Blog premiat

joi, 26 noiembrie 2015

Compromisul

         

 

        Offf!!! cum n-am eu somn si incerc sa lamuresc cum sta la mine treaba cu compromisul,  deh!! asta pentru ca azi am promis unei colege, mai precis Magdei ca o sa-i raspund...
      Compromisul intr-o relatie de dragoste banuiesc ca o interesa pe draga mea colega...astfel incat greu este sa stabilesti o "grila valorica" pentru ca nu este o masura in dragoste, faci concesii pana cand ele nu lovesc in personalitatea ta prea puternic, ar fi culmea spre exemplu sa ma oblige sa-mi  schimb gusturile muzicale, sunt tributara tuturor genurilor muzicale, mai putin manele,( dar si acolo am gasit cateva de care nu ma dezic!!!ups!! nah! ca am spus-o si pe asta! ) dar sa cante Guta, Salam si alte "bucate" zilnic in casa mea...asta categoric nu!!!ar fi prea mare compromisul!
      As putea face  concesii eventual legat de valorile religioase personale...acolo da! pentru ca pentru mine Papusarul Sef cum imi place mie sa-i spun Lui, este peste tot, tocmai de aceea intru in orice lacas de cult nestingherita si vorbesc cu El asa cum stiu eu....si nu cred ca Dumnezeul din biserica catolicilor se supara pe mine daca eu intr-o buna zi ma inchin Lui, ....si nici nu ma bate in cuie acolo!
        Consider ca trebuie sa existe si aici un fair-play, o echitate, adica mai las eu dar mai lasi si tu...cu alte cuvinte ne intalnim la mijloc de drum! N-o sa ma"anulez" niciodata pe mine  de dragul cuiva si nici nu voi face rabat la standardul meu de viata , prefer sa spun - Stop!!! si pe aici ti-e drumul badie! du-te mai departe, cauta pana gasesti una "netunata" ca de"tunat" tun si fulger eu cand imi place iar" upgrade-rile" le fac cand vreau eu sa ma reinventez nu cand vrea altcineva!
         Aaaa!!! ca poate isi doreste sa ma vada frumoasa si ravisanta zilnic, ei bine!! aici da ...fac tot ce-mi sta in putinta, sparg si contul bancar, lol!!! ma duc la saloane de infrumusetare chiar daca maninc doar un cartof- doi  pe zi si beau un litru de apa plata cu lamaie...rabda baba la frumusete! ...si sa nu uitam ca barbatii sunt stimulati in primul rand vizual... nu intamplator se spune ca ei se indragostesc cu ochii iar noi cu urechile!!! ( offf!! cat  ne mai place sa fim vrajite!  stiti cum se spune: minte-ma, dar minte- ma frumos!!! )
      Si totusi gandidu-ma ca se indoaie planeta asta cu "greul feminin", ca suntem prea multe pentru un barbat, parca as mai lasa  de la mine pe ici pe colo prin punctele esentiale, vorba lui Caragiale...hahaha !!!! ca doar nu  ploua cu barbati  si nici nu cad  precum meteoritii sa ai de unde alege prea mult, asa ca... mai zici ca el si faci ca tine!!!

8 comentarii:

  1. Ravisanta esti, tocmai ti-am spus asta pe Facebook...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine detaliat compromisul...ăsta, cu fină ironie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e stilul meu, nu mi-am propus sa filosofez, ca nu e in caderea mea, nefiind de specialitate, insa in tonalitatea asta sper ca m-am facut inteleasa! te pup Elena si felicitari pentru rezultatele tale literare!

      Ștergere
  3. Compromisul/concesia (mai elegant) l-as defini ca toleranta la incertitudine. Nimic nu este sigur si atunci de ce sa-l tratez ca atacator pe cel care "imi zgaltaie" zona de confort si nu ca pe un partener care are un punct de vedere diferit de al meu? Pt. echilibru. Cu astea fiind spuse, multumesc pentru prietenie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma rog,...cele doua cuvinte din cate stiu eu sunt sinonime ... daca ai preferat "concesia" nicio problema....
    "COMPROMÍS1, compromisuri, s. n. Înțelegere, acord bazat pe cedări reciproce; concesie. ♦ Înțelegere între două sau mai multe persoane ori state de a supune unui arbitru rezolvarea litigiului dintre ele. – Din fr. compromis. " Ideea cu echilibru este bine de luat in seama, vezi la asta nu m-am gandit!! Multumesc pentru raspuns implicit si pentru buna interactiune pe Facebook!

    RăspundețiȘtergere
  5. E necesar sa facem compromisuri...Cand iubesti e bine sa nu incerci sa schimbi persoana respectiva si atunci il iei la pachet cu ''defectele ''lui ....si de aici compromisul..

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-o relatie trebuie sa te simti implinita, sa te simti iubita si perfecta, asa cum esti tu, cu toate defectele tale, pentru cel de langa tine esti perfecta, esti ceea ce el are nevoie si te face sa simti asta, o sa simti asta si fiecare por de-al tau o sa emane fericire. Nu zic ca vreo relatie e „roza”. Mici certuri, divergente de opinie, incapatanari, toate isi au rostul lor. Doar sa nu tina mult. Si dupa 5 minute sa va uitati unul la celalalt si sa zambiti, sa va sarutati si sa faceti impacarea dulce, dandu-va seama ca va certati din tampenii si ca sunteti norocosi ca va aveti unul pe altul.

    RăspundețiȘtergere