Blog premiat

miercuri, 3 august 2011

Infidelitatea

  Foarte des auzim spunand "o inseala" sau "il inseala"...dar, imi pun intrebarea de ce se ajunge acolo?  de ce doi oameni care se iau din iubire, ajung  sa caute alte fantezii? acele persoane se iubesc mai mult pe ele? sigur veti spune ca oamenii sunt oportunisti si cauta mereu ceva mai bun, nu sunt  experta, sau  ma rog,  om de specialitate, dar poate am o mica experienta de viata, am trecut prin multe si am vazut multe la viata mea..si poate ca am simtit  si eu momente in care a disparut pasiunea, atentia, dorinta partenerului meu, am simtit ca este mai rece, mai distant si  am fost framantata de gandul  recuceririi , de gandul reinventarii mele, pentru ca n-am vrut sa-l pierd! ...am incercat sa-l fac sa-i bata inima la fel de tare ca la inceput, m-am pus pe moment in situatia lui si  am incercat sa-mi amintesc cu ce l-am dat gata la inceputurile iubirii noastre, ce lucruri l-au fericit, ce lucruri l-au facut sa ma prefere?sa vad cum si din ce cauza s-a  produs scurt circuitul in conexiunea emotionala..care dintre  noi  doi am reusit sa  compartimentam mai bine sentimentele, cum le-am dozat, cum le-am gestionat?
   Dar poate exista strategii, tactici care pot foarte bine  camufla aceste infidelitati si  partenerii nu afla niciodata ca au fost inselati...sa fie insatisfactiile emotionale singura cauza a infidelitatilor?...poate chiar despre aceste lucruri mi-as dori sa vorbim intr-o  proxima emisiune la radio...astept cu nerabdare  parerile voastre!

 Edit later: Din ou iese un pui de elefant ...iar cocosul este  disperat... strange de gat  gaina
si-i spune:"m-ai inselat ,nenorocito!" simpatica imaginea...sper sa va binedispuna! sa aveti parte de o zi binecuvantata!>:D<

 Sursa foto:
http://www.trilulilu.ro/XENAELENY/234bc41f618220

18 comentarii:

  1. Cultura zilelor noastre ne spune ca pentru a fi fericiti, barbatii au nevoie de sex. Dar si barbatii sunt fiinte conduse de latura emotionala....
    Ei vor ca sotiile lor sa le arate ca ii apreciaza si ca inteleg cat de mult se straduiesc sa faca toate lucrurile sa mearga. Problema este ca barbatii nu isi exprima aceste sentimente, asa ca nu ai de unde sa stii cand partenerul tau are nevoie de putina afirmare...sau de divertisment!

    RăspundețiȘtergere
  2. Terezia- Negresti Oas3 august 2011 la 15:22

    Orice relatie este compromisa daca nu exista comunicare. Lipsa acesteia duce la aparitia problemelor. Folosindu-ne pe deplin de comunicarea, este mult mai usor... pentru ca in acest mod vom afla care au fost motivele partenerului nostru de a fi infidel. Chiar daca ne este greu, e bine sa ne stapanim furia si dezamagirea si sa incearcam sa ne intelegem partenerul.

    RăspundețiȘtergere
  3. AM GASIT O PARERE AUTORIZATA,O PARERE SPUSA DE UN PSIHOLOG:
    Nu cred sa existe o femeie macar, care de-a lungul timpului, fie in adolescenta, fie la maturitate sau la varsta intelepciuni, sa nu fi simtit gustul amar al infidelitatii partenerului de viata. Unele dintre noi sunt invatate inca de mici ca "asa sunt barbati, toti te inseala mai devreme sau mai tarziu" si ca pana la urma ceea ce conteaza este ca "tot acasa se intoarce". Altele, cu o altfel de viziune asupra vietii in general si a vietii de cuplu in special, nu sunt atat de generoase si tolerante in privinta adulterului. Au dreptate si unele si altele, pentru ca in cele din urma conteaza cum te raportezi la ceea ce ti se intampla, cata importanta si valoare dai acestor aspecte ale vietii.

    Un aspect consider ca este demn de mentionat in ceea ce priveste infidelitatea si anume ca cele mai multe dintre femei, cel putin intr-o prima faza sunt furioase si isi doresc cu ardoare partenerul inapoi in ciuda faptului ca acesta le-a tradat increderea, si in detrimentul celeilalte, care intotdeauna este vazuta ca fiind mai prejos. In aceasta etapa cele mai multe dintre femei nu se dau in laturi de la nici un tip de sacrificii si considera ca nu e nimic prea greu atunci cand vine vorba despre camin lor. Zis si facut, o data trecut hopul, si readus infidelului pe drumul cel bun, urmeaza, din punctul meu de vedere, partea cea mai dificila - reconstructia increderii in el, in relatie; redobandirea stimei de sine; arderea mentala a amintirilor despre ei; stapanirea acceselor de furie provocate de amintirea a ceea ce s-a intamplat si cred ca voi, cele care stiti despre ce vorbesc, ati putea adauga multe altele. Unele femei reusesc sa treaca, ce-i drept greu, peste aceasta perioada si merg mai departe, desi nu va mai fi niciodata la fel, alaturi de partenerul lor, pe drumul sinuos al vietii. Altele, desi reusesc sa-si recucereasca partenerul, il indeparteaza apoi, datorita faptului ca povara de a trai cu indoiala in suflet, simtind inca mult timp gustul tradarii nu le da pace si ceea ce este mai trist, le stirbeste demnitatea, le pune la indoiala sensul vietii, le nimiceste intreg sistemul de valori.

    Si atunci, parerea mea este ca, nu infidelitatea in sine este importanta ci, mai degraba, daca poti sa traiesti cu ceea ce s-a intamplat, daca poti sa accepti acest episod ca fiind o bucatica din viata ta, daca poti sa mergi mai departe alaturi de el, fara a te distruge putin cate putin, in fiecare zi.

    Psiholog Loredana Ionascu

    RăspundețiȘtergere
  4. Psihologii spun ca in fiecare relatie de cuplu exista perioade mai proaste, in care lucrurile merg mai mult din inertie, perioade care pot fi considerate praguri in evolutia relatiei. Daca reusesc sa treaca peste aceste perioade, cei doi au sanse mari sa ramana impreuna. In special in cazul relatiilor noi, cand sentimentele, atat pasiunea si supararea, sunt mult mai intense, ti se intampla ca in momentele de cumpana sa incepi sa te orientezi spre altcineva. Eu am o parere:
    Inainte de a-l insela, trage o gura de aer si priveste relatia la rece, pentru a hotara daca asta e directia in care vrei sa mergi si ia in considerare diversele aspecte ale infidelitatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sti Olga?Intr-o buna zi puiul de elefant va fi adult si il va calca pe cap pe cocos...aia e problema! ;)
    O sa-mi iau rosii in freza , insa discutia despre infidelitate este dezvoltata de simtul de proprietate extrem de specitific naturii umane.

    RăspundețiȘtergere
  6. Infidelitatea este o problema cu care se confrunta foarte multe cupluri si tinde sa devina o practica frecventa a partenerilor implicati. Au fost realizate multe statistici pe aceasta problema si s-a ajuns la concluzia ca nu numai barbatii sunt cei care insala, ci si femeile.
    Cu toate ca in majoritatea cazurilor, barbatii sunt cei mai "inclinati" spre aceasta ispita, asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam; si femeile mai "calca stramb". De obicei, viata sexuala este strans legata de infidelitate. Daca unul din parteneri nu reuseste sa gaseasca si sa faca unele lucruri in cuplu, apeleaza la cineva din afara lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. ATUNCI CAND NU ARE CE SA ITI OFERE UN BARBAT NU TREBUIE TINUT CU FORTA SAU DOAR PENTRU COPII LANGA TINE, PENTRU CA IN MOD SIGUR VEI DEVENI UN PACHET DE NERVI, ITI DISTRUGI SANATATEA TA, A COPIILOR SI A LUI, SI AJUNGI SA REGRETI. atunci cand nu mai exista iubire si RESPECT nu mai avem ce discuta. PACAT NU REUSIM SA FACEM MAI MULT DECAT SA SCRIEM PE NET, NU? dragele mele gelozia este si ea buna pentru ca te tine in garda tot timpul si oricum ar fi ii ingreuneaza un pic planurile de tradare. dar daca ii sta in fire sigur va calca stramb, iniferent de cat de deosebite am. sa-i tradam si noi. DA de ce nu, dar asteptati-va sa fiti dejamagite pentru nu cred ca ar fi la fel cum a fost cu el. nu puteti cauta in alta parte ce ati avut cu el, ci doar sa compensati ceva ce v-ati dori sa aveti din nou. FITI PUTERNICE. SUNTEM FEMEI... TREBUIE SA NE MANDRIM CU NOI INSINE....!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt foarte geloasa si posesiva , asa am fost de la inceputul casniciei, am simtit efectele acestor defecte pe pielea mea dar tot nu m-am schimbat, am ramas la fel si nu stiu ce sa cred, este de vina faptul ca nu am incredere in mine? De ce nu ma pot schimba, sau cum as putea sa am incredere in ceilati daca in mine nu am?...Nu stiu, l-am acuzat de multe ori si pana acum nu am aflat daca m-a inselat vreodata sau nu.... Poate totul e doar in mintea mea...As suferi enorm pt ca-l iubesc , sper sa nu aflu vreodata asta.... Nu vreau sa stiu si nici sa fiu inselata, mai bine sa nu stiu pentru ca nu as putea trece peste asta.... Mi-e frica sa fiu inselata, nu as suporta.....!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bărbaţii înşală fiindcă n-au născut niciodată, muncesc puţin, iar lenevia casnică e un sindrom pe care-l pot trata doar cu plăceri ....;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca sa putem intelege acest fenomen,trebuie sa mergem la inceputurile creatiei. Barbatul s-a nascut sa procreeze la fel ca si femeia. Tendinta de a avea mai multe partenere nu este rationala,este nativa,genetica,si se manifesta la nivelul subconstientului. De-a lungul existentei umane datorita nevoii de organizare au aparut tot felul de institutii cum ar fi Religia,Statul etc. Fiecare institutie sau daca vreti,fiecare forma de organizare a umanitati a emis tot felul de Legi si reguli bazandu-se pe rationamentul oamenilor. OK. Dar nu s-a luat in calcul faptul ca omul este rational doar atunci cand nu are necesitati cum ar fi: foamea,setea,nevoia de sex etc. in momentul cand are necesitati,devine irational si se declansaza automat instinctul animalic din el (instinctul de conservare). De exemplu unui barbat,in bagajul lui genetic nu i-a scris nimeni acolo ca trebuie sa faca sex doar cu o femeie sau unei femei nu i-a scris nimeni sa procreeze doar cu un barbat acolo e scris ca trebuie sa duca rasa umana mai departe. Asa ca daca se intampla sa vedeti o familie fericita dupa 25-30 de ani,fara infidelitati(lucru mai rar intalnit), ori e vorba de prea multa ratiune si abstinenta,ori e vorba de fanatism religios care e un inceput de nebunie. Morala: Sa fiti discreti in tot ceea ce faceti ,pentru ca nu merita sa-i facem pe cei de langa noi sa sufere

    RăspundețiȘtergere
  11. Off!!! sa va spun ceva...numai inseland sau incercand da inseli iti dai seama ce cauta celalalt, este placut sa iubesti ca la inceput ...........dar nu merita mereu sa inseli ....si te intorci mult mai atenta mult mai schimbata ..............so uneori face bine si diversificarea.........deci si inselatul face parte din greselile lumesti....daca el se bucura de alta ....cauta sa vanezi si tu, si poate schimbarea o sa il razgandeasca.......si fi mereu sexy daca nu pt. el pt. acel nou ..........DUPA CE DEVENIM MAME UITAM SA FIM IUBITE, SEXY .....SI NEBUNATICE .....DEVENIM MAI ATENTE CU COPII DECAT CU PROPRIA PERSONALITATE ........barbatiilor le plac femeile care sunt femei nebunatice ............nu mereu ci intodeauna :D nu fiti triste fetelor ....noi dam viata, noi facem ziua mai frumoasa ...noi cu zambetul nostru putem schimba lumea ....cu un decolteu apetisant intoarcem privirile ...........secretul este: SA AI INCREDERE IN PROPRIILE FORTE .....SUNTEM, UNICE SI PUTERNICE .......NU PLANGETI SI NU REGRETATI ........FITI VESELE SI FRUMOASE CACI ASTA CAUTA BARBATI .........CAUTA SOARELE CACI EI TRAIESC IN UMBRA LUI ...PUPICI IUBESC BARBATUL ......APRECIEZ FEMEIA FIE EA SI PROSTITUATA ,TOT FEMEIE ESTE .......TOATE SUNTEM SPECIALE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Doare intradevar infidelitatea indiferent citi ani ai in urma de cind esti cu persoana iubita.Dar cind ai in spate 25 de ani de casnicie doare cumplit! La virsta de 48 de ani dupa ce ai dat tot ce-ai avut mai bun din tine simti cum se darima cerul peste tine.Tocmai trec printr-un asemenea moment si-mi vine sa urlu de durere!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamnelor si Domnisoarelor! Umpic respect de sine nu ar strica! Daca ati aflat ca v-a inselat, ori il scoateti afara in secunda 2, ori plecati voi in sec 2! Nu va mai uitat inapoi! Nimeni nu merita suferinta nimanui! Viata e mult prea scurta sa ne intrebam, sa suferim,, sa o luam razna! Traiti pentru voi insiva si atat! Nimeni nu merita nimic!

    RăspundețiȘtergere
  14. Intr-o relatie,casnicie,ce-o fi ea,trebuie sa existe iubire,si aceasta iubire vine din tine,nu poti sa spui ca amanta sau amantul te iubeste mai mult,sau invers.Pe tine ca individ,trebuie sa te fascineze celalalt,adica ,zambetul,privirea,si orice,deci nu el sau ea trebuie sa te iubeasca,si este valabil,in ambele cazuri.Barbatii insala ca sunt idioti,si nu stiu sa aprecieze ce au acasa,si cand pierd ce au ,le pare rau,dar nu recunosc.Femeile cad in plasa de slabe ce sunt,crezand ca in acel mod se razbuna,dar nu este asa,tot ele vor fi desconsiderate,facand jocul barbatilor,sau pur si simplu au si ele nevoie de un partener,din cand in cand.Oricum e josnic si pentru unii,si pentru altii

    RăspundețiȘtergere
  15. nu stiu cateodata stau si ma intreb oare de ce femeile sunt intodeauna victime oare de ce barbati sunt intodeauna invingatori oare de ce barbati trec atat de usor si cu atata indiferenta peste o relatie ,e trist dar cred ca si femeile ar trebui sa faca exact ca ei sa nu mai puna atata suflet sa fie tot timul in cautare de amanti ,pentru ca intotdeauna amantul iti va alina suferinta iar tu cand vei afla ca te-a inselat nu te va mai durea deoarece tu ca o femeie desteapta i-ai luat-o inainte si atunci ii vei da un mare - eject!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Phan- Nume fara importanta4 august 2011 la 14:56

    Infidelitatea ? Oare cum s-ar defini corect? Faptă , gând, privire?
    Din orice punct de vedere nu o pot nici aproba , nici condamna.
    Consider ca orice ar fi infidel are o cauzalitate . Nu poti judeca pe nimeni si nimic .
    Nimeni in aceasta lume nu este perfect. De multe ori m-as întreba : de ce nu-mi sunt fidelă?
    Poate că aşa e natura omului....curiozitatea ...a omorât pisica ...dar a dus la progres 
    Sau poate atractia a ceea ce consideri a fi sufletul tau pereche este atat de mare incat nu
    mai esti atent/atenta la semnale de avertizare ....de genul: de ce ma lauda asa mult? Care este scopul? Oare sunt chiar perfect/perfecta? Chiar sunt ...de vis? A visat la mine si nu m-a intalnit? Ea/el este cea/cel care mi-era sortit, dar am gresit uliţa? Sunt atât de multe întrebări care apar după ..încât dacă am ţine cont de ele am deveni pustnici sau narcisişti.
    Consider infidelitatea ....ceva...care se întâmplă chiar şi fără voia noastră. Totul este cum treci peste?
    Poţi face faţă situaţiei? Cât de mult eşti dispus/dispusă să accepţi şi mai ales de câte ori?
    Poate deveni o repetabilă povară pe care să o porţi cu tine până la capătul acestui drum plin de încercări denumit viaţă . Dacă nu te dărâmă, cu siguranţă nu te va face nici mai puternic/puternică, poate doar mai puţin idealist/idealistă şi poate mai suspicios/ suspicioasă , ceea ce , hai să recunoaştem la finalul acestei filozofii că nu dăunează nimănui. A cui este vina pentru....? Unde s-a greşit? Mă întreb dacă răspunsurile chiar dorim să le aflăm!?!

    RăspundețiȘtergere
  17. Infidelitatea... aş putea spune că sunt expertă în aşa ceva. În tinereţea mea, în timp ce eu dădeam naştere celui de-al 3-lea fiu (singurul rămas în viaţă din cei trei băieţi ai mei), fostul meu soţ mă înlocuia cu o colegă de serviciu de-a lui. Nu era nici prima şi nici ultima femeie. Aşa îi era firea lui. Era conştient că eu eram o femeie de casă (cum se spune), dar aşa era educat. "Bărbatul se spală şi pleacă, femeia rămâne patată". Acestea erau vorbele soacrei mele. Aşa a fost educat, aşa se comporta, nu puteam avea pretenţii... însă...
    Întradevăr că în România, după căsătorie, multe femei, bazându-se pe iubirea declarată în ziua nunţii, nu prea mai au grijă de ele. O greşeală enormă. Iubirea trebuie întreţinută de ambele părţi, aşa cum noi femeile ne dorim câte o floare, o mică atenţie, aşa şi bărbaţii îşi doresc să aibe alături aceeaşi persoană de care s-au îndrăgostit. Iar dacă acea persoană şi-ar da un pic silinţa să arate şi să dăruiască sufletul pe care l-ar fi dăruit înaintea căsătoriei... cred eu, că totul ar fi ok.
    Sunt multe cazuri, am cunoscut şi auzit multe persoane... o fostă colegă pur şi simplu a pus pariu cu prietena ei că în doar o săptămâna îi va lua prietenul. Cazuri şi cazuri. Motive şi motive... Fiecare este liber să trăiască aşa cum crede de cuviinţă, deşi nu sunt de acord cu asemenea persoane, nu le pot înţelege, nici nu îmi voi da silinţa.

    RăspundețiȘtergere
  18. Viata mea este înapoi! După 8 ani de căsătorie, soţul meu m-a lăsat şi mi-a lăsat cu trei copiii noştri. Am simtit ca viata mea a fost cale de a termina, şi a fost în scădere în afară. Am contactat mare MUTABA iubi vraja şi după ce am explicat problema mea, în doar 24 oră sotul meu s-a întors la noi şi arată mine şi copiii mei mult iubesc şi -mi cer scuze pentru toate durerea el au aduce familia. Am rezolvat problemele noastre, iar noi suntem chiar mai fericit mai mult decât oricând înainte de mare MUTABA sunt mai bune vraja rolă. Apreciez vraja iubirii vă exprimate pentru mine de a intoarce omul la viata mea va păstra schimbul de mai multe mărturii oamenilor despre munca ta bună. Vă mulţumim din nou mare MUTABA. Puteţi contacta, de asemenea, mare MUTABA prin adresa de e-mail: alte greatmutaba@yahoo.com în cazul sunteţi în orice problemă puteţi contacta acest om pentru ajutor el este mereu acolo în Templul său pentru a vă ajuta să rezolva problema de Contact E-mail este: greatmutaba@yahoo.com contactaţi astăzi-l prin acest E-mail Adresa: AS său puterile sunt SO puternic şi foarte eficiente şi a nu rău efect în schimb l au A foarte bun rezultatul după turnare vraja de greatmutaba@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere