Blog premiat

miercuri, 16 ianuarie 2013

Contururi

    Daca cineva isi inchipuie cumva ca o iubire mare poate sa se produca doar intre un barbat ideal si o femeie ideala, vin sa-l contrazic, pentru ca sunt ciudate contururile iubirii, spre exemplu, eu am realizat ca iubesc pe cineva pentru ca imi pune intrebari iscoditoare, pentru ca ma infrunta si ne duelam, pentru ca il fac sa-si calce peste principii, dar stiu ca o face de dragul meu, il iubesc pentru tot ce inca nu a manifestat vis-a-vis de mine, dar stiu ca e in el, il iubesc pentru ca ii plac replicile mele, il iubesc pentru ceea ce reuseste sa trezeasca in mine si  mai am multe alte motive...dar, daca le expun pe toate cred ca nu ar mai avea farmec, las si o mana de mister ca deh!"femeia fara secrete e ca salata fara castravete" deci, respir iubire si cred ca e suficient... orice alte  marturisiri pinocchiale, m-ar dezavantaja, nu-i asa?
   Concluzionez, printr-un aforism "Ne iubim nu atunci cand  privim unul spre celalalt ci atunci cand privim impreuna in aceeasi directie". Iubirea nu este un contract, in care fiecare vine cu lista lui de pretentii si bifeaza impreuna potrivirile, tine de o compatibilitate spirituala, afectiva si o maturitate a sufletului, deci  nu vreau sa limitez, prefer sa ma simt o furnicuta, dar cu sufletul cat un balaur care aspira toata iubirea lui! ;)


Las  un link  spre ascultare  ...merita! http://www.youtube.com/watch?v=x1gtpWhjQjc

6 comentarii:

  1. Camelia Andrei -Italia16 ianuarie 2013 la 10:34

    Nu putem hotari pentru celalalt rolul pe care il joaca in viata noastra, ai dreptate, in fond, viata e mult prea minunata, de ce sa o limitam noi singuri, de ce sa ne privam de surprizele si de iubirile pe care ni le ofera?sa fii fericita furnica mica cu suflet urias!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oameni cu vibratie inalta si cu sufletul plin de iubire ca tine, stiu ca limitarea nu poate sa-ti dea starea de bucurie si multumirea care aduce sufletului linistea si pacea interioara!Sufletele nu au lanturi, visele nu au ziduri, asadar de ce nu?

      Ștergere
  2. De multe ori nu putem lua hotarari nici pentru noi, iubirea este cel mai minunat sentiment de pe glob, cand o purtam in sufelt o conturam singuri dupa felul in care simtitm.Chiar daca 1 milion de persoane ne spune, nu este ceia ce cauti, nu este pentru tine, astea sunt doar partile vizibile din exterior. In sufletul celui ce iubeste, nimeni, niciodata, nu va sti ce este!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Milionul nu valoreaza cat reusim noi sa adunam in suflet atunci cand iubim...este incomensurabil!Cand insa rezoneaza sufletele se stie cat, pentru ca exista un "canal" in care iubirea circula asa cu dus-intors...

      Ștergere
  3. ..asadar ...barierile inimii n-au rezistat...''Inima are taine pe care nicio raţiune nu le poate pătrunde.(Guy de Maupassant în O viaţă).Nu caut sa inteleg..sunt doar bucuroasa ca radiezi din nou...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii, uneori nu ne intelegem nici noi pe noi insine, apoi pe cei dragi noua...?Marin Preda spunea"daca dragoste nu e, nimic nu e..." si nu cred ca el a spus prima data acest lucru, sau a trait aceasta axioma...“Caracterul e destin” – afirmatia apartine reginei Maria a Romaniei...admirabil spus , nu-i asa? plin de adevar.. nu cred in ceva prestabilit, cred in forta omului de a-si construi destinul! fiecare din noi il parcurgem intr-un anume fel...adevarul meu nu este si adevarul altora...iar eu seaman cu marea dupa furtuna...;) furtuna se calmeaza iar marea devine linistita sub mangaierea soarelui cald,marea devine frumoasa si fara limite.

      Ștergere