Blog premiat

vineri, 6 decembrie 2013

A venit Mos Nicolae...

       Se intampla in viata sa mai scapam haturile, sa o luam pe un drum mai intortocheat, oricat de echilibrat ai fi, simti la un moment dat ca nu mai poti gestiona cum se cuvine momentul....poti fi victima unei invidii, sau poti fi victima unui accident si lista ar putea continua, uite asa dintr-o data viata ta se poate face tandari....oameni cu ganduri nu chiar  bune apar in calea ta, incerci sa-i ocolesti, dar te intersectezi vrand-nevrand cu ei...si ce-i de facut?
      Unii spun ca orice lucru are asupra noastra puterea pe care i-o dam noi, dar ce te faci cand atragi , sau ma rog empatizezi cu astfel de oameni si tu simti in continuare nevoia sa fii bun?Cred ca cei 7 ani de acasa ne definesc intreaga existenta, uneori insa simti cu tot arsenalul pastrat de la mama ca nu mai poti si apare nevoia de refulare... vorba unei foste colege de radio"se duce dracului toata educatia de la mama"cazi intr-o maladie sufleteasca fara leac...Ideea e ca ca esti supusa unei tracasari cu consum de energie, poate ati trecut si voi prin astfel de momente , nu va este straina starea, aseara insa cred ca am pus capac la tot ce a fost malefic si  sper sa ramana asa!...sa mearga drumul neinfranat, sa ma bucur de tot ce-i frumos si bun la cote maxime, ca la urma urmei ne trebuie asa putin sa fim fericiti, vreau sa-mi ocup mintea cu lucruri frumoase, cu indeplinirea viselor mele, pot si sunt in stare sa le implinesc daca am liniste sufleteasca, niciodata nu m-am plans ca nu pot...  am cerut ajutor doar atunci cand  am simtit ca o problema ma depaseste, cazurile le pot numara pe degete, pentru ca eu stiu ca atunci cand vrei ceva chiar poti, chiar iti iese...norocul imi vine tocmai din puterea de a nu renunta, de a merge mai departe chiar si atunci cand nu toate sunt asa cum ar trebui...nu  obosesc si nu  renunt la visele mele, vreau sa ajung sa-mi vad "visul cu ochii" vorba lui Alecsandri.
     Oameni frumosi din viata mea, hai sa fim mai departe asa cum visam, mai buni , mai curati, mai liberi in gandire, sa nu tinem dupa usa frumosul din noi, sa nu ne irosim plangandu-ne de mila!E luna darurilor, cred ca si cele de suflet e bine sa le oferim  cu aceeasi generozitate, fara parcimonie, Craciunul inseamna regasirea linistii, a sentimentelor care poate le mai pierdem de-a lungul anului, intelegerea, recunostinta, bunatatea si iubirea ...hai sa iertam ca sa putem fi la randul nostru iertati! La mine Mosul a sosit, e plin sufletul de lumina sunt alaturi de buna mea prietena Camelia Andrei, si nu pot decat sa spun ca sunt fericita cu tot ce mi-e dat sa traiesc!


2 comentarii:

  1. Citesc cu mare placere tot ce scrii,ma regasesc in povestirile tale de viata , datorita lor te consider prietena sufletului meu.Sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru onoarea de a ma situa intr-un loc asa frumos, pentru ca ce mi se pare mie mai frumos e sufletul omului, de acolo porneste lumina, de acolo vine frumusetea omului! te pup si te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere