fraze ca "scuzele nu imi tin de foame" sau la locul de munca "daca seful imi spune 'multumesc pentru efortul depus', acest lucru nu imi plateste chiria"...si toate acestea pentru ca astazi totul se cantareste in recompense materiale......Cam asa se traduce astazi acest gest pentru oameni care se regasesc, din ce in ce mai rar, in ipostaza unor asemenea mici recompense imateriale care chiar iti pot face o zi mai buna. Pe de-o parte sunt cei care le primesc, dar nu le valorizeaza, pe de alta parte sunt cei care tanjesc dupa ele si nu le primescAm observat, ca multi altii inaintea mea, reactiile vanzatoarelor si ale altor comercianti cu care intru in contact atunci cand ii solicit. Nu mereu disponibili in a-ti oferi cele mai bune servicii, poate si coplesiti de probleme diverse, unii dintre ei chiar paralizeaza cand vine o persoana si ii roaga frumos sa ii ajute intr-o problema, iar la sfarsit daca mai si multumesti frumos, completand cu un zambet sincer si o urare de zi buna, deja se buimacesc si nu stiu cum sa reactioneze. "Ii inteleg pe oameni: sunt tristi, abatuti, impovarati cu probleme, nu le mai arde sa se gandeasca si la asta". Eu, care nu ezit nici o clipa sa multumesc de cate ori am ocazia, m-am lovit de instaurarea paraliziei si de un moment oarecum al uitarii; eu zic zambind...vanzatoarei (ce-i drept nu zambesc mereu, de data asta insa am facut-o) "va multumesc frumos. o zi buna sa aveti", iar ea, cu ochii mari, usor confuza, ramane stana de piatra si ca un copil care parca a uitat poezia, asa ca sta cateva secunde sa isi aminteasca ce trebuie sa spuna, balbaie oarecum rusinata "cu placere. si dvs la fel", si pana sa ies pe usa, am vazut schitandu-se un usor zambet. Poate nu valoreaza mult, dar e un zambet si ar trebui sa il pretuiasca ca atare, decat grimase reci, triste, ar trebui sa prefere zambetele unor momente confortabile, placute, atat de simple!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. si noi va multumim pentru ca ne incantati intotdeauna cu asa cuvinte frumoase:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Un "multumesc" face bine si celui care il spune:) si celui care il primeste!:D

    O seara faina!:D

    RăspundețiȘtergere
  18. Vă mulţumesc pentru că EXISTĂM !
    ~
    Cum să uit perioada mea de Clonare ? A avut şi continuă să aibe GRAVE repercursiuni, printre Oameni reali; aşa ca mine, aşa ca doamna [elena marin-alexe], aşa ca toţi cei care s-au lăsat influenţaţi de cel care m-a clonat !
    Eu vă mulţumesc frumos, doamnă [tasha]; să ştiţi că acea intervenţie pentru a face parte din colectivul 100.ro, a contat enorm. a fost PRAGUL pe care, odată trecut, am început să-mi revin ... ca om real !
    Eu mulţumesc ACUM chiar şi Clonei, pentru că a fost factor catalizator, în revenirea mea MASIVĂ către Dumnezeu, către Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, către Maica Sa, Pururea Fecioara Maria, către sfinţi, îngeri şi ... meditaţie !
    Ceea ce mă doare încă, este încăpăţânarea unei doamne de a NU mă considera FRATE, chiar dacă dumneaei are altă "manifestare a credinţei", eu fiind creştin-ortodox. Noi toţi suntem FRAŢI (toţi Oamenii Planetei), chiar dacă unii se roagă ... lui ALAH, Slăvit fie-i Numele !, lui Budha, lui Zamolxe, lui Isus (cu un singur i) ori lui Iisus (cu doi de i).
    Toţi suntem CREAŢIA lui Dumnezeu, SLAVĂ !
    Eu aş avea cel mai mult de pierdut, având ... "asemenea" Prieteni ... "diferiţi" faţă de Ortodoxie, căci RISC să fiu anatemizat !
    Eu ştiu însă că Hristosul nu-mi "aparţine" ! Nici mie, nici altcuiva ! Că nu-mi dă "drepturi", ci mai degrabă OBLIGAŢII ! Principala "obligaţie", derivată direct din IUBIRE, este aceea de a fi constant, de a nu fi părtinitor, de a privi ŞI înspre aproapele, dar ŞI înspre mine însumi !
    Atitudinea doamnei [elena marin-alexe] de a mă RESPINGE făţiş, dar ... ascuns, să nu ştie nimeni (am comentat în două, trei rânduri la dumneaei ... fără ca să fiu moderat cu apariţia comentariului), această atitudine a dumneaei mă face să cred că fie ESTE "oarbă" şi - necrezând în propriile "CREZURI" - respingându-mă pe mine, practic (după chiar Crezul afirmat de dânsa) ... pe Iisus Hristos ÎL RESPINGE din Viaţa dumneaei, pentru că este FALSĂ, este OARBĂ, este părtinitoare şi mândră ! Nu poate recunoaşte că A GREŞIT ! Eu nu aştept de la dumneaei "Cerere de Iertare" ! Eu am iertat-o ! Mai rămâne acum, să se ierte pe ea însăşi ! Eu nu pot să O UIT, pentru că persistă în greşeală, mai ales că ASCUNDE ! Un om care ASCUNDE este un mincinos, deci nu poate fi CU Domnul Isus - ori Iisus - HRISTOS, chiar dacă AFIRMĂ că "este părtaşă cu Domnul, că îl păstrează în Viaţa sa" ! ~ Fie constientizează şi, în acest caz este pentru ea însăşi, dar şi pentru Comunitate un ADEVĂRAT Pericol public !

    Eu îi mulţumesc, rugând-o să mă Ierte dacă dorinţa mea de a o proteja de ea însăşi, a adus după sine ... acest Comentariu ! Îi MULŢUMESC din Suflet, pentru că prin atitudinea ei (paradoxal, nu-i aşa !??), gândurile mele se îndreaptă mereu şi mereu ... către Dumnezeu !
    ~
    Eu Mulţumesc lui Dumnezeu că ÎNCĂ ne permite să ... devenim FII şi FIICE ai Săi, asemenea Mântuitorului ! Suntem Creaţi după Chip şi Asemănare (cu Dumnezeu), doar că ... acum şi aici, în acest PLAN al lui Dumnezeu, numit de Oameni UNIVERS, noi trebuie să CREŞTEM, pentru a merita aceste Calităţi (DARURI) de VIAŢĂ !
    Nu putem accede singuri, sau în grupuri restrânse. Toţi Oamenii trebuie să FIE la Unison, chiar dacă îşi păstrează "tradiţiile".
    Dumnezeu ne-a vrut în diversitate, aşa trebuie să şi rămânem. Ne-a vrut să NE ÎNMULŢIM, aşa şi trebuie să fie ! Exemplele VOII Divine se află pretutindeni în Natură, în Univers, dar şi în noi înşine, în Sinele individual, în Sinele COLECTIV !
    Vă mulţumesc ... pentru că aţi permis să apăra acest Comentariu (puţin cam pătimaş şi poate ... chiar orgolios !) !
    ~
    Alegem ... până CULEGEM !
    ~
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Mulţumesc frumos ! Iniţial (încă din 1 Ianuarie 2012) mi-am dorit un Post comun tuturor celor 9 Bloguri free de blogspot ... pe care mai scriu din când în când ! Am enorm de multe colaborări şi aproape 500 de Prieteni pe facebook, astfel încât m-am autoblocat.
    Acum semăn cumva cu povestea Familiei nemulţumite de spaţiul Casei, care a fost sfătuită să aducă pe rând, în Casă, vaca, porcul, capra, oile, cocoşul, găinile şi practic SĂ MUTE în interior, tot ce le aparţinea în "exterior" ... crescându-le desigur Nemulţumirea ! Apoi au fost sfătuiţi să revină la starea iniţială, scoţând afară tot ceea ce aduseseră înăuntru !
    Acum deveniseră FERICIŢI !
    ~
    Desigur, starea de MULŢUMIRE Sufletească nu poate decât să crească, atunci când îţi adaugi Prieteni noi, atunci când însuşi "duşmanul" ... nu-ţi mai este duşman (pentru că L-AI IERTAT de-adevăratelea), rămânând în "Plata" Domnului, care Hotărăşte !
    Grija creştinească nu poate fi umbrită de "stări de nemulţumire", de stări care rămân confuze, neclare doar din încăpăţânare, rea voinţă, ori ... PROST Gând = Prost sfătuitor !
    Eu îmi cer Iertare oricui, imediat cum simt NEVOIA !!! Nu o fac din obligaţie, nici formal şi nici nu aştept "recompense", pentru că SIMT că ceva AM GREŞIT, chiar dacă nu am vrut, chiar dacă nu am fost vinovat ... "eram în ZONĂ", eram "vizat" tocmai pentru ca să mi se întâmple mai repede ... LUMINAREA !!!
    ~
    Vezi continuarea:

    RăspundețiȘtergere
  20. continuare:
    ~
    În nici un caz eu nu mi-aş fi făcut - de dragul rating-ului - cacofonie cu propriul NUME !
    Adresele folosite de Clonă erau evident ALTELE, iar o privire mai atentă, în profunzime, ar fi evidenţiat oricui faptul că "acela" - în grabă - folosise Copy/Paste după DATELE MELE !!!
    Este posibil deasemenea, calculatorul fiind PARTAJAT cu fata vitregă a soţiei - Mirela -, aceasta să fi contribuit (prin TRĂDARE) la Clonarea mea !
    Soţia şi fata ei, au primit din Italia, o sumă de bani de la cineva CARE MĂ AMENINŢASE cu pierderea Blogurilor. Am aflat întâmplător, când am găsit ... chitanţa ! Căci nu s-au obosit să o distrugă ! Dacă această trădare (închipuită de mine !) a fost adevărată, atunci ... a constituit una din cauzele decesului soţiei mele ! Sunt grave aceste afirmaţii, dar faptele care au urmat şi distrugerea relaţiei fireşti de RUDENIE, au fost amplificate negativ tocmai de rudele directe ale soţiei, care mi-au răpit fetiţa - pentru 7 luni -, eu trebuind să "câştig" TUTELA care NU fusese contestată de nimeni ! Un proces ABSURD, cea mai mare perdantă fiind Ana Maria Ştefania, fetiţa mea cea dragă.
    Deşi sunt epuizat fizic şi financiar de revenirea propriului meu copil LÂNGĂ TATĂL EI, iată ... încă mă dor EFECTELE acelei clonări.
    Cum credeţi că m-am simţit, atunci când am comentat NORMAL, la postările doamnei Elena făcute în Reţeaua NING "Amprente Literare" şi "am fost răsplătit" ... cu EXCLUDEREA ?
    Cum credeţi că m-am simţit când - după un timp nedefinit - i-am trimis prin MESAGERIE de Facebook o scurtă explicaţie, însoţită de dorinţa de a fi lăsat SĂ CITESC măcar, blogul "Hai la plimbare", doamna Elena a desconspirat acel mesaj care trebuia să rămână PRIVAT !!! ??
    Cum mă simt acum, când dumneaei "vibrează" aceleaşi sentimente de respingere, contrar propriilor vorbe !?
    Nu credeţi că în Numele Domnului, se comit în continuare CRIME ? Eu aşa mă simt: ucis de un FRATE, Care se vrea Frate ..., doar pe alese ! Hotărând ALTCEVA decât VREA Domnul Dumnezeu !
    Eu nu pot Mulţumi încăpăţânatului, ci voi mulţumi MEREU lui Dumnezeu, pentru că îmi oferă ... aceste "mici" încercări de Viaţă !!!
    Ce m-aş fi făcut dacă aş fi fost confruntat cu încercări mai mari, asemenea celor prin care trece ACUM Ţara noastră, România ?
    ~
    Ce minunat moment: atunci când "pleacă" un MULŢUMESC - spus din Inimă-, pentru a "sosi", fiind receptat cu deschidere, cu sinceritate şi încântare de cel căruia i-a fost adresat !
    Ce păcat că ... în loc de mulţumiri reciproce, unii se bălăcăresc în reproşuri nefondate, sau inutile !
    ~
    Vă mulţumesc frumos pentru acest Minunat Blog, spre care mă voi strădui să "privesc" mai des !
    Nu voi mai insista pe "UMBRE", căci acestea sunt prezente tocmai pentru a pune ÎN EVIDENŢĂ, Lumina care "le aruncă" !
    ~
    Vă doresc un AN NOU Minunat, plin de Împliniri Benefice, în Comuniune cu Dumnezeu !
    ~
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Însăşi Fericirea noastră pe Terra, acum şi aici, ţine de ... micile mulţumiri pe care ni le acordăm noi înşine !

    Atunci când "uităm" necazul, dar nu uităm că a fost, tocmai pentru a nu-l repeta prin neştiinţă !
    Atunci când suntem mai atenţi la suferinţa reală (sau imaginară) a semenului nostru şi încercăm cât putem să o OSTOIM măcar; putem fi alături de cel aflat în suferinţă; putem să-l susţinem moral, ori financiar, ori prin simpla prezenţă ... fără a ne afecta propriul DRUM, propriile obligaţii de Familie, de Servici, ori Cetăţeneşti !
    Atunci când nu suntem disperaţi să obţinem "averi" pe care să nici nu le folosim, căci nu ne trebuiesc, le vrem doar pentru că "vecinul are ! Noi de ce nu ?"
    Atunci când, deşi loviţi de Soartă, nu ne vărsăm oful pe altcineva, chiar dacă - poate - a fost "unealta" prin care Dumnezeu NE REPARĂ ! Ci mai degrabă avem grijă faţă de această unealtă, pe care tot noi ne-am atras-o !
    Atunci când, având necesarul SUFICIENT, aducem împliniri la DARUL primit de la Dumnezeu, distribuind cu pricepere tuturor, din IUBIREA Divină ce ne inundă !
    Atunci când, neavând mai nimic, avem TOTUL: căci Dumnezeu este pretutindeni şi abia aşa ÎNCEPEM SĂ-L ZĂRIM mai bine !

    În cântecul păsărelelor, în zborul unui fluture, în aroma unui fruct, în mirosul de proaspăt şi curat, oferit în Sânul Naturii, în frisonul ce ne "strânge pielea pe noi" Iarna, în "transpiraţia" Verii, în bătaia Vântului şi în câte şi mai câte adevărate MINUNĂŢII care ne înconjoară, sau pe care ... le descoperim în noi înşine !

    Graţia Divină ne poate lăsa MUŢI de UIMIRE, aceasta fiind de fapt cea mai mare MULŢUMIRE adresată către Creator, către Dumnezeul nostru, al tuturor !
    ~
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere
  22. ”Mulțumesc, bună ziua, te rog, numai bine...”, țin de bunele maniere, apanajul omului care își cunoaște exact locul în lumea în care trăiește.

    RăspundețiȘtergere