Blog premiat

miercuri, 23 martie 2011

Visez cu ochii deschisi

   Mi se intampla de la o vreme lucruri care ma fac sa cred ca creierasul meu stie sa gaseasca solutii  potrivite oricaror situatii,mai mult chiar  in aceasta dimineata am realizat ca nu sunt singura care viseaza cu ochii deschisi,mai sunt persoane dragi mie care reusesc sa evadeze din cotidian,aruncandu-se din cand in cand intr-o placuta reverie.
   Reveriile mele ma scutesc de suferinte,imi construiesc o lume mai buna,o lume pe care mi-as dori-o pe moment dar care din pacate n-o pot avea...n-o pot avea acum,dar asta nu inseamna ca in viitorul apropiat n-o s-o am,iar gandul acesta ma ridica,ma face sa cred  pot s-o am gandindu-ma mult mai des la acel lucru.
   Da! visez cu ochii deschisi,visez ca sunt cu persoana draga mie,ca-i povestesc cate in luna si-n stele,desi o fac si la telefon in fiecare zi,o fac si in gand.. e ca un joc,un joc care ma tine treaza,ma motiveaza,imi da puterea sa merg mai departe,sigur,acum veti spune:
   - Olga,ai timp sa visezi cu ochii deschisi??...si am sa va raspund asa:
    -Atata timp cat ele imi fac bine,atat timp cat ele sunt la ora actuala singurul pasaport spre mai bine,le accept,le invoc din cand in cand,nu exagerez!...chiar daca ati fi tentati sa credeti ca ma iluzionez mult prea mult,va spun ca le asez in "cutiuta cu iluzii" pe cele care nu sunt viabile,sustin doar visele care pot deveni realitate,pentru ele lupt si nu ma las batuta!
     Reveriile ma relaxeaza pur si simplu! cateva minute si parca totul are o alta culoare in mintea mea! e placut sa te afunzi in ganduri placute...sunt pentru mine mai mult decat o pastila ,sunt "nurofen-ul" de care nu ma pot dispensa!
    Iar acum, intreb ,gasiti ca-i o solutie buna? o practicati si voi? ...astept parerile voastre!  >:D<

    Si nu  e singura intrebare,mai am una...catelusa mea,Tasha e pierduta-n visare...:)
     - Tasha la ce viseaza oare?....il vede pe Max ,logodnicul ei din vecini?

26 de comentarii:

  1. Olga , ma bucur ca si tu visezi cu ochii deschisi , deci nu sunt singura pe lume...Din pacate rar am mai vazut pe cineva facand asta...sau poate ca oamenii nu o mai fac vizibil , prefera sa faca asta in intimitatea lor...Eu visez cu ochii deschisi oriunde si oricand...consider ca a visa nu-i rusine si nimeni nu-mi poate interzice asta.Din pacate , in ultima vreme , nu imi vine sa mai revin la realitatea incojuratoare...imi doresc sa raman in neantul visarilor mele...uitand de varsta , de obligatii...uitand de mine...

    RăspundețiȘtergere
  2. in lumea asta haotica, nebuna, trista cred ca e cel mai bine sa ne afundam in visare, chiar si irealizabila...de ce nu!macar ne pastram zambetul si mergem inainte!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ana-Maria,e bine sa mai uitam de noi din cand in cand,eu asa cred!si daca mintea mea se relaxeaza in acele momente ii dau satisfactie!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Monicaaaa!! mi-a fost dor de tine!!!daca un psiholog spune asta,eu nu te pot contrazice!!! multumesc ca ai trecut! te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt zile in care ma tem de mine, traiesc observandu-ma cu atentie. Stiu ca sunt amenintata sa ma ratacesc in visare . De aceea trebuie sa-mi gasesc tot timpul ceva de facut, trebuie sa fiu ocupata fara incetare. Trebuie sa-mi interzic sa ma gandesc la altceva decat la ceea ce-mi doresc pentru a nu cadea in visare . Am cautat toata ziua gandul care sa imi dea incredere si putere pentru depasi o situatie , gandul care sa imi aduca linistea de care am nevoie si care sa ma faca sa ma regasesc. Si mi-am dat seama, o data in plus, ca tot ceea ce am nevoie gasesc in mine, nu in lucrurile sau in oamenii din jurul meu care dezamagesc si obosesc si uita, carora de multe ori nu le pasa si care nu vad si care trec pe langa mine, orbi la tot ceea ce incerc sa le spun si la tot ceea ce incerc sa fac. Nu trebuie sa las nimic sa ma doboare,visez cu ochii deschisi . Nu trebuie sa ii las sa ma faca sa uit de ceea ce insemn EU..!!!
    Astazi am dus o cruciada impotriva mea si a sentimentelor mele ,mi-am certat sufletul pentru ca viseaza prea mult, pentru ca se incapataneaza sa iubeasca si sa viseze .Mi-am regasit puterea in mine, pentru ca stiu ca pot mai mult, ca trebuie sa pot mai mult si sa trec peste nimicurile din jurul meu. Si mai ales am invatat sa fiu mereu EU…sa demonstrez, daca se poate, ca niciodata nu am putut sa duc o viata dubla.Restul e istorie !

    RăspundețiȘtergere
  6. Alegerile sunt un lucru extrem de dificil pentru mine. Uneori iau decizii de moment, pe care, de cele mai multe ori, le regret. Alteori analizez cu atenţie fiecare variantă în parte. Deseori, habar n-am ce vreau de fapt. Dar absolut întotdeauna… am ales calea cea mai grea. Da… ştii ce vreau să spun, drumul ăla mai lung, mai plin de obstacole, mai greu de străbătut. Fac treaba asta aproape inconştient. Nu ştiu după ce mă ghidez, dar e evident că nu după raţiune. Iar vocea ei o aud, aproape ţipând, de fiecare dată când am de ales. O aud mereu, dar, aparent, n-am ascultat-o niciodată.

    Dacă m-aş fi lăsat ghidată de raţiune, probabil că aş fi făcut alt liceu… altă facultate, aş fi iubit oameni uşor de iubit. Acum aş fi avut altă viaţă. Mai uşoară… nu neapărat mai fericită. Aproape toţi din jurul meu au încercat de-a lungul timpului să mă convingă că ceea ce fac e greşit, absurd, periculos şi că nu mă voi alege decât cu neuroni omorâţi înainte de vreme, cu inima frântă şi cu visele spulberate. Că e inutil să-mi complic viaţa aiurea. I-am auzit de atâtea ori spunându-mi “să nu am aşteptări”, încât mi-e greaţă de expresia asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai rău lucru pe care ţi-l poate face cineva este să te facă să crezi că poţi avea aripi...că poţi zbura. Şi atunci începi să visezi, vise pe care ţi le hrăneşte. Şi-apoi, deodată, fără nici un motiv aparent îţi frânge aripile... şi te izbeşti de pământ...de realitate. Ciudat e că nu ştii dacă acum visezi, dacă acum e doar un coşmar din care te vei trezi, sau dacă atunci aveai un vis frumos. Cert este că adevăratul zbor se află undeva între aceste două visări. Şi începi să speri că, poate, încă mai ai aripi. Că nu le-ai pierdut definitiv...Şi-ncep¬i să rătăceşti, să-ţi cauţi aripile pierdute, neavând siguranţa că vrei să le mai găseşti. Pentru că atunci ţi le-ar putea frânge altcineva. Se spune că drumul e mai frumos decât posibilul loc în care ai ajunge. Atunci să fie oare mai frumoasă căutarea însăşi decât zborul în sine...???o emisiune plina de vise frumoase !!!!Betty

    RăspundețiȘtergere
  8. NU VISA FĂRĂ MINE...!
    E linişte şi bine, dar vântul ca un copil mofturos, a răvăşit visul meu, visul nostru. Voiam să strig chemări dar ele te depărtau din ce în ce mai mult...am vrut să te opresc dar ai dispărut în negura nepăsării. Ascult melodia inimii...e tristă ca şi mine acum. Bătrânul meu pian nu ştie să cânte decât în ritmul picăturilor unor ochi mult prea obosiţi de aşteptări.
    Noaptea îmi spune să mă aşez în faţa pianului şi să apăs încet clapele sufletului. Mi-am strâns umerii cu şalul amintirilor şi mi-e bine. Sub razele lunii umbrele încearcă să contureze chipul tău venind către mine. Noaptea aşterne covoare de frunze multicolore spre a-mi dezmierda tălpile în săruturile tale. Şi eu am sărutat cu tălpile frunzele aşternute în neştire şi m-am bucurat. O parte din ele le-am cules pentru foşnetul toamnei, ca din ele să ne facem roua de dimineaţă pentru gânduri curate şi frumoase. Vreau să le ascultăm cântul în nopţi de nelinişti şi tăceri când vânturi vor bate. Eşti tu, oare, cel căutat prin vise şi speranţe deşarte sau poate doar gândul meu tainic prins într-o îmbrăţişare? Neliniştea din zori îmi spune că tu exişti, că nu întâmplător te visez şi strâng amurgurile în braţe, iar curcubeul iubirii vibrează în labirintul nopţii.
    O tăcere solemnă domneşte în cer şi pe pământ, numai fâlfâitul sec al neliniştii respiră în mijlocul nopţii nemărginite...parca fiinţa mea se împrăştie, aşteptându-te...ia¬r sufletul meu se îmbată de atâtea visuri sub umbra nopţii. Tu...nu te obişnui să visezi fără mine...! Mă ierţi dacă adorm de mână cu sufletul tău în timp ce tu zămisleşti visele dintre noi. O zi minunata !Cleo

    RăspundețiȘtergere
  9. Visele mi se aştern pe gene...pe ochi...pe buze. Îmi pătrund în suflet şi cu pana adormită de timp încep să apese pe foaia adâncului meu. Închid ochii şi parcă simt aroma dulce a iubirii...mă înconjoară mirosul proaspăt al ploii de vară, o adiere uşoară îmi dezmiardă chipul. În timp ce pana creează sentimente adormite, mă scufund în amintiri. Ce contează că a durut cândva? Suferinţa face parte din ea şi o acceptăm. De ce? Pentru că avem nevoie să simţim că trăim...!
    Am învăţat să zbor şi cu aripile frânte. Sunt liberă să iubesc ploaia, adierea, marea…tot ce înseamnă Univers! Sunt un ceas ce controlează mişcarea timpului, pendulând între trecut şi viitor, iar prezentul se naşte ca o replică pentru cei care deţin viaţa. Încerc să mă eliberez de trecut. Acum învăţ să-mi trăiesc prezentul şi să-mi iau eternele gânduri de la viitor...vreau să fie ceva neaşteptat şi pentru mine. E ceva ce am uitat cum se trăieşte...viaţa.¬..dar vreau să-mi reamintesc. Găsesc libertatea prin propria mea persoană...ca să ajung să-mi găsesc eliberarea prin mine însămi...
    Ce este mai important în om? Spiritul? Trecutul? Pe cât de important este ca noi să-l cunoaştem pentru a evita aceleaşi greşeli, pe atât de mult îl aruncăm ca o carte veche pe care pulberile de praf dansează jocul necunoaşterii. Atunci? Rămâne ca fiecare din noi să decidă...mergem pe drumul cunoaşterii...sau rămânem să ne plângem erorile clipelor trecute...???
    Printre atâtea critici şi gânduri...printre atâtea virgule apăsate pe hârtia moale a adâncului meu...printre rândurile scrise cu cerneala neagră a amărăciunii şi a dorinţei de cunoaştere...printr¬e toate acestea...m-am pierdut...dar mă regăsesc în tot ceea ce este frumos...în tot ceea ce înseamnă viaţă...în cuvintele ce rămân nerostite în sufletul meu.Cu drag pentru tine ,Olga !Rebeca

    RăspundețiȘtergere
  10. Vise....Dă-mi mâna şi lasă-mă să te port spre culmi în înălţimi, printre norii străvezii. Lasă-mă să-ţi arăt prima rază de soare prin ochii mei şi lasă-mă să simţi adierea blândă a vântului. Dă-mi voie să-ţi arăt cum să asculţi marea, cum să asculţi noaptea şi liniştea ce te-nconjoară. Lasă-mă să-ţi port paşii prin nisip, spre necunoscut, undeva departe în zare, acolo unde se îmbină cerul cu pământul. Lasă-mă să miros florile în locul tău şi tu să le simţi parfumul, să ascult melodia vieţii ca tu să o poţi trăi. Ţi-aş arăta cum să plângi cu ploaia, cum să cânţi cu vântul, cum să dansezi cu soarele, cum să trăieşti cu viaţa, cum să simţi cu sufletul....dacă ai exista...esti doar visul meu !Deborah

    RăspundețiȘtergere
  11. NU-MI RAMANE DECAT SA VISEZ……
    Dacă mai mult nu se poate...atunci ce-mi mai rămâne? Decât să visez! Şi te rog...îngăduie-mi să mă ascund pe-o frunză să fiu eu primul strop de rouă...să mă topesc de dor în scrumul florilor cu spini şi să mă-nec în ochii tăi de zbucium plini!...
    Îngăduie-mi să fiu condei pe suflet...dar unde zgârii să nu rănesc...ci să-nfloresc în urma mea copaci şi crini...şi să te-adorm sub vraja ierbii...să fiu eu stea ce te-ndrumă...!!! Îngăduie-mi să fiu eu iubirea...să fiu iertarea cea divină...să fiu eu pasul veşnic drept care pluteşte spre deşert...să fiu eu dansul cel dintâi...să fiu motivul care să ne facă să ne privim în ochi şi să ne spunem vorbe duioase! Rămâi! Îngăduie-mi să fiu eu dragostea care ţi-e îndreptăţită s-o ai...s-o simţi...s-o guşti ...tu doar s-o doreşti...şi să n-o alungi atunci când ţi se cuibăreşte în suflet...alături de inima ta...Te sarut ,cu drag ,Tzuca

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Olga !
    Ai ales un subiect care se potriveste ca o manusa pe mine ! Sunt campioana la visare , sunt campioana la a trai cu capul in nori ...dar mereu cu picioarele pe pamant ! E deviza mea si tu stii deja "sunt cu capu-n nori " , sunt aeriana mai mereu si chiar imi place asta atata timp cat nu ma "fura" irealul !
    Daca nu as profita de visare cred ca viata asta plina de carari intortochiate si spinoase , m-ar rani si nu stiu cat as rezista , asa ca incerc sa ma hranesc cu vise ...dar ...atentie ...nu cu iluzii desarte !
    Parfumul primaverii in care tocmai am intrat , imi gadila placut narile si o gazduiesc in plamanii mei , nu i-as mai da drumul de acolo niciodata !
    Si ..da! Sunt o visatoare incurabila , am trait un vis frumos care a durat ...25 de ani dar finalul a fost cu" happy end" si de ce as renunta la visare tocmai dupa acest ...vis...implinit !? Poate candva iti voi povesti despre acest vis , nu vreau sa-ti rapesc iar din spatiu pentru ca ar trebui sa scriu un..."roman" ...
    Restul e tacere si...visare cu ochii deschisi ...

    RăspundețiȘtergere
  13. A visa inseamna a trai! A trai inseamna a exista, a lasa ceva in urma! In definitiv, progresul vine dintr-un vis! Visul cuiva! Visul ce va prinde culoare, contur, intr-o zi! Este minunat sa visezi! Este fantastic ca visele sa se si realizeze! Este minunat ca poti visa! Felicitari ca poti impartasi cuiva visele si dorintele tale! Este un lucru mare, mai ales in ziua de azi! In contextul in care nu mai avem timp de vise, nu mai avem timp de noi, in care alergam ca disperatii dupa nu stiu ce...este minunat! Viseaza cat poti! Sa dea Dumnezeu ca visul tau, visele tale, sa prinda contur!

    RăspundețiȘtergere
  14. Olguta,

    Recunosc, visez cu ochii deschisi! De multe ori stau in fata unei coli de scris, ma uit la ea si...visez...ii vad si simt albul, dar mi-e mila sa il spulber...si raman asa, cu gandurile hai-hui si pixul in mana...De multe ori mi se intampla sa ascult radio, sa imi atraga atentia in mod deosebit un vers, o melodie si...gandul sa-mi zboare aiurea, sa ma cufund in visare...Spuneai de Tasha: oare ea la ce viseaza? Si, uite, acum visez si eu-cu ochii deschisi- oare ce viseaza si catelusa mea? Viseaza ca se joaca si ea cu Tasha, viseaza ca isi povestesc una alteia, ca intre fete, despre "cuceririle'lor? Uite, eu, acum, vis in vis cu tine, visez cu ochii deschisi...si gandurile nu se izbesc in fereastra, am lasat-o deschisa, ca ele sa zboare...Oare unde vor ateriza? Uf, iar visez?!

    Vesnica visatoare, Patricia (Pescarusul ratacit)

    RăspundețiȘtergere
  15. A visa cu ochii deschisi,la tot ce te framanta intro zi este ceva normal, dar ce te faci daca visezi cu ochii inchisi la ceea ce crezi ca se poate realiza intr-un viitor apropiat?Cuvintele sunt bune...dar uneori distrugatoare...faptele sunt cele ce duc la indeplinirea tuturor viselor frumoase.
    Cine sunt cei ce omoara visele si sentimentele curate?

    RăspundețiȘtergere
  16. @Eliza,noi ne asemanam,tocmai de aceea s-a legat o prietenie frumoasa intre noi,fara visare nu cred ca as putea trece asa usor prin viata!Nu duce cruciade,nu te impotrivi! lasa-l sa voiajeze! e atat de placut!

    @Diana-Andra,

    Visele tale vor prinde contur,daca tu vei dori,nu-ti omori neuronii,dimpotriva cu visarea ii lasi sa zburde!asta e parerea mea!


    Betty,
    Imi place cum ai spus"Se spune că drumul e mai frumos decât posibilul loc în care ai ajunge."
    Subscriu!

    Cleo,
    Nu visez fara tine!
    Te astept pe taramul viselor si pe tine!
    Acolo OAMENII SUNT FERICITI!

    RăspundețiȘtergere
  17. Rebeca,
    Multumesc ca ai trecut!
    De fiecare data gandurile tale sunt urmarite cu interes de mine dar si de ascultatorii mei..

    RăspundețiȘtergere
  18. Deborah,
    Minunat exprimat,...
    "Dă-mi voie să-ţi arăt cum să asculţi marea, cum să asculţi noaptea şi liniştea ce te-nconjoară. Lasă-mă să-ţi port paşii prin nisip, spre necunoscut, undeva departe în zare, acolo unde se îmbină cerul cu pământul"....visez si eu pasi pe nisip,undeva,departe in zare!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  19. Liliana,
    Abia astept sa-mi povestesti!tu ai un talent de narator,te-as asculta o zi intreaga!

    RăspundețiȘtergere
  20. Tzuca,
    Tie iti este ingaduit,orice,orice!pentru ca esti una dintre persoanele dragi sufletului meu! esti minunata!ai atata sensibilitate in tine,ca uneori trebuie sa fiu atanta cum ma exprim,ca sa nu te ating!

    RăspundețiȘtergere
  21. Traim intr-o lume nebuna, nebuna...avem nevoie de visare, fie si cu ochii deschisi, cel putin, eu fac asta in fiecare zi...mai rau este atunci cand trebuie sa ne trezim!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cred ca e de vina astenia :) te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu cred ca toata lumea viseaza cu ochii deschisi, unii mai mult ca altii, eu una visez, dar cum ati spus si dvs., visez si ma lupt pentru visele care pot devenii realitate, nu visez la imposibil... si mai cred si ca fara vise am fi nimicuri, vise si sperante, realitatea e prea cruda ca sa traim doar in realitate, un vis mic acolo e binevenit oricand,oricum va doresc ca toate visele sa vi se indeplineasca.

    Referitor la catelusa mai mult ca sigur isi viseaza logodnicul!:))

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt frumoase reveriile.Totul esteasa cum iti doresti tu.Si eu am momente cand visesz asa cu ochi deschisi si evadez din mijlocul problemelor.Sunt preocupat de cea ce ma face pe mine fericit ma gandesc atat de mult ca am ca fac asa si cand am timp iar visez si iar
    dar reveriile cred ca au si partile lor negative.Te rup de realitate.Te fac sa iti doresti ceva ce chiar nu ai nevoie.Spre exemplu vad cv o masina si de ja ma gandesc cum ar fi daca eu as fi proprietaru si visez 5 minute.dar daca sunt pe strada nu mai sunt atent ca eu ma gandesc la masina si poate mai patesc cv.Sau sa visezi atat de mult la iubirea vietii tale.sa visezi cum sa fie ea sau el.cum il visezi tu totdeauna o sa fie perfect dar in realitate nimeni nui perfect si nu ai sa gaseti niciodata pe cnv.o sa fii foarte dezamagit pentru ca ti-ai ratat sansele.Este frumos sa visezi dar sa ai vise care le poti indeplini.Sa termini o scoala o facultate cv sa ai un servici sa iti faci o casa sa itit intemeieazi o familie si sa traiesti fericit.La asa cv mai poti visa mult s bine ca se poate intampla.era si un banc.
    Bula= visez sa fiu ca tatal meu miliardar
    Anonim= dar ce tatal tau e miliardar?
    Bula= nu si el viseaza

    RăspundețiȘtergere
  25. Human human growth hormone can be a natural complex peptide hormone made by the pituitary gland on the base of
    the brain. Because vitamin B5 is really prevalent in foods, there is no
    recommended daily allowance. Do not worry you do
    not have to change yourself right into a massive
    bodybuilder.

    RăspundețiȘtergere
  26. Just how much fpe is required to kill a small game? just how much
    fpe is necessary from the muzzle velocity of
    .177 air rifle? to kill small online games such as for example groundhogs Small video
    game hunting - surroundings rifle http://www.airguns.net/general_field_use... Gives you the minimum
    FPE necessary to make a quick, clean, humane eliminate. Provided the proper shot is manufactured.

    RăspundețiȘtergere