Blog premiat

luni, 22 august 2011

Soacra, soacra...poama acra!

  La sugestia unui ascultator voi incerca  sa vorbesc azi la radio despre realatia dintre soacra si  ginere,sau ma rog,  fata de nora...unde  poate as avea eu mai multe de spus...pentru ca am trecut prin asa ceva...am avut si mai am inca soacra cu care pastrez relatia, chiar daca sotul meu nu mai este...spun pastrez...nu  as putea insa sa fiu ipocrita si sa afirm ca, vai cat am tinut la ea sau ca   o iubesc, ca pe mama mea, cum aud adesea ca afirma multe femei..."am o soacra de milioane"...nu! relatia mea cu ea, a fost una de mare respect, am respectat-o pentru ca mi-a dat un sot minunat, dar, cu toate ca eu sunt o persoana foarte deschisa si pot sa ma deschid  usor, fata de ea, n-am reusit... a fost cam ambilicata relatia noastra, dar repet am respectat-o enorm!...n-am reusit insa s-o iubesc, ca a fost vina mea...ca a fost vina ei...ca n-a existat intre noi acel canal oportun de comunicare, asta chiar nu-mi  dau seama...poate ca nu a fost ea destul de diplomata la inceputuri, poate mi-a lasat  senzatia ca de fiecare data ii da dreptate lui..asta in cazurile cand , ma rog!... mai aveam si noi mici clinciuri, inevitabile in orice mariaj... Ei, bine, mama mea in schimb s-a putut face foarte iubita, sotul meu a adorat-o pur si simplu...iar cand ea s-a prapadit a plans ca un copil...
  In curand voi deveni si eu soacra...cu siguranta nu voi fi o soacra artagoasa, nu e felul meu asa...ca poate voi avea opinii diferite, nu zic nu...dar , cu siguranta nu voi genera conflicte, imi dau cu parerea doar cand mi se cere...n-am sa  incerc sa castig  mai multa iubire decat mi se cuvine din partea fetei mele, pentru ca oricum iubirea ei pentru mine e diferita  de dragostea pe care o are pentru  el...
   Si ca sa ma dumiresc eu mai bine cu ce ma asteapta si evident sa satisfac si dorinta ascultatorului  nostru am sa pun intrebarea:
  Ce parere ai despre relatia soacra - nora/ginere?
  Mentionez ca acest subiect va fi pus in discutie azi...22 august la emisiunea"Cutiuta cu iluzii " de la ora 18.00 - 20.00 ...astept raspunsuri aici sau pe pagina site-ului nostru de radio clik aici http://radioenigmaromania.ro./

sursa poza:
http://www.cinemagia.ro/filme/monster-in-law-soacra-mea-e-o-scorpie-11276/imagini/314397/

13 comentarii:

  1. Apropo de relatia nora-soacra am sa-ti spun un banc.
    Intr-o zi pe cand erau cele doua singure acasa, soacra incercand sa se impuna zice catre nora:
    -Auzi nora daca vrei sa ai viata buna cu mine asculta-ma cu atentie:
    cand ma vezi cu baticul legat cu nodul in partea stanga, te avertizez ca sunt prost dispusa si trebuie sa ai mare grija cum te porti;
    cand ma vezi cu nodul la batic in partea dreapta,inseamna ca ai calcat pe bec si sunt pe cale sa-ti trag o chelfaneala zdravana;
    dar, cand ma vei vedea cu nodul de la batic la spate,sa nu mai stai in fata mea ca tun si fulger.
    La care nora f. calma:
    -Auzi soacra, cand ma vei vedea picior peste picior,cu cafeaua intr-o mana si tigara in cealalta,sa stii ca ma doare-n fund de dumneata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde si de persoane.Din fericire eu ma inteleg bine ,desi stam impreuna .Nu mi-a zis niciodata nimic,dar niciodata nu o sa-mi inlocuiasca mama,asta e sigur.Lucruri care sa ne deranjeze,vor fi tot timpul,dar daca inchidem fiecare macar cate un ochi se rezolva.Pot zice ca sunt norocoasa.Am auzit multe vorbe rele legate de asa ceva!Chiar daca mi-e bine,dar tot mai bine e sa stati singuri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grajdeanu Cristina22 august 2011 la 12:10

    Am o soacra - poama acra, acum este in Italia si este asa de bine ...numai ca fericirea mea este de scurta durata deoarece vine in octombrie...

    RăspundețiȘtergere
  4. Faina tema ! E faina pentru ca eu nu am ...soacra (din fericire sau...din pacate ) si chiar nu stiu cum as fi relationat cu ea ! Oricum , ce stiu sigur , e ca ar fi facut in asa fel incat sa fie o relatie de..."colaborare si buna intelegere " , dar mai ales de ...respect ! E dificil sa vorbesc din "off" dar cred ca orice soacra , pana la urma , este o femeie ca oricare alta doar ca are in plus de restul femeilor , un fiu/fica de care ...le pasa ! Aici trebuie gasita calea de mijloc si de o face sa inteleaga ca acel fiu/fica este din momentul casatoriei , sotul/ sotia cuiva !
    Rstul e tacere si...zahar in "poama acra "...

    RăspundețiȘtergere
  5. Si parintii mei au o relatie cu socrii (bunicii mei) doar de respect, caci in realitate, e greu sa iubesti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu in general AM O PARERE ..destul de buna......nu prea am tangenta...cu soacra...
    nu se baga si nu ma bag in oalele ei....


    ...in rest numai de bine despre soacre.....

    RăspundețiȘtergere
  7. Părerea mea e că totul pleacă de la modelul latin, care se dovedeşte din punctul ăsta de vedere un eşec. O familie tânără trebuie lăsată să-şi ia propriile decizii, să trăiască, iar membrii ei să se certe şi să se iubească aşa cum vor, fără imixtiuni. Dacă ni se cere părerea, ca părinţi, ne-o spunem, fără a fi însă mai mult de-atât, o simplă părere, nu o lege imuabilă. În rest, soacra, cu cât mai departe, cu atât mai bine.(60% din eşecul primei mele căsătorii s-a datorat imixtiunii nonstop a unei astfel de fiinţe imposibile, posesive şi intrigante, restul datorându-se imbecilului ei fiu, care îi acorda credit absolut pentru toate minciunile îndrugate. Şi nu cred că sunt un exemplu singular)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu intotdeauna soacrele sunt rau intentionate. Din prea multa dragoste si grija pentru copiii lor ajung sa faca lucruri care ne fac sa suferim.
    Nici eu nu ma (mai) inteleg bine cu soacra si asta pentru ca nu si-a dat seama ca eu pe fiul ei il iubesc foarte mult si vreau sa avem o familie, o casa a noastra. Ea s-a speriat, a incercat de nenumarate ori sa intervina intre noi, sa ma faca sa ma schimb, sa-l controleze, sa-i spuna ce sa manance, cand sa mamance, pe ce sa cheltuie banii, in final a decis ca e mai simplu sa ma dea afara din casa, ca sa-i dicteze copilului ei sa faca doar ce vrea ea. Dar orice mama ar trebui sa stie cand e cazul sa nu mai intervina in viata copilului sau, sa-l lase sa-si traiasca viata, sa invete din greselile lui.
    De multe ori, mamele vor sa-i supra-extra-mega-protejeze si nu realizeaza ca lucrul asta nu e in folosul copilului. Daca nu-l lasi sa vada lumea, sa cunoasca ce e in jurul lui ajunge un copil dependent de ceilalti iar atunci cand mama nu va mai fi, se va atasa de prima persoana care ii va iesi in cale.
    E mai bine mai sa o vezi rarut, o suni cand e cazul, va intalniti din cand in cand. Dar niciodata nu incercati sa locuiti cu socrii. De obicei oamenii de la o anumita varsta se plafoneaza si nu inteleg tinerii, incearca sa le impuna anumite mentalitati si nu e bine. Lasa copiii sa traiasca, sa vada ei, sa experimenteze.

    RăspundețiȘtergere
  9. Conform estimarilor expertilor, un divort din opt se datoreaza unei soacre rele.
    Este bombanitoare, isi baga nasul peste tot, stie totul mai bine ca oricine, si este toata ziua buna ziua la usa, intotdeauna in cele mai nepotrivite momente. Are dreptate, Vocea -de - departe...ci cat mai departe cu atat mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vacanta petrecuta impreuna cu soacra, iata o viziune de cosmar pentru multi. Dar motivele banale- vacanta cu ea este prea obositoare si exista alternative (calatorii organizate)- nu sunt lucruri care se spun! O excursie comuna intr-un week-end (varianta lejera) o poate calma, pentru ca in acest fel nu se mai simte exclusa.
    Daca soacra va da sfaturi in materie de educatie (fara sa fie intrebata in prealabil), ganditi-va ca este posibil sa aiba dreptate. Totusi, daca nu sunteti defel de acord cu ea, spuneti-i si explicati-i ratiunile metodei dumneavoastra de educatie....traiasca soacrele bune!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am gasit pe internet un pasaj care spune multe despre relatia soacra- nora..."Nu este usor sa fi soacra
    - pentru o mama copilul chiar adult fiind este ratiunea ei de a fi, de accea nu este de mirare ca la un moment dat sentimentul mamei ca isi pierde fiul in favoarea altei femei este foarte dureros. Pentru un barbat desprinderea din relatia mama-fiu este o modalitate de a-si dovedi maturitatea, distantarea (indiferent daca se face treptat sau brusc) intervine de obicei intr-o perioada mai delicata pentru mama, ea nu mai este tanara si poate ca singura satisfactie este propriul ei fiu.
    In ipostaza de soacra cele mai multe mame de baieti gandesc ca “nici o femeie nu e destul de buna pentru fiul lor” traind cu teama permanenta ca sotia il va schimba si il va indeparta de ea. Ca mama nu este usor sa accepti ca fiul iubeste o alta femeie cel putin la fel de mult ca si pe tine (chiar daca intr-un mod diferit). Cu atat mai mult cu cat nora poate proveni dintr-un alt mediu social-economic poate avea un comportament si un sistem de valori si norme diferite de ale soacrei.
    Multe soacre intra in conflict cu nurorile si cu proprii fii deoarece:
    • Au pretentia sa ocupe exact accelasi rol important in viata fiului lor, uitand ca acesta are acum propria familie si propriile responsabilitati
    • Permanent dau sfaturi din pacate necerute avand tendinta de a fi vesnic nemultumite, de a-si critica nora si actiunile acesteia
    • Incearca sa isi impuna dorintele si prezenta in viata cuplului manifestandu-si gelozia si atitudinea dezaprobatoare"

    RăspundețiȘtergere
  12. Soară,poamă acră,,,,deja am nevoie de un calmant,subiectul este nuclear,,,viitoarea mea soacră este un monstru,nimic nu se face fără ştirea ei,dacă nu o implici într-un proiect,este sinucidere curată,le ştie pe toate,controlează de la distanţă totul,că eu îi mai zic şi telecomandă,are un fler,nimic nu poate fi ascuns,ea are întodeauna,dar întodeauna dreptate,o cunoaşte lumea la 5 străzi distanţă,toţi au teamă,soacra mea este un TREMINATOR,sunt de felul meu un zăpăcit,aşa ca acest mariaj va fi o nebunie,,sigur se va termina aşa cu un anunţ la mica publicitate:Vând Soacră,accept orice variante,o vând în rate,,,chiar şi pe bucăţi,,

    RăspundețiȘtergere
  13. hihi !!
    ...grea problemă mi-ai dat
    pai,... e cam aceeaşi de o veşnicie: Oricât de bun ar fi partenerul/partenera copilului tău, nu e suficient de bun chit că chestia asta o observi odată la 10 ani..
    pentru un moment din ăsta, nefericit, îţi vine să-l omori în chinuri pe "vinovat"
    noroc că sunt totuşi o fire răbdătoare de felul meu şi încă trăieşte bietul meu ginere, deşi are o vechime de 10 ani în familia mea.
    ... serios vorbind ... e bine să ştie să mai lase unul de la altul fiecare dintre ei, altfel nu merge !

    RăspundețiȘtergere