Blog premiat

vineri, 27 mai 2011

Vorbele necugetate pot ucide?

 Zilele acestea am avut o stare  cam greu de depasit,tocmai pentru ca mi-am dat seama ca am gresit fata de cineva drag mie...am fost pur si simplu necugetata,se spune ca multi au murit de ascutisul sabiei dar foarte multi au murit din cauza ascutisului limbii,in primul rand pentru ca e mai grea  perioada cand vorbesti cu tine insati,si-ti faci procese de cuget,si e greu sa te auzi tu pe tine insati,e grea judecata,uneori chiar insuportabila...de ce spun asta? pentru ca actiunile cele mai reusite sau mai nereusite din viata sunt rezultatul a celor vorbite cu tine insati...
    Sigur ca interactionam cu cei din jur gratie cuvintelor...alese cu grija au un efect grozav si nu odata vedem cu reusim sa luminam fata celor dragi noua...dar,avem si reversul cand vedem ca o vorba scapata la intamplare distruge,vorbele te ridica,dar tot ele te coboara...vorbele sunt ca si pietrele,odata aruncate nu se mai intorc...dor,acum imi vine in minte melodia celor de la 3 SUD EST-  VORBE CARE DOR




E greu sa gasesti un echilibru,e greu sa gasesti cuvinte potrivite...e mare arta sa poti stapani cuvintele...
Prin intermediul cuvintelor putem determina pe cineva sa rada sau sa planga,sa viseze sau sa sufere,putem aduce unei persoane momente de fericire sau de disperare.
   Reactia pe care au produs-o cuvintele noastre se intoarce la noi adesea sub o forma multiplicata si nu intamplator se spune"ceea ce semeni...aia culegi"...pentru ca ceea ce oferim se intoarce inapoi la noi,limbajul este pionul principal,esential,care poate sa ne schimbe chiar si destinul....si cand te gandesti ca traim vremuri triste,poate doar cuvintele celor din jurul nostru,cuvintele celor dragi,pot transmite vibratii bune,cuvintele calde,cuvintele frumoase pot fi calea noastra spre fericire si reusita in viata pentru ca ele ne edifica sufletul si mintea.

N-am scris intamplator acest articol,vreau sa-mi cer iertare pentru o propozitie necugetata,o propozitie care a atins sufletul cuiva drag mie...a fost o totala lipsa de delicatete,vorbe care au produs dezastru in sufletul cuiva,dar care apoi s-au intors impotriva mea,m-au durut pe mine mai mult decat pe cel caruia i le-am adresat,pentru ca subconstientul nostru vegheaza...si declanseaza un mecanism greu de stapanit.
   Daca ati trecut prin experiente asemanatoare ,daca asa cum se spune in popor,a vorbit gura fara voi?as vrea sa aflu parerea voastra...si mai cu seama sa-mi spuneti cum ati depasit acel impact,eu inca nu l-am depasit si caut o cale prin care sa pot repara greseala....stiu ca sunt rea,ca sunt prapastioasa uneori,stiu toate acestea si tocmai pentru ca stiu ma doare...

24 de comentarii:

  1. Tasha, ai gresit iti ceri iertare, nu poti sterge greseala dar poti face sa nu se mai repete macar si mai stiu ca desi nu te cunosc ...inca, tu nu esti nici o persoana prapastioasa nici rea.DE UNDE STIU????SIMPLU : ESTI PRIETENA MEA DE DEPARTE!!!
    PROBABIL RAUTATEA SAU COLTII RAUTATII TI I-A DECLANSAT ALCINEVA SI...CEI SLABI SI BUNI TI-AU CAZUT IN VIZOR.
    PRIMUL VAZUT PRIMUL TAXAT , CUM SE SPUNE!
    CERE SCUZE DE 100 DE ORI DE TREBE !PA EDIT

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că ar fi elegant
    să-i spune-ți că va luat
    gura pe dinainte,depinde
    cât de apropiat/e sunteți!
    Un weekend excelent!
    Vă pup și numai gânduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cuvintele dor si se duc exact acolo unde simti durerea mai mult, in suflet , acolo raman , bine inradacinate .IERTAM dar NU UITAM. Ne dor cand vin din partea unor persoane la care tinem, ne dor pentru ca au putut gandi altfel despre noi, pentru ca, de multe ori, sunt neadevaruri .Cuvintele grele,sunt cuvintele al carui ecou il auzim tot restul vieti! Cuvintele dor, pentru ca de cele mai multe ori suntem convinsi ca insemnam ceva pt acea persoana si cand ni se spune, ex:"nu te mai vreau in viata mea "in cateva secunde tot trecutul ti se deruleaza prin minte, te intrebi daca nu cumva asta si- a dorit tot timpul . Din pacate vorbele nu lovesc trupul, vorbele lovesc sufletul si ne invadeaza tocmai intimitatea, tocmai fortareata in care credeam ca vom fi salvati. De aceea dor, pentru ca suntem fragezi pe interior, ne vindecam, dar mult mai greu in urma lor.Daca e sa –mi spun parerea ,doar timpul poate face o minune si uneori nici el . Si speranta ca prin puterea gandului bun si aceasta rugaciune iti va aduce linistea de care ai nevoie :Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! Gandurile bune sa vina spre tine !

    RăspundețiȘtergere
  4. Vorbele necugetate ? Da ! Vorbele necugetate pot ucide ...uneori ! Dar cred ca aceste vorbe se pot imparti in doua categorii , din punct de vedere al impulsului cu care sunt rostite ! 1. Vorbe care sunt spuse la nimereala fara ca noi sa le fi gandit ci doar determinate de o anumita conjunctura in care noi dorim sa deviem un discurs si nu alegem cel mai fericit mod de a o face si...2. Vorbe ...spuse si nu "aruncate" , adica vorbe spuse la manie si care intr-un moment de calmitate nu le-am rosti , poate niciodata , da existau acolo intr-o stare latenta si iata ca la nervi avem curajul de a le rosti ! Acestea nu le-as numi eu...necugetate ci din contra ! Ele sunt o refulare de moment, sunt un adevar spus sub presiunea momentului dar...voite ! S-a intamplat ca si eu a fac acest lucru uneori si trebuie sa spun ca regret doar pe cele din prima categorie ! Pe cele din a doua categorie nu le-am regretat niciodata ci doar am regretat ca nu am avut puterea de a le spune la momentele de acalmie si am lasat o anumita situatie sa degenereze !
    Restul e tacere si vorbe...cugetate ...

    RăspundețiȘtergere
  5. FRUMOS ACEST PASAJ AL TAU..CUVINTE CARE UCID DRAGOSTEA DIN INTERIOR...RAU DE TOT DOR VORBELE ARUNCATE LA MANIE...CEL PE CARE IL CREDEAM ALATURI SI L-A BINE SI L-A GREU MI-A ADUS INJURII GRAVE....NU STIU DACA SE MAI POATE CEVA REPARA. IN REST ESTE UN OM CU BUNE SI CU RELE.STIU CA LA O ALTA MANIE ACESTE VORBE VOR FI IAR ROSTITE...NU VREAU SA MA INTORC DE UNDE AM PLECAT, ORICAT DE DRAG TI-AR FI ACEST OM.

    RăspundețiȘtergere
  6. tasha, eu cred că nu trebuie să te necăjești. Rațională cum te știu, sunt sigură că ai spus un adevăr. Dacă pe cine ai rănit are minte și-ți apreciază sinceritatea va fi bine. Eu am scos atâtea la lumină din greșeli, de-am mulțumit de 1000 de ori pt greșelile mele. Ș-apoi vei vedea dacă are nevoie de tine cu adevărat, dacă ești prețioasă pt acea persoană sau nu, că doar în viață suntem cu un scop, acela de a servi. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina - Negresti27 mai 2011 la 19:44

    Ne mai indoim de puterea afirmatiilor pozitive? De la o mica neintelegere cu un copil rebel pana la o relatie in pragul distrugerii cu un sot neglijat, cuvantul are forta sa miste muntii. Nu numai dialogul cu noi insine poate fi modificat, ci si modul in care intram in relatie cu ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribilă şi mai puternică este cuvântul nepotrivit care poate să distrugă fără să lase urme. Noi ne atacăm în permanenţă prin cuvinte şi ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  9. e benefic ca omul să utilizeze numai cuvinte de înaltă vibraţie. Fiecare cuvânt atrage o energie asupra celui care îl exprimă şi energia e în raport cu vibraţia cuvântului. Să evităm permanenta emiterea de gânduri de vibraţie joasă ca: gânduri de ură, invidie şi de răzbunare. Cuvintele sunt cărţile noastre de vizită în plan subtil. Cu cât cuvintele sunt mai alese şi mai înalt vibraţionale, cu atât cel care le utilizează e un spirit evoluat, o fiinţă de înaltă vibraţie spirituală.

    RăspundețiȘtergere
  10. Orice cuvânt negativ adresat unui om reprezintă un atac energetic asupra lui, cu efect de bumerang, amplificat şi asupra noastră. Efectul gândurilor şi cuvintelor noastre bune sau rele revin la noi cu siguranţa cu care le-am emis in mod amplificat. Când eşti lovit cu vorba doare mai mult decât dacă eşti lovit cu mâna sau cu piciorul. Cuvintele sunt energii cu modulaţii aproape infinite, care produc efecte devastatoare în timp asupra corpului subtil al fiinţelor umane. Astfel, ne atacăm, ne facem rau şi ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  11. Sinceritatea este cheia. Să cauţi să exprimi mereu, prin cuvînt, numai ceea ce simţi şi crezi din tot sufletul că este adevărat. Să alegi să faci numai ceea ce este în deplin acord cu idealul tău. Să fii tu însuţi în tot ce gîndeşti, afirmi şi întreprinzi. Iar ca să ajungi la asta, trebuie să cauţi permanent să te cunoşti pe tine insati/însuţi, să-ţi clarifici idealul, să renunţi la ideile inutile şi dăunătoare, cu alte cuvinte să devii mereu mai înţelept. Este cea mai mare realizare a vieţii unui om, pe care o poate comunica apoi şi celor din jur, chiar fără cuvinte, numai prin ceea ce este.”

    RăspundețiȘtergere
  12. Hristos A ÎNVIAT !
    ~
    Bună ZIUA !
    Mereu învăţăm ! Mereu Învăţăm UNII de la ALŢII ! Mereu ... suntem la început ! Mereu ÎNCEPEM ceva nou, de pe "treapta" pe care ne aflăm noi înşine. Noi SINGURI ocupăm O TREAPTĂ !
    Pe acea "Treaptă" (urmează IMEDIAT alta şi alta şi alta ... !) suntem conştienţi, sau NU ! Gradul de conştienţă se reflectă în FAPTELE noastre: propriu zise, Vorbe, Gânduri ! De fapt, "acţiunea" în sine, "pleacă" din GÂND ! Acplo este MOTORUL tuturor faptelor noastre. Este greu să-ţi ASUMI ... GÂNDURI !
    Gândurile sunt precum LIMBA gurii: n-au astâmpăr DELOC ! Vin, pleacă, se amestecă, se întrepătrund, ale "noastre", ale "altora", îndoieli, certitudini, temeri, speranţe, dorinţe, doruri, VISE, credinţa, amăgiri, manipulări, cîte's minciuni, cîte's adevăruri, dogme, tertipuri, principii, preluări parţiale, sentimente, trăiri, amintiri ... UN GHIVECI cu miliarde de conexiuni incontrolabile, sau ... "incontrolabile" ce se transformă în (fapte de) VORBE, sau fapte propriu zise ! Timpii de manifestare SE AMESTECĂ, se AGAŢĂ unul de altul într-o "spirală" faptică în care-i greu sesizabil ce "vine" mai întâi de la EMITENT: vorba sau fapta propriu zisă; de fapt ESTE proiectat spre destinatar un conglomerat de "FAPTĂ": Gând+Vorbă+Fapta propriu zisă, care constituie FINALIZAREA, prin amestec cu ceea ce DE FAPT "recepţionează" celălalt !
    Noi toţi citim acelaşi "lucru". Noi TOŢI avem FIECARE ... "traducerea" personală ! Câte MINŢI (în lucru !), tot atâtea ÎNŢELESURI !
    ~
    De aceea:
    Suntem "de vină" pentru ... efecte !
    NU suntem de vină pentru Efecte !
    Ceea ce ... s-a "PRODUS" intră în rezonanţă cu noi, afectând BENEFIC, sau Malefic !
    Uneori DORIM ... bine ! Efectul însă este ... rău ! SUNTEM afectaţi !
    Uneori dorim ... BINE ! Efectul este ... BUN ! Suntem AFECTAŢI !
    ~
    Înmulţind 7 000 000 000 cu atâtea secunde câte "atinge" un OM în Viaţa lui, ca rezultat avem o infimă parte din Efecte ! O infimă parte din Cauze ! TOTUL se înlănţuie într-o sarabandă zgomotoasă care se RĂSPÂNDEŞTE în tot Universul ! ACOLO se reflectă în MIILE de Miliarde de Oglinzi, înapoindu-se TĂVĂLUG spre punctul numit TERRA !
    Nu-i "Război" !
    Nu-i "Pace" !
    Suntem ... "noi" în MIJLOCUL ... CREAŢIEI lui Dumnezeu !
    ~
    Începem să ne "descurcăm" atunci când învăţăm TRĂIND, rând pe rând, cuvinte precum:
    Iertare,
    Iubire,
    Dăruire,
    Sacrificiu,
    Ascultare,
    Respect reciproc,
    Toleranţă, CREZ, Implicare, Comuniune, Răbdare, şi cîte şi mai cîte ...
    ~
    Schimbând MEREU ... "Treapta" !
    ~
    Cornelius, :)
    Vă rog să mă IERTAŢI ! Eu sunt de "VINĂ" ! Mereu UIT câte ceva ... !
    Uneori "sufăr", alteori "învăţ" !
    Dar cel mai mult MĂ BUCUR ... când îmi ADUC AMINTE de Dumnezeu !
    Dumnezeu să ne Binecuvânteze !
    SLAVĂ lui Dumnezeu !
    Fie VIE Voia TA Doamne Dumnezeule, TATĂL Nostru !
    Amin.
    ~,

    RăspundețiȘtergere
  13. "La inceput era cuvantul..."

    Cuvintele sunt sunete simple ce le rostim , dar care inlocuiesc sentimente, ganduri,idei. Uneori rostindu-le putem provoca stari de bucurie dar si de tristete, putem lasa acea stare de multumire ce este reprezentata prin zambet, dar putem sa lasam in urma si rani adanci ce greu pot fi vindecate. Cuvantul aste vocea mintii si a inimii. Uneori aruncam cuvinte grele, fara sa ne dam seama ranind, poate, o anumita persoana . Mai apoi constiinta ne mustra, ne pare rau de cele intamplate. Constientizezi ca i-ai creat atat acelei persoane o cicatrice adanca, dar in mod neasteptat si tie se intampla acelasi lucru. Exista o singura varianta pe care poti sa o folosesti si care niciodata nu a dat gres: IERTAREA!!!



    Cuvântul este sluga minţii. Căci ce voieşte mintea, aceea tâlcuieşte cuvântul. (Antonie cel Mare) - Cuvantul este sluga mintii , insa nu si intreaga noastra fiinta . Vina este a noastra, trebuie sa ne-o asumam si sa cerem iertare. Veti vedea ca va ve-ti simti mult mai bine...


    Alte raspunsuri scurte insa pline de intelesuri:
    ...Cuvintele nu sunt un joc de artificii, ele sunt arme care pot ucide sau înălţa. (Gabriel Tepelea)
    ...Cuvintele sunt, desigur, cel mai puternic drog folosit de omenire. (Rudyard Kipling)
    ...Cuvintele sunt umbra de aur în conştiinţă a materiei. (Nichita Stanescu)
    ...Cuvintele sunt preludiul faptelor. (Mihail Drumes)
    ...Cuvintele sunt imaginea sufletului. (Goethe)



    Cu mult drag... Bogdan Bratec

    RăspundețiȘtergere
  14. toti spunem uneori cuvinte negandite si mai ales netrecute prin filtrul inimii si apoi suferim, dar asa cum oamenii primesc niste lucruri ei, pot si ierta... mai ales daca sunt si implicati afectiv!:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Hmmm...e cam greu de spus de ce... Poate pentru ca suntem oameni, si suntem sensibili, si atunci cand acele cuvinte vin de la persoane pe care le iubim, le simtim ca pe niste mici cutite in inima...Referitor la ton...eu si cu sotul meu avem o mare problema legata de el. Si ne-am certat de foarte multe ori din cauza asta, ba chiar am stat suparati de cateva ori. . Anume eu am cateodata un anumit ton, care pe el il deranjeaza foarte tare...se simte atacat...afectat de el. Problema este ca acel ton al meu nu este cu intentie, pur si simplu nu mi-l pot controla si pur si simplu el nu se doreste a fi agresiv... efectiv nu asta e intentia mea, dar la el asa ajunge de fiecare data. Si am discutat problema, i-am explicat ca nu e cu intentia, a zis ca am intelege dar nu se poate abtine nici el din a se siti atacat, asa cum nu ma pot abtine nici eu din a-l folosi... tine de inconstient practic.Deci nu pot fi explicate uneori nici tonurile, si cu atat mai putin reactiile noastre la ele ,deci imi voi spune parerea coreland-o(iarasi) cu un filosof. ,Aristotel spunea ca Omul poseda facultatea vorbirii ,printre multe altele,ca ceea ce ne diferentiaza de animale este limbajul.Strigatul animalelor este expresia vocala a pasiunilor,iar vocea umana este vehicolul valorilor care depasesc simpla sensibilitate individuala.Vorbele ne dor pentru ca uneori spun adevaruri despre noi ,adevaruri pe care le cunoastem insa nu avem puterea sa le acceptam,sa le privim in fata si sa recunoastem ca suntem oameni si avem puncte slabe.Daca sunt lucruri neadevarate...nu vad de ce ne ar durea...eventual...ar putea sa deranjeze...dar atata timp cat sunt falsitati...trec..si nu ne intereseaza......e mult de discutat ,cred ca conteaza si cotextul in care sunt spuse .O dezbatere fructuasa !

    RăspundețiȘtergere
  16. Pumnii dor, picioarele-n coaste dor, lasa urme, vanatai, care dor... foarte adevarat, dor cam tare, dar pentru maxim o saptamana, doua maxim. Cuvintele lasa vanatai care se vindeca mult mai greu. Suntem cu totii "testoase" intr-un fel, receptionam lovitura dupa lovitura, si de cele mai multe ori obisnuim sa ne refugiem in carapacea noastra, unde simtim ca atrocitatile vremurilor in care traim nu ne mai pot atinge prea tare. Din pacate vorbele nu lovesc in carapace, vorbele se tarasc inauntru, si ne dor pentru ca sunt primite de la persoane in care am investit incredere, in care am sperat si am daruit toata dragostea noastra .

    RăspundețiȘtergere
  17. Hristos A ÎNVIAT !
    ~
    Doamnei Roberta ! EU personal cred că "vânătăile", de orice fel ... NU TREC cu adevărat, NICIODATĂ !
    Este un regret al ... "înfăptuitului" ! Ceea ce AI FĂCUT, nu mai poate fi ŞTERS !
    Există însă compensaţii ! Doar compensaţii care pot vindeca însă complet doar ... amintirea "acelor" SUFERINŢE !
    TOTUL revine însă, la "FINAL", pentru o ultimă JUDECATĂ: aceea personală ! Este CEA MAI DURĂ Judecată ! NOI înşine va trebui SĂ FIM AJUTAŢI, şi desigur ... vom primi MULT ajutor, pentru a fi în stare:
    ... Să ne iertăm pe noi înşine !
    ~
    O ZI Minunată vă doresc, ÎN FIECARE ZI ! Tuturor cititorilor acestui minunat Blog !
    ~
    Cornelius, :)
    PS: Desigur că ACEST articol, poate primi şi alte comentarii, chiar mult după ce va fi depăşit ... prin articole noi ! ~,

    RăspundețiȘtergere
  18. De ce nu gandesc oamenii de mai multe ori inainte de-a spune ceva ce poate sa raneasca? De ce nu isi dau seama ca unele gesturi chiar dor? Ca unele vorbe nu isi au rostul, ca taie in carne vie? De ce nu stiu sa fie delicati, sensibili – de ce nu le pasa cu adevarat de ceea ce simt ceilalti? De ce atat de multa indiferenta?

    RăspundețiȘtergere
  19. Tind sa cred ca ne cream un anumit registru auditiv in cazul fiecarei persoane in parte. Suntem obisnuiti sa auzim o anumita linie, un anumit ton de la diferite persoane, iar schimbarea unei singure note sau al unui singur accent reprezinta o primejide. Deja nu mai stim sa interpretam ce se intampla, sau interpretam in mod eronat,suntem obisnuiti sa ni se vorbeasca rar sau raspicat si cand acest lucru nu se intampla ne inducem ideea ca persoana respectiva nu mai este ea. Este tot ea. In schimb conjunctura s-ar putea sa fie alta ,urechea muzicala este tartorul multora dintre noi. Eu simt cand omul pe care il iubesc ma minte sau incearca sa ma minta. Felul in care sfarseste frazele, tonul ascendent sau descendent sunt factori esentiali in acest al n-lea simt.s-ar putea sa fi deviat de la subiect. Revin. in general omul fuge de suferinta, isi reia drumul de fiecare data, doar doar sa gaseasca oaza de liniste si fericire. Din acest motiv discutiile pe tonuri diferite constituie motive de cearta sau creeaza disconfort intr-o relatie. Nu ne place sa intelgem omul de langa noi in toate circumstantele: obosit, suparat, deznadajduit.Uneori poti spune vorbe care ranesc dintr-o stare de nemultumire a unei situatii doar de tine perceputa .Iertarea este modul cel mai la indemana pentru a depasi aceSte momente critice .

    RăspundețiȘtergere
  20. ADEVARAT A INVIAT!!!!D-lui Corneluis
    Va multumesc ca v-ati facut timp sa cititi si randurile mele .Va imbratisez ideile adaugate dar ce ne facem pana la ultima judecata ??????traim cu sentimentul NEDREPTATI?????????Cuvintele nu dor..., dor oamenii din spatele cuvintelor...!nu dor cuvintele in sine...ci faptul ca vin de la niste persoane dragi noua.Daca cineva care imi este indiferent incearca sa ma raneasca...nu reuseste ,dar daca cuvintele vin de la El,sau de la cei dragi mie...ma dor foarte tare...!!!!!Acelasi respect si o duminica frumoasa!!!!!!Roberta

    RăspundețiȘtergere
  21. vorba dulce mult aduce...

    uneori uitam proverbul asta

    RăspundețiȘtergere
  22. Marinescu Viorela Olimpia29 mai 2011 la 18:16

    O propozitie este deajuns sa franga o inima!!!
    Ce adevarate sunt aceste cuvinte.Ar trebui sa fim foarte atenti cand vorbim,sagetile cuvintelor se pot infige adanc in sufletul celui ce le aude.La suparare spunem multe,nu ne gandim ca jignim,ca indureram, ca ranim.
    Daca suntem oameni integri,ar trebui sa recunoastem cand gresim si sa incercam sa indreptam lucrurile,cerandu-ne iertare.
    Momente de ratacire,de suparari,de frustrari avem cu totii,dar este o arta,sa poti sa te abtii,sa nu-ti arunci sagetile la intamplare,sau cateodata chiar voit.
    Un om e ca o floare,sensibil,frumos sufleteste si e pacat sa strivim cu bocancii tot ce e frumos!!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Draga mea, regret ca esti necajita, este greu sa-mi dau cu parerea. Suntem fiinte unice deci poate pe ici, colo sa ajungem la un numitor comun insa ca simtire sunt convinsa ca doi oameni nu pot simti la fel. De aceea spun ca este f. greu sa pot spune ce se poate face cand cuvantul a ajuns la tinta. Singurii care pot indrepta lucrurile sunt cele doua persoane implicate. Ca teorie se pot spune multe, foarte multe, unul suntem mai destept decat celalalt si argumentam strajnic , cand e vorba de practica insa , e cel mai dificil. Eu nu pot decat sa-ti dau un exemplu trait de mine si daca el te va ajuta cu ceva m-as declara fericita ca ti-am fost de un mic ajutor. Am trait si inca traiesc alaturi de alesul inimii mele de 40 de ani. Ca la fiecare om s-au perindat si bune si rele. O situatie la un moment dat a facut din dragul meu o persoana pe care nu am cunoscut-o asa. Sigur ca mi s-au adresat cuvinte care mi-au facut , in acel moment inima ferfelita. A iesit apoi soarele, norii s-au spulberat , am iertat insa stii ce au facut acele cuvinte? Mi-au distrus dragostea. Sigur ca am continuat sa traim impreuna doar cu prietenia care implinea relatia noastra. Il iubesc pe el dar nu-l mai iubesc ca iubita , il iubesc ca pe prietenul meu f. bun cu care impart si bune , si rele, il iubesc pe fratele meu pentru ca pana la urma noi toti oamenii suntem frati atat timp cat avem acelas TATA. Am iertat, am regretat dar asa cum spun si versurile unei romante : Din cioburi de iubire, zafarnic dragul,meu Sa-nchegi o fericire, e greu, e mult prea greu, asa s-a intamplat si cu mine. Iubesc pentru ca sunt iubitoare, daruiesc, dar eu in interiorul meu , nu mai traiesc demult, iubirea aceea dintre un barbat si o femeie si asta, datorita unor cuvinte spuse si aruncate la intamplare.
    Cam atat pot eu sa-ti spun. Doresc sa treci peste , stiu ca este greu stiu ca depinde f. mult de cat suntem capabili sa iertam, sa uitam dar cum minuni au fost , sunt si vor mai fi, eu sper pentru sufletul tau cald si iubitor sa ai parte de o minune.

    RăspundețiȘtergere
  24. Hei sunt ai plâns că iubitul tău a părăsit tine si copii pentru o altă femeie, nu trebuie să mai plâng pentru că am fost în aceeaşi poziţie, până când am auzit despre Great Mutaba cum el a ajuta atât de mulţi oameni în relaţia lor astăzi pot cu îndrăzneală recomanda Mutaba mare pentru oricine care au nevoie de ajutor. El nu a făcut nu-mi, de asemenea, cred că el nu pot nu te prea. sunteţi într-adevăr un facator de minuni. Am încercat atât de multe role vraja şi psihic după soţul meu mi-a lăsat. Great Mutaba a fost singurul rolă vraja care ar putea să mă ajute... Pentru că aceasta este de fapt un templu de prosperitate în cazul în care puteţi obţine înapoi fosta ta iubita. Great Mutaba arunca o vraja de dragoste si sotul meu s-a schimbat pentru totdeauna, a făcut din el un om mai bun şi distanţat de toti iubitorii lui secrete. Sunt fericit să aibă o familie unită, nu a putut fi posibil fără efort Mutaba mare. Sotul meu este înapoi cu plin de dragoste şi sinceritate. Intre în contact cu Great Mutaba pentru relaţia ajuta E-mail-l la: greatmutaba@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere