Blog premiat

luni, 15 august 2011

Ce e mai grav??????????

  Mai zilele trecute un ascultator mi-a pus o intrebare, intrebare  pe care m-a rugat s-o adresez ascultatorilor nostri, ea suna asa :
    Ce este mai grav? pierderea unui prieten sau pierderea iubitului??
  Pun la randul meu intrebarea domniei sale pe blog, cu dorinta si rugamintea mea de a  va da cu parerea....
  In speranta ca veti avea timpul necesar sa-mi raspundeti, las urarea mea de  bine si sanatatea  tuturor, o zi de sarbatoare traita la cote maxime!


13 comentarii:

  1. Grav…grav mi se pare si una si alta..pentru ca te pustieste si pierderea prietenului dar si pierderea iubitului nu e mai prejoasa…lasa un gol imens in sufletul tau..

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea ..o intrebare care cred ca e,,fara un raspuns précis !
    Daca prietenul iti e ..prieten intr-adevar normal ca pierderea lui..TE VA DUREA..TE VA MARCA..
    Acum nu stiu exact la ce te referi.la trecerea in nefiinta sau ..la o despartire….daca iti e prieten cu adevarat sigur ca te va durea daca ..se duce la cele vesnice..
    Daca se desparte de tine..prietenia ..este , A FOST , sub semnul intrebarii..ma rog pot fi un million de cause ..poate E VINA LUI , POATE FI VINA TA !!
    Dac iubitul ..sotul tau va disparea din viata pamanteasca ..sigur nu suporta comparatie…Este groaznic..Nu poti descrie in cuvinte ce simti ..Stim amandoua ce inseamna asta !!
    Daca va pleca de linga tine ..va disparea numai din viata ta..mai mult sau mai putin..inseamna ca e mai bine asa..si trebuie sa traim , viata merge mai departe..si incercam sa ne bucuram de ea alaturi de cei care au ramas linga noi !!
    Un lucru trebuie sa facem, , sa invatam sa traim fara ei ….

    RăspundețiȘtergere
  3. Categoricca pierderea unui prieten e mai grava: dintr-un prieten poti face un iubit,invers nu, niciodata nu vei obtine un prieten cand pierzi iubirea,posibil doar ura si deceptii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Orice ,pierdere,este gravă,,dar important,,,,că ele,pierderile, generează dezastre interioare,şi atunci rişti,să creezi o pierdere şi mai gravă,te poţi pierde uşor pe tine,,,, nu ştiu cât adevăr există în acest,Am pierdut,din orice rămâne ceva,dar sunt momente în care nu judeci clar,şi declari cu uşurinţă că este un lucrul grav,din toate relaţiile mele,am strâns cât frumos am putut ,nu am pierdut nimic,sunt în mine şi le port ca pe manuscrise incă vii

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa umila mea parere ,ambele pierderi sunt dureroase ,dar durerea difera in sensul ca pierderea iubitului o vei resimti mai puternica si cu siguranta doare ...doare tare!
    Dar..indiferent despre ce fel de pierdere este vorba daca ai pierdut-o ...NU A MERITAT ! sau ...asa a fost sa fie...nimic nu e intamplator...
    Vine un moment in viata cand realizezi:
    Cine conteaza....
    Cine nu a contat niciodata ...
    Cine nu va mai conta niciodata ....
    Si....CINE VA CONTA INTOTDEAUNA !

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna intrebare ! Incita la ...meditatie si stii de ce? Pentru ca e ciudat sa stabilesti ce e mai grav in acest caz ! Eu spun doar atat , ca pierderea e la fel de grea pentru ca inainte de toate se pierde ...un Om ! Eu stiu ca orice pierdere (sper ca te referi la ...despartire ) e grea ! Iar daca te referi la altfel de ...pierdere ...la trecerea in nefiinta ...pai acolo e durere , lacrimi si un mare GOL ! In acest caz intrebarea nu are sens , Golul e la fel de mare in ambele cazuri pentru ca , repet , e vorba de pierderea unui ...OM ...oricum s-ar numi el "iubit " sau "prieten" !
    Restul e tacere si ...cam atat...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai rau este sa –i pierzi pe amandoi, poti sa pierzi iubitul din cauza prietenului pentru ca prietenul la un moment dat iti va cere sa-ti fie iubit…iar apoi poti sa pierzi prietenul pentru ca iubitul va deveni la un moment dat gelos pe iubirea lui!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu poţi pierde ceea ce n-ai avut!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce este mai grav ?????pierderea prietenului sau pierderea iubitului ?????
    Intrebarea adresata noua ascultatorilor cred ca se refera la despartirile dintre iubiti si prieteni , aici si nu o despartire vesnica.Daca ma gandesc bine ambele situatii iti creeaza o stare neplacuta ,dar evidend despartirea de persoana iubita lase urme adanci in suflet .Pierderea persoanei iubite presupune o schimbare radicala in viata noastra, nu numai la nivel afectiv ci si la nivel structural, cand baza existentei noastre se destrama. Consecinta imediata si relevanta a pierderii persoanei iubite, persoana cu care impartim o parte din viata, este senzatia de gol si singuratate. Oricat de mult ar fi prietenii si familia alaturi de noi, nimic nu va mai fi la fel ca inainte. Majoritatea oamenilor, atunci cand pierd persoana iubita, trec printr-o prima etapa in care singurul lucru pe care si-l doresc este sa moara. Acest lucru vine in urma pierderii iluziei de viata. Persoanele sunt confuze, reci si absente, se simt obosite si au o stare de discomfort cum ar fi golurile simtite in stomac si stari nervoase, de tensiune permanenta si de vina. Apoi aparea o a doua etapa ce se caracterizeaza prin inceperea acceptarii realitatii, si chiar daca revine obsesiv in minte idea despartirii, incepe sa se simta nevoia relationarii cu cat mai multe persoane si in urma concluziei ca e inutil sa se refugieze in trecut, se imbunatatesc relatiile familiale si revine pofta de viata cu aceeasi intensitate de dinaintea momentului tragic. Aceste stari le-am trait pe cont propriu si nu-mi sunt stariane .Pierderea unui prieten adevarat este mai usor suportata ,depinde de motivele si gravitatea faptelor .Se stie ca intr-o prietenie se iarta mai usor si relatia se restabileste destul de repede.Rare au fost cazurile cand s-au rupt definitiv . Un prieten ne accepta asa cum suntem si in acelasi timp ne ajuta sa fim ceea ce ar trebui sa fim. "Adevarata prietenie este sanatate pura; valoarea ei este rar apreciata, pana cand ai pierdut-o". (Charles Caleb Colton) "In prietenie, la fel ca si in dragoste, adesea te fac mai fericit lucrurile stiute, decat cele pe care nu le cunosti". (Francois de La Rochefoucauld)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand sunt la "pachet"e adevarata belea...asa cum ai spus si tu in timpul emisiunii!

    RăspundețiȘtergere
  11. pierderea doare intotdeauna...

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce oare ne batem noi femeile capul cu pierderea unui iubit?
    De ce nu i-ar durea pe ei barbatii mai mult?
    De ce noi ne inchipuim ca ei ne iubesc?
    Ei oricum nu realizeaza acest lucru...
    Suferinta ta e doar a ata si atat.Sa o iei de la capat este dureros dar e sanatos daca tu vrei si ai cu cine-ti pierde timpul si asa destul de pretios pt. noi femeile trecute de prima tinerete.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca un prieten este de nepretuit. Si, daca se pierde un iubit inseamna ca n-a fost chiar... iubit. Cand am citit prima data blogul n-am fost atenta si am inteles altceva... abia la comentarii am inteles mai bine. Eu ma gandeam la pierdere ca... moarte. Si mi-am amintit ca, odata cu moartea tatalui meu mi-am pierdut si iubitul. Pierderea relatiei a fost mai grea si mai dureroasa, pentru ca pierderea prin moarte este definitiva si te poti obisnui cu gandul... dar pierderea iubirii e cumplita, pentru ca trebuie sa-l vezi mereu trecand pe sub geamul tau si nu mai e al tau... Mda. Numai ca tu intrebasesi altceva. Poop you. Nice to meet you. :)

    RăspundețiȘtergere