Blog premiat

luni, 18 noiembrie 2013

Mangaierile - leac pentru trup si suflet

  
  Iubirile se exprima prin multe limbaje prea bine cunoscute de noi toti, dar, mai mult decat atat pentru cei interesati dezoltat prin literatura de specialitate, invatam de mici o limba, romana, maghiara, rusa...ea este limba materna, ne ajuta sa  comunicam usor cu cei din jur, dar in iubire sunt alte" limbaje" pe care le dobandim in timp, nu ne nastem neaparat  si cu acestea...ca deh!! Papusarul Sef mai lasa si pe seama noastra de lucru, sa ne dezvoltam putin fantezia ;) gasind  pe rand cate un limbaj, prin care ne exprimam trairile fata de cel/ cea draga!
    Limbajul partenerului/ partenerei  este evident  diferit de al nostru, tine in primul rand de educatia  pe care a primit-o in familie  fiecare, de multe ori insa, nepricepand limbajul celuilalt sau mai bine spus  nedepunind efortul de-a intelege abandonam, asta pentru ca nu suntem indragostiti pana peste cap, si chiar daca am fi sentimentul scade in timp daca nu ajungem sa ne vorbim in aceeasi limba!
    Evident o sa spuneti e simplu prin cuvinte sa-ti exprimi iubirea, e usor sa faci complimente, si nu neaparat complimente de genu" ce bine arati!"ci si altele, de gen"fara tine nimic nu e bine" sau"insemni mult pentru mine"si lista ar putea continua...ele reusesc sa te copleseasca la un moment dat...iti dau o stare de bine.
    Unii chiar daca nu-si petrec timpul fizic unul langa celalalt ci la distanta (aproape doar prin intermediul internetului )se simt in acelasi univers pentru ca se simt rasfatati de timpul acordat  discutiilor purtate in doi, adica cu alte cuvinte atat timp cat nu stai la TV sau nu  citesti o carte, sau nu faci o alta activitate, ii declari indirect ca-ti este important/a .
    Darurile, au si ele rostul lor, e tot un fel de exprimare a iubirii, indiferent daca e valoros sau nu din punct de vedere pecuniar, primeste valoarea sentimentala...atunci cand vrei sa construiesti o relatie florile sunt cele mai frumoase daruri, pot insemna mai mult decat un cadou care te-a costat cateva salarii daca stii cand sa-l oferi, adica exact cand celalalt are cea mai mare nevoie de o astfel de" atingere" sufleteasca!
   Deci, oamenii masoara iubirea dupa ceea ce facem pentru ei, unii insa considera ca li se cuvin anumite gesturi, ca sunt firesti, absolut normale si uita chiar sa-ti multumeasca , rigiditatea aduce mari deservicii intr-o relatie....ti se spune "pai, a fost treaba ta....nu era treaba mea" adica cu alte cuvinte, fiecare cu treaba ma-sii! ;)
    Am primit multe daruri de-a lungul timpului, flori, cadouri scumpe sau mai putin scumpe, uneori m-am gandit daca cu adevarat le merit (imi amintesc o faza intr-un magazin in urma cu ceva  timp, eu scoteam la un supermarket in dreptul casei de marcat cadoul din cos, persoana respectiva il punea inapoi, si tot asa..pana cand vanzatoarea vazandu-ne incurcatura, mi-a spus asa - daca le-ati primit , inseamna ca le meritati! ...si m-am lasat convinsa! )
    Toate acestea sunt magaieri sufletesti dar,  tinutul de mana, imbratisarile, saruturile sunt cele mai convingatoare, poate si acum imi amintesc  emotiile traite alaturi de acele persoane care au invatat si chiar au stiut sa-mi vorbeasca pe limba ....sunt lucruri pe care nu poti sa le uiti niciodata pentru ca ti-au facut mult bine in acele momente si apoi revin la vechea mea  convingere ca de fapt fericirea  inseamna acele momente perfecte din viata pe care nu le putem uita toata viata! Pachetul cu trandafiri de mai sus, insotit de mesajul " "Daca as planta o floare  de fiecare data cand ma gandesc la tine, as merge acum printr-o gradina plina cu flori fara sa-i mai gasesc capatul. Ne iubim!"
....a fost tot un  moment perfect din viata mea, n-am cum sa-l arunc la gunoi niciodata, a fost   alaturi de toti trandafirii primiti  prin Fan Courier sau Pryoripost -  limbajul iubirii!


  

9 comentarii:

  1. Pentru a fi fericiti, pentru a ne elibera de stres si pentru a lupta impotriva bolilor avem nevoie de mangaieri. Fara aceste atingeri devenim agresivi, stresati, ne imbolnavim mai usor.Si atunci? Daca binele lumii si-al oamenilor se obtine atat de lesne, printr-o simpla mangaiere, printr-o strangere afectuoasa in brate, ce ne impiedica oare sa le practicam mai des?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, ai dreptate!
      tandretea si mangaierile sunt ingrediente importante ale unei relatii fericite pe termen lung, este la indemana noastra dar uneori ne zgarcim , de parca ne-ar scadea odata cu asta averea! ;)

      Ștergere
  2. Pacat ca ne dam seama de valoarea vietii abia atunci cand se intampla ceva urat in jurul nostru….
    Ar trebui sa avem ochii deschisi mereu, sa fim gata sa ne asumam viata in toate aspectele ei, sa traim intens, sa incercam sa o facem cat mai frumoasa…atat pentru noi cat si pentru cei de langa noi! Si…daca nu reusim sa facem asta, inseamna ca ceva nu este in regula si trebuie sa facem o schimbare. Sa invatam sa traim frumos…. sa iubim cat de mult putem…Niciodata cuvintele nu ajung pentru a exprima tot ceea ce simtim sau gandim, dar cu toate acestea, ele transpun in realitate trairile noastre. A spune ceea ce simti e o datorie fata de tine insuti, in primul rand, pentru ca nimeni nu isi va aduce aminte de tine pentru gandurile tale ascunse … Deseori iubirea iti da aripi … iar imaginatia te poarta pe taramul indepartat al iubirii, acolo unde senzualitatea si dragostea si-au dat intalnire...Pentru mine orizontul are chipul tau, conturul tau … iar vantul iti poarta parfumul pana departe..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa vedem tot ce se intampla in jurul noastru ar trebui sa purtam cu totii ochelari cu dioptrii si nici asa, nu cred ca am vedea nimicurile vietii sau" micimea "unora...spunem ce simtim unii...dar unii mint de ingheata si apele si ma intreb intr-o lumea asa controversata cum poti deslusi taina?

      Ștergere
  3. Niciodata cuvintele nu ajung pentru a exprima tot ceea ce simtim sau gandim, dar cu toate acestea, ele transpun in realitate trairile noastre. A spune ceea ce simti e o datorie fata de tine insuti, in primul rand, pentru ca nimeni nu isi va aduce aminte de tine pentru gandurile tale ascunse … Deseori iubirea iti da aripi … iar imaginatia te poarta pe taramul indepartat al iubirii, acolo unde senzualitatea si dragostea si-au dat intalnire...Pentru mine orizontul are chipul tau, conturul tau … iar vantul iti poarta parfumul pana departe..

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaa!!! imaginatia unora este debordanta! se cred Zmeul - zmeilor, sau in cazul genului opus, Ileana Cosanzeana, sau apropos cum spunea un amic de-al meu "Adormita din padure" :)))))))))))))))
    In "Frumoasa din padurea adormita" printesa impunsa cu fusul e sarutata si salvata de la moarte de printul indragostit, oare pe printesa adormita din padure ce sau cine o va trezi? ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. „ Leacul pentru toate relele şi nedreptăţile, grijile, tristeţile şi fărădelegile omenirii, cu toate sălăşluiesc în acel unic cuvânt iubire. Suflul divin produce şi redă viaţa. Fiecăruia dintre noi ne dă puterea de a săvârşi miracole, dacă vrem.”

    RăspundețiȘtergere
  6. Oamenii se indragostesc mereu de trasaturile cele mai frumoase ale personalitatii celuilalt. Oricine poate iubi cele mai minunate parti ale cuiva. Dar nu asta-i trucul. Trucul cu adevarat inteligent este: poti sa-i accepti minusurile? Fiindca lucrurile bune o sa fie mereu acolo si o sa fie mereu frumoase si lucitoare, dar gunoaiele de dedesubt te pot ruina.

    RăspundețiȘtergere