Blog premiat

joi, 10 ianuarie 2013

Imi simt sufletul rasfatat!


      Sunt de cateva zile in Italia, daca ar fi sa marturisesc sincer( si nu pot s-o fac decat asa...) ma simt tratata ca o regina, Camelia, face tot ce-i sta in putinta sa ma simt speciala. Sigur, ea este cea care imi este alaturi  in momentele mele de declin sentimental cand inima imi este batatorita , dar si in cele de  euforie, cand simt ca-mi ies din  "cote", cu alte cuvinte, plange si rade cu mine.....e mare lucru sa ai parte de un astfel de prieten...un prieten prezent in perioadele spinoase, dar prezent si la revelatiile vietii, savurezi cu el  parfumul fericirii pe care Cel de sus il face simtit pentru fiecare dintre noi, intr-o cantitate mai mare sau mai mica, depinde cat de norocosi suntem!
     Viata ne aduce in situatii imprevizibile, impreuna cu ea reusesc  sa depasesc, sa-mi schimb perceptia asupra lumii, sa realizez ca ceea ce mi se intampla poate avea efecte benefice  asupra  devenirii mele, la urma urmei  toate nenorocirile se intampla cu un scop, nimic nu este intamplator!
      Camelia ma ajuta sa cosmetizez  cotidianul, sa scot petele care il umbresc, sa nu traiesc cu nostalgia trecutului, cu balastul care imi ingreuneaza  memoria, ma ajuta sa devin mai flexibila la experiente noi care pot sa ma implineasca.
        Intr-un proverb japonez se vorbea despre cele trei inimi, una ce-o stie toata lumea, una pentru cei mai apropiati , pentru familie , si a treia  ce-o stim doar noi si eventual cateva persoane speciale din viata ta, in fata carora te poti prezenta  fara jena, fara masca, si in fata careia si cel mai jalnic secret se poate dezvalui...ei bine  a treia inima este aici in Imola-Italia, la Camelia...sigur eliberarea asta, nu e chiar usoara, ba chiar e un travaliu destul de greu, dar  simti  un echilibru emotional  prin prezenta prieteniei  si e  mai mult decat bine, te face sa vezi bagatelizata  zicala - lumina de la capatul tunelului!
      Ati inteles asadar ca ea, Camelia cu aripa ei de inger, care ma lasa mereu in admiratie, si adoratie, reuseste sa alunge toti demonii care-mi dau tarcoale, (hai sa recunoastem ca toti avem o camaruta in suflet care din cand in cand e locuita de astfel de personaje...) nu suntem perfecti, niciodata n-am tanjit macar spre asa ceva, avem toti pacatele noastre, si la naiba, chiar ne plac! altminteri nici nu  mi-as explica de ce recidivam?..oricum ea reuseste sa-mi   trimita la plimbare" colectia " mea de temeri, sa-mi  deschida  alte cai, incat "digurile" sparte sa nu mai fie pentru mine o problema!
     Azi, vreau sa-i multumesc inca o data, pentru tot, pentru rasfat, pentru  iubirea neconditionata, pentru  maretia sufletului ei!

10 comentarii:

  1. 1. Camelia stie ca esti specoala si vrea sa te faca si mai speciala!
    2. Sa dea Domnul sa te eliberezi de tot raul care te inconjoara!
    3. Sa ii dea Dumnezeu sanatate lui Camelia ca este alaturi de tine si la bine si la rau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tanar, frumos si nelinistit, nu te cunosc personal,doar din auzite (din cele bune de la Olga)iti multumesc pt.apreciere si urarea ta de bine care sper sa fie auzita acolo SUS!!!Iti doresc si tie o OLGA MORAR care sa-ti fie aproape la bine si la rau.Iti doresc toate cele bune si dorite.

      Ștergere
    2. Olga Morar e numai 1! Nici daca i sar face 1000000 de clone, toate adunate nu vor reusi sa stranga caldura sufletului ei!

      Ștergere
  2. Dj.Florin, adevarul e ca dupa moartea sotului meu, care intradevar ma facea sa simt acest lucru zi de zi, si care si de acolo de sus, ma iubeste si il simt aproape cand mi-e greu, cea care i-a luat locul aici pe pamant e Camelia, m-am convins ca ar fi in stare sa faca tot ce-i sta in putinta sa-mi fie bine.Mai rar astfel de cazuri, dar uite ca Cel de sus ma iubeste si-mi scoate in cale oameni minunati!

    RăspundețiȘtergere
  3. Scrisul, ca si vorbitul, poate linisti durerile sufletesti, asa spunea Octavian Paler,tu ma idolatrizezi,dar e meritul tau draga mea,tu esti o femeie care se naste la 1000 de ani si asta te face speciala.Imi doresc ca toti cei care te cunosc,buni, rai,invidiosi, recunoscatori sau NE,sa incerece dandu-ti putin spatiu din timpul lor,pt.a te cunoaste mai bine.Atunci vor realiza ca eu iti dau f.putin din tot ceea ce meriti tu.Specialul l-ai creat de una singura,mi-ai dat ceva gratis ca eu sa te iubesc si respect atat de mult.E f.adevarat ca azi prieteniile sunt precum caprele negre, adica pe cale de disparitie......dar uite si tu ca exista Dzeu, care a considerat ca noi doaua trebuia sa ne cunoastem ca sa impartim toate bucuriile,necazurile si minunatiile pe care le-a lasat pe acet pamant.Cred ca doar lui trebuie sa-i multumesc!!!!!Au fost multi care nu au vazut cu ochi buni relatia noastra, au interpretat-o in fel si chip, dar ce-mi pasa mie,important e ca tu existi, iar eu nu vreau minic mai mult. Iti spun un secret???Poate fara sa sti doar prezenta ta mi-a inseninat viata,mi-ai pus balsam pe ranile facute de altii,de timp si de distanta asta de casa cara ma omaoara pe zi ce trece.Ce-mi ramane de spus?? Multe.....dar orice a-ti spune se termina cu -MULTUMESC DRAGA MEA PRIETENA OLGA MORAR!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietenele adevarate isi imprumuta..haine,genti...bani..voi va imprumutati inimile.Va invidiez un pic dar nu atat pe cat va admir si ma bucur pentru voi.Suneti minunate,fetelor!!!!Dumnezeu sa aiba gija de sufletele voastre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mara ma sednsibiliezi de fiecare data, ma simti, stii exact ce trebuie sa spui, ai mare dreptate, ne imprumutam inimile, cand a ei e suferinda a mea este la dispozitia ei, si uite asa nu mai stim la un moment dat nici cu partea pecuniara, cat mi se cuvine mie si cat ei...suntem in stare si eu si ea, sa oferim totul fara sa stam pe ganduri!Mutumesc mult pentru gandurile tale frumoase sper intr-o zi sa am placerea si bucuria de a te cunoaste in realitate! Pup si iubire!

      Ștergere
  5. NU POT DECAT SA INCEP RANDURILE MELE DECAT ASA...VOI DOUA DRAGELE MELE OLGUTA SI CAMELIA SUNTETI DOUA PERSOANE DEOSEBITE PENTRU CA DOAR CINE SE ASEAMANA SE ADUNA...SINCER VA SPUN DE LA INCEPUT M-A IMPRESIONAT PRIETENIA VOASTRA NU DE ALTCEVA DAR IN ZIUA DE AZI ESTE MAI RAR ASA CEVA ...BUNUL DUMNEZEU SA VA DEA MULTA SANATATE AMANDURORA SI POATE VA VENI SI ACEEA ZI SA MA ALATUR SI EU UN PIC DE VOI ...MI-AR FACE SINCER PLACERE...POATE CU OLGUTA AM VORBIT MAI MULT CU TINE CAMELIA NU DAR TE ASIGUR CA SI EU TIN MULT LA OLGUTA SI IN ACELASI TIMP SI LA TINE FIIND PRIETENA EI DE SUFLET SI INGERUL PAZITOR...SA RAMANETI IN VECI ASA ...EU VA MULTUMESC CA MI-ATI DAT UN EXEMPLU EXTRAORDINAR DE PRIETENIE ..VA PUPIC CU MARE DRAG ..CARMEN...

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu pe toate trei...Va iubesc,fetelor!!

    RăspundețiȘtergere