Blog premiat

marți, 19 ianuarie 2010

Dor de Oas...


M-a prins dorul de Oas,sfarsitul de saptamana care vine o sa merg din nou la Negresti...parca atatia ani traiti acolo nu sunt usor de uitat,azi m-a apucat nostalgia,am incercat sa-mi pun putina muzica autentica din Oas,si cum nu este tapuritoare mai buna decat Maria Petca, mi-am facut voie buna cu muzica ei care poate fi inteleasa cu adevarat  numai de cei care traiesc in Oas.
La tapurit nu ma pricep,dar dansul osenesc l-am invatat inca din tinerete cand lucram in invatamant,eram instructor formatii dansuri ,hm!!hai sa ma laud...cu diploma de la Scoala Populara de Arta,la clasa profesorului Iacob Dance....cu nota 10! :)  ( hehehe!! o sa spuneti lauda-te gura ca-ti dau prajitura...)
Am amintiri frumoase din acea perioada,imi amintesc ca mergeam la sfarsit de saptamina la caminele culturale din judet cu microbusul toata grupa...acolo dupa repetitii se lasa cu un pic de chef.. si cum zice Maria,cantareata noastra"paharasul nu-l beu tat,ca ma tem sa nu ma-mbat"...numa' bine s-a intamplat sa se imbete o colega de-a noastra,o profesoara din Poiana Codrului,la intoarecerea spre Satu Mare prin starea de euforie cauzata de palincuta, pupandu-se in masina cu instructorul nostru de dans,un barbat frumos,chipes,de-ti lua ochii...brunet cu ochi albastri,(care era barbat insurat cu copii)....spre amuzamentul celor din masina evident.Pentru ca era o fata cu care ma intelegeam bine nu m-am putut stapini a doua zi sa nu-i spun ca nu aprob comportamentul ei de ieri si ca s-a cam facut de rasul celor din masina ...ea s-a uitat la mine  cu niste ochi care parca cereau indurare si mi-a spus:"Olga,stiu,inteleg,ti-ai schimbat poate parerea despre mine...dar ,crede-ma ,am o explicatie,betia cere placeri..."
N-am uitat niciodata acest lucru,mi-o aminteam de fiecare data cand eram la chefuri,ba mai mult povesteam patania colegei si altor cunostinte sa nu  cada prada palincutei inselatoare...:)

14 comentarii:

  1. te misca la suflet. deosebit de frumos. e cantec traditional? cel putin asa imi pare.
    ai fost instructor de dansuri populare?wowow. felicitari
    si eu ma lupt acum sa conving cativa copii sa danseze.

    RăspundețiȘtergere
  2. E dans si tapurituri autentice...evident!
    Pe vremea mea fiecare scoala avea cate doua cadre didactice care se ocupau de partea artistica a serbarilor scolare,eu am facut 3 sectii: teatru,brigazi artistice si dansuri populare,pentru ca imi placea sa ma ocup cu asa ceva.Cand m-am mutat la Negresti am si intrebat daca postul de metodist la casa de cultura nu este cumva liber,mi-ar fi placut sa fac asta in continuare.Dar marturisesc ca nimic nu este intamplator,s-a ivit tocmai postul la muzeu,acolo m-am simtit implinita,au fost cei mai frumosi ani ai mei...

    RăspundețiȘtergere
  3. Haioasa intimplare!deci zimbim Tasha!Asai?te rog sa zimbesti si la mine e de luat nu stiu cum sa-l numim!hai sa-i zicem cum vrei tu!Te pup cu zimbetul pe fata si te astept cu drag!
    O seara excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mariana,
    intru sa vad despre ce este vorba...
    unui zambet i se raspunde cu un zambet deci eu zambesc deja,draga mea...>:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. tu sa joci dar sa nu te-mbetzi,,,potzi sa te imbetzi cu o melodie ,cu un joc si sa bei si un paharutz..doar UNUL..sa-tzi faci curaj!!Pup o osanca...frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pup si eu Mara!!!:)
    O seara frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea Tasha;tu stii sa mergi direct la sufletul omului!
    Esti o scumpa- macar in viata ai reusit sa mergi la sufletul care ti l-ai dorit???

    Este o intrebare retorica!e o intrebare doar pentru tine!

    Mi-ai facut o MARE BUCURIE cu acest buchet minunat de trandafiri & si toata-s un zumbet!

    Multumesc frumos ; si pentru ca e al meu o sa-l pun unde vreau eu!

    O seara buna si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pune-l unde crezi tu ca merita pus...:)
    Da!!! am fost fericita 27 de ani...am ajuns la sufletul cui am dorit...dar vezi tu nimic nu tine o vesnicie...s-a dus la stele prea devreme,ceea ce a urmat dupa au fost doar iluzii,nu intamplator blogul meu se cheama asa...:(

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt o frumusete costumele astea Tasha! Extraordinare! Imi plac tare mult, mai mai te invidiez pentru zona pe care o reprezinti cu cinste as spune, mai ales ca te-ai ocupat de un ansamblu popular. Te felicit Tasha, sunt mandra de tine! Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. daaa!asta a fost in urma cu 30 de ani draga Grosso...acum traiesc din amintiri...:)

    RăspundețiȘtergere
  11. tasha, am vazut la tv.pe vecina ta care a castigat la bingo, m-am bucurat mult,
    eu am jucat si in anii trecuti cand s-a mai derulat acest joc si joc si acuma,

    RăspundețiȘtergere
  12. am vazut-o pe vecina ta care a cistigat la bingo cand a fost in emisiune dupa cec,
    si eu joc la bingo,
    succes la toata lumea care joaca

    RăspundețiȘtergere
  13. imi plac foarte mult traditiile din oas si costumele,
    imi plac cantecele osenilor si le ascult cu placere

    RăspundețiȘtergere
  14. Viviana,
    am fost si eu bucuroasa ca un osan din Certeze si mai apoi o vecina de-a mea a castigat,am cumparat si eu bilete,sa nu ma las mai prejos...hehehe!n-am eu norocul asta!:))
    Legat de costume,imi plac si mie foarte tare.

    RăspundețiȘtergere