Blog premiat

luni, 14 ianuarie 2013

Toleranta sau intoleranta?


       Azi am fost intrebata " de ce sunt asa toleranta?" ...mda! ....simplu! pentru ca toleranta inseamna evolutie, traiesc printre oameni diferiti, gandim diferit, simtim diferit, emotia mea nu poate fi la fel cu emotia ta si daca eu sunt binecuvantata cu vederea partii pline a paharului, de ce vrei tu sa-mi strici vederea?... cam asta a fost raspunsul meu...nu te obliga nimeni la o adica sa interactionezi cu persoane care nu-ti plac, ...aaa!!? ca-ti doresti sa fii mai bun decat altii, si sa-l faci pe acel,acea cineva sa priceapa acest lucru, asta deja tine de tine, de taria ta, de ambitia ta!
      Daca ajungi la starea de agasare, poti sa iei o decizie, sa spui "pana aici ti-a fost!" insa pe mine in afara de oamenii"spoiti" nimic nu ma scoate din sarite...persoanele acelea care vor sa epateze cu orice pret si ajung sa fie nesuferite si enervante, sunt usor de tolerat - pur si simplu, NU LE BAGI IN SEAMA!!!
    Gramezile de prostioare care le debiteaza unii nu au cum sa-mi dea viata peste cap, nu ma agit si nu ma risipesc cu astfel de lucruri, chiar nu merita! Nu-mi propun sa stric dimineata sau seara nimanui, nici in viata reala, apoi in cea virtuala? la ce mi-ar folosi? si daca eu asa gandesc, ce ai frate cu mine?creierasul meu asa vrea, n-ai cum sa ma faci sa-l supun la chinul schimbarilor...am si eu la bord defecte destule, le stiu si le promovez in continuare pentru ca ele pe undeva ma definesc, imi intregesc imaginea, si apoi mai e ceva ...exista oare cineva care poate sa spuna cu toata taria - sunt perfect - perfecta!!! daca da, ferice de ei
 .

   Si daca cineva imi spune  dupa tot ce -i raspund "say  pow-wow", atunci spun stop problemelor legate de  slabiciuni , si realizez ca  am invatat sa ma stapanesc verbal... si sa nu iau decizii nefavorabile mie(hahahah!! ma simt ca la "Meteo" cu expresia...!!!)spun in  gandul meu cum obisnuieste un amic sa-mi scrie cand nu prea crede ce i se spune:"do,doooo...doooooo":))))))))))))))

8 comentarii:

  1. Consider ca e importat ca ai acceptat, in primul rand, ca exista diferente... ai incercat sa intelegi modul in care ceilalti sunt diferiti fata de tine...mai mult chiar, respecti aceste diferente si inveti sa traiesti linistita cu ele. Toleranta presupune un „alt fel” al celuilalt, la care tu trebuie sa faci fata. Acest „alt fel” de a fi al celorlalti poate sa se bata cap in cap cu felul tau de a fi – si de aici apar problemele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stanculescu Dumitru14 ianuarie 2013 la 14:30

      Ca sa fii tolersnt trebuie sa fii mai destept decat celalalt....Ca sa fii tolerant trebuie sa ai minte!

      Ștergere
    2. Pai, daca nu as accepta ar insemna sa fiu omul pesterii, cu gandirea limitata, tolerez zilnic si poate la randul lor ma tolereaza si altii, oricata rigiditate ai avea tot ajungi sa tolerezi!

      Ștergere
  2. Stanculescu Dumitru- Bucuresti14 ianuarie 2013 la 14:13

    Toleranta vine cu varsta si intelepciunea, la tinerete suntem rapizi si nesocotiti, e adevarat proverbul "daca nu ai batrini cumpara-ti!"
    Trebuie acumulata multa experienta de viata pentru a lua o decizie corecta.De abia cand nu ai vezi ce ai pierdut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu cum te raportezi la diversitate?IA SA TE AUD AMICE!....;)

      Ștergere
  3. Toleranta ar trebui sa fie doar o atitudine temporala. Ea trebuie sa mearga mai departe si sa duca la recunoastere, la respect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toleranta cat si intoleranta sunt importante (dar nu duse in exces)pentru implinirea sentimantala.Un om cu principii diferite fată de persoana iubita, trebuie sa tolereze persoana iubita cu idei, trup si suflet.

      Ștergere
  4. Toleranta!!!!,....ce cuvant placut la auzire si ce senzatie placuta cand poti sa fii tolerant cu cine merita,dar sa avem grija sa nu alunecam prea mult si sa facem abuz de toleranta,daca se intampal sa abuzam de toleranta,mai devreme sau mai rarziu,vom avea neplaceri,sigur

    RăspundețiȘtergere