Blog premiat

vineri, 14 decembrie 2012

Vrajitorii, farmece si preziceri

        Observ in ultimul timp ca se discuta  din ce in ce mai mult despre vrajitori, farmece pe care le pot practica  oameni care pretind ca au puteri supranormale, pot descanta relatiile dintre sot si sotie, iubit si iubit(vezi cazul  mult discutat al Zavorancei...unde s-a dat o caruta de  bani..), se pare ca ocultismul a ajuns sa puna  stapanire si pe personaje din politica, nu uitati de culoarea mov, care o invoca un anumit personaj politic, pentru a opri puterea vrajitoriei...deh! ce pot sa spun? ca suntem  crestini si nu cred ca D-zeu se uita la astfel de practici ale  celor care incearca sa-si forteze norocul. dar sa vedem ce spune Biblia legat de aceste practici pentru ca ghicitul si vrajitoria a ajuns sa faca parte din traditia acestui popor greu incercat!
 Dacă cineva se duce la cei ce cheamă pe morţi şi la ghicitori, ca să curvească după ei, ‘mi voi întoarce Faţa împotriva omului aceluia, şi-l voi nimici din mijlocul poporului lui. ” (Levitic 20:6)
Cu alte cuvinte Biblia e impotriva practicii! 
   Ce ne facem insa cu revistele care sunt pline de prezicatoare, ghicitoare sau clarvazatoare?...medium sau hai sa trecem la partea elevata - astrologi? Unii spun ca fac doar magie alba si ca ea nu e daunatoare, face doar bine...dar ma intreb eu:binele cui? si raul cui? pentru ca binele meu nu poate sa fie si binele tau!
    Si acum va provoc la  un exercitiu de sinceritate...ati fost la vrajitoare , macar asa de curiozitate? care a fost impactul cu ea si daca a avut roade intalnirea...
   Mie una mi s-a intalmplat ceva care m-a facaut sa cred ca ceva, ceva o fi existand in toate aceste lucruri, eram cu cativa ani in urma la o manastire  de langa Cluj, mai precis  la Nicula, sotul meu era internat la oncologie in Cluj, si incercam prin toate caile sa - i mai pot lungi viata, auzisem de icoana facatoare de minuni de la aceasta manastire, m-am dus sa vorbesc si cu staretul acelei manastiri, m-a primit, m-a incurajat cum stia el mai bine, insa nu despre asta vreau sa povestesc acum ci despre faptul ca atunci cand am iesit afara sa aprind lumanarile pentru cei vii si cei morti, langa mine a aparut o femeie, eleganta, imbracata in negru si cu o infatisare placuta, m-a masurat cu privirea si mi-a spus: - o sa ai o mare pierdere in curand, fii tare si nu claca, sa nu deznadajduiesti vei gasi un inger pe pamant care va veni sa-ti bucure sufletul. Am ramas interzisa, nu am putut intreba nimic, ea s-a indepartat spre masina care era parcata putin mai jos....am privit-o cum se indeparta, si.. cu o luna mai tarziu avea sa se intampla ce-mi prezise atunci- moartea sotului meu, dupa un an a aparut  si ingerul pe pamant, pentru ca da! ingerii sunt si pe pamant nu numai in ceruri, pentru mine a aparut in persoana Cameliei Andrei din Italia, pe care am cunoscut-o pe un forum, unde eu eram moderator, ea m-a ajutat mult sa depasesc raul produs de boala sufletului care imi atacase si trupul..
      Daca ati trecut prin astfel de momente in viata, daca ati avut revelatii, sau daca anumite persoane au reusit sa va faca sa credeti in puterile supranormale ale lor, astept raspunsuri, le voi citi intr-o proxima emisiune. Pentru ca azi e 14 decembrie si este ziua lui Nostradamus, ce parere aveti despre catrenele lui? despre interpretarile care le-au dat oamenii de-a lungul timpului? Unii sunt de parere ca   le spunea ca si cum ar fi trait viitorul, altii insa ii strica reputatia spunand ca nici viitorul sotiei lui si al copilului sau rapus de ciuma nu a reusit sa-l  prevada, sustinand la acea vreme ca nu vor muri loviti de ciuma...deci? cat adevar si cata legenda??

15 comentarii:

  1. Mai sa fie! zirele si revistele sunt pline cu fel de fel de servicii ale vrajitorilor si madicina paranormala, magie alba, magie neagra dar cel mai caraghios este numele acestor vrajitori :
    Baba Masa, d-ul Moisei, magiciana Afrodita,
    si la fiecare scria ca au diplome , certificate altii sustineau ca platesc impozitele la stat , sau participa la actiuni de binefacere.
    Dar niciodata nu am auzit de vreo scoala de magie sau universitate in afara de Hogvards din filmul Harry Potter , deci de unde iau ei tot felul de diplome si certificate ?? de la Holywood?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi culmea sa existe si o astfel de scoala! parol!si daca ar fi la o adica? cine ar preda acolo? Samantha?

      Ștergere
  2. Prostia o sa ne aduca sfarsitul.Nu o sa dispara timpul, pentru ca timpul nu exista.E inventat de oameni, e o unitate de masura la fel ca distanta,temperatura, cifrele etc.O sa trecem in alta dimensiune?? Si alea tot de matematicieni si de fizicieni sunt inventate ca sa le usureze lor calculele. Nostradamus a fost prea destept pentru vremea lui, de aceea in jurul lui s-a creat un fel de cult. Dupa ce s-a plictisit de medicina a inceput sa scrie poeme pe care plictisitii le-au interpretat cum au vrut ei. Si majoritatea masinariilor care erau in cartile lui Jules Verne s-au inventat. Asta il face si pe el tot un profet??? Si Charlie Chaplin a “prezis” pana unde vor ajunge tirania si lacomia oamenilor. Eu cred ca Eisntein si Charlie Chaplin sunt mai profeti decat Nostradamus, Harra sau mai stiu eu care.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai un om extrem de luminat putea prezice in jurul anilor 1500-1560 lucruri atat de profunde ca cele descrise de Nostradamus.Anul 2000 a fost considerat deasemenea ca fiind anul sfarsitului….de ce?pentru ca oamenii sunt suspiciosi.Eu consider ca data de 21 dec 2012 este o data prezisa dintr o coincidenta izbitoare atat e Nostradamus cat si de mayasi.Moartea nu este cel mai rau lucru care ni se poate intampla…..exista si o vorba…mai rau pentru cei care raman.Trebuie sa ne bucuram de fiecare moment frumos din viata asta de fiecare zi in parte,pentru ca civilizatia noastra a ajuns la un punct de dezvoltare mult prea mare…..iar intr o zi o sa decada.

      Ștergere
  3. Nu cred o iota din "prezicerile" "clarvazatorilor". Sfarsitul lumii vine pentru fiecare din noi cand "ne vine ceasul"... unora mai devreme, altora mai tarziu. Cred doar ca exista o forta mai puternica decat noi, este Dumnezeu care le randuieste pe toate. Restul sunt inventii ale unora care incearca sa speculeze naivitatea sau necazurile semenilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, venim pe rand pe lumea asta si murim pe" sarite", multumesc Marada pentru mesajul tau!

      Ștergere
  4. Exista si naivi, superstitiosi pe lumea asta. Ce sa faci? Trebuie sa-i lasi si pe alti sa traiasca!
    Eu nu cred, si nici nu as vrea sa-mi aflu viitorul. Daca stii totul din viitor, distrugi toata magia prezentului. Vor disparea misterul si bucuria descoperirii. Eu nu pot si nici nu vreau sa renunt la asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiti ce cred eu a propos de vrajitoare si de ghicitoare? Ca NUMAI daca crezi in ele te afecteaza "magia" lor. Daca ghicitoarea zice "Te vei desparti de sotzul tau" si tu crezi in acea vrajitoare....pai incepi sa-ti pui probleme si iti faci fel si fel de ganduri...Daca are dreptate? Daca nu suntem facuti unul pentru celalat? Apoi gandul incepe sa te obsedeze si ti se pare ca nu merge bine relatia asa cum ar trebui...Si te gandesti: "Uite, vrajitoarea a avut dreptate"...si asa..putin cate putin...iti "faci" viitorul dupa cum a zis ea! Te legi de fiecare chestie, fiecare amanunt, se aduna unele peste altele...si se ajunge unde probabil nu s-ar fi ajuns daca n-ai fi crezut in vrajitoare....
    Daca esti un om puternic si greu de influentat, cu capul pe umeri, NU TE POATE AFECTA CE ZICE VRAJITOAREA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiam ca este pacat sa mergi la ghicit, dar cum acum 8 ani incepusem sa.mi pun in cap sa plec spre " tarile calde", eram atat de curioasa daca voi reusi, incat mi-am luat inima in dinti si m-am dus la o ghicitoare in carti. Ca eu cafea nu beau. Si imi aduc aminte ca-mi spusese lucruri din trecut si din prezent care erau adevarate si care nu stiu de unde ar fi putut sa le stie, dat fiind ca era prima data cand ne vedeam. Si despre viitor mi-a zis ca ma asteapta o calatorie lunga cu multe peripetii.Si da, tare lunga a mai fost aceasta calatorie si peripetii am avut cat 10. Acum, nu stiu daca a fost pur si simplu coincidenta sau intr-adevar avea harul de a ghici. Dar nu m-as mai duce.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, cred ca sunt vrajitoare care iti pot ghici trecutul, prezentul, bla, bla.
    Ca multi altii poate, am avut si eu greutati pana acum, unele destul de mari, m-am rugat f. mult si Dumnezeu m-a ajutat. Pentru ce sa merg la vrajitoare? Si sa ii mai dau si bani?
    In studentie aveam o colega care ghicea in carti, dar nimic serios, era asa de distractie.
    Asa cum zicea cineva mai sus: de ce sa stiu dinainte ce se intampla? Daca-i bucurie stric surpriza, iar daca-i necaz...stai cu inima cat un purice ce si cum sa faci.

    RăspundețiȘtergere
  8. NU CREDETI IN VRAJITOARE!!! SI EU AM FOST MINTITA SI PACALITA DE ASA ZISE VRAJITOARE.. NU M-AU AJUTAT CU ABSOLUT NIMIC, AM AVUT NOROC CA AM DAT DE O PERSOANA CARE CHIAR MA AJUTAT SI MI-A ADUS FERICIREA IN VIATA, DACA VRETI M-AI MULTE DETALII VORBIM PE ID DE MESSENGER cristinamorar39

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna,
    am citit pe un site ca ai probleme.le-ai rezolvat? intr-o situatie similara tie am fost si eu,am apelat la n asa zise clarvazatoare de pe internet si in afara de a da bani nu am vazut nimic.pana intr-o zi cand am intrat in contact cu un domn care a avut si el probleme (a fost si el la 9 clarvazatoare dar degeaba pana a gasit o doamna care l-a rezolvat) si mi-a dat si mie nr de tel si adresa unei doamne care nu este deloc mediatizata dar a rezolvat toate cazurile. Am mers la ea si
    acum sunt fericita. daca te intereseaza te pot ajuta ( nu am vazut-o niciodata pe acea doamna pana am mers la ea si nici de atunci), nu-i fac reclama. daca te intereseaza te pot ajuta cu nr de tel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problemele mele nu le rezolv cu vrajitoarele, acest articol a fost scris pentru a dezbate subiectul in emisiunile mele de radio.Multumesc din suflet pentru oferta ta dar nu e cazul! sunt fericita ca sunt sanatoasa ca fetele mele sunt bine, ele sunt viata mea, restul nu mai conteaza! Dar apropos pe ce site ai citit asta?

      Ștergere