Blog premiat

vineri, 20 septembrie 2013

Poate si cu daca....

    
  Incep acest articol cu starea  femeii spasite si resemnate din prea multa asteptare zadarnica, n-am inima bombardata electronic, sa nu ma intelegeti gresit, nu!! pentru ca orice alegere facuta de mine nu are iz de regret! doar ca acest" poate" nu prea mi-a dat pace in ultimul timp, m-a cam pus la incercare, asta pentru ca renunt foarte greu la acel ceva pe care il doresc cu adevarat, sigur, trebuie sa recunosc ca n-am o minte sclipitoare sa pot atinge targetul .. chiar daca il tin pe poate in brate mult si bine, nu am sorti de izbanda, sau chiar daca reusesc... nu e asa cum mi-am imaginat cand am "decretat"inimii coordonatele pe care  trebuie sa le urmeze!
      Mi-e foarte clar insa un lucru, perfectiunea poate fi atinsa numai de divinitate, noi muritorii de rand, invatam cu speranta sa fim mai buni, mai ingaduitori cu noi si cu cei din jur...acest"poate" m-a ajutat sa merg mai departe, sa cred ca pot invinge, dar nu poti lupta de una singura, sau mai precis nu poti lupta pentru doi...azi toate abilitatile de Phoenix cu care ma laudam in descrierea mea, au secat, am stors tot entuziasmul si energia de care pot da dovada atunci cand imi doresc  din suflet ceva, perspectiva s-a naruit si nu am sa regret "daca" vorba lui M. Preda in romanul"Viata ca o prada" o sa simt ca am fost "prada usoara" ca sa nu zic - divertismentul cuiva!
      Am fost sclava supusa a lui "poate"m-a jucat viata pe mine, nu eu pe ea... dar "daca" o jucam eu pe ea oare cum ar fost? Ei, uite, cam asta imi propun de azi in colo...s-o joc eu pe ea!..mai bine sa am iluzia ca traiesc decat sa traiesc o iluzie !
     Azi am "plamadit"sau poate doar am facut"maiaua" pentru plamadeala teoriei mele existentiale. Am invatat insa de la mama ca maiaua trebuie intretinuta altfel se altereaza, trebuie sa gasesc  hrana necesara, noi resurse...le voi gasi!! ea va fi starter-ul meu!

     Am plecat!! la "copt" idei cu noua plamadeala! weekend implinitor!
     Am sa las insa o intrebare pentru voi - cati de "daca" si de" poate" ati adunat in buzunarele sufletului  vostru?

7 comentarii:

  1. Nu stiu cati dar cu siguranta au fost durerosi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bianca, si unul si altul dau senzatie de incertitudine,probabilitati, stii chestia aia cu"daca si cu poate se plimbau pe o barca..daca, daca nu era, poate, poate se ineca!" cam asa este cu aceste doua notiuni in fapt si in drept!"Dacă nu ne schimbăm, nu creştem. Dacă nu creştem, nu trăim cu adevărat” - asa spunea Gail Sheehy "..eu cred ca abia acum incep sa cresc, incet incet! ;)

      Ștergere
  2. Iti raspund printr-un citat - “Să avem seninătatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat, curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat şi mai ales înţelepciunea pentru a face deosebirea între cele două posibilităţi”- Marc Aureliu
    Succes la "plamadeala"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Calatoria prin viata implica si momente in care te pierzi si nu stii incotro sa o apuci. Totusi, nu conteaza ce drum urmezi, conteaza sa pornesti. Oricat te-ai stradui, viata va deveni, la un anumit punct, complicata si iti va scoate in cale schimbari si piedici neasteptate. Insa acestea nu iti vor schimba destinul, cu nimic. In viata, drumul nu este niciodata drept.Esti intr-un punct crucial ,esti purtata ca barca pe val ,te sufla vantul in orice diectie este momentul sa iei o pauza ,sa meditezi cu atentie si sa schimbi directia . Trecutul din viata ta nu te mai poate rani (decat daca il lasi). In viata trebuie sa ierti si sa mergi mai departe. Ceea ce s-a intamplat in trecut reprezinta doar un capitol din calatoria ta. Nu inchide cartea, doar da cateva pagini inainte. Zbate-te daca este nevoie, insa incearca intotdeauna sa te autodepasesti, desprinzandu-te de trecut. Lasa lacrimile sa ude semintele fericirii. Zambeste in momentele grele, chiar daca nimic din ceea ce se intampla nu te ajuta sa o faci. Zambetul este primul pas catre rezolvare. Important este sa te bucuri de viata si sa incerci constant sa fii o persoana mai buna, indiferent de situatie. Important este sa nu-ti irosesti zilele, asteptand ca ceva bun sa se intample. Momentul tau este in fiecare moment. Viata este, in sine, o succesiune de momente. Nu le rata!
    PS.cati de „daca„ si de „poate „am numarat ,multi dar acum incerc sa-i sterg unul cate unul ...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect, daca ai reusit sa-i elimini, eu abia tatonez terenu'...e destula nesiguranta, dar sper sa-mi iasa!
      Suntem pelerini in calatoria vietii, mai facem si sacrificii sa ajungem la destinatie, nu ne iese din prima? ne e greu sa schimbam destinatiile? n-avem incotro! ne luam geamantanul si plecam mai departe!

      Ștergere
  4. Daca am sti ce ne asteapta ...poate ca am reusi sa evitam ...Asadar ...poate si cu daca fac parte din jocul destinului...
    Gabriel Cotabita - Poate ca da, poate ca nu

    Cine sa stie oare
    ce se va intampla,
    de azi si pana maine
    multe se pot schimba!
    As vrea sa ai rabdare,
    sa afli ce va fi,
    nu pot sa-ti spun de astazi
    daca te voi iubi.
    Viata nu-i o carte
    in care poti afla
    doar intorcand o fila
    ceea ce va urma.
    Cine sa stie oare
    ce se va intampla,
    de azi si pana maine
    multe se pot schimba!

    Poate ca da,
    poate ca nu,
    poate ca eu, sau poate tu,
    vom mai gresi
    vom mai uita, poate ca nu,
    poate ca da!

    Viata nu-i o carte
    in care poti afla
    doar intorcand o fila
    ceea ce va urma.
    Cine sa stie oare
    ce se va intampla,
    de azi si pana maine
    multe se pot schimba!

    Poate ca da,
    poate ca nu….



    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.youtube.com/watch?v=qlR8EStf4jo e melodia de care spui pe youtube! multumesc mult!!! te pup Mara!

    RăspundețiȘtergere