Blog premiat

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Ispite...tentatii..

    E  sambata........weekend din nou!!!
....beau cafeluta si  stau sa ma gandesc despre ce voi vorbi azi in emisiunea de la radio...daca stau sa socot, am cam vorbit despre toate,dar parca nu i-am intrebat pe ascultatorii mei  care sunt lucrurile carora nu le pot rezista,ce-i tenteaza , ce-i ispiteste?...sigur majoritatea sunt convinsa ca imi vor raspunde ca nimic din ce e omenesc nu le este strain...si da! de acord!...asa am zis si eu...ca viata e facuta din tentatii la fiecare moment, de mici prindem gustul lor....apoi le experimentam in adolescenta, ne uitam cu jind la placerea cu care trag din tigara unii, cum savureaza licoarea aceea care iti da starea de beatitudine, uiti de toate si tot...de zici ca ti-e permis totul, hmm!! ce nu face bautura din om?...si uite asa, incetul cu incetul," te pui pe picioare", om te faci, le inveti pe toate!:) ca doar putini sunt cei care se indrepta spre o viata ascetica, sau mai bine spus, multi chemati putini alesi! cam toti ne dorim sa gustam din micile placeri ale vietii, mai mult sau mai putin...unii chiar ajungem la saturatie... si sunt atatea tentatii...off..!!!Doamne, cele culinare pe mine ma seaca! pur si simplu...acolo  cad victima cu siguranta!!!!....despre tentatiile cu"saritul gardului " in vecini, am vorbit tocmai ieri in emisiune, ne-am lamurit cum stam cu infidelitatile, nu are rost sa mai batem moneda pe asta..si totusi, Freud definea tentatiile drept dispute intre impulsurile inconstiente si dorintele constiente, o seama de psihanalisti se alatura bisericii catolice considerand ca barbatul este supus"caderii in pacat"... eu insa nu i-as ataca numai pe ei, "incediile "launtrice, sunt greu de invins, nu numai la barbati dar si la femei, pentru ca de cele mai multe ori, se lasa cu minti ravasite si de-o parte si de alta...sau cu suflete "tavalite" in mocirla...sa te fereasca D-zeu de ura pornita din dragoste...pentru ca iubirea nu podideste si nu paraseste in acelasi timp sufletele protagonistilor.
    O iubire te poate"parjoli"dar tentatia de reindragostire, te pandeste la tot pasu'...sigur,  mai sunt si cazuri de genu' cand spui : "gata! nu mai vreau pe nimeni in viata mea.." poate am spus-o si eu, de ce sa nu recunosc... dar poate am spus-o in momente in care la orizont chiar nu mi se ivea nimic care sa-mi traga cu ochiul...cam ceva de genu' - vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri! altminteri, eram fraiera sa nu mai "ard" inca o data...?? mai ales cand procesul de desdragostire  dureaza asa greu? mai stiti cum se spune"cui pe cui se scoate..."  si apoi bruma de fericire dupa care alergam cu toti, nu in  asta consta la o adica???...n-o sa facem o disectie filosofica ca nu ma tine pe mine"cureaua"la asa ceva..dar din experientele personale, am invatat fiecare cate ceva, tocmai de aceea am o intrebare pentru voi, dragii mei, ea suna asa:
  ...cum rezistati  micilor, sau,  ma rog, marilor tentatii ale vietii,  ajungeti la superfluu????
Sursa foto:
http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://sb.shopmania.org/files/product/ro/726/tentatii-din-trecut-cindy

13 comentarii:

  1. Exista, in cadrul existentei noastre, lucruri mult mai importante decat micile placeri. Putem sa ne lipsim de ele fara probleme...dar asa cum spui,tentatiile astea bata-le ploaia, ne pandesc la tot pasu'!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Una din tentatiile mele sunt calculatoarele pentru ca imi place sa navighez pe net, sa ma joc, am insa si altele mai pamantesti, fumez si gatesc bine, ma infrupt cu pofta din tot ce gatesc!...fara numar, fara numar...cm ar zice manelistii!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Distinctia dintre bine si rau e relativa in functie de fiecare persoana in parte.
    La mine e simplu, ce se situeaza peste granita spre "rau" nu reprezinta tentatie. Restul tentatiilor nu le evit, le iau in piept si-n simturi:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem oameni maturi si rezistam cu greu tentatiilor pe care media le popularizeaza.
    De bine de rau….avem o experienta in “spate” si putem discerne de cele mai multe ori.
    Insa va puteti imagina ce inseamna acestea pentru copiii nostrii…pentru adolescenti.
    Media, calculatorul, anturajul, scoala, si cateodata chiar familia reusesc sa distraga interesul adolescentilor de la viata.
    Intr-o societate care pune accent pe bani, imbracaminte, cum pot oare face fata copiii nostrii?
    Daca noi suntem absorbiti cateoda cu totul de ceea ce ne inconjoara…cum pot ei face oare fata?
    Ce invata de fapt?
    Ca banii nemunciti reprezinta… totul….si ca nu are nici un rost preocuparea pentru viata lor proprie.
    Atat profesorii cat si parintii(cei care reprezinta un factor esential in educatia lor) sunt prinsi in propriile probleme cotidiene….iar media ne atrage atentia la tot felul de lucruri….care mai de care mai “importante”.
    Cum sa te imbraci mai bine, cum sa cheltuiesti bani…..in rest, lectura, familia, educatia sunt pe planul doi.
    Pot oare acesti copiii ai nostrii care sunt in formare sa invete ceva constructiv din toate acestea?
    Pot oare parintii sa se “rupa” din amalgamul problemelor cotidiene sa “vada” ce se intampla cu viata lor?
    Putem oare intelege ca ceea ce cream acum va avea rezultate pe termen lung?
    Intrebari pe care de multe ori nici nu apucam sa ni le punem.
    Dar care se impun, avand in vedere situatia.
    Este foarte usor sa dam vina pe altii…..insa noi suntem primii care putem face ceva.
    Cat de putin la inceput…pentru a sustine schimbarea.
    Intotdeauna exista un inceput.
    Si asa cum spunea un vechi proverb: fiecare drum lung incepe cu un prim pas.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am tentatia vestului!! vreau sa plec dincolo!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tentatiile se pot transforma in vicii,oare atunci cve-i de facut? cine va spunea ,dependentii sunt cei mai fericiti oameni ....asa o fi oare?

    RăspundețiȘtergere
  7. Viciile sunt pentru oameni ce au ca slogan "las-o bah ca merge si asa" poti sa-ti traiesti viata si sa fii fericit in acelasi doar in momentul cand esti multumit de tine, si nu cred ca un dependent nu e intr-un fel frustrat.
    Deci viciile dupa parerea mea sunt pt oamenii slabi!!

    RăspundețiȘtergere
  8. In opinia mea, DE LA TENTATII LA VICII E DOAR UN PAS! viciile sunt cele care condimenteaza cate putin viata - fie ca iti place sa fumez , sa bei sau sa faci sex ... sau mai stiu eu ce se poate considera viciu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Despre tentatii si ispite? Interesant si totodata frumos subiect, te felicit pentru alegerea lui. Cand eram tinara eram tentata de tot ce este mai bun si mai frumos. Dar acum nu pot sa mai spun acelasi lucru. Viata mi-a dat prea multe lovituri dure si repetate. Acum imi doresc doar o viata linistita, fara griji, daca se poate, si o mana de prieteni adevarati. Nu vreau sa ucid visul celorlalti ascultatori pentru tentatii si ispite. Tuturor le doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Drga Tasha Iata ce am mai gasit in Cartea Sfanta:Matei 6 :13. si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!"
    O bucatica cu care se incheie rugaciunea Tatal Nostru .
    SA FIE SI ASTA RUGACIUNEA NOSTRA ZILNICA!
    Virginia Brasov

    RăspundețiȘtergere
  11. O FAGADUINTA SI INCURAJARE MINUNATA!
    1 Corinteni 10
    13. Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda.!
    Este pentru mine si pentru tine si pentru toti CARE AU UN MANTUITOR PERSONAL!NUMAI PENTRU EI !NUMAI EI POT BENEFICIA DE ASA O PROMISIUNE!
    Virginia Brasov

    RăspundețiȘtergere
  12. Tentatia, ne ajuta sau ne coboara? este un subiect amplu si nu vreau sa ma incurc in argumente, de aceea am sa scriu f pe scurt ! deseori tentatia , ne face sa atingem culmi pe care in mod normal nu am putea sa le atingem ,dar e important sa nu cadem in cealalta extrema! Tentatiile sunt de diferite feluri si mereu au un scop.Cand scopul nu-i atins simtim nevoia de o alta energie care sa ne alimenteze pofta de viata ! Tentatia nu trebuie sa capete un sens si o valoare prea mare, ptr ca se ajunge la superfluu in cazul in care ne dorim prea mult ceva !

    RăspundețiȘtergere
  13. Clipele trec, nu se mai reintorc... Doar amintirile raman, comori nepretuite pe care nimeni niciodata nu le mai aduce inapoi… Cât traim adunam de toate pentru bunastarea noastra, ca apoi sa ne dam seama ca toate pot disparea zdrobite sub valurile vietii. Aparem in viata printr-un miracol, un miracol nedefinit inca. Avem in noi cate putin din tot cea ce exista in natura. Intram in viata, invatam sa traim, apoi ca si cum nu ar fi indeajuns, incercam sa o luam inaintea ei. Ne dorim un lucru si dupa ce l-am obtinut ne macina nemultumirea. Vrem mai mult, si mai mult, din ce in ce mai mult. Incepem o cursa oarba cu noi insine, uitand de fapt pentru ce am venit in viata, uitam sa mai traim.Clipele, niciodata nu poate sa ni le ia. Sa cautam bucuria... sa plangem tristetea? nuuuuuuuuuu
    crina Crina: De cele mai multe ori tacerea este raspunsul la toate..

    RăspundețiȘtergere