Blog premiat

sâmbătă, 11 iunie 2016

Lectie de viata

       
      Am avut o zi cu bune si cu rele, o zi in care m-au cautat gandurile, gandurile despre trecut si ce crezi ca am facut? o pace cu ele! Am batut palma cu ele si am hotarit  asa - traiesc cu vechile amintiri dar cu oameni noi!
     Am lasat in spate toate apasarile pentru ca am realizat ceva, prietenii nu-i alegi ca pe o sticla de vin, dupa ambalaj si pret sau ma rog forma pentru ca toate astea sunt pacalicioase...pe prieteni nu-i judeci dupa aparente si trecut.
      Am realizat ca prietenii care candva insemnau totul pentru mine au devenit aproape nimic si oameni necunoscuti le iau locul usor - usor, ma bucur de ei si-i pastrez atat timp cat pot sa le ofer fericire si cat la randul lor fac acest lucru.
      Am reusit sa-mi gasesc echilibru, printr-o cromoterapie sufleteasca, mi-am imbracat interiorul in culori tonice, cu zeci de nuante care ma linistesc, ma inveselesc si ma energizeaza.
      Am invatat sa pierd...in viata mai trebuie sa si pierzi....doar ca am avut  bucurii pe care puteam sa le traiesc din plin si nu le-am consumat din teama de necunoscut sau poate  din inconstienta.
      Am pastrat alaturi oamenii frumosi, dar, pentru asta trebuie sa ai ochi sa vezi frumosul din ei sa-i privesti cu suflet si sa te bucuri de ei!
      Am gasit si o rugaciune potrivita starii mele:
      -  Da-mi Doamne puterea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba!
     
 

4 comentarii:

  1. Viaţa este prea scurtă pentru a o petrece cu oameni care nu merită. Dacă cineva te vrea în viaţa lui, îţi va face loc în ea, nu trebuie să te baţi tu pentru un loc acolo. Niciodată, dar niciodată, nu încerca să te bagi cu forţa în sufletul cuiva care trece cu vederea valoarea pe care o ai. Aminteşte-ţi mereu că prietenii adevăraţi nu-ţi sunt cei ce sunt lângă tine când eşti fericit, ci cei care îţi sunt aproape când ţi-e cel mai greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca viata merge mai departe si depinde de mine cum aleg sa o traiesc in continuare, iar daca altii au reusit sa treaca prin lucruri grele si s-au ridicat, e doar o chestiune de perseverenta si putere interioara ca sa reusesc si eu.

      Ștergere
  2. la lectia despre prieteni am citit acum articolul si ma regasesc perfect ( stii ca esti drogul meu si nu ma pot abtine sa nu te citesc!)
    Asta mi se Referitor intampla si mie, in prezent, cu prieteni de o viata care aleg sa iasa din calatoria noastra impreuna!
    Nu ii pot opri, e alegerea lor, si doar a lor! Stii cum ma gandesc eu?
    Ca fircare OM care vine la un moment dat in viata noastra si petrece ceva timp ( noi vrem cat mai mult) in viata noastra, alaturi de noi, vine cu un " motiv" are un rol mic sau mare in marea piesa numita VIATA!
    Motivul este ca noi impreuna cu el, OMUL, avem de invatat ceva impreuna, ne ajuta sa descoperim ceva, ne invata ceva si indiferent daca ceea ce am invatat este o experienta cu gust amar sau dulce, el a trecut pe la noi si am trait o experienta impreuna!
    Fiecare dintre noi avem un " rol" mic sau mare in viata cuiva...si e bine cand impartim momente bune si mai putin bune alaturi de cineva care ne incarca, care ne intelege si care e ACOLO cand simtim ca nu mai putem!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii vin, raman, pleaca si nu-i poti judeca.Dar cand pleaca, pleaca cu-o bucata din inima ta.Dar am plecat cu capul sus din viata oricui, oricand.Chiar daca dupa colt imi vedeam sufletul plangand...viata merge mai departe!

      Ștergere