Blog premiat

duminică, 15 mai 2011

Tandrete la cote maxime

    Vorbeam  zilele trecute cu o prietena,legat de tandrete,ea imi spunea ca aceasta atitudine se pare ca a cam disparut,barbatii au uitat sa fie tandri,dar ma intreb   ceva ,oare doar ei au uitat?  aceasta atitudine nu ar trebui sa existe de ambele parti? consider ca tandretea se manifesta prin adoratie si veneratie reciproca,mi se pare ca e un ritual al iubirii,suntem tandri cand daruim o floare iubitei,cand o tinem de mana,cand  o privim in ochi si ni se pare ca in ochii ei vedem intreaga lume...
    In cuplurile indragostite tandretea este la ea acasa...prin gesturile si cuvintele lor reusesc sa simta cu adevarat ca traiesc pentru ca a fi tandru e sinonim cu a iubi viata,cuvintele pot alina sufletul,te pot face sa plutesti in aer,sa levitezi pur si simplu!
    Oricat de puternici am incerca sa parem,avem momentele noastre de emotivitate,cand fara tandrete  simtim ca ne prabusim...eu una,recunosc am momentele mele de slabiciune cand simt nevoia sa fiu luata in brate,mangaiata si alintata,nu ma simt stanjenita ca reusesc in acele momente sa vars cateva lacrimi...sunt lacrimi care poate vin ca o multumire ca el m-a simtit,ca el e alaturi de mine ..,tandretea pentru mine este un adevarat medicament.
  Legat de tandrete citisem ceva foarte frumos spus de William Shakespeare"Natura   e tandra cu iubirea si pentru asta,cel ce iubeste lasa ce-i mai de pret din sine insusi persoanei iubite"

  Ati simtit acest sentiment ,ati simtit ca el va inalta,va face mai frumosi in iubire?mai generosi?
Cred ca cei care nu au cunoscut vreodata duiosia, delicatetea, o batalie pierduta sau o despartire, care sunt incapabili sa simta o simpatie, chiar si provizoriu, pentru ei insisi, nu stiu cu adevarat ce inseamna tandretea,fuziunea afectiva...
Priviti cu atentie imaginea de mai sus si amintiti-va ce ati simtit atunci cand iubitul v-a prins fata in mainile lui si in ochii lui ati vazut toata iubirea care o nutreste ...e greu poate sa va explicati,e o senzatie difuza,pe care fiecare o percepe diferit...eu va doresc sa aveti clipe magice,clipe de adevarate trairi,clipe in care sa simtiti ca D-zeu va tine pe brate si sunteti o rasfatata !

17 comentarii:

  1. Tandretea e prezente oriunde e iubire. Sa spui ca nu mai exista tandrete, e ca si cum ai spune ca oamenii nu se mai iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. E un dar curat şi sincer. E nucleul cel mai sincer şi cel mai stabil al furtunoasei iubiri. E ceea ce rămâne când pasiunea care îţi retează picioarele a dispărut sau s-a diluat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Numphetamine,
    de acord cu tine!e sentimentul de plenitudine...
    Francois Dagognet, filosof eclectic şi medic psihiatru, s-a ocupat de studiul corpului şi al pielii....el spunea asa:
    "Trăim, în prezent, într-o societate caracterizată de indiferenţă, răceală, care se teme de plăcere şi favorizează individualismul, izolarea, separarea. Tandreţea este cea care anihilează excluderea pe care societatea o favorizează şi cultivă senzaţii prin piele, atingere, arome, gust".

    RăspundețiȘtergere
  4. Vocea de departe,
    Multumesc mult pentru comentariile tale,din pacate in timp ce s-a lucrat la platforma site-ului,zilele trecute, am pierdut comentariul tau facut la "Tradare",regret mult disparitia lui.
    Ai dreptate in afirmatia ta...e dar,se pare ca nu toti putem sa-l oferim...cei care reusesc sunt oameni alesi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred că tandreţea se percepe cu toate simţurile în acelaşi timp sau pe rând:)) transmiţându-şi unul altuia "informaţia"!
    Imaginaţi-vă un om paralizat dar conştient, căruia îi deschizi un "radioenigma" care transmite o muzică, ce şti că lui/ei iar plăcea!
    Nu va mişca nici un deget, dar ochii ţi-ar mulţumi cu aceeaşi tandreţe!
    Ex. ar putea contiunua cu : o pictură, o floare frumos mirositoare, o rază de soare etc.
    TOT CE POATE AJUNGE LA SIMŢURILE NOASTRE AŞ NUMI!! TANDREŢE!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tandrete, ce cuvant frumos si cat de rar l-am auzit rostit in ultimul timp .Si daca vom cauta la dictionar vom afla ca „tandrete”inseamna :afectiune plina de duiosie, de delicatete, de gingasie.Da,asa este si toate revistele vin sa dea sfaturi si retete despre fericire si iubire .Dupa mine este ceva mult prea intim ,gesturile de tandrete se consuma acolo in intimitate, nu comandate ci nascute dintr-o traire intensa ,dorinta si respect .Cel mai important este ca amandoi sa fie prezenti, sa lase la o parte orice alte griji, sa simta, sa traiasca atingerile.Este atat de placut cand iubitul iti atinge cu delicatete fata ,iti sopteste ceva la ureche sau te ia in brate si face piruiete cu tine .
    Sa nu mai vorbim in momentele de intimitate cand iti atinge usor pleoapele inchise, deseneaza conturul fetei, conturul buzelor,te atinge cu podul palmei, cu varful degetelor, atinge prin miscari ascenedente, descendente sau circulare.....si totul se termina printr-o tandra imbratisare .Dar cati barbati pot fi asa,tandrii ??????Cati au ramas deschisi la asemene trucuri ???????Nu stiu daca tineretul mai are timp si rabdarea necesara ,poate vom avea niste raspunsuri ……o emisiune plina de tandrete de la o fiinta tandra!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ema Carligianu16 mai 2011 la 16:35

    Cand iubesti , descoperi in tine o nebanuita bogatie de tandrete si duiosie si nici nu iti vine sa crezi ca esti in stare de o astfel de dragoste. " Anton Pavlovici Cehov

    RăspundețiȘtergere
  8. Deşi acum este cam târziu să vorbesc despre tandreţe, totuşi nu am uitat, nu am cum să uit nici acele clipe. Păi ce crezi tu că eu m-aş fi îndrăgostit aşa de tare de un "răcitor"? Nu! Era aşa de tandru cu mine, de nici prin cap nu mi-a trecut că oricând poate intra şi o altă femeie între noi, sau o poate aduce el. Din prima zi a fost delicat şi tandru, la prima întâlnire a venit cu un trandafir roşu, s-a ridicat în clipă când m-a văzut, mi-a tras scaunul să mă aşez şi apoi s-a reaşezat pe scaunul din faţa mea. Nu am cum să uit, mângâierile şi cuvintele lui. Clipele cu el erau mereu un zbor... un zbor printre stele, mereu eram "pe culmi alpine". De aceea şi cartea mea se numeşte aşa. Păcat că nu mai e la "modă" tandreţea...

    RăspundețiȘtergere
  9. Iasi,
    Am adaugat listei mele de blogroll site-ul... >:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. Hera Mariana ,multumesc mult!ai dat o definitie minunata! am spus asta si pe post!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ema,
    Cehov,ramane nemuritor,cat adevar!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  12. Daaa!! Draga ELIZA...oare cati,oare cati mai exista??????? rara avis! sunt penhtru o perioada...apoi,devin reci si uita....

    RăspundețiȘtergere
  13. Dana,sa inteleg ca si aici se dupa trend????

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc mult. V-am adaugat si eu.
    Va doresc multa sanatate si tot ce va doriti.

    RăspundețiȘtergere
  15. E adevarat ca in epoca moderna in care traim,exista o tendinta de usoara infranare a sentimentelor,dar totusi,acolo unde exista iubirea adevarata,tandretea e ,,la ea acasa",cum spuneati dvs mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna Tasha, am vrut sa te anunt ca mi-am schimbat adresa blogului. Acum este: www.cugetari.com ( pentru a modifica in blogroll )

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Toata lumea are nevoie de tandrete ! Se pare ca e din ce im ce mai rara (din diferite motive ). Asa se explica , poate , ca nu exista mai multe imagini de...tandrete , ci doar una ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere