Blog premiat

sâmbătă, 7 iulie 2012

Vreau ordine, triere si stop amintirilor...care imi trezesc resentimente!

    Trei zile la casa din  Negresti Oas, au insemnat dupa intoarcerea mea de pe litoral, trei zile incarcate, cu bune si cu rele...
    Multe lucruri pe care le-am pastrat ani de-a randul in casa, fara sa le gasesc  rostul cu adevarat, sau a caror valoare sentimentala s-a estompat, sau poate mi-au trezit nostalgii sau de ce nu resentimente au fost  eliminate din decorul  casei...au luat drumul pubelei.Mi-am propus foarte hotarit ca vreau sa exist doar la timpul prezent, sa  nu mai exist la timpul trecut, toate actele mele sa fie conjugate la prezent si viitor.
    Am inceput cu dulapurile, haine care nu le-am imbracat de 3-4 ani...au avut soarta prapastioasa de-a le spune la revedere, nu mai vreau sa ma gandersc ca moda va reveni, sau ca poate le voi purta peste doi, trei ani...nuu!! nici vorba...mi-am randuit asadar sacii pentru pubele, pantofi, pulovere, si alte tinute mai groase...
   Sigur nu-i simplu sa te descotorosesti de ele, te uiti cu jind, dar, am avut si o alta socoteala, m-am gandit ca poate altora le va prinde bine o tinuta chiar daca nu e noua cu eticheta, e noua pentru ei...
    Si daca am inceput cu dulapurile sigur am continuat cu obiectele care erau depozitate in casa fara sa le mai folosesc de ani buni....nu faceau decat sa-mi ocupe spatiu, am degajat asadar  mult spatiu...vreau sa le simt rasfirate si sa pot sa "respir" prospetime!
     Mai este inca mult de facut, sigur in trei zile n-am reusit tot...vor mai fi inca trei zile saptamana viitoare spre sfarsit...dar, problema cea mai spinoasa e ca mi-a trecut prin minte sa fac asa si cu prieteniile carora nu le mai fac fata, sau carora  e mai bine sa le tai cursul...voi gasi o cale eleganta de a ma desprinde si de acolo...la ce bun sa le las prada"ruginii", pentru ca am observat ca orice lucru nefolosit in timp,prinde urme de rugina, coroziunea isi spune cuvantul si te costa o mana si-un picior sa repari...si atunci nu-i mai bine sa te lipsesti de ele? Tai lacatele care imi obstructionau accesul la libertate, renunt la canoane si o sa fiu si eu la fel de obraznica cu altii cum simt ca  procedeaza si cei in cauza...nu mai inghit marlanii, nu mai las pe nimeni sa sara calul, iar eu sa raman impasibila...gata!Nu mai inghit nimic! viata nu si-a spus ultimul cuvant...mai am timp sa fiu o alta Olga...am fost bruneta, roscata, blonda....mi-am schimbat look-ul de atatea ori, dar in ce priveste  sufletul l-am lasat  in ultimul timp pe planul doi...si nu mai vreau asta...vreau mai mult, vreau sa simt ca traiesc cu adevarat! Eliberandu-ma de cei care nu faceau decat sa consume "ozonul" din spatiul sentimental, voi crea  lumina, aer curat... celor care o merita si marturisesc ca vor ramane in inima mea forever! Ei sunt  cei care merita pastrati la loc de onoare  si asa vor ramane!
     Lor le spun prin intermediul acestui articol ca-i iubesc  si ii respect ca m-au ajutat sa fiu cea care sunt acum, ii imbratisez si le spun - multumesc!!!!

10 comentarii:

  1. FOARTE bine, ai grijă de sufletul tău. Nu-l mai lăsa în urmă şi cum ai spus, trăieşte cu adevărat.
    Mă bucur că[,] cunoşti persoane cărora le poţi spune din inimă că "-i iubesc si ii respect ca m-au ajutat sa fiu cea care sunt acum, ii imbratisez si le spun - multumesc!!!! "

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ma bucur ca ei exista in viata mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. MARIUCA L. Te apreciez sincer...gândul cel bun a venit, în sfârşit!
    La tomberon cu cei ce nu corespund etichetelor tale!Dan DIACONESCU, a fost băgat chiar în direct, tu de ce nu ai face la fel?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehehe!!! hai ca-mi placi!!! m-ai facut nsa rad!! mi-ai amintit faza cu tomberonul!

    RăspundețiȘtergere
  5. marioara toader7 iulie 2012 la 21:56

    Buna,draga mea..sper sa-ti mai fiu..draga...ca nu mai pot comunica des ca inainte..Dar tu mie imi esti la fel de draga...si hotararea pe care ai luat-o..e ok!! Eu am facut asta de mult...mi-am schimbat stilul de viatza ,in genere, de cand sunt la pensie...imbracamintea TOATA...am schimbat-o cu una mai tinereasca..asa cum imi simt sufletul..Eu nu am timp sa fac ce vreau ca altfel m-ai vedea ca sar si cu parasuta,,Asadar ma bucur pentru tine FA CE TE FACE SA TE SIMTI BINE!!! Sa nu -ti pese de ce cred cei din jur..Te pup cu drag si dor!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata nu ma voi lipsi de prietenia ta.... ea inseamna mult pentru mine!extrem de mult, esti un om deosebit! te iubesc!

      Ștergere
  6. Vă mulțumesc de vizită doamna Olga
    și vă invidiez puțin că stați la casă
    în aceste zile toride de vară!
    Să aveți o săptămână minunată!
    Vă pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  7. O SEARĂ MINUNATĂ, DRAGA MEA PRIETENĂ DE SUFERINTĂ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu cine esti,dar te salut si-ti multumesc ca ai trecut!

      Ștergere