Blog premiat

marți, 28 august 2012

Prizonierii ideilor

         La timpuri noi, oameni noi...spune o vorba inteleapta, dar se pare ca la noi, la romani de-o vreme nu mai functioneaza nimic...nici macar ideea ca si  din trecut avem de invatat...nu frate! la noi apar pe scena politica oameni cu minti odihnite, dar bat pasul pe loc...nu schimba nimic, si tot asteptam si tot asteptam sa se intample minunea...sa vina un"Mesia" al romanilor...insa, ...nimic!!!...nimic! schimbam figuri, lozinci, le mai coloram cu niscaiva vorbulite de senzatie, ne entuziasman  de moment, si cu atat ne alegem, o paradigma greu de demolat, nu putem iesi din tipare absolut deloc...si ma intreb de ce oare?
       Unde or fi balaurii aia din poveste, care suflau din trei guri si  inghitau totul? as vrea sa-i vad ca-si fac treaba intr-o buna zi...sa-i  lase doar pe cei de buna credinta care vor sa faca ceva pentru tarisoara asta...dar sa faca prin fapte nu prin vorbe, ca de vorbe, eu una m-am cam saturat... vreau oameni noi, oameni in care sa pot crede, oameni care sa ne poata motiva prin exemplu lor personal!
      Nu ma intrebati de ce m-am apucat sa scriu azi despre asa ceva...pur si simplu pentru ca ma simt (ca o buna romanca ce sunt), parca izolata de restul lumii, stransa, inchisa, asa cum m-am simtit la acel reality de la KANAL D, unde  starea de claustrofobie, m-a impins spre refulari, AVEM NEVOIE DE O VIBRATIE POZITIVA, din partea cuiva de acolo de sus, dar..., ma simt total dezabuzata cand privesc stirile la TV...batem pasul pe loc intr-un mare fel, cum obisnuiesc eu sa zic...A PIERIT PARCA IMAGINATIA, IMPROVIZATIA, e loc de toate  si de nimic...pentru ca doar scandal vezi peste tot si atunci ma intreb din atatia" monstri" pe care i-a nascut democratia, nu se arata unu' mai breaz... sa ne lumineze calea? Speranta moare ultima si nu mai e cazul sa va spun de ce?...pentru ca murim noi inaintea ei...mda,  as vrea sa fie macar odata altfel....diferit de pana acum! sperantele pe care le  pastram de atata timp sa fie  odata si odata puse pe roate si s-o pornim pe drumul cel bun!
     Si acum va intreb ceva, credeti ca printre atatea rele cate ni se intampla in ultima vreme,  mai e loc si de ceva bun? sau e cazul sa ascultam de ce ne-a spus acea deputata devenita "celebra" prin vorba ei : "Ciocu' mic!"?

7 comentarii:

  1. Ingrozitor... mi-e rusine de asemenea "monstri "care pot exista in Romania... unde oare s-a pierdut bunul simt, curajul romanului?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am sa raspund prin vorbele unui jurnalist care spune bine ce spune...si o face mai bine decat mine:
    "Ce blestem pe ţara asta să aleagă între doi mincinoşi! Avem în fruntea ţării doi oameni lipsiţi de cuvânt şi de onoare, domnul Antonescu şi domnul Băsescu. Ne îndreptăm către un nou echilibru al răului în România. Până acum a fost o stare de dezechilibru, de bâlci sinistru, dar cu cei doi în fruntea României ne îndreptăm către o nouă stare de echilibru metastabil al răului. Bătălia este crâncenă, se acumulează tensiuni murdare uriaşe de ambele părţi", a declarat Cristian Tudor Popescu, la Pro TV, într-o intervenţie specială din studioul GÂNDUL. LIVE." Subscriu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde am plecat? Unde am vrut sa ajungem? Unde suntem? Ce este azi si cum ar putea sa fie? Multe intrebari; daca incerci sa raspunzi la toate se naste o poveste prea lunga si prea incalcita pentru a merita citita. Totusi... Eu as rezuma ultimii 22 ani in fraza urmatoare: Politicienii fura, justitia se uita in alta parte, presa vorbeste despre altceva si cetatenii se descurca.

      Ștergere
  3. Mda,... dorinta secreta a romanului de a fi condus de un "tata" atotputernic care le stie pe toate, un Fat-Frumos care ne rezolva toate problemele fara ca noi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Exista televiziuni, care furnizeaza 85% din informatie, conform statisticilor si exista restul presei (radio, presa scrisa, net). Toata presa are patron (da, si TVR, desi nu pe fata) si ar trebui sa traiasca din reclama dar unele trusturi de presa traiesc din bani adusi de acasa de patron astfel incat patronul plateste ziaristi sa spuna ce vrea el sa se stie, nu ce vrea publicul sa se stie. Nici macar nu trebuie sa le impuna ceva, e destul sa angajeze oameni care spun ce vrea el sa auda si sa-i incurajeze pe cei care devin inimaginabil de obedienti (pe cei care vor jurnalism adevarat, ii lasa sa plece, nu-i tine la televiziuni de maxima vizibilitate). Daca stam sa ne gandim, avem un numar extrem de mic de jurnalisti care apar zilnic pe ecrane, care ne servesc concluzii in loc de informatie relevanta (Dragotescu, Nasu, Gadea, Deac, Rosca!!! etc). Vrea Presa sa se schimbe? Eu cred ca da, cred ca multi inregimentati si-ar dori sa faca jurnalism adevarat...desi pina si jurnalismul adevarat traieste din publicitate (si ca atare nu vom afla de la presa cum ne pacalesc bancile, ca sa dau doar un exemplu).

    RăspundețiȘtergere
  5. sapunul mare moarta1 septembrie 2012 la 16:40

    presa scrisa si audiovizuala se vinde ca la bordel,
    deja stiu cum sunt impartite,se vede dupa articole,discutii,imagini

    nu prea exista televiziuni,ziare,radiouri independente,pentru
    ca traiesc pe banii altora si dorm in patul acestora

    RăspundețiȘtergere