Blog premiat

joi, 29 mai 2014

Faci ce-ti place?... sau ce place altora?

     
     Nu faci bine cuiva cand faci ce-i place spunea Nicolae Iorga ...pornind de la  cugetarea lui ma gandeam ca poate eu mai gresesc vis-a-vis de cei din jurul meu si ma refer aici absolut la  unul din hobby-urile mele - radioul! De ce  numesc exact   la care ma refer? pentru ca este un lucru pe care il fac pentru ca-mi place efectiv!...ei bine si daca iti place si vrei sa-l practici  incearca pe cat se poate sa fii bun,  invata de la cei mai buni ca tine, sau fura ideile imbracandu-le in haina care ti se potriveste!Eu nu oblig pe nimeni sa faca ceva ce nu le place, dar daca le place, ii oblig sa-l faca ca lumea! E pentru binele lor! Nu mi-a fost niciodata frica sa las usa deschisa provocarilor ..nu mi-a fost lene sa creez lucruri, momente  care sa-mi faca sufletul sa  straluceasca dar si sa  impartasesc din bucuria mea mea celor din jur. Mai zilele trecute unul dintre colegi mai in gluma mai in serios mi-a spus" soacra"...hmmm!! neah!! nu-s soacra, sau ma rog,  daca tot sunt in realitate nu-s  una nesuferita, sunt   concilianta, ingaduitoare, dar in privinta radioului nu prea imi place sa fac rabat profesional! Putin da' bun! cam asa vad eu...facand si o asemanare  cu mancarea pe care o consum,  spun asa - decat sa-mi umflu burta cu chestii mai putin sanatoase mai degraba tin cont de calitate, asa si cu emisiunile, nu-l obligi pe ascultator sa stea mult timp langa tine cand tu nu ai prea multe de spus! E adevarat  calitatea costa! Costa timp investit in documentare, niscaiva  creativitate, fantezie, perseverenta, atitudine si atunci impactul cu ascultatorii este unul placut, pentru ca de omul bun si voia buna nu te saturi niciodata!
     Inchei spunind  (cu riscul ca poate supar pe unii ) -  mai bine putin si bun decat mult si rau!ca altfel o iau... razna din nou, apropos de emisiunea mea de sfarsit de saptamana! ;)

 

8 comentarii:

  1. Am trait atatea dezamagiri in ultimul timp..ca nu stiu ce mai e bine sa fac si ce nu..Te pup..

    RăspundețiȘtergere
  2. Te cred! Ideea e ca daca tot facem ceva, s-o facem ca lumea! te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Celor din jurul tau!! tu esti o fata speciala, te admir foarte tare!

      Ștergere
  4. Eu sunt convinsa ca faceti o treaba extraordinara:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bianca, ma straduiesc, daca imi iese cum vreau sunt extrem de fericita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Olga, tu ești vie! Pe lângă muzică, tu oferi ceva în plus ascultătorului - sufletul tău! Ai un stil personal și dacă ar fi să-l rezum, atunci aș spune așa: "hei, prietene, mergi cu mine sau te iau; te simți bine din proprie voință sau te ajut eu". Sunt mule voci de radio, dar puține au o amprentă personală. R.D.E.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rita Drumes! daca vin de la tine comentariile ma simt magulita! weekend placut! cu multa iubire si rasfat!

      Ștergere