Blog premiat

marți, 15 noiembrie 2016

Briosa


   

     Astazi nu am de gand sa bucataresc si nici sa vorbesc de preparate culinare, e post si ma abtin  pe cat se poate, dar vreau sa vorbim despre femeia - briosa, femeia dulceata, femeia care atinge sufletul  barbatului prin dulceata ei...deh!!! acum sa nu intelegem altceva..spun pe aproape toata lumea, ca n-ai cum chiar pe toata lumea, nu poti fi un borcan de dulceata oricat de sus ai incerca sa urci stacheta, peste poate,  e imposibil, asa si cu femeia dulce, trebuie inteleasa are si ea cerintele ei, standardul ei....
      Are si ea nevoile ei, sa asculte spre exemplu o muzica buna in liniste spre a-si reimprospata energiile, nu e obligata sa asigure fericirea altora prin felul ei delicat si prin feminitatea ei...vocea, rasul ei temperat, eleganta in vorbire sunt componente importante care atrag orice barbat...acum parca vad ca voi avea parte si de carcotase care vor spune"pisicoasa aia?...Ce enervanta e..!!!" si vor face uz de  panoplia de epitete din dotare care o  sa te faca pe loc sa crezi ca te inseli.
      Vocea conteaza...pentru ca daca adopti un ton cu cateva octave mai jos cu naturaletea care te reprezinta  esti salvata in orice situatie, cunosc barbati carora li s-au topit genunchii auzind o voce sexy la telefon sau pe radio...fara sa o vada in realitate....chiar azi imi spunea un coleg de radio, ca nimic nu incanta pe un barbat mai mult decat vocea calda  dar totusi ferma a unei femei care stie ce vrea.
      Dulcegariile au rostul lor in orice relatie, femeia dulce este foarte convinsa de sarmul ei,  prietenoasa cu toata lumea, deschisa la tot ce-i nou, este genul de femeie pe care ai vrea sa o ai tot timpul langa tine pentru ca stie sa-ti ridice moralul si sa te faca fericit, unii cad insa in derizoriu, devin ridicoli pentru ca asociaza comportamentul  cu altceva ...gandul le zboara la dulceata lui Venus si te numesc"pasarica"..mai sa fie!!! stati bine unii cu papilele gustative, sta in legea firii o sa spuneti, da! de acord dar nu uitati ca unele calcule matematice mai dau si cu virgula.
      Una peste alta femeia briosa poate sa fie  expansiva ca si aluatul din care e facut, pufoasa si moale ca o poveste de iarna cu zapada  cristalina, "praful de copt" e in mainile interlocutorului, e nevoie de atitudine si respect nu de mono-neuronatii care au tupeu si cred ca tot ce zboara se maninca! dar nu uitati ce se spune:o dulceata de fata nu trebuie pusa la pastrare ca se consuma singura...as mai adauga ca doar cei inchisi in sine nu pot simti dulceata frumusetii unei femei.
  Osho spunea legat de femei - treziti-va frumustea interioara!  subscriu!!!


 

2 comentarii:

  1. Da, Olguis, exista femei-briose care de cele mai multe ori sunt intelese gresit, din cauza blandetii si dulcetii din voce, ceea ce nu inteleg multi este ca ele nu fac eforturi pentru a fi asa, ele doar sunt si atat! Euu ma regasesc fantastic in ceea ce ai scris aici, m-ai cam provocat pentru ca eu sunt " Briosa", si dupa cum bine stii niciodata nu am putut rezista sa nu iti raspund temelor ( chiar daca nu am fost mereu inspirata :) ), te citesc tot timpul pe blog, cateodata am si raspuns, acum nu am rezistat pentru ca stiu/simt ca despre mine ai scris!pentru ca sunt o briosa, de cele mai multe ori sunt vulnerabila, delicata,sociabila ( si din cauza asta de cele mai multe ori interpretata "disponibila"! Dulceata de care vorbesti vine din felul de a fi, nu fac un efort pentru a fi asa, vocea si atitudinea sunt din constructie ( multumesc mamei si tatalui meu). Deci da...ma regasesc total in cum le-ai descris pe briose... Pentru ca de multe ori, comportamentul si sociabilitatea sunt interpretate gresit, femeia- briosa se inchide in ea si pentru o perioada incearca sa isi incarce bateriile singurica, trimitand semnale clare celor din jur ca se retrage in carapacea , nemaidand ocazia celor din jur sa simta din dulceata ei fiind ranita maxim!Dar partea buna ai evidentiat-o tu aici " este genul de femeie pe care ai vrea sa o ai tot timpul langa tine pentru ca stie sa-ti ridice moralul si sa te faca fericit".
    Briosei ii e dor de momentele superbe avute impreuna si spera ca ele sa redevina ceea ce au fost candva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta, nimic din ce e frumos intr-o relatie nu are voie sa se piarda...penru ca ar avea de pierdut ambii, ambele, de ce sa ne "vaduvim "cu buna stiinta?Te pup si multumesc ca ai trecut!

      Ștergere