Blog premiat

duminică, 29 ianuarie 2017

Fantana sufletului meu

 
       Nu-i vara fratilor...!!!sa simti setea mai abitir decat vara, sa simti ca ti-e sete, ca ti-e sete de mori  si parca  cauti acea" fantana" din care sa bei pana iti simti sufletul linistit...dar din pacate unele fantani nu au parola de acces, sunt ferecate  ori pentru ca au secat, ori pentru ca altii au otravit-o...
    Setea de iubire o potolesti  printr-o discutie amicala cu ea,  cu IUBIREA, mi s-a intamplat si mie mai zilele trecute, a venit si m-a intrebat daca mi-e bine (...a vrut sa ma scoata din valtoarea gandurilor negre care ma coplesisera la un moment dat...!!! ) i-am raspuns ca sunt bine si ca maine cu siguranta imi va fi si mai bine iar din fantana sufletului meu voi  stinge setea celor care cred in mine, cred in frumos si in adevar si am promis ca voi sterge panzele de paianjen care ma incatusau intre regrete si amintiri.
      Am inceput prin a ierta si pe el si pe ea....si pe tine, si pe tine cel care poate dupa ce ai baut din fantana  sufletului meu, ai scuipat in ea...nu strig si nu chem pe nimeni, dar sunt fantana care poate stinge setea celor buni, celor adevarati, nu vreau insa sa par nici vulnerabila, nici tematoare, nici fiinta care are parte numai de tradari...nu!!! Doamne fereste! sunt eu cea care isi  varsa"umanul" prin eseurile mele...n-as reveni  la niciuna din iubirile mele din trecut, desi la acel moment, fiecare din ele mi s-a parut"wow!!!!" au fost incercari, unele sau consolidat in timp altele au murit dar,  din fiecare am luat ce a fost frumos si m-a implinit pe mine ca persoana....si tare mult mi-ar place sa mai intalnesc astfel de oameni care sa aduca ceva bun in viata mea....cu toata reticenta de care va vorbesc  dorul si setea de frumos nu o sa ma paraseasca niciodata!
     Pentru unii, poate am fost  o ratacire intr-o "criza de dor" sau poate am vrut eu sa-mi"repar" sufletul, dar de multe ori m-am ales cu vise si ganduri insangerate, sau poate m-am incarcat cu energia aceea atat de necesara sa poti face acel curcubeu  drept pod spre lume larga, spre cei din jur...ce-am vrut azi de fapt prin acest eseu? sa beau un pahar de cuvinte alaturi de voi cei care mai credeti in frumos, in curaj, in bine si in biruinta vietii. Setea de nou, de originalitate sa nu va paraseasca niciodata! Nu putem decide cine intra in viata noastra, dar, putem decide cine ramane in sufletul nostru. Iubiti-va frumos!


Sursa imagine:https://olgutza01.wordpress.com/2014/05/08/fantana/

4 comentarii:

  1. Invidia, creste de la o zi la alta , e suficient sa fi sincer in ceea ce gandesti iar dusmanii nu vor intarzia sa apara ! Nu le da apa la moara , atata timp cat sti ca nimic nu este asa cum cred ei , Lasa-i sa traiasca in lumea lor … niciodata, nu se vor trezi la realitate !! Nu lasa niciodata, ca viata ta sa fie despre ceilalti , zgomotul opiniilor lor sa iti doboare gandurile , sentimentele si existenta ! Aleg sa traiesc frumos , sa fiu fericita sincer in fata mea , nu doar de fatada in fata celorlalti ! Viata mea, e despre mine , niciodata despre ceilalti !!!

    Oamenii nu trebuie sa fie perfecti.Oamenii trebuie sa fie OAMENI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am invatat sa lupt , caci viata mea nu a fost asa frumoasa si lipsita de griji… Insa am avut tot ceea ce era necesar: credinta in Dumnezeu !! Si asa…cu bune, cu rele am reusit sa merg mai departe… Sa zambesc in fata celor care m-au criticat sau celor care nu au avut curajul, sa recunoasca ca viata nu se invarte in jurul lor,ci fiecare in jurul vietii !!

      Ștergere
  2. Important este, să nu fii niciodată la fel ca ei!
    Şi, nu uita! În pomul uscat, cel care nu face fructe, nimeni nu dă cu pietre.
    Să fii mereu un izvor nesecat, iar paharul cu apă cuvintelor tale să potolească sufletele însetate de frumos!

    Păcatu-n oameni şede, în sufletele smede,
    Când răutatea-i crasă, naivu-i cade-n plasă,
    Dar sita este deasă, neghina este-aleasă
    De Fiul ce purcede din Tatăl şi provede.

    Te bucură şi crede în Cel ce totul vede!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Olguta, niciodata nu voi lua in seama parerile celorlalti despre mine si cu atat mai mult conceptiile lor privind viata perfecta , pe care unii din ei incearca cu nonsalanta sa o afiseze pe retele de socializare , strigand sus si tare cat sunt de fericiti si ca nimeni nu mai e ca ei !Ma mucur ca ai trecut, te pup si te imbratisez!

      Ștergere