Blog premiat

duminică, 29 martie 2015

Da-i sansei o sansa!

   
     Se spune ca iubirea inseamna sa dai cuiva sansa sa te distruga dar sa ai incredere ca nu o va face...doar ca uneori bagi seama ca ce a fost odata tot, totul doar pentru tine, acum nu e nimic, dar te bucuri ca ti-e bine...
     Exista vocea aceea interioara care de multe ori ma cearta si pe mine...imi spune de multe ori sa nu mai cred in vise, sa nu ma iau dupa vorbe ca nu voi ajunge sa ma bucur de roade, ca oamenii  sunt imprevizibili, ca uita ce promit...eu  pot sa spun ca sunt atipica, la mine functioneaza  diferit...mai precis am ajuns la concluzia ca dupa felul cum m-am raportat la ceilalti si ma rog si la circumstante  si mai ales cum am valorificat oportunitatile s-au intamplat toate... e numai vina mea, nu a altora..dar macar nu am lasat experientele negative sa-mi scrie viitorul, nu mi-au stirbit increderea in mine, mereu am crezut in sansa mea...am schimbat insa perspectiva din care am privit lucrurile....oportunitatile  apar daca eu sunt dispusa sa le vad si sa le accept, de asta nu m-am indoit niciodata!
     Chiar daca sansele uneori sunt mici, ma lupt si nu ma dau batuta, stiu ca pot sa fac ce imi propun pentru ca greutatile cu care m-am luptat pana acum m-au facut puternica, iar criticul meu interior(care mi se pare cel mai  bun  sfatuitor, ma sfatuieste fara taxare...!!) mai nou imi spune - du-te mai departe, nu abandona! crede in tine!...Si cred! da cred...va doresc  mobilizare in ganduri bune si  o primavara  mirobolanta dragilor!
      Nu inchei postarea pana nu va intreb ceva, credeti in voi? in puterea voastra de-a  influenta prezentul, viitorul? cat sens dati cuvantului sansa?

6 comentarii:

  1. Cum e sa ii dai a doua sansa?

    Sunt doar un om. Am si eu dreptul sa greșesc. Sunt o perfecționista de felul meu. Nu vreau o dragoste care doar sa fie. Nimeni nu vrea idile de moment. Nimeni nu vrea prea multe nopți petrecute cu cineva care te face doar sa zâmbești, insa care nu are nici o legătura cu viitorul tău. La fel cum nimeni nu vrea sa simtă un gram de durere. Cu toții vrem ceva ce sa ne faca sa ne simtim al dracului de buni si de bine.

    Intr-un final, nu conteaza cine a plecat primul sau modul cum a plecat. Nu conteaza nici daca ai spus acel “Adio!” sau pur si simplu te-ai întors cu spatele si ai pășit mai departe.

    - Nimeni nu o sa-ți ceara sa rămâi daca tu nu simți ca trebuie sa rămâi. La fel cum nimeni nu te alunga.

    – Crezi ca oameni mai merita a doua șansa?

    A doua sansa.

    Cred in a doua șansa, insa nu cred ca oricine o merita.

    Spun ca nu oricine pentru ca sunt oameni care au pus mana pe pistol prima data si au tras direct in inima. Nu in picior, nu in mana, nu in alta parte ca sa te avertizeze. Direct in inima. Faptul ca inca supraviețuiești ti se datorează doar tie. A doua șansa pentru acești oameni ar arată cam asa: pui un pistol încărcat in mana acelui om, duci acel pistol la tâmpla, tragi siguranta si aștepți sa fie bine.

    Pe moment o sa fie bine, dar pe timp lung oricum nu o sa fie bine. Nu de alta, dar acel pistol se poate descarca si accidental. Right to be wrong…!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Idile de moment iti permiti la o anumita varsta....apoi, n-ai cum sa te rupi in figuri si sa-i schimbi partenerii ca si servetele, lovitura de gratie, apropos de pistol pentru mine inseamna ignorul...nimic nu doare mai tare, trust me! (apropos de "right to be wrong")...asa n-ai cum sa gresesti! ;)

      Ștergere
  2. Dacă dai o prima şansa..ieşti om bun, dacă o dai pe a doua ieşti prost!

    Cîte şanse merita un om_ una, doua,..sau mai multe_De cîte ori poţi ajunge în sufletul omul, şi-l poţi rani fără remuşcari..Sunt oameni care te fac sa întelegi că a fost de prisos chiar şi prima şansa oferita..:) TRebuie sa intelegi ca odata ce un om a fost în stare să te trădeze, să te schimbe, să te raneasca, să te facă să te simti singur, să te umileasca…fară scrupule şi remuşcari, …în cazul cînd prietena ta îşi petrece timpul foarte frumos cu alte persoane şi îşi aminteşte de tine doar cînd are nevoie de ceva…..sau daca şi-a gasit dragostea şi a uitat de vremurile frumoase pe care le petreceaţi împreuna mai inainte….în aşa cazuri, te-i ridicat frumuşel, ai tras aer….te-ai uitat in sus…şi aşa ramii….ca capul sus, te-ai retras, ai lasat in urma ta “oamenii” de aşa fel! Care-i rostul lor in viata ta..?nu are deajuns cine sa te faca sa suferi..?IUbeşte-te….pe tine, ai grija de tine…si nu ierta!!! Odata ce ai fost tradat,…vei fi tradat mereu, tu fiind cel in stare sa ierte! De multe ori se spune că iertam, doar pentru ca vrem sa avem în continuare acele persoane lînga noi in viaţa….dar pentru ce? vă îndreptaţi unde?…CORECT! spre o noua dezamagire…Ironic sau nu, dar cînd dai a doua sansa….presimţi de fapt ca faci o greseala, pentru ca pe cei i-ai iertat, nu-i mai imbratisezi ca alta data, nu ii mai privesti atit de sincer in ochi!..si i-a atita timp sa recapeti incredere! Toata lumea promite ca va fi diferit…, dar ghici ce urmeaza?…prietena care iti promite ca nu mai uita de tine, “..prietena ceea, pe care toata lumea o vorbea de rau, si iti spunea ca nu face sa prietenesti co asa om,..pina la urma ti-a demostrat ca lumea nu a vorbit in vint, ca intr-un final orice adevar iese la suprafata,…acea fata, acea prietena care cind te vede cu atita bucurie îţi zimbeste şi te imbratiseaza…pe cind de fapt la spatele tau de vorbeste mai ceva ca un dusman…sau face ochi dulci iubitului tau!. .Baiatul cela care de atitea ori ti-a promis ca daca-i mai dai o şansa totul va fi altfel, pe cind de fapt istoria se repeta!..”Prietenului” care-i ierti tradarea….data viitoare te tradeaza dublu! Ceea ce trbuie sa stim si sa intelegem, nimeni nu merita a doua sansa, eu spre exemplu nu am vazut nici un caz “unde-i implicata a doua sansa” sa fie cu final fericit, poate ca crezi ca daca mai dai o sansa…poti sa descoperi o comoara…pe cind de fapt in cele mai multe cazuri dau de un “gunoi”!..IN general tu hotarasti cite sanse merita un om,..poate una..poate doua…..sau poate nici una! Tu hotarasti cum îţi traiesti viata…:) deschizi inima si primesti in viata ta “un diamant, o comoara”….sau continui sa lustruiesti si sa cioplesti intr-un gunoi, care-i de necorectat, care-i îmbibat cu aer spurcat, cu fum de ţigara ..oricum cit ai ciopli într-un ciob de piatră…nu-l faci diamant..:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hotarit acest lucru! noi stabilim cate sanse oferim fiecaruia, eu poate ofer vorba manelistilor - fara numar....de ce? simplu! pentru ca asa simt eu ca pot arata lumii ca nu am probleme de atitudine!

      Ștergere
  3. Fiecare om in parte are dreptul sa fie fericit si sa se bucure de viata alaturi de cei dragi si a-si gasi jumatatea. Noi oamenii avem un destin predestinat, o soarta...luptam pentru libertatea noastra, pentru fericirea si dragostea noastra...Nu uitam, destinul nu poate fi schimbat dar poate fi afectat

    Traieste liber, bucura-te de viata...Nu lasa ca evenimentele vietii, fie ele bune sau rele, sa te ia prin surprindere.

    Nici o intalnire nu-i intamplatoare in aceasta viata!

    Viata are urcusuri si coborusuri dar cred in Dumnezeu si acest lucru m-a facut mereu sa merg mai departe sa nu ma uit in urma ci doar la prezent si viitorul ce va veni ...Deci in incheiere nu las nici o zi sa treaca pe langa mine si nici o sansa care mi se da ....Stiu si cred ca si tu vei face la fel draga mea surioara si totul va fi bine Doamne ajuta !!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma indoiesc, o sa-mi fie bine...a inceput sa-mi fie bine, sa gasesc oameni care ma apreciaza pentru ceea ce sunt nu pentru ce si-ar dori ei sa fiu, cand pornesti cu cineva la drum il accepti la pachet, cu bune si cu rele, nimeni nu este perfect, urasc perfectiunea, am spus-o si o repet...dar incerc sa fiu multumita de lucrurile pe care le fac, incerc sa evit rabaturile...te pup si te imbratisez draga Carmen!

      Ștergere