Blog premiat

joi, 24 septembrie 2015

Prizoniera in prezent



     Ploaia de azi mi-a stimulat introspectia, m-a indemnat la o plimbare prin toate coltisoarele  sufletului meu si cum de fiecare data gasesc lucruri frumoase acolo nu pot sa stau departe de blog, pun tot pe tastatura.
    Exista momente cand primesti exact ceea ce ai nevoie, cu toate ca nu constientizezi asta, e ca si cum s-ar arunca galeti de oxigen spre tine si daca aveai senzatia aia de sufocare la un moment dat,  dintr-o data parca seva vietii circula diferit prin tot corpul tau....plutesti intr-un vazduh parfumat si parca simti ca n-ai mai vrei sa pleci de acolo, ai vrea sa ramai prizoniera acelor momente.
    Ma intreb acum  cat de multi oameni cunoasteti suficient de nebuni sa-si traiasca sufletul, sa reuseasca sa faca acele lucruri mici, dar poate iesite din tipar, sa mearga impotriva mintii uneori, sa guste din dansul muzicii sufletului  pur si simplu!? stiu raspunsul - putini!! si stiu si de ce...pentru ca la acesti oameni sufletul creaza zilnic cate ceva, nu depind de nimeni, au depasit timpul si spatiul si nu vor sa traiasca in iluzie ( ca mine probabil....care ma cam hranesc cu asa ceva uneori, nu intamplator titlul blogului...), aceste persoane lasa convenientele la o parte, traiesc prezentul pur si simplu si se bucura din plin de el...un astfel de OM este prietena mea Camelia Andrei  din Italia, gazda mea din acest moment si sora mea de suflet. Ei, bine cand vezi astfel de oameni n-ai cum sa nu-i citesti bucuria inimii, n-ai cum sa nu gusti libertatea si sa incerci sa traiesti si tu asa, ca o binecuvantare printre oameni.
     Ne plangem ca nu avem bani, ca nu avem noroc, ca nu avem pe nimeni si ma intreb din nou, oare chiar conteaza toate acestea cu adevarat?as spune ca nu! conteaza sa-ti traiesti sufletul, sa razi cand esti vesel , sa plangi cand esti  trist dar sa nu-ti refuzi sa iubesti cand iubirea iti bate la usa chiar daca te poarta printr-un "relief "variat...urci pe cel mai inalt munte sau te arunci in ocean chiar daca nu stii sa inoti prea bine, urci, cobori, zbori pentru ca da! clipa este tot ceea ce ai!
     Sufletul este singura legatura pe care o avem cu Dumnezeu si vesnicia, asadar hai sa-l bucuram asa cum se cuvine si sa invatam de la cei care practica asta si sunt gata sa experimenteze miracole, pentru ca ele exista, Dumnezeu are un plan minunat pentru fiecare dintre noi  doar trebuie sa ne bucuram de oportunitatile pe care El ni le ofera!Cu fiecare gand, cuvant, fapta ne cream experienta de zi cu zi, am in persoana Cameliei o buna profesoara ma las asadar purtata de magia momentului!!!
     In final va intreb cand ati spus  cuiva de ce il apreciati si ce iubiti la el/ea? de ce va intreb asta? pentru ca fiecare  avem nevoie de apreciere si de recunoastere, doar asa nu uitam adevarata noastra valoare, nu va fie frica de sentimente si emotii pentru ca atunci cand ele pornesc din inima infuzeaza lumea cu energie pozitiva pur si simplu!
    O zi binecuvantata cu o ploaie de sentimente frumoase !
   

4 comentarii:

  1. Eu pe voi VA IUBESC!! Va iubesc cu adevarat.Stiti de ce? In primul rand pentru femeile din voi.Sunteti frumoase,ingrijite,elegante,destepte,delicate,educate,etc.Apoi pentru prietenia voastra care cred ca este una speciala si..UNICA...Prietenia voastra nu se masoara în ani, in vorbe frumoae si politicoase spuse la nevoie,in farfurii cu dulceata servite impreuna,in halbe de bere sau pahare de vin .Prietenia voastra nu îseamnă flencăreala ce se pierde în fumul de ţigară ...ci in clipele pe care două fiinţe le împărtăşesc lucide şi care peste timp capătă savoarea unui vin vechi. Si ca o gluma,ca tot e la moda DNA-ul..permanent va retrocedati munti de amintiri ,paduri de zambete si rauri de lacrimi...Nici macar DNA-ul nu va poate ridica pentru asta..:)). Aveti imunitate de ..PRIETENIE !! Pentru asta VA IUBESC !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai spus cum nu se poate mai frumos, nu intamplator esti absolventa de filologie, te joci asa usor cu cuvintele, dar pe langa asta, mai este ceva, cred ca esti singura care a inteles cu adevarat prietenia noastra, tocmai de aceea te pretuim tare mult, ne dorim amandoua sa avem onoarea sa te cunoastem in realitate, sa te strangem in brate sa simtim sinceritatea sentimentelor noastre.Te admiram sincer amandoua si speram sa prinda aripi cat mai curand dorinta de mai sus!

      Ștergere
  2. Interesant articolul!
    Vă doresc un weekend pe placul inimii și plin de bucurii,doamna Olga!
    Pupici și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet draga Elena ...ma bucur ca ai trecut pe aici !!! Te mai astept!

      Ștergere