Blog premiat

marți, 10 iulie 2012

Prost sa fii, noroc sa ai!

    Cineva spunea"orice prost are noroc...", ...mda!!! doar ca uneori e bine sa- l mai provocam si noi....cum? hehehehe!!!!...vedeti aici e problema...tocmai de aceea ma gandeam la faptul ca poate ar trebui sa-i impartim pe oameni in doua categorii, pe cei cu noroc, care au parte de  bani(suficienti sa nu se planga), o familie, oameni dragi pe langa ei sa nu ajunga sa se plictiseasca niciodata, au reputatie, respect in domeniul in care  muncesc, succes in indeplinirea visurilor si sunt apreciati de cei cu care interactioneaza...
     In cealalta categorie sunt cei carora nu le ajung banii sa-si satisfaca pretentiile, familia e asa cum e, n-are cine  sa-i sustina cand  le este  greu, sunt lipsiti de reputatie, au dat "rateuri" in viata si nu reusesc sa se reintegreze, nu au nici impact asupra celor din jur,  iar despre succes, ce sa mai vorbim e la ani lumina distanta de ei!
     Cum  facem insa cu proverbul"Prost sa fii , noroc sa ai!" ....?
.....sa inteleg ca este totusi ceva cu care  te" doteaza "Cel de sus?,,,e un soi de compensare?
     Hmmmm!!! as crede altceva, as crede ca norocul nu vine de la sine, norocul il invocam noi, cum? simplu! dand din coate! munca si perseverenta, cu multa comunicare si abilitate in luarea deciziilor bune pe parcursul vietii, nu te poti baza  pe norocul picat de sus! ar fi cam cum se spune in popor"pica para malaiata in gura lui natafleata"..sigur ca munca este subiectiva si inegala ca si sentiment , unii muncesc 8 ore, altii 16  ore, altii simt ca nu au muncit niciodata in viata lor si de bani n-au dus lipsa, exact cum spune jidanul"daca muncesc, n-am timp sa castig"...vedem asadar ca si "oportunitatile" se contruiesc, ca exista si coincidente fericite care ne fac sa credem ca unii sunt mai norocosi, foarte adevarat, dar  daca nu pui osul la treaba si nu-ti educi  atitudinea in munca, n-ai cum sa-ti cresti sansele! Personal m-am dus mai departe si cand am gresit, nu m-am descurajat, dimpotriva...m-am ambitionat mai mult si  am perseverat in a-mi"chema" norocul!
    Chemati-l  dragi mei, dar cu un soi de pricepere,  factorii de mai sus nu-i ignorati si sansele si probabilitatile, cultivati-le la maxim, veti ajunge sa  fiti invidiati de cei din jur!
    Va amintiti de dansul paparudelor? invocau ploaia, sa  chemam si noi norocul  intrand in dansul muncii, perseverentei si  dorintei de a ne demonstra ca putem, eu va doresc succes!!!
   

18 comentarii:

  1. Cheamă norocul in ajutor, dar da si din maini....spune Plutarh, asadar...no comment, avea dreptate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa!! sa-ti raspund si eu printr-un citat:"Norocul să-i ajute pe cei inteligenţi, că proştii se descurcă şi singuri".... Vasile Ghica

      Ștergere
  2. Norocul îi favorizează pe cei îndrăzneţi, spunea un înţelept acum mai bine de 500 de ani. Un studiu recent ne arată că, de fapt, îi favorizează pe cei care îndrăznesc să creadă în forţele proprii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, .... noi suntem responsabili de rezultatele pe care le obtinem. Si asa cum zic unii ca "Doar prostii au noroc in viata, destepti si-l fac"...:))))))))))))))

      Ștergere
  3. Sunt dovezi care arată că norocul este pur şi simplu o problemă de atitudine, deci numai schimbându-ne atitudinea faţă de noroc îl vom întoarce în favoarea noastră. Iată cum putem face asta:

    - fiind deschişi la oportunităţi;
    - făcând lucrurile altfel decât am fost obişnuiţi;
    - gândindu-ne indiferent de ce ni se întâmplă că „se putea şi mai rău”;
    - fiind recunoscători pentru ceea ce avem;
    - dăruind ceea ce ne prisoseşte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ionescu Marina Emilia10 iulie 2012 la 17:59

    Prost sa fi noroc sa ai...nu proveb..Un proverb care se poate analiza in multe feluri. Nu vreau sa citesc altceva drept influente..Voi scrie doar ce-mi vine in minte acum .. Prostul si norocul..Doua substantive...doua teme..doua cai de analizat legate printr-o fraza. Oare de ce se leaga ele..ele substantivele? Ma intreb ce legatura sa fie oare?!?. Si iese clar in evidenta ca norocul ar fi al prostului pe cand celorlalti le este interzis. N-as zice. As zice doar ca prostia este nativa. Nativa fiind, norocul cauta sa o oblojeasca prin oportunitatea de a-i iesi in cale. Si atunci un prost devine norocos. E un echilibru dat de ceva celest? Probabil. Altfel cum sa explic ca unul destept nu se loveste de noroc in drum? O fi vreo porunca de indeplinit in neantul trairii si trecerii noatre prin viata? Nu stiu.. Posibil. Norocul insa, clar e si cum si-l face omul.. Se poate sd te intalnesti cu el intamplator, sa-l gasesti stand, asteptandu-te, dar sa nu-ti dai seama ca el este, sa treci pe langa el si sa nu-l culegi. Norocul este inselator. Numai cei predestinati il vad, il recunosc si as indrazni sa spun ca numai cei curajosi se apleaca sa-l culeaga din drum. Chiar daca nu il recunosc. Poate o spun din experienta...si nu poate..sigur..Trecand anii mi-am dat seama de momentele cand norocul mi-a iesit in cale, nu l-am recunosct, am trecut pe langa el si am pasit mai departe...S-a uitat trist dupa mine..eu am mers spre triste poteci..si norocul e undeva in spate..sau..poate..cine stie? va fi trecut pe alte cai inaintea mea asteptandu-ma la o intersectie?!?. Pentru ca mi-am dat seama ca l-am pierdut..voi fi atenta data viitoare cand il voi intalni. Pentru ca sper sa il reintalnesc. Stand jos, pe o piatra, deghizat chiar, voi avea curajul sa-l dezvelesc, sa-l salut si sa-l imbratisez si sa-l iau in brate. Dar...oare ma astepata? Nu stiu..dar am asa..ceva..ceva..undeva intr-un colt de suflet pierduta o mica speranta..ca exista undeva totusi...ca ma astepata..si as vrea cu siguranta sa-l reintalnesc si mai ales sa nu spun ca norocul a iesit in calea unui prost. Pentru ca viata prin greselile trecute din prost m-a innobilat un pic..m-a facut mai desptept..si norocul va iesi de data asta in calea unui om mai putin..prost! Il caut si-l astept...! Norocul....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Offf, Emilia, daca norocu' ar da ochii cu tine la coltul strazii, oare l-ai recunoaste?...incearca sa-i prefigurezi infatisarea, si cine stie? s-ar putea sa te salute intr-o buna zi!!!

      Ștergere
  5. Din punctul meu de vedere, norocul reprezinta practic implinirea noastra ca oameni pe toate planurile.
    Poti defini norocul ca o rasplata divina influentata in mod direct de noi prin comportament.
    Nu poti fi un om de succes in afaceri daca nu ai un comportament adecvat.
    Practic nu poti avea noroc.

    RăspundețiȘtergere
  6. .aproape toti sunt de acord ca exista la un moment dat si o sansa sau mai multe in viata ….partea cu norocul e dupa parerea mea ..sa vezi si sa stii sa iei aceste sanse atunci cand apar …asta e partea noastra aici intervine liberul arbitru …..decizia ne apartine …si responsabilitatea de asemenea ..deci poate fi vorba de un noroc responsabilizat ….poate parea un concept contradictoriu dar nu e ..evident dupa parerea mea …

    RăspundețiȘtergere
  7. Observ ca toata lumea pune norocul numai in plan financiar,ceea ce nu e bine deloc…
    Eu zic asa :
    1-daca te-ai nascut sanatos AI AVUT NOROC 2-daca ai avut ambii parinti langa tine pana te-ai facut mare AI AVUT NOROC
    3-daca ai avut mancare si nu ai facut foamea ca altii AI AVUT NOROC
    4-daca acum ai o casa a ta,o familie a ta si sunteti cu totii sanatosi,SUNTETI CEI MAI NOROCOSI DIN LUME !!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Norocul, ghinionul, religia, biserica, credinta in povesti neprobate, fortele divine, sufletul, duhul sfint, botezul, cununia, si inca multe altele sunt inventzii umane pt o majoritate credula si limitata avind in spate interese imense care vor sa ne aiba sub control si sa fim neghiobi fara crez si opinie propie.
    In turma ne pot prostii mai bine decit pe fiecare in parte!
    In fine…
    Iti doresc multa fericire si pace si sa-ti mearga bine!
    Miam inventat un motto prin care sa rezum si sa exprim cit mai succint crezul principal al existentei mele:
    “Orice persoana ajunge pina unde-l duce mintea!”
    …nici mai mult si nici mai putin…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord ca prin gândirea, deciziile si actiunile noastre ne facem norocul.
      Consider însa ca nu controlam totul pe lumea aceasta. Exista un cerc al influentei, în care intra lucrurile pe care le controlam sau pe care le putem influenta. Ceea ce este în afara acestui cerc ne scapa total de sub control, nu putem nicicum influenta.
      Ei bine, când în afara cercului de influenta se întâmpla lucruri în urma carora noi avem de câstigat, se poate spune ca avem noroc.
      Ca sa concluzionez: eu cred ca norocul exista, nu este doar o interpretare!

      Ștergere
  9. NOROCUL....CE E ASTA??????????SI CU CE SE MANINCA??????SA SCRIEM DESPRE NOROC? NOROCUL NU SE SCRIE....SE MOSTENESTE. COMENTA CINEVA INNAINTEA MEA(fara nume)PROST SA FII NOROC SA AI. NU POTI FI PROST CU NOROC DACA NU AI O "MATUSA TAMARA" CARE SA ITI LASE O PARTE DIN CE ARE EA.DAR SA MA GINDESC LA NOROCUL MEU...DA...SINT NOROCOS..AM O FAMILIE FRUMOASA CU DOI COPII FRUMOSI, UNUL DEJA LA CASA LUI,AM UN SERVICI ....FRUMUSEL, SINT SANATOS(multumesc D nului) AM PRIETENI ADEVARATI(si nu sint putini) ASCULT UN RADIO CU SUFLET MARE.....DECI ...OAMENI BUNI....SINT NOROCOS

    RăspundețiȘtergere
  10. Carmen Antochi - FRANTA10 iulie 2012 la 22:12

    eu asa spune asa ...prost sa fii noroc ca sunt !!!!eu nu cred in noroc acesta depinde de ceea ce facem si cum facem in viata...Proverbul românesc de început te face să crezi că în clipa în care ne naştem , cineva acolo sus împarte norocul şi că noi , unii , am ajuns prea târziu. Un alt vechi proverb spune că pentru a fi norocos nu trebuie să crezi în noroc. Eu nici nu ştiu ce să mai cred , există sau nu norocul , sau există doar realitatea de care suntem drept răspunzători . Dar , cred că modul în care au fost aşesate planetele în momentul naşterii noastre au pus un plus sau un minus în ceea ce noi numim noroc şi destin. Singuri alegem drumul pe care păşim prin urmare suntem făuritorii propriului destin, doar că suntem ajutaţi de nicăie
    antochi_carmen: ajutaţi de nicăieri cu oportunităţi. Nu de puţine ori zicem …Ce norocoşi sunt unii ! …dar acei norocoşi au avut încredere în forţele proprii.
    Ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să ţi se întâmple!
    Atitudinea negativă atrage după sine nereuşite şi energii negative. Coincidenţele fericite sunt considerate gramul de noroc iar cele nefericite carul de ghinion pentru că un necaz nu vine niciodată singur. Se spune că atunci când îţi doreşti ceva trebuie să munceşti pentru a obţine ,şi la fel se mai spune că atunci când obţii ceva fară muncă nu ajungi să te bucuri de el.

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga mea, după cum știi, cu norocul nu prea stau bine, însă sunt mulțumită de pașii pe care-i fac și cred că ăsta e cel mai important lucru. Se spune ca Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n oala. Niciodată nu am așteptat să-mi pice de undeva, mereu am muncit pentru tot ceea ce acum, am mare noroc că nu sunt bolnavă, am copii sănătoși, casa mea, o slujbă,(sau un job, sa fiu și eu la moda, deși nu-mi place sa copiez). Ii mulțumesc Domnului pentru norocul pe care-l am, mai ales când văd cat sunt de invidiată de alții, mult mai bogați material ca mine, dar cu un suflet de piatră. Bogăția se afla în sufletul omului, nu în cont.
    Îți doresc o emisiune frumoasă, asa cum faci tu de obicei și toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  12. nu am fost niciodata o persoana norocoasa:(

    RăspundețiȘtergere
  13. ”Cască gură ca să-ţi dau friptură”sau”Pară mălaiaţă in gura lui natafleaţă”...sunt situaţii şi destui situaţi pe spatele altora...Doamne nu stă degeaba!

    RăspundețiȘtergere