Blog premiat

luni, 9 februarie 2015

O viata avem

   

 Viata e scurta si imprevizibila nu stim cand se termina firul vietii si in pofida acestui lucru, noi oamenii ne risipim, iubind si acordand  credit sentimental celor care ne supara, care nu ne raspund sentimentelor, dar noi ne luptam! nu abandonam...facem pur si simplu pe eroii cu cine nu trebuie...
    Cand ma gandesc ca unii pleaca in puterea varstei dincolo si duc cu ei vise neimplinite...cu toate ca iubesc viata... dar destinul ii doboara, imi propun de azi sa nu mai las niciun lucru neinsemnat sa ma macine, o sa ma bucur din plin de tot ce viata imi ofera, de iubirea celor din jurul meu si nu voi  pierde niciun prilej sa le spun cat de mult ii iubesc!...si apoi nimeni nu este atat de important sa faca sa-mi dispara zambetul!
     Avem o singura viata si ea trebuie traita intens, minut cu minut si daca nu ai cui spune"te iubesc" spune  - TE IUBESC VIATA! si nu lasa ca viata sa treaca pe langa tine!
     Viata e frumoasa, trebuie doar traita, asa cum o simtim fiecare din noi si mai ales asumandu-ne tot si nu uitati ce a spus Seneca  nu conteaza cat de mult a tinut viata ci cat de frumos s-a desfasurat!
      Nu lasati nebuniei din jurul vostru sa va fure viata, bucurati-va  de ea!!! tineti strans de  fiecare za din lantul vietii! O saptamana incarcata cu mult frumos va doresc!


5 comentarii:

  1. Pentru o viata frumoasa,plina,fericita,avem nevoie de pozitism,pace si zambetul pe buze ...Trebuie sa ne aducem aminte intotdeauna ca singurul lucru ce il putem controla este atitudinea noastra ...vIATA este frumoasa,indiferent de cata suferinta aduce;indiferent cate lacrimi ne provoaca ...Deci in fiecare zi ar trebui sa putem gasi un motiv pentru care sa merite sa ne bucuram si sa o traim din plin !!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Costica! Orice reusita are o urma de esec in spatele ei si orice esec te conduce spre succes....atitudinea conteaza mult! Toti gresim, toti ne zbatem si chiar toti regretam anumite lucruri din trecutul nostru. Orice lucru care ti se intampla, bun sau rau, te pregateste pentru un moment care urmeaza sa vina....la mine cred ca a venit si ma bucur in sfarsit de lucruri frumoase!

      Ștergere
  2. Viata ! Ce este viata pentru noi? O simpla calatorie sau o goana continua in cautarea fericirii? Viata nu inseamna a trai,ci a sti pentru ce traiesti. Ne nastem,traim,si murim. Oare pentru atat am fost noi adusi pe aceasta lume? Mult prea multe intrebari prind radacini in mintea mea si prea putine raspunsuri. Noi nu nastem doar ca sa murim, sa traim aceasta viata fara niciun scop,fara sa stim incotro sa mergem si unde sa ne oprim, Fiecare se naste,si are un rol bine definit in aceasta lume,insa omul este dator sa-si gaseasca acest rol in viata,sa caute mereu,sa spere mereu ca viata ii va arata drumul cel bun. Dar oare nu ne creem noi drumul pe care-l vrem? Nu suntem noi,proprii stapani ai vietii noastre? Nu,noi suntem simple actori pe scena vietii,ce-si interpreteaza piesa zi de zi,ce sfarsesc obositi,si cu inima indurerata de greutatile acestei vieti. Insa viata,viata este darul cel mai frumos pe care Dumnezeu l-a oferit oamenilor,care acum ce fac? Renunta la viata,deci il sfideaza pe Dumnezeu. Slabi sunt acei oameni ce renunta sa lupte,se retrag din aceasta,si pleaca. Oricat de multe piedici ne-ar pune viata,oricate obstacole vom intalni in drumul nostru niciodata nu trebuie sa renuntam. Fiecare obstacol,este o lectie,fiecare sfarsit este un nou inceput. Trebuie sa deschidem ochii,sa simtim ce este cu adevarat viata,sa ne bucuram de tot ce se afla un jurul nostru,sa simtitm ca nu traim doar ca sa murim. Omul nu s-a nascut ca sa moara. De ce nu realizam ca ceea ce nu traim la timp nu mai traim niciodata. Pacatul ! Pacatul este ratarea esentialului.Cati dintre noi mai multumim pentru ceea ce avem? Cati dintre noi mai stiu sa-si traiasca cu adevarat viata,sa iubeasca dezinteresat si sa daruiasca? Putini mai stiu sa traiasca. Devenim ceea ce gandim,dar putini se pare ca mai gandesc in zilele noastre.Iubirea nu tine cont de trecut,ori de ce am fost sau suntem . CUM STIM CA AVEM O VIATA DE CALITATE?In primul rand prin CALITATEA VIETII intelegem starea generala de bine, definita in termeni de SANATATE si FERICIRE si nu de bogatie (dupa cum cred multi multi oameni).

    RăspundețiȘtergere
  3. Tatăl meu a murit de o săptămână, iubea atât de mult viața. Regret că nu i-am spus mai des cât de mult îl admir și cât îl iubesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Condoleante draga Iulia, m-ai lasat fara cuvinte, ii citeam cu drag blogurile domnului doctor uneori lasam comentarii alteori din lipsa de timp ma multumeam doar sa vad ce a mai scris, era in lista mea de blogging, mare om! toata admiratia mea!D-zeu a vrut sa aiba o minte luminata ca a lui acolo sus la ceruri, l-a vrut aproape...sa ne rugam pentru el pentru stapanul Bibliotecii Babel, sa aiba odihna vesnica, acum va fi ingerul tau pazitor, atunci cand iti va fi greu o sa fie alaturi de tine sa nu te indoiesti de asta. Sotul meu a murit in bratele mele asa cum ti-a murit si tie tatal, cunosc sentimentul, am un nod in gat acum cand iti scriu,...si la fel am spus si eu ca poate nu i-am spus suficient de mult - te iubesc! ( desi l-am iubit ca pe ochii din cap !) cunosc sentimentulCe pot sa-ti spun, traieste-ti suferinta,numai asa te vei vindeca!
      Fie-i tarana usoara!! Dumnezeu sa il odihneasca si sa ii ierte toate pacatele lumesti..Azi plang cu tine…

      Ștergere