Blog premiat

miercuri, 29 aprilie 2015

Nimic nu este pentru totdeauna


    Mai zilele trecute m-am intalnit cu o prietena, am stat sa ne impartasim trairile din ultima vreme si observam ca prin tot ce facea ea, se intorcea in trecutul ei, o chinuiau amintirile trecutului care chiar daca nu au fost  fabuloase, se pare ca erau mai de pret pentru ea decat cele prezente.
   Trecutul ne urmareste daca noi revenim periodic la el, am trecut si eu prin astfel de faze, dar am incercat sa-mi umplu viata cu lucruri frumoase, am calatorit, am cunoscut oameni noi, oameni frumosi care si-au pus amprenta pe sufletul meu, oameni care m-au ajutat sa merg mai departe, preocuparile m-au detasat usor de trecut si m-am lasat cucerita de prezent.N-am carat cu mine decat lucrurile frumoase din trecut, era inutil sa ma incarc cu un bagaj greoi care sa ma traga inapoi, sa-mi faca anevoios drumul vietii, am lasat frica la o parte si am incercat sa fac lucruri noi, care sa-mi tina mintea ocupata, asa mi-am recastigat increderea in mine, am realizat in timp ca oportunitatile apar in viata noastra si noi doar trebuie sa le dam curs...e obositor si chiar dureros uneori dar cu fiecare lectie de viata  devii mai puternic si poti face fata incercarilor vietii care te agata la tot pasul!Am trecut si prin esecuri, dar ele nu m-au epuizat...dimpotriva! mi-am spus: ridica fruntea Olga...du-te mai departe! vorba frizerului, tine capul sus! am cautat mereu motive care sa ma faca sa merg mai departe si m-am dus...fara sa privesc inapoi! dragostea de viata e "combustibilul" de care avem nevoie toti, tocmai de aceea  spun e bine sa iubim frumos, iar daca ceva se termina in viata noastra sa ne gandim ca  - nimic nu este pentru totdeauna!



2 comentarii:

  1. Am trecut prin multe incercari in viata si bune si grele, dar am invatat sa pastrez in minte doar pe cele frumoase.Trecutul este trecut ,viitorul nu il cunoastem asa ca imi traiesc prezentul bucurandu-ma de fiecare zi.
    Imi plac postarile tale Olga,emisiunile radio si vocea ta calda...totul emana sinceritate,daruire ,intelegere , un suflet sensibil si bun.
    Multumesc , ca existi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine Rodico, trebuie sa mergem mai departe, trebuie sa ne bucuram de viata, chiar daca ea uneori ne ia la palme...poate palmele ne trezesc si reusim dupa sa pretuim mai mult momentele frumoase pe care El ni le ofera cu generozitate! Te pup cu drag!

      Ștergere